Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849
igus® oplossingen voor
theater- en podiumtechniek

igus® kunststof oplossingen voor de podiumtechniek

Betrouwbaar, stil en onzichtbaar – de toon wordt gezet met motion plastics® voor podiumtechniek

Elk podium is uniek, hetgeen betekent dat componenten niet alleen krachtig, duurzaam en efficiënt moeten zijn, maar ook perfect op elkaar aan moeten sluiten. Theater en podiumbouw kennen specifieke technische uitdagingen. Deze uitdagingen omvatten hoge belastingen, zoals die optreden op traversen, podiumverlichting of complete podiumplatforms, welke veilig en betrouwbaar moeten kunnen bewegen. Daarnaast moet technische apparatuur geruisloos en uit het zicht functioneren, zodat ze niet met de voorstelling interfereren. igus® maakt energietoevoersystemen, zeer flexibele kabels en kunststof lagers die exact aan deze eisen voldoen. Omdat igus® bouwpakketten en een breed scala aan componenten levert, is het mogelijk om snel en eenvoudig maatwerkapplicaties te implementeren.

De voordelen van igus® producten voor de podiumtechniek:

  • Voedingskabels,  datakabels en hydraulische slangen veilig in één systeem geleid
  • Stil, 32 dB(A) en trillingsarm
  • Lichtgewicht
  • Voor kleine ruimtes of zeer zware belastingen
  • Hoge snelheden en acceleraties
  • Robuust en makkelijk te installeren
  • Eenvoudige installatie en snel te onderhouden / repareren
Neem nu contact met ons op!

Veilige en betrouwbare energietoevoer met igus® e-spool® in PA luidsprekers.

 

Referentieprojecten

Beweegbare plafondconstructie boven het podium

Kosten- en ruimtebesparend

Zig-zag kabelrupsen van igus® worden in deze toepassing gebruikt. Dit systeem maakt een creatieve oplossing mogelijk voor verticaal hangende toepassingen, dat niet alleen kosten- en ruimtebesparend maar ook "onopvallend" moet zijn.

Dwarsbalken

Beweegbare podiumplatformen

Veilige en betrouwbare energietoevoer in krappe installatieruimten

Podiumplatformen worden wereledwijd toegepast in theaters en concertgebouwen. Omdat de ruimte onder het podium zeer beperkt is, moeten de data en voedingskabels veilig en betrouwbaar geleid worden. Dit kan worden bereikt met behulp van igus® zig-zag kabelrups-systemen, welke zijn ondergebracht in ruimtebesparende smalle metalen aflegkorven.

Beweegbare podiumplatformen

e-spool® in de trekkenwand

Probleemloze werking van verlichtingsapparatuur

Tien igus® e-spool® systemen zijn op de trekkeninstallatie (trekkenwand) van de mobiele galerij van het culturele- en congrescentrum in Toruń (Polen) geïnstalleerd. Ze bieden in iedere situatie de noodzakelijke flexibiliteit voor de beschikbare ruimte.

e-spool in de trekkenwand

Robotcamera in een nieuwsstudio

Stille energietoevoer

Soepel lopend, trillingsarm en een hoge slijtvastheid zijn belangrijke criteria voor de individuele componenten van studio-apparatuur. Camerobot Systems GmbH uit Duitsland maakt gebruik van igus® E6 kabelrupsen voor het geleiden van de robotsystemen in de nieuws- en televisiestudio.

Robotcamera in een nieuwsstudio

Branche-oplossingen

Apparatuur boven het podium

Apparatuur boven het podium  

De apparatuur boven het podium omvat verlichtingssystemen, PA luidsprekersystemen en   traversen. Dit is een ander gebied waarin igus® kabelrups-systemen laten zien wat ze kunnen.

Apparatuur onder het podium

Apparatuur onder het podium  

igus® kabelrups-systemen hebben hun waarde reeds bewezen op het gebied van podiumtechniek in apparatuur onder het podium. Ze worden ingezet in de voedingssystemen voor podiumplatforms en draaitafels.

Verlichtingsapparatuur

Verlichtingsapparatuur  

Op het gebied van verlichtingsapparatuur, worden niet alleen kabelrupsen gebruikt, maar ook onderhouds- en smeermiddelvrije lineaire geleidingen en glijlagers.

Algemene podium-apparatuur

Algemene podium-apparatuur  

igus® producten bewijzen hun waarde ook in andere podiumapparatuur-systemen. Ze worden bijvoorbeeld ook toegepast in de lier- en hefinrichtingen die deel uitmaken van de podiumapparatuur.

igus® testlab  

Getest in het laboratorium

Alle producten worden gecontroleerd in het igus® testlaboratorium, het grootste in de sector, onder realistische omstandigheden met betrekking tot slijtage en levensduur. Dit maakt het mogelijk om hun levensduur nauwkeurig te voorspellen. Op verzoek voert igus® klantspecifieke tests uit, om het gebruik van de producten te controleren onder volledig unieke en realistische omstandigheden.

Neem nu contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het gebruik van igus® producten in podiumsystemen? Onze experts helpen u graag op weg.
 
Neem nu contact met ons op!

Raadpleeg voor meer informatie

Levertijden  

Gerelateerde websites