Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

3D-printerbouw: smeermiddel- en onderhoudsvrije producten voor 3D-printers

Componenten of installatieklare systeemoplossingen – bruikbaar op alle installatiegebieden

Smeermiddel- en onderhoudsvrije technologieën en componenten van igus® spelen al een centrale rol in de meeste assemblagesets en blauwdrukken voor 3D-printers. Tribologisch geoptimaliseerde high-performance kunststoffen zorgen voor nog betere 3D printprestaties en reduceren de kosten. Met haar modulaire motion plastics® systeem, biedt igus® maximale ontwerpvrijheid voor individuele toepassingen op het gebied van 3D-printing: drylin® lineaire lagers zijn vrijwel geruisloos omdat er geen metalen lagers worden gebruikt en dryspin® spindelmoeren zorgen voor een doelmatige en nauwkeurige afstelling van het printbed. Daarnaast verhogen kabelrupsen bij de energietoevoer van igus® de bedrijfstijden van machines, en daarmee zijn "kurkentrekkers" en algemene kabelstoringen verleden tijd. Krappe installatieruimtes, zeer kleine buigradii, korte montagetijden - Profiteer van ons uitgebreide productprogramma zonder minimale bestelhoeveelheid.

 
Uw voordelen in één oogopslag:

Smeermiddelvrij

Stille werking en soepele beweging

Resistent tegen vuil

Lange levensduur

Corrosiebestendig

Een breed scala aan varianten en materiaaltypen


Producten die met name geschikt zijn voor gebruik in 3D-printers

Bekijk hier hoe uw igus® producten uw 3D-printertoepassing kunnen verbeteren.
3D-printers  

Toepassingsvoorbeelden van klanten

Grachtenpand  
Gevarieerd en praktisch

3D-printing en huizenbouw? Past dat wel bij elkaar? Het voorbeeld van het "Europagebouw" op het Amsterdamse marineterrein laat zien hoe het werkt. drylin® E kraanrobots en de engineering expertise van igus® maken het mogelijk.

EVO-tech GmbH  
Stil, smeermiddelvrij en onderhoudsvrij

Deze 3D-printer van EVO-tech GmbH maakt al gebruik van de installatieklare systeemoplossing van de motion plastics® specialist igus®. Naast de drylin® lineaire technologie, worden kabelrupsen en chainflex® kabels gebruikt.

Cobot 3D-printer  
Kosten-effectief en hoge kwaliteit

De 3D-printer van Cobot valt op vanwege haar innovatieve ontwerp en de grote installatieruimte. Binnenin de printer, zorgt de drylin® lineaire technologie van igus® voor een volledig smeermiddelvrije en onderhoudsvrije werking.

3D-printer van Kühling&Kühling  
Kosten-effectief met uitstekende bedrijfsprestaties

Kühling&Kühling GbR was op zoek naar speciale producten, voor een 3D-printer, met de eigenschappen: smeermiddelvrij, uitstekende robuustheid en een goede temperatuurbestendigheid. Het drylin® productenprogramma maakt het mogelijk.

Getest op abrasiebestendigheid van het lasersintermateriaal en slijtvastheid van het tribo-filament.

Voor prototypes of kleine series, maken extreem abrasiebestendige en slijtvaste tribo-kunststoffen voor additieve productie met behulp van de laser-sintering (SLS) methode of met behulp van filamenten (FDM/FFF), het mogelijk het geprinte lager direct te gebruiken, of om de werking van het geprinte lager betrouwbaar en afdoende te testen. In ons eigen igus® testlaboratorium, worden de tribo-geoptimaliseerde materialen getest op bestendigheid tegen slijtvastheid en abrasie en worden ze vergeleken met conventionele materialen.

Laser-sintertest  
Test: abrasiebestendigheid van het lasersintermateriaal

Tribo-filament test  
Test: slijtvastheid van het tribo-filament

Uw contacten

Michael Hornung  
Productmanager

drylin® lineaire technologie en aandrijftechnologie
Michael Hornung
+49 2203 9649 156
 

Tom Krause  
Hoofd van de divisie

Additieve productie
Tom Krause
Tel.: +49 2203 9649 975
 

Meer informatie

Gerelateerde websites