Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Kabelrupsen, kabels en
lagerproducten voor werktuigmachines

Draaien, frezen, persen, hameren, snijden, van geringe tot hoge mate van automatisering, van bewerkingscentra tot productielijnen: zonder werktuigmachines is er geen productie. Echter, geen enkele machine kan functioneren zonder een betrouwbare toevoer van elektriciteit, lucht of media. igus kabelrupsen en kabels zijn gemaakt voor beweging, verbeterde machineprestaties en eenvoudige montage. Servokabels geschikt voor aandrijvingen van 24 fabrikanten, gereedschapsloos te openen kabelrupsen, gesloten kabelrupsen met spaanbescherming, lagertechnologie van hoogwaardige kunststoffen voor machinedeuren of roterende bewegingen, klemmen ter voorkoming van beknelling van luchtslangen, robotkinematica, Industry 4.0 sensortechnologie - wij rusten uw werktuigmachine uit.


Producten volgens het type werktuigmachine

Bewerkingscentra

Bewerkingscentrum

De beste kabelbescherming met robuuste kabelrupsen op korte rijwegen.

Ontdek nu producten

Snijmachines

Snijmachine

Kabelrupsen, kabels en lagerproducten voor laser-, plasma- en waterstraalsnijmachines.

Ontdek nu producten

Grote werktuigmachines

Grote werktuigmachines

Zeer hoge betrouwbaarheid met sterke kabelrups-systemen voor lange rijwegen.

Ontdek nu producten
Installatie van kabelrupsen

Kabelrupsen, kabels, lagerproducten, sensoren en meer.

Wij samplen gratis uw pilot serie

Met onze sampling-service bieden wij individueel advies en ontwerp van kabelrupsen, kabels, lagers en meer. Ook adviseren wij u graag over smart plastics, onze sensoren voor Industry 4.0.


▶ Neem nu contact met ons op


Alles compact in magazine-formaat


De belangrijkste producten, diensten en grootste succesverhalen uit de werktuigmachinesector — allemaal in het nieuwe magazine.

Download nu (PDF)

Ervaar producten virtueel - op eigen gelegenheid of persoonlijk begeleid

Beursstand voor de maakindustrie

Hebt u de laatste werktuigmachine-vakbeurs gemist? Wij hebben de oplossing.
Bezoek onze beursstand voor werktuigmachines in Keulen online. Of regel hier een virtuele rondleiding over de beursstand met ons.


▶ Beleef de beursstand nu virtueel

Virtuele vakbeursstand

igus biedt informatie: belangrijke trends en onderwerpen op het gebied van werktuigmachines


Succesvol in gebruik

Als een kabelrups breekt, wordt de machine automatisch gestopt om verdere schade te voorkomen.

Oostenrijkse motorenfabriek

Deze motorenfabrikant gebruikt kabelrups- en slijtagebewaking. Sensoren meten de kabelrups-slijtage tijdens gebruik en waarschuwen de gebruiker op tijd om een reparatie of vervanging in te plannen.

Overzicht bewerkingsmachines collage

...en nog vele andere succesverhalen

Ontdek meer dan 40 toepassingsvoorbeelden die laten zien hoe onze kabelrupsen en lagerproducten worden gebruikt in CNC-machines, waar ze aan uiteenlopende eisen voldoen. De te overwinnen uitdagingen waren onder meer rondvliegende spanen, krappe installatieruimten, continue werking van het systeem en een snelle, gemakkelijke installatie met strakke tijdschema's.


White paper: bewerkingsmachines

Whitepaper: de invloed van trillingen op werktuigmachines

Trillingsgedrag van kabelrupsen

Trillingen in componenten van bewerkingsmachines kunnen er toe leiden dat die machines niet langer nauwkeurig werken, een afname van de kwaliteit van de werkstukken en verhoogde slijtage van machinecomponenten. Kabelrupsen, de "navelstreng" van de modern bewerkingsmachines, vormen een mogelijk bron van het probleem. Om hun soepele loop te verbeteren, zijn innovatieve oplossingen nodig ...

Download nu de gratis PDF

Getest in het testlab voor gebruik onder realistische omstandigheden

Alle producten worden getest op slijtage en belastbaarheid onder reële omstandigheden in het igus-testlaboratorium, het grootste in de industrie. Hierdoor kan de levensduur van het product nauwkeurig worden bepaald.

Op verzoek voert igus klantentests uit om het productgebruik onder specifieke maatwerkomstandigheden te verifiëren.

Meer informatie over het igus testlaboratorium

Overige informatie

Kabelrups-configurator

Configureer het gewenste product online en bekijk de prijs, levensduur en de levertijd

Begin nu

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.