Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Sensoren voor smart chainflex® kabels

smart news 2022

smart plastics nieuws 2023 ...

... ervaar nu alle nieuwe smart plastics producten van 2023 zoals de breukbewaking voor robotkabelrupsen i.Sense TR.B of voor het eerst de nieuwe slimme allround-service superwise hier:
Industrie 4.0: smart plastics nieuws 2023 - overzicht

Bewaking van de kabelkwaliteit CF.Q

 
  • Voorkom ongeplande stilstandstijd van het systeem die worden veroorzaakt door kabelstoringen, bij het gebruik van chainflex® kabels buiten de chainflex® garantiebepalingen!
  • Detecteer mechanische belastingen van chainflex® kabels onder extreme bedrijfsomstandigheden in een vroegtijdig stadium.
  • Plan onderhoudswerkzaamheden kosten-effectief vooraf
Aanvraag CF.Q

Hoe CF.Q werkt


De isense CF.Q module wordt gebruikt voor de vroegtijdige detectie van de veranderingen in de elektrische specificaties van chainflex® kabels als gevolg van mechanische belastingen tijdens gebruik in een igus® kabelrups-systeem. Voor dit doel, wordt de elektrische weerstand van een speciaal geleider-circuit tijdens bedrijf gemeten. Temperatuurgerelateerde weerstandsveranderingen worden gecompenseerd met behulp van een PT100 element op de installatielocatie van de kabel. Met behulp van een microprocessor wordt er een continue data-evaluatie uitgevoerd met behulp van igus® algoritmes. Deze vormen zowel rekenkundige als voortschrijdend gemiddelde waarden van de gemeten weerstand, ca. 50 keer per seconde en evalueren deze in een tijdelijke context.
Wanneer het systeem een permanente verandering detecteert in de elektrische specificaties, dan adviseert het de kabel zo snel mogelijk te vervangen door naar een potentiaalvrij contact te schakelen. Wanneer de kabel niet wordt vervangen, dan schakelt het systeem de installatie uit als voorzorgsmaatregel in geval van een volledige breuk van de ader. 
 
Voor later onderzoek, slaat het systeem alle meetwaarden op die hebben geleid tot de waarschuwing en uitschakeling.
CF.Q animatie

Opties voor het integreren van CF.Q

Optie 1
als kabel die opgeofferd mag worden

In deze optie, is er nog steeds ruimte nodig voor het geleiden van een extra kabel in de kabelrups, omdat de CF.Q wordt geleid als "opofferbare kabel" in de kabelrups.
Alle aders van de kabel zijn "in serie aangesloten" en verbonden aan de meetingang van de module.
Voordeel: Alle aders worden gemeten, hetgeen betekent dat het niet nodig is de meest frequent gebruikte aders te selecteren.
Nadeel: Ongeacht de productie-batch en de montagemethode, kunnen zelfs kabels van dezelfde productie-batch een verschillende levensduur hebben.

Optie 2
ongebruikte aders van een kabel

In een bewaakte kabel, worden twee ongebruikte aders gedefinieerd als meetaders, en indien nodig, naar de meetaansluitingen geleid van de CF.QA module met behulp een afgeschermde verlengkabel.
Hiervoor is vaak een modificatie van de connectoreenheid nodig, omdat de twee aders uit de connector moeten worden geleid aan de distributie-zijde bij de kabelinvoer.
Voordeel: De kabel die daadwerkelijk door de gebruiker wordt gebruikt wordt bewaakt
Nadeel: De originele kabel moet vaak worden vervangen door een variant met twee extra aders, hetgeen doorgaans de kabeldiameter doet toenemen en de "zwakste" aders moeten worden gekozen.
 

Een I4.0 succesverhaal uit de praktijk

  • Toepassing: broodinpakmachine
  • Wat er nodig was: slim systeem voor energietoevoer
  • Vereisten: preventieve kabelbewaking
  • Product: CF.Q DIN rail module
  • Toepassingsgebied: elke soort automatisering
  • Succes voor de klant: Het bedrijf GHD Georg Hartmann Maschinenbau was op zoek naar een betrouwbaar energietoevoersysteem voor één van haar automatische verpakkingsmachines, inclusief preventieve bewaking, om machinestoringen te voorkomen
Ga naar het toepassingenrapport

Wilt u uw eigen smart plastics pakket samenstellen?

Download dan nu de digitale versie van onze smart plastics Domino en stel uw eigen configuratie samen. 

Na afloop kunt u zich verheugen op een leuk smart plastics presentje. 


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.