Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Beleef de toekomst met i.Cee: voorspellend onderhoud

Hoe kan ik met smart plastics fors besparen op onderhoudskosten?

Slimme netwerken van individuele componenten vormen de solide basis voor concepten voor voorspellend onderhoud. Bij igus, noemen we ons voorspellend onderhoudssysteem i.Cee. Het hart van dit systeem is de i.Cee-software. Hiermee kunt u de maximale levensduur van uw igus product bepalen en het perfecte moment voor onderhoud. Algoritmen passen de levensduur en de onderhoudstijd aan op basis van het gebruik.
Voordelen van onze oplossing voor voorspellend onderhoud – i.Cee:
▲ Verbeter techniek
 • Verlenging van de maximale levensduur
 • Toename in algehele systeemefficiency
 • Integratie in Industry 4.0/IoT-concepten
 
▼ Verlaag kosten
 • Reduceer onderhoudskosten middels vroegtijdige waarschuwingen
 • Elimineer ongeplande stilstandstijd
 • Verlaag de opslagkosten
i.Cee LIVE demo dashboard
smart plastics i.Cee - Alle voordelen van voorspellend onderhoud in één module

De i.Cee hardware

i.Cee:box

Intranet De weerbestendige box (IP.68) wordt op de schakelkast van de machine gemonteerd, ontvangt de sensorgegevens van de kabelrups of het glijlager en biedt tegelijkertijd een onderkomen voor de i.Cee-software. De box can ook zijn voorzien van een aansluiting voor meerdere activa, waardoor het gebruik van igus® conditiebewakingsunits mogelijk is.  
Meer over de i.Cee:box

i.Cee:plus IIi.Cee:plus II


De i.Cee:plus II module die in de schakelkast van de machine of direct in de machine is geïnstalleerd, verzamelt de sensorgegevens van het energietoevoersysteem of het glijlager en geeft deze door aan de i.Cee-software. 
Meer informatie over i.Cee:plus II

i.Cee:custom

i.Cee:custom De sensoren in de kabelrups of het glijlager communiceren direct met uw bedrijfssoftware, welke de data overdraagt naar de i. Cee software voor evaluatie.
Directe communicatie tussen sensoren en software vormt de meest complexe maar ook de meest individuele oplossing.
Verstuur individueel verzoek

Geavanceerde techniek eenvoudig gemaakt. In slechts 3 klikken naar de slimme complete set!

Ontdek nu complete sets


U bepaalt de manier van gegevensoverdracht- en toegang

Gegevensoverdracht binnen uw lokale bedrijfsnetwerk (i.Cee:local) of op een beveiligde cloud (i.Cee:cloud)

i.Cee:local

i.Cee:local Uw gegevens verlaten nooit uw bedrijfsnetwerk, omdat de i. Cee software alleen communiceert met de netwerken waarmee u het wilt laten communiceren.
De opties variëren van een kabelrups met een enkele machine tot een machinepark en uw eigen uitgangsinterface.   

i.Cee:cloud

i.Cee:cloud Deze oplossing gebaseerd op het internet kent twee opties. In de eerste oplossing wordt uw data direct naar de cloud overgebracht, waar het beschikbaar wordt gemaakt in een beveiligde sectie die toegankelijk is met een browser dashboard. In de tweede oplossing gaan de data naar een tussenliggende locatie op het i. Cee.net: een zogenaamde data concentrator. Het i. Cee.net bevindt zich op uw locatie, zodat u de gegevensuitwisseling met de cloud op elk gewenst moment kun stoppen of aanpassen.

Hoe kunt u profiteren van voorspelbaar onderhoud met i.Cee?

 • Vermijd dure productieverliezen veroorzaakt door ongeplande stilstand van de fabriek
 • Verlaag onderhouds- en servicekosten
 • Maximaliseer de levensduur van de igus® componenten die u gebruikt

De igus® whitepaper over voorspelbaar onderhoud

verduidelijkt het verschil tussen conditiebewaking en voorspelbaar onderhoud


In ons whitepaper leest u meer over het volgende: 

 • Wat igus® conditiebewaking (i.Sense) betekent
 • Wat igus® voorspellend onderhoud (i.Cee) betekent
 • Wat is de technologie achter beide systemen?
 • Wat bieden de twee systemen aan industriële energietoevoer?
Download de whitepaper

Meer tijd voor je eigen ideeën ...

... dankzij minder stilstandstijd met igus i.Cee

Bij automotive productie staat de lopende band nooit stil. Samenwerkende robotarmen voor assemblage en laswerkzaamheden zijn continu in gebruik, net als alle componenten die ze voorzien van energie en data. Het is in dergelijke omgevingen dat intelligente concepten zoals predictief onderhoud het meest zinvol zijn. Voor een nieuw Industry 4.0-project of voor efficiëntiegedreven montage naderhand, zijn onze smart plastics oplossingen beschikbaar als universele modulaire systemen en kunnen ze individueel aan elk systeem worden aangepast. 
Voorspellend onderhoud in de automobiel productie

smart news 2022

smart plastics nieuws 2023 ...

... ervaar nu alle nieuwe smart plastics producten van 2023 zoals de breukbewaking voor robotkabelrupsen i.Sense TR.B of voor het eerst de nieuwe slimme allround-service superwise hier:
Industrie 4.0: smart plastics nieuws 2023 - overzicht

Intelligente installatiebewaking met het FANUC FIELD systeem en igus smart plastics

Om data van machines en systemen te evalueren, biedt FANUC, een internationale robotfabrikant, haar "FIELD systeem" aan, een open industrieel IoT platform. Het systeem maakt gebruik van een lokale netwerktopologie voor het aansluiten van de productiemachines van alle fabrikanten, waardoor een uitgebreide data-analyse van de hele procesketen mogelijk is. Deze infrastructuur maakt gebruik van apps van FANUC en andere leveranciers. De "smart plastics - i.Cee" app stel onderhoudspersoneel in staat de toestand van hun smart plastics componenten, zoals kabelrupsen en kabels, te bewaken en onderhoudswerkzaamheden van te voren te plannen in het FIELD systeem.

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.