Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Onderhoudsvrije iglidur® glijlagers gemaakt van kunststof

iglidur G en iglidur J glijlagers
Glijlagers worden gebruikt om het directe contact tussen bijvoorbeeld de as en de bevestiging te minimaliseren om slijtage te voorkomen. De meeste lagers moeten regelmatig worden gesmeerd om een storingsvrije werking te garanderen. iglidur glijlagers hebben geen extra smeermiddelen nodig. Ze zijn daarom onderhoudsvrij en vormen een kosteneffectief alternatief voor metalen glijlagers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende typen en in meer dan 10.000 maten, hier bij . De speciaal door igus ontwikkelde iglidur materialen maken een breed scala aan toepassingen mogelijk voor onze lagers in de meest uiteenlopende industrieën. Bijvoorbeeld voor gebruik bij hoge temperaturen, bij contact met voedsel of chemicaliën en onder hoge belasting.
ibh lager webshop
 

De voordelen van onze glijlagers in een oogopslag

iglidur-glijlagers-onderhoudsvrij-en-smeermiddelvrij

Smeermiddel- en onderhoudsvrij

Vanwege het zelfsmerende effect hebben iglidur kunststof lagers geen extra smeermiddelen nodig. Hoe het werkt? Onze iglidur materialen bevatten vaste smeermiddeldeeltjes, waarvan er miljoenen in het materiaal verwerkt zijn. Deze smeermiddelen komen in kleine hoeveelheden vrij en smeren zo het lagerpunt. Er zijn dus geen problemen met onvoldoende smering en er is slechts minimaal onderhoud nodig
Verlaag kosten

Kosteneffectief

Onze zelfsmerende glijlagers verlagen uw onderhoudskosten en besparen volledig op extra kosten voor smeermiddelen - zonder minimale bestelhoeveelheid en tot hoge volumes. Onze kunststof glijbussen zijn tot 89% kosteneffectiever dan glijlagers van staal of brons. 
Voorbeeld: € 2,37/stuk versus € 0,25/stuk
Composiet lager staal/PTFE, maat 2020 vergeleken met iglidur MSM-2023-20
(Prijs bij afname van een batchgrootte van 100 stuks)
Berekening van de levensduur van glijlagers

Bereken de levensduur

Met behulp van onze gratis online tool kunt u de levensduur van onze kunststof glijlagers voor uw toepassing berekenen.
Hoe het werkt?Onze producten worden grondig getest in het testlaboratorium en de slijtageresultaten worden gedocumenteerd in onze database. Deze gegevens worden vervolgens geïntegreerd in onze online tool voor levensduurberekening
Beschikbaarheid van iglidur glijlagers

Beschikbaar vanaf 24 uur

Wij verzenden wereldwijd vanuit meer dan 73 landen om de levertijden voor u zo kort mogelijk te houden.

Het meest uitgebreide assortiment voor u:
  • 10.000 standaardmaten uit voorraad
  • Speciale onderdelen volgens uw specificaties
  • Verzending binnen 24 uur
  • Geen minimum order
  • Geen minimum hoeveelheid
iglidur glijlager met chemische weerstand

Bestand tegen chemicaliën en agressieve media

In ons assortiment vindt u diverse soorten kunststoffen voor glijlagers, die b.v. worden gekenmerkt door een hoge chemische of temperatuurbestendigheid. Dagelijkse reiniging met agressieve reinigingsmiddelen en hoge druk zijn daarom geen probleem, aangezien kunststof lagerbussen van igus geen extra smeermiddelen nodig hebben, die anders tijdens het reinigen zouden wegspoelen.
iglidur-heavy-duty-glijlagers

Geschikt voor hoge belastingen

Onze kunststof glijlagerbussen worden bijvoorbeeld gebruikt in bouw- en landbouwmachines. In beide gevallen zijn zeer robuuste glijlagermaterialen vereist die niet alleen bestand zijn tegen vuil , maar ook tegen hoge belastingen. Voor dit doel bieden wij enerzijds zelfsmerende glijlagers aan gemaakt van onze iglidur materialen en voor uitzonderlijk veeleisende gevallen igutex glijlagers, die zijn versterkt met zeer sterk glasvezelweefsel.

Probeer nu de nieuwe iglidur glijlager-webshop


De nieuwe iglidur glijlager-webshop omvat ons volledige catalogusassortiment. De nieuwe webshop berekent ook binnen enkele seconden prijzen en levertijden voor maatwerk glijlagers
 

Lagers met flens

Voor asdiameters Ø3 - Ø195 mm

Lagers

Voor asdiameters Ø 1,5 - Ø 150 mm

Drukringen

Voor axiaal lager:
Ø8 tot Ø114 mm

Geleideringen

Voor lineaire geleiders
Ø4 tot 80 mm

Klemlagers

Voor plaatwerkoplossingen
Ø8 tot 25mm

Flenslagers met twee gaten

Om vast te schroeven
Ø10 tot 35mm


Hier worden onze glijlagers gebruikt

Onze onderhoudsvrije en kosteneffectieve kunststof lagerbussen zijn probleemoplossers in de meest uiteenlopende branches. Dit omvat de automobiel- en voedingsindustrie, maar ook de medische techniek. Ons belangrijkste doel is altijd om uw toepassingen in beweging te krijgen met onze lagerbussen. Zonder extra onderhoud en smering van de lagerpunten. Ook voor uw toepassing vinden wij de juiste kunststof lagers.

