Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Cleanroom producten tot ISO klasse 1

Of het nu in een display robot is of in pick-and-place toepassingen in halfgeleider-productie en micro-elektronica:
igus biedt componenten voor elke cleanroom waarbij de techniek wordt verbeterd en de kosten omlaag gaan

In het geval van cleanrooms zijn de eisen met betrekking tot de slijtvastheid van bewegende componenten bijzonder hoog, omdat elke verontreiniging producten en processen aantast. Dit kost geld. Wij ontwikkelen en testen onze hoogwaardige polymeer-producten in ons eigen cleanroom laboratorium met de grootst mogelijke zorg. Bovendien, om te zorgen voor solide bewijs dat onze producten ideaal zijn voor het gebruik in cleanrooms, onderwerpt het Fraunhofer Instituut ze aan verdere tests. Dit maakt een brede productenportfolio mogelijk met de best mogelijk cleanroom-classificatie (ISO klasse 1).
Voordelen van onze cleanroom-producten:
 • Bespaar installatieruimte en gewicht
 • Stil- en trillingsarm
 • Snelle levering en gemakkelijke assemblage
 • Gemakkelijk te openen kabelrupsen voor een snelle kabelvervanging
 • Geteste en beproefde lange levensduur met garantie: 50 miljoen cycli
 • Kabelrupsen, kabels en connectoren individueel beschikbaar vanaf batchgrootte 1 - of als compleet systeem afkomstig uit één enkele bron
nieuws 2022
Energietoevoer in cleanroom zonder meetbare slijtage
 
Geleidesysteem voor vlakkabels met gevlochten structuur voor cleanroom
Nieuwe e-skin® flat met steunkabelrups maakt vrijdragende rijwegen mogelijk

Al het 2022 nieuws zien? Hier vindt u het overzicht.

nieuws 2022

De enorme motion plastics sample box

Dingen proberen gemakkelijk maken: met de igus hoek, heeft u altijd de actueelste motion plastics bij de hand die geschikt zijn voor uw specifieke branche. 
 
Wij brengen het display naar u toe, zetten het indien gewenst voor u in elkaar en vullen de compartimenten met producten naar keuze. Of u kunt het display zelf in elkaar zetten. Als permanente tentoonstelling of voor een bepaalde periode.
Bestel nu gratis


cleanroom compatibele producten

Kabelrupsen

Kabelrupsen in een cleanroom omgeving moeten bijzonder schuurbestendig zijn, omdat in de lucht zwevende deeltjes boven de strikt gespecificeerde limieten vrijkomen en deze de cleanroom kunnen verontreinigen.
Kabelrupsen voor cleanroomtoepassingen

Kabels en slangen

Pneumatische slangen en diverse kabels met IPA ISO klasse 1 en 2 - zijn ook aansluitklaar leverbaar, geschikt voor Bosch Rexroth, Festo, Parker, Siemens en vele andere fabrikanten.
Flexibele kabels voor cleanrooms

Lineaire geleidingen

In ons productprogramma van droog werkende lineaire geleidingssystemen, bieden we vier modellen aan die gecertificeerd zijn voor gebruik in ISO klasse 6 t/m 3 cleanrooms.
drylin voor cleanroomtoepassingen

Tandkranslagers

De glij-elementen van PRT-04-100 gemaakt van iglidur J minimaliseren de uitstoot van deeltjes, zodat ze gebruikt kunnen worden in cleanroom toepassingen.
Meer over het tandkranslager PRT-04

 

  Eenvoudig en veilig reinigen:
  studie over drygear® Apiro in hygiënische ontwerpen

  Apiro hygiënische ontwerpen
  • Eenvoudige, veilige reiniging van kostenefficiënte iglidur polymeer tandwieloverbrengingen dankzij hun open ontwerp
  • Modulair ontwerp voor hand- en motorbediening
  • verstellingen
  • Snelle conversie mogelijk
  • Montage zonder speciaal gereedschap
  • Geweldige productcompatibiliteit
    

  Wereldpremière ...

