Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Wat zijn iglidur PRT draaikranslagers?


iglidur PRT tandkranslagers zijn kant en klare draaikransen voor smeringsvrije droge werking. Een draaikrans wordt gebruikt wanneer een toepassing een horizontale rotatiebeweging moet uitvoeren. Frequente toepassingsgebieden zijn:

  • Verticale draaimachines
  • Basis van robotarmen
  • Verlichtingsapparatuur
  • Winkeluitrusting en meubelproductie
  • Draaistations
De speciale eigenschappen van iglidur PRT tandkranslagers maken een breed scala aan toepassingen mogelijk. iglidur tandkransringen zijn echter niet ontworpen voor hoge snelheden en heavy-duty toepassingen. Voor dergelijke gevallen hebben conventionele multi-component lagers met smering en grote tussenruimtes hun voordelen.

Wat igus igus draaikransen onderscheidt van die van andere fabrikanten is het modulaire set principe: met verschillende accessoires, zoals afstand ringen, universele glij-elementen en aandrijfpen is het mogelijk elke voorgeassembleerde set op maat te maken.
 
Maar voorgeassembleerde draaikransen kunnen ook individueel worden geconfigureerd en aangekocht met de PRT expert.


PRT-04 - alle varianten in één oogopslag


De voordelen ten opzichte van het voorgaande model

  • Reduceer de benodigde installatieruimte met tot wel 50%
  • Reduceer het gewicht met 60%
  • Reduceer de kosten met tot wel 30%

Meer informatie

Overzicht van de eigenschappen

iglidur PRT is een lichtgewicht materiaal

Lichtgewicht
Dankzij de glij-elementen gemaakt uit kunststof zijn nog lichter met aluminium behuizing.

PRT draaikranslagers zijn niet gevoelig aan vuil

Stil
Geen lawaai veroorzaakt door wrijving van metaal of metalen kogels.

iglidur PRT is corosiebestendig

Robuust
Polymere glij-elementen zijn niet gevoelig aan vuil en vocht.


Wist u...

 

PRT expert

...dat u het voor uw toepassing geschikte PRT lager in slechts enkele stappen kunt vinden?

Door slechts enkele parameters met betrekking tot inbouwruimte, belasting, snelheid en omgeving in te geven kunt u de geschikte draaikrans voor uw toepassing configureren en tegelijkertijd een betrouwbare inschatting krijgen van de verwachte levensduur van de tandkranslager. Voor gebruik in robotgewrichten, bieden we complete tandkranslagers met aandrijving, in verschillende installatiematen en ontwerpen.
 

 

Ga naar de PRT configurator
Slimme PRT

... dat voorspelbaar onderhoud van uw PRT draaikranslager mogelijk is?

Defecten worden gedetecteerd voor ze optreden, ongeplande downtime en storingen worden vermeden, hersteltijden worden ingekort door tijdig geplande interventies, machinebeschikbaarheid gaat naar boven en onderhoudskosten worden verlaagd. Geplande onderhoudsinspecties worden onnodig, medewerkers kunnen effectiever worden ingezet en machines en systemen hebben een langere levensduur.

Meer informatie

FAQs


Grootste testlabo in de sector.

iglidur testlabo

We voeren testen uit opdat we niet moeten experimenteren. Ontdek hoe hoogperformante polymeren getest worden in het grootste testlabo binnen de sector. Naast standaard testen, kunnen we ook specifieke individuele testen uitvoeren.


Hoe groot zijn de toleranties van de PRT tandkranslagers?

Het PRT tolerantiebereik hangt niet af van de installatiemaat, en is zowel radiaal als axiaal 0,25 mm.
 
Axiale uitloop is ook afhankelijk van de installatiemaat en geeft de maximale radiale uitloop aan tijdens één omwenteling. Deze is 0,1 mm.
 
De concentriciteit geeft de maximale afbuiging in radiale richting aan tijdens één omwenteling, en bedraagt 0,2 mm, onafhankelijk van de installatiemaat.
 

Wat zijn de verschillen tussen een PRT-01, -02, -03 en -04?

Wij kunnen u verschillende PRT tandkransseries aanbieden. Elke serie kent zijn eigen voordelen.
 
DePRT-01 is de klassieker onder de tandkranslagers. Dankzij zijn robuuste constructie, wordt deze gekenmerkt door een hoge torsiestijfheid, en is het de PRT met de langste levensduur. Het scala aan ontwerpen loopt van een roestvaststalen versie met iglidur® F2 glij-elementen voor ESD-conformiteit tot verschillende overbrengingsverhoudingen.
 
Bij de ontwikkeling van de PRT-02, streefden experts er naar zo veel mogelijk gewicht als mogelijk te besparen. Met een buitenring gemaakt van geanodiseerd aluminium en twee iglidur® J4 kraagklemmen, is dit het lichtste PRT tandkranslager, terwijl het toch heel sterk en stijf is.
 
De PRT-03 werd specifiek ontworpen voor de low-cost markt. Door consistente downsizing, is er een extra ontwerp gemaakt dat nog sterker afhankelijk is van kunststof. Op die manier bespaart u geld zonder in te boeten aan prestaties.
 
De PRT-04 is de uitblinker in ons productprogramma. Het is 60% lichter, 50% compacter en 20% kosteneffectiever dan PRT-01. Daarnaast zult u profiteren van een uitgebreid en steeds groeiend modulair systeem. U kunt een overzicht vinden op onze website of in onze catalogus - of u kunt als alternatief ons online seminar bekijken over het PRT-04 modulaire systeem.
 


Is het mogelijk mijn PRT aan te drijven met een motor?

In ons productprogramma kunt u verschillende tandkranslagers met aandrijving vinden voor robotgewrichten.
 
Daarnaast bieden we vier verschillende tandwielen voor de buitenring van onze PRT-01 en PRT-04 tandkranslagers. Voor een tandriemaandrijving, kunt u kiezen uit de conventionele tandriemprofielen T10, AT10 of HTD8M. Daarnaast is er ook het klassieke rechte tandwiel overeenkomstig DIN3967.
 
Voor een nog compacter ontwerp, is de PRT-04 beschikbaar met een extra tandring overeenkomstig DIN3967.
 
Wilt u meer informatie, dan adviseren we ons online seminar over het modulaire PRT-04 systeem.
 


Is 300 mm de grootste beschikbare diameter?

Ja, 300 mm is de grootste beschikbare diameter. Echter, het is mogelijk universele glij-elementen te kopen voor de serie PRT-01, welke geschikt zijn voor tandkranslagers met een diameter van 500 tot 5000 mm.
 


Kan ik verschillende PRT-modellen met elkaar combineren?

Ja dat kan. Ons modulaire PRT-04 systeem breidt constant uit en geeft u de mogelijkheid om verschillende functies te combineren. Neem in dit geval contact met ons op. Kies de manier van contact die uw voorkeur geniet en laat ons u vrijblijvend en in detail adviseren.
 
Voor meer informatie adviseren we ons online seminar over het modulaire PRT-04 systeem.The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.