Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Kabels voor bewegende toepassingen: chainflex®


Webshop

chainflex® kabels van igus® in de webshop Ik ben bekend met de chainflex kabels van igus en weet de vereiste specificaties en buigradii van mijn kabels.
Webshop

Configuratoren en meer

Configuratoren voor chainflex® kabels Ik ken de omgevingsvariabelen van mijn toepassing en zou graag mijn kabels gemakkelijk online kiezen en configureren.
Online tools

Kennis

Informatie over chainflex® kabels Ik weet niet zeker welke kabels ik moet kiezen en heb meer informatie nodig omtrent de opbouw, afscherming, etc.
Meer over chainflex kabels

Kabeltypen

Welke typen kabels zijn verkrijgbaar via igus®? Ik ben op zoek naar kabeltypes: stuurstroomkabels, buskabels, datakabels, motorkabels, glasvezelkabels, etc.
chainflex® kabels

Drive Tech

Aandrijftechniek met chainflex Ik ben geïnteresseerd in chainflex kabels voor aandrijftechniek met en zonder connectoren.
 
Kabels voor aandrijftechniek

Verbeter techniek, Verlaag kosten

Waarom zou ik voor chainflex® kiezen? Ik wil graag kosten besparen en de technische vereistenvan mijn kabel weten. Nu wil ik de voordeligste kabel vinden.
Bespaar kosten met chainflex

chainflex kabels in gebruik - spannende praktijkvoorbeelden van onze klanten

Gebruik voor elke branche de juiste kabel

Kranen Werktuigmachines Houtbewerkingsindustrie Materiaal handling Robotica Offshore Ontdek alle toepassingen

chainflex® werkt - gegarandeerd en gecertificeerd!

Hecht u waarde aan kabelveiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid?

Wij ook! Al vele jaren produceren wij kabels specifiek voor kabelrupsen. Het is met name belangrijk voor ons om alle kabels uitgebreid te testen zodat ze langer mee gaan in uw toepassingen.
Tegenwoordig kunnen we u een garantie geven van tot wel 36 maanden op chainflex kabels. Daarnaast is onze garantiebelofte UL-geverifieerd. Maar hoe is de garantie tot stand gekomen en hoe is deze geverifieerd?

chainflex-nieuws 2023

Ontdek hier onze nieuwe producten van dit jaar. U kunt spannende producten verwachten rond de thema's: meetsysteemoplossingen voor aandrijftechniek, een robotkabel met uitzonderlijk grote torsiehoek, een ongekende levensduurgarantie en een nieuwe goedkeuring voor TopDrive kabelrupsen
Ontdek nu alle innovaties

Goedkeuringen en standaarden

chainflex-goedkeuringen en normen

Wij bij igus zorgen er absoluut voor dat onze chainflex-kabels voldoen aan alle richtlijnen en goedkeuringsvoorschriften en de belangrijkste normen wereldwijd. Om welke normen en goedkeuringen het gaat en in welke regio's van de wereld ze een bijzondere rol spelen, leest u hier. 

Ontdek alle normen en goedkeuringen.
Voor normen en goedkeuringen, klik hier!

chainflex® CASE - verzonden door igus

Eenvoudig besparen op levering, opslagruimte en nabestellen

Eén van elf nieuwe producten, de chainflex CASE fungeert als een eenvoudige transport- en opslagoptie. De kabel kan nu gemakkelijk worden afgerold precies daar waar deze zal worden gebruikt. 
chainflex voorbeeld

Techniek verbeteren:

 • 60% sneller nabestellen - Dankzij het label met QR-code, kunt u direct naar de productpagina gaan
 • Eenvoudig uit de doos afrollen
 • Eenvoudige opslag - Stapel waar nodig tot maximaal drie dozen op elkaar
Kosten verlagen:
 • 84% kosteneffectievere verzending met UPS Standard
 • Levering binnen 1-2 werkdagen met UPS Standard
 • Opslagsystemen en haspelafrollers zijn niet langer nodig

Wat zijn chainflex kabels voor beweging?

Onze kabels voldoen aan alle RoHS II- en REACH-eisen die momenteel van toepassing zijn, evenals elke standaard op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Ze zijn gecertificeerd volgens UL, DNV, EAC, CTP en CE en zijn ook goedgekeurd en gecertificeerd voor gebruik in systemen volgens EtherCAT, CC-Link, CC-Link IE Field, Profibus, Profinet en Interbus.
Een breed scala aan kabeltypen met verschillende mantelmaterialen waarborgt een hoge betrouwbaarheid in kabelrupsen. igus chainflex kabels zijn bestand tegen diverse toepassingen met enorme snelheden en versnelling, lange rijwegen en de meest ongunstige omgevingscondities.

Welke voordelen bieden onze kabels?

 • 30 jaar ervaring
 • 36-maanden garantie
 • Getest in ons eigen laboratorium verspreid over een oppervlakte van 3.800 m², 125 testoptellingen, meer dan 800 lopende tests
 • Grootste assortiment met 1.354 kabeltypes voor data-, bus- en hybride systemen, besturingssysteem en aandrijving
 • Voorspelbare en configureerbare levensduur
 • Leverbaar uit voorraad, vanaf 1 meter lengte binnen 24 uur
 • Kabels voor elk type beweging: horizontaal, verticaal, torsie, hoge snelheid 
 • Gratis samples verkrijgbaar
 • 50% tijdsbesparing bij het strippen dankzij de unieke CFRIP-technologie
 • Optioneel met intelligente trekkrachtbewaking van smart plastics voor uitzonderlijk zware kabels

De meeste kabels zien zelden het daglicht. Ze zijn beschermd tegen ongunstige omgevingen. De toepassingsgebieden zijn voornamelijk beperkt tot zeebodems, masten waar ze fungeren als zogenaamde bovengrondse kabels, of ondergrondse toepassingen. In tegenstelling tot elektrotechniek wordt de term steeds populairder in de communicatie- en informatietechnologie.
In tegenstelling tot verborgen kabels komen we in het dagelijks leven veel vaker blootliggende kabels tegen. Net als verborgen kabels worden deze (meestal meeraderige) kabels ook gebruikt voor energie- of gegevensoverdracht. Naast hoogspanningskabels als bekende en zichtbare kabelsoorten, zijn kabels voor het aansluiten van tv's op gameconsoles of voor het opladen van een mobiele telefoon veelvoorkomende alledaagse voorbeelden.

Sensor voor een slimme kabel | i.Sense CF.P

Deze sensor heeft "affiniteit" met kabels.

Voor kabels die in een kabelrups lopen, is een speciale intensieve "uitstraling" vereist: 
 • De CF.P sensor meet de treksterkte op de kabels
 • Permanent toegenomen trekkrachten kunnen leiden tot beschadiging van de kabel, en in het slechtste geval, tot brand
 • De CF.P sensor identificeert onderhoud aan de kabels dat op een onjuiste manier is uitgevoerd

Voorbeelden van klantapplicaties


readycable

readycable® geconfectioneerde kabels Bespaar proceskosten met aansluitklare readycable voor gebruik in kabelrupsen.
Aansluitklare kabels

readychain

readychain® aansluitklare kabelrupsen Bespaar tot wel 95 % montagetijd met igus installatieklare readychains.
Aansluitklare energietoevoersystemen

Meer informatie over chainflex kabels

Getest op een vloeroppervlak van 3.800 m²!

Twee miljard testcycli per jaar voor gegarandeerde betrouwbaarheid tegen uitval.

chainflex catalogus

chainflex® werkt: wereldwijd nr. 1 qua testen.
 

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.