Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Energietoevoersystemen en kabels voor de offshore-industrie

De omstandigheden op zee zijn, net als op het land, ruw en stellen extreem hoge eisen aan systeemcomponenten in de olie- en gasindustrie. Vuil, zout water, trillingen, extreme temperaturen, hoge mechanische spanningen en explosieve omgevingen zijn slechts enkele van de moeilijke omstandigheden waaraan kabels, slangen en energietoevoersystemen in de olie- en gaswinning worden blootgesteld. Wij bieden producten die geschikt zijn voor deze speciale toepassingsgebieden. Op booreilanden op het land en in zee zorgen zij voor een betrouwbare energietoevoer op systemen als de cantilever en bij de zeer dynamische handling van pijpen. Licht en onderhoudsvrij. Dankzij ons engineeringteam en DNV- en NEK-gecertificeerde chainflex-kabels bieden wij ook kant-en-klare complete systemen die zijn afgestemd op uw eisen.

Booruitrusting

Onderdelen voor boorplatforms, pijp-handlers, top drives, BOP-kranen, personenbakken, spanners, en LARS
Ontdek nu

Zwaar tillen

Componenten voor kranen, A-frames, lieren, en stijgleiding intreksystemen
Ontdek nu

Pijp/kabel leggen

Componenten voor spanners, J-LayTowers, en intrekbare aandrijvingen
Ontdek nu
Baggeruitrusting

Baggeruitrusting

Componenten voor emmerbaggermolens en spudpalen
Nieuws van 2022
e-loop kabelrups voor top drive toepassingen
Hybride-kabel voor hangende toepassingen
Hybride-kabelrupsen in nieuwe maten
 

Al het 2022 nieuws zien? Hier vindt u het overzicht.

Nieuws van 2022

Succesverhalen

RBR in een Liebherr roterende kraan voor zwaar gebruik

Kabelrups gewikkeld rond de kraanpoot

Zware Liebherr roterende kranen worden gebruikt op installatieschepen voor offshore windturbines. Zij kunnen onderdelen tot 1.500 ton hijsen. De energieoverdracht door de draaikrans wordt verzekerd door een innovatief kabelrupsketen-concept waardoor de giek tot 900 graden kan draaien.
e-loop in de Akita top drive

Consistentie, zelfs gedurende een sneeuwstorm

Installaties op het gebied van de olieproductie hebben vaak te maken met barre weersomstandigheden. Voor een Canadees olieboorbedrijf zorgt onze e-loop kabelrupsoplossing ervoor dat de top drive altijd veilig en betrouwbaar van energie en signalen wordt voorzien, zelfs tijdens zware stormen.
Offshore toepassingen

... en andere succesverhalen

Heavy-duty kabelrupsen in boorplatforms voor bijvoorbeeld systemen als de top drive, cantilever of pijp-handler; flexibele roterende modules voor het draaien van zware cranes; of veilige stroomvoorziening voor de kust: ontdek meer over hoe onze motion plastics worden gebruikt in deze en andere projecten.
Ontdek nu

Whitepaper en informatiebrochure


Meer informatie


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.