Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

Fon +31 346 353932

Fax +31 346 353849

Blijf altijd actief ...

... met goed ontworpen igus® lineaire geleidingen en lagers voor sportapparatuur

Wissel uw lager nu en bespaar tot wel 40% aan kosten

McFit, Fitness First of Kieser Training – momenteel doen meer dan tien miljoen leden work-outs in Duitse sportscholen en de trend neemt nog steeds toe. Statistieken laten zien dat de services die het meeste worden gebruikt in sportscholen apparaten zijn voor gewichttraining en cardio-apparaten. Altijd een aandachtspunt: ergonomie en soepele bewegingen. Voor het aanpassen van de zitpositie, gewichten en hellingshoeken van apparaten, adviseren wij lagers en lineaire systemen van igus®. Ze zijn comfortabel in het gebruik en werken praktisch geluidloos, omdat ze zonder kogels werken. Vooral bij grote sportfaciliteiten met enkele honderden oefenapparaten, is het belangrijk dat de geluidsproductie minimaal is. Niet minder belangrijk: igus® producten zijn smeermiddelvrij. Geen enkel lid van een sportschool heeft immers zin in vuile handen of olievlekken op hun trendy sport-outfit. In elk geval moeten voor professioneel gebruik machines bestand zijn tegen continu gebruik op dagelijkse basis, of ze nu handmatig of elektronisch worden versteld met een druk op de knop. Licht, stil en soepele bewegingen ... en dat steeds weer, bij een aantal uur gebruik per dag.

Voordelen van igus® high performance polymeren voor de sport-, fitness & revalidatiesector:

Onderhoudsvrij droog bedrijf, geen vet

Lage frictiecoëfficiënten

Soepel en stil bedrijf

Corrosievrij, gemakkelijk te reinigen

Absorbeert trillingen

Geringe slijtage


Neem nu contact met ons op!

igus® in oefenapparaten: manus® toepassing, welke is onderscheiden met goud, brengt het langlauf-parcours bij u thuis.

 

drylin® lineaire techniek
 

drylin® lineaire techniek  

Slijtvast

Extreem stil in gebruik

Online configureerbaar


Ga naar de drylin® online shop

iglidur® lagers
 

iglidur® lagers  

Onderhoudsvrij droog bedrijf

Lage frictiecoëfficiënten

Absorbeert trillingen


Ga naar de iglidur® online shop

igubal® sferische lagers

igubal® sferische lagers  

Compensatie van uitlijningsfouten

Corrosievrij, gemakkelijk te reinigen

Hoge belastingscapaciteit

Ga naar de igubal® shop

Individuele oplossingen voor uw specifieke toepassing

Profiteer van onze jarenlange ervaring op het gebied van sport, fitness & revalidatie:

Wanneer u vragen heeft of meer informatie nodig heeft, dan adviseren wij u altijd graag.
Elcee Holland B.V.
Kamerlingh Onnesweg 28
3316 GL Dordrecht

Vraag nu meer informatie aan!

Toepassingsgebieden van het drylin® en iglidur® productprogramma

De populairste oefenapparaten voor gewichttraining zijn beentrainers en vlinder- and brede rugspier apparaten. Hier, doen drylin® W lineaire geleidingen en iglidur® lagers betrouwbaar hun werk. Op deze manier maakt de lineaire geleiding een eenvoudige en bijna geluidloze aanpassing mogelijk van het kussen voor de beentraining. Dubbele profielen en loopwagens snel worden gemonteerd en vanwege het smeermiddelvrij gebruik is er absoluut geen onderhoud nodig. Voor alle lagerlocaties in het vlinder- en rugspier-trainingsapparaat, zijn iglidur® G en M250 lagers perfect. Ze worden aanbevolen voor elke verbinding in de bewegingssequentie. Ongeacht waar ze zijn geïnstalleerd, ze zijn corrosiebestendig, piepen nooit en gaan een leven lang mee.

Been-fitness-apparaat en uitbreiding  
Trainingsapparaat voor vlinderbewegingen en het trainen van de brede rugspieren  
Trainingsapparaat voor vlinderbewegingen en het trainen van de brede rugspieren  

Wanneer u wilt werken aan uw cardio-vasculaire systeem, dan is de roeimachineperfect voor u. Zowel roterende als zwenkende verbindingen kunnen ideaal worden afgesteld met igus® lagers - stil en zonder onderhoud. De drylin® lineaire geleidesystemen die zijn geïnstalleerd in roeimachines zijn volledig smeermiddelvrij en kunnen daarom worden gebruikt in open toepassingen. Hun dubbel-as profiel van aluminium biedt een hoge torsieweerstand bij een laag gewicht. Lineaire lagers garanderen een wrijvingsloos, rustig glijden van de zitting.

