Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

igus fietsonderdelen van kunststof -
revolutioneren de fiets

igus produceert al meer dan dertig jaar producten zoals glijlagers, stangkoplagers, tandwielen en geleiderails voor de fietsindustrie - nu volgt de volgende stap. Omdat igus een fabrikant van fietsonderdelen wordt! Naast de decennialange expertise in kunststofverwerking zal ook de ontwikkelingservaring van de in 2022 gepresenteerde kunststof fiets igus:bike in de nieuwe producten worden verwerkt. Zoals kenmerkend voor igus zijn de fietsonderdelen gemaakt van hoogwaardig kunststof - gemaakt middels spuitgieten of rotatiegieten. Op deze manier kunnen grote en kleine aantallen kosteneffectief worden geproduceerd - en "Made in Keulen"! Het grootste van de huidige projecten is de ontwikkeling en productie van kunststof e-bike frames voor stads- en trekkingfietsen. Naast de productie van complete fietsframes richt igus zich op een volledig nieuw, zelf ontwikkeld concept: modulaire frames die op een tijd- en kostenefficiënte manier kunnen worden geproduceerd. Daarnaast biedt igus fietssturen, wielen, krukken, pedalen en diverse andere fietsonderdelen gemaakt van hoogwaardige kunststoffen.
Voordelen van igus kunststof componenten:
  • CO2-gereduceerd productieproces
  • Gemaakt van gerecycled materiaal
  • 100% recyclebaar
  • Lokale productie
  • Korte toeleveringsketens
  • Uitstekende stijfheid-tot-gewicht (STW) factor
  • Bestand tegen vuil
  • Corrosiebestendig
  • Diverse ontwerpmogelijkheden

Duurzame fietsonderdelen van kunststof

igus richt zich op hoge kwaliteit en duurzaamheid in de productie - maar hoe gaan duurzaamheid en kunststof samen? De verklaring is heel eenvoudig: fietsonderdelen van kunststof hebben tijdens de productie veel minder energie nodig dan hun tegenhangers van aluminium of carbon, en de CO2-voetafdruk is aanzienlijk kleiner. Zelfs na het einde van de levenscyclus van het product is recycling veel eenvoudiger dan bij concurrerende materialen.
Daarnaast worden er al gerecyclede materialen gebruikt bij de productie van onderdelen van de igus:bike. Het gestelde doel is om de producten volledig van gerecycled materiaal te maken en ze aan het einde van hun levensduur weer in te nemen. Deze worden vervolgens gebruikt om nieuwe producten te maken, waardoor een circulaire economie ontstaat. Een andere factor die niet mag worden verwaarloosd: dankzij de productie in Keulen zijn de gebruikelijke lange transportroutes per containerschip niet langer nodig.

Toepassingsgebieden voor igus glijlagers en fietsonderdelen

igus glijlagers en fietsonderdelen

Oranje lijn

NIEUW: Fietsonderdelen van hoogwaardig kunststof - Made in Keulen!

Oranje lijn

Onze expertise - van idee tot product en verder

ontwerp Ontwerp
De ontwikkelaars bij igus combineren design en functie - voor producten die niet alleen perfect functioneren, maar er ook goed uitzien.
Ontwikkeling Productontwikkeling
Productontwikkeling is de drijvende kracht achter igus - tot 150 nieuwe productintroducties per jaar uit eigen ontwikkeling tonen de innovatieve capaciteit van igus.
Prototyping Prototypes
Snelle prototyping - eerste versies kunnen binnen een paar dagen geproduceerd worden middels 3D-printen, lasersinteren, gedraaid uit halffabricaat of uit een snel geproduceerde matrijs.
Simulatie Simulatie
Diverse simulatieopties voor perfecte producten.
Eigen compounding Eigen compounding
Materiaalontwikkeling voor hoogwaardige kunststoffen.
Eigen gereedschapsmakerij Eigen matrijsmakerij
De bekroonde eigen matrijsmakerij maakt snelle ontwikkeling van maatwerk spuitgietmatrijzen mogelijk.
Eigen testen Eigen testlaboratorium
Veiligheid is de topprioriteit bij igus. igus heeft een eigen testlaboratorium met een oppervlakte van 3800 vierkante meter. Alle fietsonderdelen, bijv. frames, sturen, wielen en krukken worden hier getest op meer dan 25 fietsproefopstellingen.
Productie in grote aantallen Productie in grote aantallen
Met meer dan 800 spuitgiet- en rotatiegietmachines in Duitsland en andere productiefaciliteiten op de igus locaties over de hele wereld, garanderen we korte afstanden en snelle levertijden.
Recycling Recycling / Duurzaamheid
Met chainge vertrouwt igus op zijn eigen duurzaamheidsprogramma en verzekert zo de recycling van zijn eigen producten.
Oranje lijn

 


Getest in het igus testlaboratorium voor gebruik onder realistische omstandigheden

Getest op continue belasting, mediabestendigheid en stille werking

In het grootste kunststoftestlaboratorium in de sector worden iglidur lagers aan de tand gevoeld. De aandachtspunten van de testen zijn duw/trekkrachten, wrijvingscoëfficiënt, alsmede slijtage en aandrijfkrachten bij diverse snelheden en lagerbelastingen. De resultaten worden geïntegreerd in onze tools voor het berekenen van de levensduur en maken precieze voorspellingen van de levensduur mogelijk. Op verzoek voert igus klantentests uit om het productgebruik onder specifieke omstandigheden te controleren.

Moeten kunststoflagers in fietsen worden gesmeerd? Welke voordelen kennen ze ten opzichte van hun metalen tegenhangers? In het igus blog kunt u interessante artikelen vinden over alles wat te maken heeft met fietstechniek en apparatuur.
Neem nu een kijkje!

Meer informatie

Productbrochure fietstechnologie

Belangrijke informatie over producten en diensten

YouTube-video


Bussen versus lagers - wat is het verschil? GMBN Tech verduidelijkt.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.