Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Veelgestelde vragen - tandkranslagers


Hier hebben we de meest gestelde vragen over onze iglidur PRT tandkranslagers voor u verzameld. Heeft u nog vragen over onze tandkranslagers, neem dan gerust contact met ons op.
 
Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op
PRT-04 draaikranslagers

Veelgestelde vragen over iglidur PRT tandkranslagers


Zijn er PRT draaikransen voor gebruik in ESD of ATEX omgevingen? Zijn PRT draaikransen elektrisch geleidend?

Voor gebruik in ESD- of ATEX-omgevingen adviseren wij het gebruik van iglidur PRT-tandkransen met roestvaststalen ringen en glij-elementen van iglidur F2.

Zijn PRT draaikransen geschikt voor contact met voeding?

Ja. iglidur FDA-conforme PRT-tandkransen met iglidur A180 glij-elementen en roestvaststalen ringen zijn verkrijgbaar.

Wat is de zwaarste belasting waarmee ik een iglidur PRT draaikrans kan gebruiken?

Dit is afhankelijk van de grootte van de tandkrans. De maximaal toelaatbare last op de momenteel grootste iglidur PRT's, PRT-01-300, bedraagt 150 kN statisch in axiale richting, wat overeenkomt met een gewicht van 15 t. Tijdens beweging is de toelaatbare last 90 kN. Voor het kleinste model, PRT-02-20 - voor toepassingen met kleine lasten en tegelijkertijd hoge kostendruk - is de maximale last 13 kN statisch en 4 kN tijdens beweging.

Wat is de maximale snelheid die mogelijk is voor PRT draaikransen?

Het maximale toerental is afhankelijk van de grootte. Voor de grootst mogelijke iglidur PRT-tandkrans, PRT-01-300, komt dit neer op 50 tpm; voor de kleinste, PRT-01-20, is dit 300 tpm.

Hoe groot zijn de toleranties van de PRT-tandkranslagers?

Het tolerantiebereik van de PRT's is onafhankelijk van de grootte en bedraagt zowel radiaal als axiaal 0,25 millimeter.

De axiale uitloop is ook maatonafhankelijk en geeft het maximale hoogteverschil voor een cyclus aan. Deze bedraagt 0,1 millimeter. De radiale rondloop geeft de maximale doorbuiging in radiale richting aan tijdens één omloop en bedraagt 0,2 millimeter, onafhankelijk van de inbouwmaat.

Wat zijn de verschillen tussen een PRT-01, -02, -03 en -04?

Wij kunnen u verschillende PRT-tandkransseries aanbieden. Elke serie heeft zijn eigen sterke punten.
 
De PRT-01 is het klassieke tandkranslager. Door zijn robuuste constructie wordt hij gekenmerkt door een hoge torsiestijfheid en is hij de PRT met de langste levensduur. De variëteit aan ontwerpen varieert van een roestvaststalen versie met iglidur® F2 glij-elementen voor ESD conformiteit tot verschillende vertandingen.
 
De PRT-02 werd ontwikkeld om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Met een buitenring gemaakt van geanodiseerd aluminium en twee iglidur® J4 kraagklemmen, is dit het lichtste PRT-tandkranslager, en ook zeer veerkrachtig en stijf.
 
De PRT-03 werd speciaal ontworpen voor de low-cost markt. Door consistente downsizing, is er een extra ontwerp gemaakt dat nog sterker afhankelijk is van kunststof. Dit bespaart op kosten, maar niet op prestaties.
 
De PRT-04 is de uitblinker in ons productassortiment. Het is 60% lichter, 50% compacter en 20% kosteneffectiever dan PRT-01. Daarnaast zult u profiteren van een uitgebreid en steeds groeiend modulair systeem. 

Is het mogelijk mijn PRT aan te drijven met een motor?

In ons productassortiment kunt u verschillende tandkranslagers met aandrijving vinden voor robotgewrichten.

Daarnaast bieden we vier verschillende tandwielen aan voor de buitenring van onze PRT-01 en PRT-04 tandkranslagers. Voor een tandriemaandrijving, kunt u kiezen uit de conventionele tandriemprofielen T10, AT10 of HTD8M. Verder is een klassieke rechte vertanding volgens DIN 3967 leverbaar.
 
Voor een nog compacter ontwerp is de PRT-04 ook verkrijgbaar met een getande binnenring volgens DIN 3967.

Is 300 mm de grootste beschikbare diameter?

Ja, 300 millimeter is de grootste beschikbare diameter. Wel is het mogelijk om voor de serie PRT-01 universele glij-elementen aan te schaffen welke geschikt zijn voor tandkransen met een diameter van 500 tot 5.000 millimeter.

Kan ik verschillende PRT-modellen met elkaar combineren?

Ja dat kan. Ons modulaire PRT-04 systeem breidt constant uit en geeft u de mogelijkheid om verschillende functies te combineren. Neem in dit geval contact met ons op. Kies uw gewenste manier van contact en ​laat ons u vrijblijvend en in detail adviseren​.


Zijn er vereisten voor het oppervlak in het montagegebied?

Ja, de vlakheid moet 0,05 millimeter zijn en het oppervlak moet een hardheid hebben van minimaal HBW 50.

Heeft u nog vragen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons opThe termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.