Roeimachine  
Roeimachine  
Roeimachine  
Toegepaste producten

De ideale zitpositie speelt ook een cruciale rol bij cardio-apparaten zoals home-trainers of ergometers – alleen dan kunt u bijvoorbeeld overbelasting van het kniegewricht vermijden. Of nu met de hand of via een chipkaartbesturing, zitting afstanden en hoogte aanpassingen van de handgrepen en displays zijn in luttele seconden gedaan en op maat voor uw specifieke behoefte. Met zijn profielen en volledige loopwagens of individuele lineaire lagers, biedt de drylin® W lineaire geleiding het ideale bouwpakket voor elke constructie en elk design. Specifiek voor elektrische aanpassingen zijn de igus kabelrupsen en kabels de beste garantie voor uitvalveilige werking in elke installatieruimte, zelfs met de krapste buigradii.

drylin® lineaire technologie cardio-apparaten – aanpassing van de zitting, scherm en grip
Stoelafstelling  
Display-afstelling van het cardio-apparaat  
Grip-afstelling van het cardio-apparaat  
Toegepaste producten
iglidur® lagers in cardio-apparaten – zitting-afstelling en in het pedaal
Zadelaanpassing  
Lagers in het pedaal  
Toegepaste producten

Met lagers en lineaire systemen van igus®, zijn de professionele modellen uitgerust met de mechanische vereisten om langdurig bestand te zijn tegen deze belastingen. De robuuste machine-elementen bieden vele jaren veiligheid en betrouwbaarheid zonder storingen. Er is tenslotte niks vervelender voor de exploitanten en leden van een sportschool dan defecte apparaten in de trainingszaal. Of het nu lineaire geleidingen of lagers zijn – igus® biedt alle componenten van traditionele aandrijftechnologie ook in een smeermiddelvrije uitvoering aan. Ze zijn gebaseerd op technische kunststoffen die geen smering nodig hebben. Het type beweging, dat eenvoudiger is vergeleken met circulerende stalen kogels, verlaagt het bedrijfsgeluid en gewicht, terwijl tegelijkertijd de kosten met 40% worden gereduceerd.

igus® producten worden succesvol toegepast in de sport-, fitness- & revalidatiesector

Hier kunt u enkele voorbeelden zijn van klanttoepassingen.
Revalidatie-apparatuur  
De hoogste betrouwbaarheid en belastingscapaciteit

Deze applicatie zorgt er primair voor dat mensen met een loop-handicap veilig zijn op loopbanden tijdens revalidatie. iglidur® lagers zorgen voor een lange levensduur en de hoogste belastingscapaciteit.

Body-Spider®  
Ruimtebesparend en onderhoudsvrij

18 mensen zijn bezig met een work out, maar gebruiken slechts één oefenapparaat tegelijkertijd – met de Body-Spider® is dit niet langer wishful thinking. Ca. 100 kunststof lagers van igus® waarborgen de noodzakelijke compactheid en onderhoudsvrije bedrijf.

Beenspieroefenapparaat  
Soepel glijden zonder smering

Met dit beenspier-oefenapparaat, worden de spieren ideaal versterkt. Soepel glijden met de drylin® lineaire technology belooft optimale trainingssuccessen. Daarnaast maken de corrosie- en smeermiddelvrij componenten het gebruik in de openlucht mogelijk.

Hoge kwaliteit fitness-apparatuur  
Kosteneffectief, stil en smeermiddelvrij

Met de drylin® W modulaire set, vond A & D Sports ook een mogelijkheid hun fitness-apparatuur van hoge kwaliteit uit te rusten met kosteneffectieve en tegelijkertijd smeermiddelvrije componenten.

Kruk – zit zweven  
Extreem robuust, zelfs onder permanente belasting.

Met deze toepassing, werken gebruikers aan hun lichaamsspanning en rugspieren. igubal® sferische lagers maken comfortabel zitten mogelijk en zijn bestand tegen permanente belasting.

Cross trainer  
Lange levensduur, stil en kosteneffectief

Deze toepassing benadrukt de voordelen van het overschakelen van metalen lagers naar kunststof oplossingen. Met deze cross trainer, zorgen igubal® sferische lagers voor een stille werking en een minimum aan onderhoud.

Meer informatie

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h