  ... voorspellend onderhoud in cleanroom met i.Cee EC.S

  In dit cleanroom-hoogtepunt wordt de slimme ultrasone sensortechnologie gebruikt om continu de actuele doorzakking van de e-skin® flat met de steunkabelrups te monitoren. De e-skin® flat met steunkabelrups SKF.S is voorzien van een gedefinieerde buigradius en maakt daardoor vrijdragende lengtes in cleanrooms mogelijk. Zodra een kritieke toestand van het energietoevoersysteem wordt gedetecteerd, worden aanbevelingen voor voorspellend onderhoud gegeven.

  Producten geordend naar cleanroom-klasse

  ISO 14644-1FED STD 209EGMP (niet operationeel)Max. deeltjes (0,5 micron) m³Max. deeltjes (0,5 micron) f³igus producten die voldoen aan de standaard
  1NVT NVT Kabelrupsen, kabels, ribbelbuizen, pneumatische slangen
  2NVT NVT zie hierboven
  31 35 zie hierboven + lineaire geleidingen
  410 352 zie hierboven
  5100A & B3.520100zie hierboven
  61.000 35.200997zie hierboven
  710.000C352.0009.967zie hierboven
  8100.000D3.520.00099.675zie hierboven
  9NVT 35.200.000996.747zie hierboven
   

  De data voor GMP en FED STD 209E fungeren slechts als globale vergelijking en houden geen rekening met factoren zoals bacteriële verontreiniging. Neem contact met ons op om de juiste configuratie te vonden voor uw project.


  Cleanroom testen conform ISO 14644-14 voor de snelle ontwikkeling van producten voor klanten


  Om motion plastics te kunnen ontwikkelen die geschikt zijn voor gebruik in cleanrooms, heeft het Fraunhofer IPA, dat werkt als een ontwikkelings- en certificeringspartner namens igus, nu in Keulen een cleanroom laboratorium met een ISO Klasse 1 cleanroom systeem op maat gemaakt.
  In het nieuwe laboratorium kunnen we klantentesten en nieuwe ontwikkelingen van te voren uitvoeren onder echte omstandigheden, in een zeer kort tijdsbestek.
   
  Kom nu meer te weten over ons cleanroom laboratorium

  Toepassingsvoorbeelden voor de cleanroom


  Vragen en antwoorden omtrent producten voor cleanroom-technologie

  Voldoen de cleanroom-producten aan de toenemende eisen?
  Aangezien de kwaliteitseisen voor toepassingen in cleanroom-technologie, evenals die van de klanten en testnormen voortdurend toenemen, werkt igus® continu aan het verbeteren van haar producten. Hiervoor voert igus testen uit voor de geschiktheid van cleanrooms sinds 1997 in haar eigen testlaboratorium.  Bovendien worden geschikte producten extern getest door het Fraunhofer Instituut.

  Zijn igus lagers geschikt voor cleanrooms?
  De geschiktheid voor cleanrooms van onze iglidur glijlagers wordt bepaald op basis van de slijtdeeltjes die vrijkomen bij toepassingen. De grootte en de hoeveelheid van vrijgekomen slijtdeeltjes hangt af van:
  • de respectievelijke koppeling van as en lagermateriaal
  • verdere parameters zoals belasting, snelheid etc.
  Daarom zijn er geen duidelijk gedefinieerde cleanroom-materialen voor onze glijlagers, maar hangt het in plaats daarvan af van hun gebruik. Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van het juiste materiaal (contactformulier).
  Cleanroom toepassing van onze producten Voorbeeld: gebruik van onze energietoevoer

  Meer informatie

  Cleanroom productbrochure

  Cleanroom-klassen van onze producten en informatie over RoHs en ESD.
  Download nu

  Informatie over ESD

  Meer over het igus materiaal igumid voor ESD toepassingen.
  Permanente, onderhoudsvrije geleidbaarheid middels igumid ESD

  Advies

  Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

  Verzending en advies

  Persoonlijk:

  Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 17.00 uur.
  Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

  Online:

  24h


  The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

  igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.