Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

"Tordeerbare" robotkabels


Wanneer een klant naar robotkabels vraagt, bedoelen ze vaak kabels die zacht zijn ontworpen maar toch robuust zijn. Robots zijn niet de enige toepassing waarbij deze eigenschappen wenselijk kunnen zijn. Eén ding dat deze toepassingen gemeenschappelijk hebben is dat ze een 3D-beweging in de ruimte moeten uitvoeren. Doorgaans worden er torsiekrachten uitgevoerd op deze kabels in de toepassing. Je kunt daarom beter spreken van tordeerbare kabels. In dit segment is er een groot productassortiment genaamd de CFROBOT-families uit voorraad leverbaar, dat is getest op torsiehoeken tot +/- 360 graden per meter. Deze kabels zijn beschikbaar in verschillende samenstellingen, afhankelijke van de elektrische vereisten. Afgeschermde versies zijn natuurlijk ook beschikbaar, en de samenstellingen in dergelijke varianten hebben een ander ontwerp.
 
Koop robotkabels

Afscherming en vulmateriaal

Het ontwerp van robotkabels wijkt sterk af van kabelontwerp voor lineaire toepassingen. Onze kabels kennen normaal gesproken een zeer sterkte, stabiele inwendige structuur en zijn bestand tegen speciale omstandigheden in lineaire kabelrupstoepassingen. Maar een torsietoepassing kent totaal andere opstellingen. Deze kabels kennen een zeer zachte structuur ter compensatie voor de torsiebewegingen. Het verschil is het meest opvallend in de afscherming en de variëteit van de vulmaterialen. We hebben een ander afschermingsconcept voor robotkabels. We gebruiken een afschermingswikkeling, geen afschermingsvlechtwerk, omdat met een wikkeling de afscherming zich kan aanpassen aan de torsiebewegingen en kan openen en sluiten. We hebben ook vele vulmiddelen in de kabels geïnstalleerd. Ze fungeren als schokdempers, waarbij de torsiebeweging binnenin de kabel wordt gedempt.

Robottoepassing

Een robot die elke dag duizenden auto's last, klemt, schroeft of lijmt, moet betrouwbaar werken. De robotkabel moet niet alleen draaien toestaan, maar ook slijtvast zijn en buigbaar rond kleine radii. De beweging wordt als zeer uitdagend beschouwd. Wij hebben heel veel onderzoek gedaan om de kabels met de kabelrups tot een betrouwbaar systeem te maken voor robots. In diverse tests met grote automotive bedrijven, en in speciaal ontwikkelde testmachines, doen we ervaring op welke onze productgroepen heeft verfijnd, zodat ze geschikt zijn voor de meest extreme toepassingen. Onze klanten lieten ooit dure speciale constructies maken in grote aantallen. Momenteel profiteren ze van de robotcatalogus die wij hebben samengesteld.
CFROBOT.036


Kent u onze online tools al?

Zoek en kies eenvoudig een geschikt type, bereken de levensduur en bestel deze online
 
Productwijzer

Productwijzer

Snel naar precies de juiste kabel
 Levensduurcalculator

Levensduurcalculator

Bereken de levensduur van elke chainflex kabel
Kopercorrectie-calculator

Kopercorrectie-calculator

Bereken de huidige kopertoeslag
chainflex configuratoren

Configurator voor speciale kabels

Configureer uw individuele kabel in slechts drie minuten

kabelrups

Bent u nog op zoek naar een kabelrups voor uw kabel?

readychain

... of alles al geconfectioneerd?Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.