Onze glijlagermaterialen

U kunt hier een overzicht vinden van technische informatie en gegevensbladen over onze iglidur-materialen en de details downloaden. Meer informatie over de iglidur materialen
 

PFAS- en PTFE-vrije glijlagerbussen

Vanwege de huidige discussie over een PTFE-verbod hebben we alle belangrijke informatie over PTFE met betrekking tot onze glijlagers op een rijtje gezet. Hier vindt u ook een lijst van alle iglidur materialen die geen PTFE bevatten.

Meer informatie over PFAS in glijlagers
Granulaat

iglidur verbeterde monsterbox

Gratis samplebox

Deze samplebox bevat:
✅ 38 kunststof lagers gemaakt van de belangrijkste iglidur materialen
✅ Sjablonen om het perfecte materiaal voor uw toepassing te vinden
✅ catalogus iglidur lagertechniek

Vraag nu een gratis monsterbox aan
iglidur white paper over glijlagers

Gratis whitepaper

In onze gratis whitepapers, delen onze glijlagerspecialisten hun inzichten als gevolg van praktische ervaring maar ook het langetermijn onderzoek en de ontwikkeling. Om u een kennisvoordeel te geven, hebben wij verschillende onderwerpen over glijlagertechniek voor u voorbereid. 
 
Bekijk nu het whitepaper over glijlagers

Speciale ontwerpen en tekenonderdelen

Naast ons uitgebreide standaardassortiment bieden wij ook op maat gemaakte producten aan volgens uw specificaties . Er kan worden gekozen uit verschillende productieprocessen, zodat we altijd het beste aanbod voor u kunnen selecteren. 
 

Nieuwe igus glijlagerproducten

Ontdek onze nieuwe producten op het gebied van lagertechniek. Vragen van klanten stellen ons voortdurend voor uitdagingen die vaak leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten. Ons doel is om onze klanten altijd de meest kosteneffectieve oplossing te bieden en technische vooruitgang mogelijk te maken.

Testlaboratorium met testopstellingen voor glijlagers

Grootste testlaboratorium in de sector

Wij voeren tests uit, zodat u het niet hoeft te doen. Ontdek hoe onze iglidur kunststof lagers worden getest in het grootste testlaboratorium in de branche. We kunnen hier ook individuele tests op maat uitvoeren.
Laptop met igus online tool

Gratis online glijlagertool

Ontwerp iglidur glijlagers op basis van uw behoeften. Kies uw gewenste vorm en materiaal. Met onze tool, de iglidur Bearing Designer, kunt u ook iglidur-materialen met elkaar vergelijken en hun levensduur berekenen. 
Ontdek meer over de iglidur Bearing Designer
 
Ga direct naar de online tool

Veelgestelde vragen over igus kunststof glijlagers

Hoe wordt de lagerspeling voor kunststof glijlagers bepaald?

Glijlagerbussen van kunststof hebben een bepaalde lagerspeling nodig om verschillende omgevingsfactoren te compenseren. Sommige kunststoffen nemen relatief veel water op of zetten uit bij toenemende temperatuur. Wanneer dit gebeurt, neemt de speling af. Als de speling vanaf het begin te klein is, zal het lager vastlopen. De as loopt traag, wat kan leiden tot veranderde haptiek of machineprestaties. Het lager slijt sneller. In het ergste geval valt het lagerpunt zelfs uiteen in zijn afzonderlijke delen. Het is daarom noodzakelijk om een middenweg te vinden. Zo veel lagerspeling als nodig, maar zo minimaal mogelijk. Hoe lager de lagerspeling moet worden ingesteld, des te nauwkeuriger moet rekening worden gehouden met de omgevingsparameters en des te meer waarde moet worden gehecht aan de meest nauwkeurige en strikte kwaliteitsspecificaties.

Hoe zijn onze zelfsmerende glijlagers opgebouwd?

iglidur glijlagers bestaan uit drie hoofdcomponenten:
1. Basispolymeren,
2. Vezels & vulstoffen en
3. Vaste smeermiddelen. 
De basispolymeren zijn bepalend voor de slijtvastheid van de iglidur materialen. Zij zorgen ervoor dat de vaste smeermiddelen niet worden blootgesteld aan overmatige oppervlaktedruk. Vezels en vulstoffen versterken de materialen zodat ze hoge krachten of randbelastingen kunnen weerstaan als ze worden gebruikt onder continue spanning. De vaste smeermiddelen smeren de iglidur kunststof glijlagers zelfstandig en verminderen zo de wrijving. Ze worden door het materiaal verdeeld in de vorm van microscopisch kleine deeltjes.
 


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.