Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Schone, stille en kosteneffectieve oplossingen voor de grafische sector in 24 uur.

De term 'druktechnologie' verwijst naar talloze methoden voor het dupliceren van originelen en sjablonen. Op een soortgelijke wijze verwijst het begrip igus® motion plastics® naar talloze tribologisch geoptimaliseerde kunststof producten, die u helpen bij het reduceren van de kosten van uw apparatuur en het verhogen van de levensduur. Of het nu is door de afwezigheid van smeermiddel en onderhoud of dankzij de fail-safe kabels en optimale kabelgeleiding. Uit ons programma van 100.000 modulaire producten, bieden we altijd de juiste oplossing, ongeacht wat de vereisten zijn. Energiegeleidingen met extreem lage trilling, voor zeer hoge versnellingen, abrasiebestendig en conform IPA DIN EN ISO klasse 1, super-stil vanaf 32 dB(A), zeer hoge datasnelheden CAT7, 600 MHz en een kabelgarantie tegen uitval gedurende 36 maanden.

Enkele voordelen van igus® motion plastics® producten voor de grafische sector:

Smeermiddel- en onderhoudsvrij

Ongevoeligheid voor drukpoeders en papierstof

trillingsdempend

Stil (32 dB(A))

corrosiebestendig

Ook geschikt voor hoge belastingen en snelheden

Levering: uit voorraad

De functionaliteit en geschiktheid van alle igus® systemen kan worden berekend

Extreem hoge datasnelheden en capaciteiten

36 maanden garantie op de kabels*

igus® oplossingen voor de grafische sector

Grote beschikbaarheid … stil … trillingsarm …
… geschikt voor clean rooms … zeer hoge versnelling
Smeermiddel- en onderhoudsvrij … gewoon installeren en niet meer naar omkijken …
… ongevoelig voor vuil

Producten voor de grafische sector

E6.1  
Systeem E6.1

Na 10 succesvolle jaren als cleanroom en "fluister" kabelrups, staat nu de nieuwe generatie in de startblokken. Naast de beproefde en geteste toepassingen van de E6, biedt de nieuwe "Systeem E6.1" generatie extra voordelen welke de bediening aanzienlijk vereenvoudigen.

Kabels  
chainflex® kabelrupskabels

Uiterst flexibel, met een garantie van 36 maanden of 10 miljoen cycli voor hoge snelheden en acceleraties alsmede uitdagende omgevingscondities. Met normen en richtlijnen zoals NFPA 79, UL, CSA, VDE, Interbus en Profibus.

Lineair systeem  
drylin® lineaire systemen

Alle drylin® lineaire geleidingen zijn ontworpen voor drooglopend en zijn getest onder deze conditie. Er werden geen oliën of vetten gebruikt als aanvullende smeermiddelen.

iglidur  
iglidur® G: de all-rounder

Smeermiddelvrij en reductie van onderhoudswerkzaamheden; kosten worden gereduceerd en de levensduur wordt verhoogd, alles uit voorraad met snelle levering.

xiros  
Polymeer kogellagers xiros®

xiros® polymeer kogellagers revolutioneren de kogellagermarkt. Dankzij de onderhoudsvrije drooglopende werking door het gebruik van xirodur® high performance polymeren, kunnen vele applicatieproblemen efficiënt en succesvol worden opgelost

igubal  
igubal® onderhoudsvrije sferische lagers

De igubal® reeks biedt ontwikkelaars een compleet systeem van zelfstellende lagerelementen: zwenkkoppen, gaffels, flenslagers scharnierende lagers en staande lagers.

