Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Toepassingsvoorbeelden van igus producten

Meer dan 188.000 tevreden klanten wereldwijd

igus staat voor motion plastics! Wij ontwikkelen en produceren innovatieve componenten gemaakt van hoogwaardige polymeren voor beweging - en doen dit al sinds 1964, gevestigd in Keulen. Het doel van onze smeermiddelvrije kunststoffen is om onze klanten zowel technische verbeteringen als kostenbesparingen te bieden. Veel verschillende toepassingen van onze meer dan 188.000 tevreden klanten in meer dan 80 landen tonen aan dat dit werkt. We zullen hieronder enkele gebruiker voorbeelden presenteren.

Soepel lopende kabelrupsen voor camerarobots van de Tagesschau

Camerarobot van de Tagesschau met kabelrupsen van igus De ARD-televisiestudio maakt gebruik van de modernste technologie. De camerarobots zijn uitgerust met kabelrupsen van igus, die soepele en zachte bewegingen met de hoogste precisie mogelijk maken.

Robuust gewricht en glijlagers in de
heavy-duty e-cargo bike

Heavy-duty e-bakfiets met robuuste kogel- en glijlagers Steeds meer logistieke dienstverleners bezorgen pakketten met e-bakfietsen, die robuust en onderhoudsarm moeten zijn. b&p engineering gebruikt daarom kunststof lagers van igus in hun model.

Lichtgewicht en betrouwbaar - stangkoplagers in een nieuwe raceauto

Raceauto met lichte en betrouwbare stangkoplagers van igus Studenten van het Arrabona Racing Team, gevestigd in Hongarije, bouwen een raceauto die betrouwbaar en licht moet zijn. Er worden polymeerglijlagers van igus gebruikt, die zowel licht als onderhouds- en smeringsvrij zijn.

Onder ongunstige omstandigheden een binnenkraan van energie voorzien

BANG platentransportkraan Bij de warmwalserij van Thyssen Krupp in Duisburg wordt een platentransportkraan van BANG tijdens bedrijf blootgesteld aan hitte en vuil. Hij is uitgerust met "heavy duty" kabelrupsen van igus.

Lichtgewicht en economische lagertechnologie voor vliegtuigen

Nieuw vliegtuigontwerp met lichte en voordelige lagertechnologie In deze volledig nieuwe vliegtuigconstructie werden op veel plekken iglidur kunststof glijlagers gebruikt. Ze zijn licht, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in verschillende typen.

Robots voor de sport- en gezondheidssector

Robots voor de sport- en gezondheidssector Het robotsysteem van ddrobotec bevordert de gezondheid op een speelse manier. De gebruikte igus-producten zijn stil, schoon, kennen een lange levensduur en zijn vrij van smering en onderhoud.

Energietoevoer met conditiebewaking in de automotive industrie

Intelligente energietoevoer met conditiebewaking Een Oostenrijkse motorfabrikant vertrouwt op "smart plastics" van igus om storingen te voorkomen. Sensoren registreren continu slijtage en signaleren de noodzaak voor een reparatie of vervanging.

Smeermiddelvrije lineaire geleidingen in polystyreen freesmachine

CNC-machine voor het frezen van polystyreen Met de CNC-machine blijven de kleine piepschuimdeeltjes overal vastzitten. Dankzij de smeermiddelvrije en zelfreinigende drylin lineaire geleidingen behoren onderhoudswerkzaamheden tot het verleden.

Lineaire lagers en energietoevoersystemen in duurzame automatische drankenmachines

Duurzame drankautomaten met motion plastics Het Drop Station is een nieuwe duurzame drankautomaat die composteerbare bakjes individueel vult met drankjes. De machine werkt met drylin en chainflex componenten.

Enkele toepassingsgebieden uit meer dan 50 verschillende branches


Meer over het gebruik van igus componenten


Vraag of advies over uw individuele toepassing

Geen voorbeeld gevonden voor uw specifieke toepassing? Wilt u specifiek advies over uw toepassingsgebied? Wilt u weten hoe ook u uw techniek kunt verbeteren of kosten kunt besparen met motion plastics? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!
Contact opnemen met igusThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.