Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Energietoevoersystemen voor walstroomvoorzieningen in havens

Steeds meer havens worden geconfronteerd met een toenemend milieubewustzijn onder de bevolking. Strengere richtlijnen dwingen hen om milieuvriendelijkere technologieën te gebruiken. Onze maatwerk energietoevoersystemen voor het voorzien van schepen op hun ligplaats van walstroom vormen een oplossing om de luchtverontreiniging, het geluid en de trilling te reduceren. Een internationale standaard zorgt ervoor dat verschillende soorten schepen in verschillende havens over de hele wereld van walstroom kunnen worden voorzien. IEC 80005-1 definieert de standaard voor middenspanningsaansluitingen en IEC 80005-3 voor voeding op laagspanningsaansluitingen.

Gebruikersrapporten

Walstroomaansluitingen

3.000 walstroomaansluitingen per jaar

De Mongstad offshore basis is één van de meest frequent gebruikte bases in Noorwegen. De walstroom e-spool zorgt ervoor dat de vaartuigen die twee keer per dag wisselen betrouwbaar worden voorzien van walstroom. Het product is geïntegreerd in een 10-voets container en kan naar wens worden gepositioneerd.
Container-terminal

Walstroom kabelmanagementsysteem voor FSU in Bahrein

Voor de nieuwe offshore LNG-terminal in Bahrein hebben Schneider Electric en igus® het eerste walstroom-toevoersysteem ter wereld ontwikkeld voor een Floating Storage Unit (FSU). De kerncomponent is een flexibel kabeltoevoersysteem tussen de aanlegfase en de FSU.
igus walstroomloopbrug voor Becker Marine Systems

Walstroomloopbrug voor Becker Marine Systems

"Hummel", de drijvende vloeibaargas-elektriciteitscentrale van Becker Marine Systems, voorziet cruiseschepen in de haven van stroom. De igus® walstroomloopbrug, die zowel dienst doet als kabeltoevoersysteem en als passagiersloopbrug, verbindt het binnenschip met de kade en geleidt de kabels met connectoren.

Gebruik bij containerterminals

De overslagcapaciteit aan de kademuur bepaalt of de terminal rendabel is. Met dagelijkse aankomsten en vertrekken is een flexibele planning van de aanlegplaatsen van de schepen daarom absoluut essentieel.

Omdat het kabelbeheersysteem aan boord van het schip op verschillende plaatsen kan worden geplaatst en de maximale uitschuiflengte beperkt is (35-55 m), limiteren stationaire walstroomaansluitingen op de kade het aansluitgebied. De igus mobiele SPO-technologie, biedt flexibiliteit voor uw terminal en helpt u kosten te besparen.
Container-terminal

Mobiele walstroomaansluiting voor container terminals

Verbeter techniek, verlaag kosten - eindelijk een oplossing om uw walstroom af te stemmen op uw schepen, en niet de schepen op uw walstroom. Sluit elk schip op elke locatie aan, over de gehele lengte van de ligplaats met een enkele zelf aangedreven aansluiting. Profiteer van volledige flexibiliteit en verlaag tegelijkertijd de installatie- en onderhoudskosten.

Kom meer te weten over het systeem door mee te gaan met onze industrie-expert voor een live demonstratie op onze testlocatie.
 
Maak vandaag nog een afspraak

Walstroomoplossingen aan boord

Voor containervervoer stelt de IEC 80005-1 norm dat het kabeltoevoersysteem op het schip moet worden geïnstalleerd. Containerschepen varen op alle wereldzeeën en zijn bestand tegen weer en wind onder extreme omstandigheden.
Het kabelgeleidingssysteem wordt aan boord vervoerd, ofwel als een semi-mobiel systeem in een 40'HC container in een containerruimte nabij de achtersteven van het schip, ofwel als een permanent geïnstalleerd systeem dat zich meestal midscheeps bevindt, afhankelijk van de positie van de machinekamer. De igus e-spool biedt de nodige specificaties, is flexibel in gebruik en vereist weinig onderhoud.
Containerschip

e-spool walstroom

Innovatieve technologie voor energietoevoer

De e-spool walstroom is een gemotoriseerde kabelhaspel die is uitgerust met een twisterchain-module in plaats van een sleepring om een ononderbroken kabeltraject door het hele systeem mogelijk te maken. Het is onderhoudsarm en gemakkelijk te inspecteren omdat het minder kwetsbare elektrische onderdelen bevat en bestand is tegen zeewater, kou, hitte en trillingen.
De e-spool walstroom biedt een directe, ononderbroken kabelgeleiding van de schakelkast naar de connector en is ideaal voor veeleisende weersomstandigheden.
 
Ontdek nu meer en ontvang ondersteuning

Onze systeemoplossingen voor walstroom

kabelrupshaspel

kabelrupshaspel

 • Flexibiliteit voor bestaande en nieuwe walstroomaansluitingen
 • Beschermde kabelgeleiding
 • Verhoogt de veiligheid en de levensduur
e-spool walstroom

e-spool walstroom

 • Sleepringvrij systeem
 • Bestand tegen zeewater, kou, hitte en trillingen
 • Onderhoudsarm en inspectievriendelijk
e-spool® walstroom

Lange rijwegen voor mobiele walstroom

Rijwegen van 450 m of langer mogelijk

Bewezen technologie, langere levensduur, kostenefficient

Modulair ontwerp

e-dispenser

e-dispenser voor walstroomvoorziening

 • Modulair en compact systeem
 • Tijdbesparende, gedeeltelijk geautomatiseerde aansluiting van de stroomvoorziening
 • Geen uitlaatgassen, geen lawaai, hoge mate van veiligheid
Walstroomaansluiting voor LNG Power binnenschip

Offshore kabelrups

 • Duurzaam, robuust, maar toch flexibel
 • Geoptimaliseerd voor installatie, inspectie en onderhoud
 • Bestand tegen corrosie, zeewater, olie en UV-straling
Modulair e-loop kabelrups-systeem

Modulair e-loop kabelrups-systeem

 • Kan naar behoefte worden geopend en gesloten
 • Alle onderdelen kunnen individueel worden vervangen
 • Eenvoudig onderhoud

Speciale vereisten in de offshore- en LNG-sectoren

Offshore terminals en schepen stellen hoge eisen aan de flexibiliteit en betrouwbaarheid van kabelrupsoplossingen, vooral in combinatie met extreme weersomstandigheden en wisselende aanlegplaatsen. LNG-terminals vereisen daarentegen robuuste en onderhoudsarme walstroomsystemen die de uitdagingen van lange afstanden, zware omgevingsomstandigheden en constante operationele gereedheid aankunnen, waarvoor het OSC-energietoevoersysteem ideaal is. Beide toepassingsgebieden hebben systemen nodig die bewegingen door getijden, wind en golven kunnen compenseren en zijn voorzien van noodmechanismen. Een dergelijk systeem is ook te vinden in ons gebruikersrapport over de FSU in Bahrein.

offshore kabelrups

Innovatieve technologie voor energietoevoer

De OSC offshore kabelrups is een robuuste en flexibele kabelrups die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in extreme omstandigheden. Het combineert de voordelen van een kunststof kabelrups met een trekkoord van hoge trekkracht en het modulaire ontwerp kan worden aangepast aan het betreffende project.

Het is ideaal voor offshore terminals en schepen die een hoge mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid vereisen, evenals voor LNG-terminals die afhankelijk zijn van robuuste en onderhoudsarme oplossingen voor walstroomvoorziening.
Meer informatie over de offshore kabelrups

Diensten


Gerelateerde websitesAdvies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.