Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)
Verbeter techniek en verlaag kosten
motion plastics voor de
fietsindustrie

Onderhoudsvrije, robuuste, lichte componenten gemaakt van hoogwaardige polymeren

Fietsen is milieuvriendelijk, gezond en helemaal in de mode. Het scala van verschillende typen fietsen dat op de markt wordt aangeboden is bijzonder breed: van bakfietsen, die niet langer goederen transporteren, maar kinderen van en naar de peuterschool brengen, tot racefietsen voor sport of in de stad en mountainbikes voor de adrenalinekick in de vrije tijd. Robuuste glijlagers van igus zijn een goede keuze voor alle toepassingen. Ze zijn bestand tegen extreme belastingen, schokken en stoten, verlagen het gewicht van de fiets en zijn dankzij het ontbreken van smering gemakkelijk in het gebruik en behoeven slechts zelden onderhoud. Door de hoge slijtvastheid zijn het betrouwbare componenten, niet alleen op racefietsen, maar ook op intensief gebruikte fietsen voor dagelijks gebruik.

Voordelen van igus polymeer glijlagers:

  • Gewichtsreductie
  • Smeermiddel- en onderhoudsvrij
  • Bestand tegen vuil
  • Corrosievrij
  • Bestand tegen stoten en schokken
  • Slijtvast
  • Hoge, voorspelbare levensduur
  • Kosteneffectief


Mountainbikes

Duurzame lagers voor demper, vork, achterframe en dergelijke.

Ontdek nu

Cargo bikes

Robuuste lagers voor stuur, boxflap, standaard en meer

Ontdek nu


6 innovaties in 5 minuten

igus heeft zes lagerinnovaties voor mountainbiken en cargo biking klaarliggen, die onze Industry Manager Alexander Welcker in vijf minuten kort aan u zal voorstellen. Daartoe behoren bijvoorbeeld onze dikwandige iglidur M210 glijlagers, het smeermiddelvrije alternatief voor naaldlagers in de scharnierende achterbrug van de MTB.

Meer informatie over de nieuwe producten vindt u op onze websites of in een persoonlijk gesprek met onze expert. Hij zal u met plezier een rondleiding geven op onze virtuele-echte beursstand en u alles laten zien wat nieuw is.

Maak vandaag nog een afspraak

Dikwandige glijlagers voor scharnierende achterbruggen van een MTB

Stick-slip vrije glijlagers voor geveerde vorken

Glijlagers met viltafdichtingen voor pedalen

Aangepaste tandwielen voor aandrijvingen/motoren van elektrische fietsen

Robuuste stangkoppen voor bakfiets stuurstangen

Voorgespannen compacte geleiders voor schuifdeuren van laadbak

Meer producten voor fietsen vindt u op de websites voor mountainbikes en cargo bikes.

Uw component gemaakt volgens uw ontwerp, in de gewenste hoeveelheid en van het juiste materiaal

Speciale oplossingen maken net zo goed deel uit van het igus productassortiment als standaard componenten. Onze experts stemmen het productieproces en het gekozen componentmateriaal exact af op uw behoeften. Het juiste materiaal voor uw toepassing wordt geselecteerd uit een breed scala aan slijtvaste, onderhoudsvrije en hoogwaardige polymeren.


Succesvol in gebruik in de fietsenindustrie

fietslagers

igus fietslagers maken wendbare elektrische transportfiets onderhoudsarm

Het bedrijf chike had geschikte componenten nodig voor een nieuw type verend kantelbaar chassis dat hun e-cargo bike net zo wendbaar zou maken in bochten als een gewone fiets. De igubal stangkoplagers worden nu gebruikt op de trekstangen, iglidur glijlagers op de draagarm en in de kantelvergrendeling. In tegenstelling tot metalen lagers zorgen ze voor een praktisch onderhoudsvrije, duurzame werking, zijn licht en kosteneffectief.

fietslagers

Constante prestaties op de weg, bestand tegen schokken, modder en stof

Voor hun pedaallagers zocht het bedrijf Crank Brothers naar een oplossing. Bestand tegen vuil, een afname qua gewicht en een lange levensduur waren de belangrijkste aspecten. Met onze glijlagers van het iglidur JB materiaal kon het bedrijf een acht keer langere levensduur bereiken en het gewicht verminderen. De nieuwe lagers zijn ongevoelig voor vuil en kunnen eenvoudig worden gereinigd zonder prestatieverlies.

Diverse klantprojecten uit de fietsenbranche

... andere succesverhalen

Glijlagers in het achterframe van een volledig geveerde MTB, sferische lagers in het stuur en in het kantelbare chassis van transportfietsen, individuele 3D-geprinte componenten voor remmen: ontdek meer toepassingen van onze klanten in de fietsindustrie waarin onze motion plastics worden gebruikt en pronken met hun voordelen: laag gewicht, lange levensduur, geen smering en vuilafstotend.

Ontdek nu

Getest in het igus testlaboratorium voor gebruik onder realistische omstandigheden

Getest voor continue belasting, mediabestendigheid en stille werking
 
In het grootste testlaboratorium in de sector voor kunststoffen, worden iglidur glijlagers grondig en uitgebreid getest. De aandachtspunten van de testen zijn duw/trekkrachten, wrijvingscoëfficiënt, alsmede slijtage en aandrijfkrachten bij diverse snelheden en lagerbelastingen. De resultaten worden ingevoerd in onze tools voor het berekenen van de levensduur en maken nauwkeurigere voorspellingen mogelijk ten aanzien van hun levensduur.
 
Op verzoek voert igus klanttesten uit om het productgebruik onder maatwerkomstandigheden te testen.


Op welke wijze is het gebruik van polymeerlagers in fietsen voordelig? Welke voordelen kennen ze ten opzichte van hun metalen tegenhangers? In het igus® blog kunt u interessante artikelen vinden over alles wat te maken heeft met fietstechniek en -apparatuur.

Neem nu een kijkje!

De enorme motion plastics sample box

Eenvoudig uitproberen: met de igus corner, heeft u altijd de meest recente motion plastics die geschikt zijn voor uw specifieke sector van de industrie bij de hand. 
 
Wij komen het display bij u bezorgen, monteren dit op verzoek en vullen de vakken met de producten van uw keuze. Of u kunt het display zelf in elkaar zetten. Als permanente tentoonstelling of voor een bepaalde periode.

Bestel nu gratis

Meer informatie

Productbrochure fietstechnologie

Belangrijke informatie over producten en diensten

Video

Mountainbike, ligfiets, transportfiets, vouwfiets - smeermiddelvrij en eenvoudig te monteren met onze motion plastics


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.