Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Onderhoudsvrije en smeermiddelvrije plastic glijlagers voor vloeistoftechnologie

Hydraulische- en pneumatische componenten geven machines en apparatuur vermogen, nauwkeurigheid, snelheid en dynamiek. Eisen ten aanzien van de apparatuur en overeenkomstig geïnstalleerde componenten zijn ongelooflijk hoog.
 
Het bereik van toepassingen voor iglidur® glijlagers, igubal® sferische lagers en drylin® lineaire geleidingen of draadspindels in vloeistof engineering neemt constant toe. Ze bewijzen ook hun nut in fittingen en ventielen. Van lineaire bewegingen tot roterende toepassingen, bieden ze een slijtvastheid plus chemische- en temperatuurbestendigheid, alsmede onderhoudsvrijheid bij droog bedrijf.
 
  Neem nu contact met ons op voor advies

dry-tech® monsterbox  

De monsterbox is voor u gratis!

Alles over vloeistoftechnologie

Bekijk zelf de kwaliteit van de producten. De dry-tech® monsterbox bevat de belangrijkste iglidur® glijlagers voor vloeistoftechnologie en informatie over kenmerkende toepassingsgebieden.  
 
Bestel nu een gratis monsterbox

igus® polymeerproducten voor vloeistoftechnologie

iglidur® L250 glijlagers  
iglidur® glijlagers

 • Smering is niet nodig
 • Reduceer onderhoudswerkzaamheden
 • Lange levensduur
 • Kostenbesparend
 • Leverbaar in diverse materialen en vormen 

iglidur® H370 zuigerveer  
iglidur® zuigerveren

 • Smering is niet nodig
 • Reduceer onderhoudswerkzaamheden
 • Slijtvaster dan PTFE-strips
 • Minimaal installatiewerk vereist
 • Kostenbesparend
 • Leverbaar in diverse materialen 

dryspin® draadspindel met steile schroefdraad  
dryspin® draadspindel

 • Met metrische schroefdraad , steile of trapezium schroefdraad 
 • Met omgekeerde draad, linkse of rechtse schroefdraad 
 • Loopt stil en zonder smering
 • Hoge chemische bestendigheid
 • Leverbaar in diverse materialen 

Gecontroleerd in het igus® testlaboratorium voor gebruik in de echte wereld

 

Een blik in het dry-tech® testlaboratoriumIn het grootste testlaboratorium in de sector, worden iglidur® glijlagers, igubal® sferische lagers en drylin® lineaire geleidingen en draadspindels grondig getest. De testresultaten worden opgenomen in de levensduurcalculator, waardoor een nauwkeurige voorspelling mogelijk wordt.Uitgebreide testen in het mediumUitgebreide slijtagedata van meer dan 15.000 testen die elk jaar worden uitgevoerd onder de meest uiteenlopende condities in het 2750 m² grote igus® testlaboratorium maken het gemakkelijk het ideale materiaal te vinden voor elk toepassingsgebied. Dit omvat ook slijttesten met iglidur® materialen die onder water worden uitgevoerd.
Meer informatie over het igus® testlaboratorium

 

igus® high-performance polymeren in gebruik bij onze klanten

Slijtage in doseerpompen tot een minimum beperkt

LEWA maakt gebruik van igus® glijlagers gemaakt van iglidur® X materiaal voor haar Ecoflow doseerpomp. Deze zijn geïnstalleerd in de motor van de pomp waar hun eigenschappen waarborgen dat slijtage aan de zuigers tot een minimum wordt beperkt.

Reduceer onderhoud met iglidur® glijlagers

iglidur® glijlagers bevatten vaste smeermiddelen, waardoor ze zelfsmerend en onderhoudsvrij zijn. Dit reduceert de onderhoudskosten en waarborgt dat afsluiters bijvoorbeeld, betrouwbaar werken gedurende hun hele levensduur. De toepassing maakt gebruik van een dryspin® trapezium spindel en spindelmoer voor de ventiel actuator, iglidur® glijlagers voor het doseerventiel en een iglidur® zuigerring op de zuigerstang.

Afsluiter zonder vastlopende zuiger

Deze afsluiter met iglidur® glijlagers wordt gebruikt in een machine die verpakkingen met ijs vult met stukjes fruit. Het is van cruciaal belang voor het volledig geautomatiseerde proces dat het betrouwbaar functioneert. Omdat iglidur® glijlagers zijn ingezet als steun- en geleideringen, is er niet langer sprake van vastlopende zuigers. Daarnaast zijn glijlagers geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie.

Bestand tegen chemicaliën en beschikbaar in kleine aantallen

iglidur® X glijlagers zijn te vinden in vrijwel alle flens-kogelafsluiters en compacte kogelafsluiters met flens gemaakt door Pister Kugelhähne GmbH. De doorslaggevende factoren voor de keuze voor glijlagers gemaakt van high performance polymeren waren hun chemische bestendigheid en beschikbaarheid in kleine aantallen. Het iglidur® X materiaal kan worden ingezet bij temperaturen tussen -100°C en 315°C.

Neem nu contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u informatie over het gebruik van igus® high-performance polymeren in intralogistiek of material flow? Onze experts helpen u altijd graag.
 
Neem nu contact met ons op voor advies
 

Meer informatie

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h