Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Afscherming van kabels

Elke elektrische kabel kan in principe elektromagnetische interferentie veroorzaken of er onder te leiden hebben vanwege het koppelingseffect. Om elektromagnetische compatibiliteit (EMC) te waarborgen moet een kabel elektrisch zijn afgeschermd. Dit beschermende effect wordt vooral uitgedrukt door de aanwijzing van de zogenaamde optische afdekking van de afscherming. Dit is het oppervlak dat optisch is afgedekt door de afscherming. Wanneer de kabel bijvoorbeeld is voorzien van een koperen folie als afscherming, dan kan worden gesteld dat er sprake is van een 100% afdekking omdat de folie als een buis fungeert. Wanneer de afscherming is gevlochten of omgeven door draden dan heeft dit als voordeel, in tegenstelling tot de folie, dat de afscherming niet wordt beïnvloed door beweging. Echter het nadeel is dat het afgedekte gebied afneemt omdat er een kleine opening is tussen de individuele afschermingsdraden.
 
Voor kabels in lineaire beweging is gebleken dat een gevlochten afscherming met hoge dekking en optimale vlechthoek de beste oplossing is. Aan de andere kant, bij een torsiekabel, is het optimum een afgedekte afscherming op glijdend materiaal. Het beste resultaat met de afscherming biedt een optische dekking van 90%.

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.