Meer informatie:

Argumenten ten gunste van igus® motion plastics®

Stil

Geruisarme loopeigenschappen

Geringe trilling en trillingsdempend

geluidstest  

In vele sectoren wordt een steeds groter belang gehecht aan het geluidsniveau van machines. De individuele machine-elementen, waaronder kabelrupsen of lineaire technologie, wordt ook geselecteerd op basis van deze criteria.
 

drylin  

De drylin® lineaire technologie wordt ook gekenmerkt door een zeer stille loop. De stille werking is het gevolg van het verschil tussen rollen en glijden. Er is geen sprake van mechanische rolbewegingen van een hard contactmateriaal en geen kogelbotsingen die harde geluiden veroorzaken.
 

Cleanroom  

De speciale structuur van kabelrupsen en de kleine steek zijn de redenen voor de stille werking en lage trillingseigenschappen van de E6 kabelrupsproductlijn tijdens bedrijf. We hebben dit laten bevestigen in een studie uitgevoerd door het laboratorium voor bewerkingsgereedschappen en productie-engineering (WZL) van de universiteit van Aken.

Ongevoelig voor vuil

Smeermiddelvrij / droge werking

Cleanroom

Ongevoelig voor vuil  

Gebruik is ook mogelijk in zeer vuile en stoffige omgevingen. Deeltjes worden afgestoten van het contactoppervlak door de beweging zelf. Afdichtingen zijn niet nodig vanwege de droge werking. Stof en vuil kunnen zich niet hechten aan vet of olie.

drylin  

drylin® lineaire lagersystemen zijn ontworpen voor droog bedrijf. Uw toepassingen zijn zo beschermd tegen verontreiniging door vet of olie. Producten kunnen zelfs worden gebruikt in omgevingen met veel papierstof.
 

Cleanroom  

igus® is één van de pioniers geweest in de energiegeleidingstechnologie in clean rooms gedurende meer dan 15 jaar. igus® levert een uitgebreid programma van gemakkelijk te installeren, IPA-geteste kabelrupsen welke energietoevoer mogelijk maken in clean rooms voor specifieke machinetypen.
 

Industry 4.0 - preventief onderhoud

industry 4.0  

robolink® voor het bouwen van robots tegen geringe kosten

robolink  

Toepassingsvoorbeelden voor de grafische sector

Textile printing machine

E4.1 application with 450 strokes per hour.

Textile printing machine    

Screen printing machine

Here a drylin® T linear guide is used in a high-performance screen printing machine.

Screen printing machine    

Special machine construction

Energy supply systems demonstrate their reliability even in particularly aggressive environmental conditions in special-purpose machinery construction.

Special machine construction    

Lifter system for printing machine

Arguments for noise minimization and reduction of maintenance rate were decisive here.

Lifter system for printing machine    
Meer toepassingsvoorbeelden

Bent u op zoek naar praktisch geteste applicatievoorbeelden in een bepaalde industrie? Hier kunt u bladeren door reeds geïmplementeerde toepassingen en deze filteren op uw specificaties.

Industrie sector:
Toepassing / presentatie van het probleem:
Productsector:


Getest en geclassificeerd

Testresultaten

testresultaat  

Het Fraunhofer instituut IPA heeft verschillende igus® kabelrupsseries getest overeenkomstig DIN EN ISO 14644-1. Zodoende zijn op deze manier exacte cijfers over de cleanroom toepassingsmogelijkheden van vrijwel alle populaire igus® kabelrupssystemen nu beschikbaar.

igus® testlab

Testlaboratorium  

igus® runt het grootste testlaboratorium in de sector, met testopstellingen voor kabelrupsen, uiterst flexibele kabels, kunststof lagers alsmede glijlagers, kogellagers en lineaire lagers, spindelaandrijvingen, stafmateriaal, zuigerveren, etc.

Lagere proceskosten online

Online tools  

Gebruik één van onze vele online tools voor het configureren van uw product zoals u het wilt hebben. Verlaag uw proceskosten met online tools en vele andere nuttige online diensten.
 

* resp. 36 maanden tot 10 miljoen cycli (5 miljoen voor kabels uit de chainflex® M-familie); al naar gelang het eerste optreedt

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h