Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Hybridekabel voor kabelrupsen


Hybride-kabels op aandrijfeenheden vormen een relatief nieuwe trend en het gaat daarbij doorgaans om een combinatie van energie-aders, voedingsaders voor remmen en temperatuursensoren en een bussysteem. Het bussysteem fungeert voor de overdracht van digitale informatie van de encoder die is geïntegreerd in de motor terug, naar de frequentieomvormer. Dit elimineert de noodzaak voor een extra encoderkabel en de bijbehorende kosten en benodigde ruimte voor kabel en connector.

Overzichtsweergave

Verschillen qua fabrikant

Hybridetechnologie is de grootste trend in de kabelindustrie van de afgelopen jaren. Sleutelbegrippen hier zijn One Cable Connection (Siemens) en One Cable Technology (Beckhoff). Deze technologie combineert doorgaans de vier vermogensaders (L1, L2, L3 en PE), één paar voor functies zoals temperatuurbewaking en aders voor een bussysteem in een kabel. Elke grote fabrikant van aandrijvingen gebruikt zijn eigen bussysteem. Beckhoff bijvoorbeeld gebruikt SICK's Hiperface DSL, en Siemens gebruikt een afgeleide van Ethernet. Wij bij igus zijn meegegaan met deze technologische trend en hebben het mechanische kabelontwerp voor kabelrupsen geoptimaliseerd. Onze CF220.UL.H en CF280.UL.H hybride kabels kunnen zonder problemen worden aangesloten op aandrijfsystemen van de belangrijkste OEM's.

Wat zijn de voordelen en nadelen van hybridekabels

Elke aandrijving vereist twee kabels – de motorkabel en de encoderkabel. De combinatie in één enkele kabel schept ruimte in de kabelrups en het motoraansluitgebied, omdat de helft van de componenten kan worden weggelaten. Verstoringen veroorzaakt door de nabijheid van gevoelige data-aders naast energie-aders worden indien mogelijk voorkomen. De EMC-eigenschappen van de afscherming in de kabels en een goed stekkerconcept zijn hierbij behulpzaam. Wij realiseren goede afschermingseffecten door een hoge afdekking van de noodzakelijke elementen en een vlakke vlechthoek waarborgt dat de eigenschappen lange tijd behouden blijven, zelfs in bewegende toepassingen.

Houtbewerkingsmachines

Hybridekabels in houtbewerking

Een grote fabrikant van houtbewerkingsmachines converteerde zijn aandrijftechniek naar de nieuwe Beckhoff hybridetechnologie, waarbij volop werd geprofiteerd van de voordelen van het compactere ontwerp. De uitdaging zat in de kabels, welke in hun machines zeer veel bewegingen moeten uitvoeren met zeer krappe radii. Hier stapte igus in de race met een uitdagende levensduurtest. Het was uitdagend omdat de vereiste was om tevens de gegevensoverdracht te meten van de Hiperface DSL bus tijdens het gebruik. Daarom werkten we zeer nauw samen met onze klant om betrouwbare resultaten te realiseren voor ons beide. Aarzel niet om ons een vraag te sturen wanneer u de levensduur van een kabeloplossing moet testen.Kent u onze online tools al?

Zoek en kies eenvoudig een geschikt type, bereken de levensduur en bestel deze online
 
Productwijzer

Productwijzer

Snel naar precies de juiste kabel
 Levensduurcalculator

Levensduurcalculator

Bereken de levensduur van elke chainflex kabel
Kopercorrectie-calculator

Kopercorrectie-calculator

Bereken de huidige kopertoeslag
chainflex configuratoren

Configurator voor speciale kabels

Configureer uw individuele kabel in slechts drie minuten

kabelrups

Bent u nog op zoek naar een kabelrups voor uw kabel?

readychain

... of alles al geconfectioneerd?Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.