motion plastics voor agritechniek

Vuilbestendige componenten en kosten-effectieve automatisering

Of het nu is in maaidorsers, oogstmachines, cultivatoren of mesttanks - onze lagers en energietoevoersystemen gemaakt van hoogwaardige polymeren worden al jaren met succes toegepast in verschillende machines in de traditionele landbouwsector. Ze werken betrouwbaar, zelfs bij vuile en natte omstandigheden, bij temperatuurfluctuaties en bij hoge belastingen.
 
Daarnaast hebben we onze motion plastics verbeterd om te voldoen aan de vereisten van nieuwe industriële sectoren en technologieën: bij verticale of binnenlandbouw, voldoen onze dry-tech lagers en lineaire systemen aan de hoogste hygiëne-vereisten, omdat ze 100% vrij zijn van externe smeermiddelen en tevens corrosievrij en FDA-conform zijn. Onze low-cost robots maken smart farming mogelijk met autonome machines, welke volledig automatisch processen uitvoeren zoals zaaien, oogsten en wieden - tegen lage kosten en met een snelle terugverdientijd.


Nieuwe producten in 2021

Kosten-effectieve lagers van heavy-duty materiaal

Nieuwe vezelgewikkelde lagers gemaakt van zeer sterk filament-materiaal

▲ Verbeter techniek
  • Bijzonder weinig slijtage in het zware werkgebied
  • Tot 3,5 maal betere slijtvastheid dan iglidur TX1
▼ Verlaag kosten
  • Onderhoudsvrije eigenschappen verminderen kosten voor smering en onderhoud
  • Kosteneffectief, zelfs in grote afmetingen en kleine volumes

Meer informatie over iglidur TX2

Lichtgewicht, snel, lange slaglengtes

Extreem modulair en kosten-effectief

Spatwaterbestendige robolink RL-DP

Nieuwsgierig naar meer innovaties? U kunt hier het nieuwsoverzicht vinden.


De enorme motion plastics sample box

Makkelijker een keer iets proberen: met de igus corner, heeft u altijd de meest actuele motion plastics bij de hand die geschikt zijn voor uw specifieke branche. 
 
Wij brengen het display naar u toe, zetten het indien gewenst voor u in elkaar en vullen de compartimenten met producten naar keuze. Of u kunt het display zelf in elkaar zetten. Als permanente tentoonstelling of voor een bepaalde periode.

Bestel nu gratis

igus blog agritechniek

Wat is het beste glijlager voor landbouwmachines? Welke asmaterialen worden er gebruikt en zijn er betere alternatieven? Hoe kunt u geld besparen met polymeer lagers? Het igus blog bevat interessante artikelen over agritechniek.

Neem nu een kijkje!