Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Smeermiddelvrije oplossingen voor de verpakkingsindustrie

Voldoet aan de hoogste hygiënestandaarden, voor nauwkeurige en snelle verwerking, veilig en betrouwbaar

Voor oplossingen in de verpakkings-, levensmiddelen- en drankensector luistert het vaak heel nauw. Er moet worden voldaan aan speciale vereisten, vooral daar waar het gaat om contact met voedsel. Tegelijkertijd moet verpakkingsapparatuur een nauwkeurige en snelle verwerking mogelijk maken, gecombineerd met reinheid en een zuinige efficiency. Afgestemd op de specifieke behoeften van de verpakkingsindustrie, zoals voedingshygiëne of FDA en/of EU conformiteit, zijn we in staat u te voorzien van onderhoudsvrije en smeermiddelvrije machine-onderdelen, gemaakt van high-performance kunststoffen die uw helpen bij het optimaliseren van uw verpakkingsmachines.

Uw voordelen op een rij:

Smeermiddel- en onderhoudsvrij

FDA-conform

Gemakkelijk te reinigen

Chemische bestendigheid

Schoon en hygiënisch

Corrosiebestendig

Gemakkelijke installatie

 
Monsterbox voor de verpakkingsindustrie  

Gratis monsterbox voor verpakkingsmachines!

Overtuig uzelf van de kwaliteit van onze producten voor verpakkingsmachines, zorg voor betere machineprestaties en reduceer uw kosten.
 

Branche-oplossingen

Toepassingsvoorbeelden van klanten

Sleevematic TS labelling-systeem

Succesvolle samenwerking gedurende meer dan 25 jaar

Er wordt een uitgebreid scala aan igus® producten gebruikt in de Sleevematic TS. Van smeermiddelvrije drylin® kunststof moeren in het bandstation en sleeve borstel, en drylin® profielgeleidingen in de inlaat- en uitlaatsensor, tot drylin® SLW draadspindel heftafels in het voorafgaande krimpproces en voor de hoogte-afstelling van de geleiderollers.
Krones AG

Innoket Neo labelling-machines

Hoge nauwkeurigheid en extreem hoge snelheid

Naast corrosiebestendigheid en hygiëne, speelt snelheid een belangrijke rol voor deze machine, omdat er elke uur tot wel 60.000 flessen van een etiket worden voorzien. Hier worden smeermiddelvrije drylin® W van igus® gebruikt.
KHS GmbH

Buisvormige zak verpakkingsmachines

Gemakkelijk te installeren en te reinigen

Het bedrijf Hastamat uit Duitsland maakt gebruik van igus® producten voor haar buisvormige zak verpakkingsmachines. Smeermiddelvrije en onderhoudsvrije drylin® lineaire geleidingen zijn bestand tegen zware omgevingsinvloeden.
Hastamat Verpackungstechnik GmbH

Thermoformer "PowerPak"

Kosteneffectief, smeermiddelvrij en vraagt weinig onderhoud

Bestendigheid tegen temperatuurfluctuaties en reinigingsmiddelen, evenals hygiëne en kosten-efficiency zijn belangrijke criteria voor de keuze van machinecomponenten bij de firma CFS. B. V. In deze verpakkingsmachine, worden FDA-conforme iglidur® A180 lagers en temperatuurbestendige iglidur® X lagers van igus® gebruikt.
CFS B. V.

Getest voor mediabestendigheid

Mediabestendigheidstest

Mediabestendigheidstest In deze test, worden verschillende iglidur® glijlagers getest in water met een temperatuur van 50°C evenals in reinigingsmiddelen.

 


Een blik in het dry-tech® testlaboratorium iglidur® lagers en drylin® lineaire technologie worden getest in het grootste laboratorium in de sector.

 
White paper: Kolsteriseren en tribo-polymeren  

White paper: Kolsteriseren en tribo-polymeren

Verhoogde bestendigheid tegen slijtage en corrosie voor de verpakkingsmachines

Vooral in een industrie die afhankelijk is van snelle, precieze verwerking onder hygiënische en kosten-effectieve omstandigheden, is de verwachting dat de combinatie van kolsteriseren en hoogwaardige kunststoffen de norm wordt.

Meer informatie

igus® leveringstijden  

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h