Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849
Snel in vorm komen
zonder smeermiddelen

Blijf altijd actief ...

... met goed ontworpen igus® lineaire geleidingen en lagers voor sportapparatuur

Wissel uw lager nu en bespaar tot wel 40% aan kosten

McFit, Fitness First of Kieser Training – momenteel doen meer dan tien miljoen leden work-outs in Duitse sportscholen en de trend neemt nog steeds toe. Statistieken laten zien dat de services die het meeste worden gebruikt in sportscholen apparaten zijn voor gewichttraining en cardio-apparaten. Altijd een aandachtspunt: ergonomie en soepele bewegingen. Voor het aanpassen van de zitpositie, gewichten en hellingshoeken van apparaten, adviseren wij lagers en lineaire systemen van igus®. Ze zijn comfortabel in het gebruik en werken praktisch geluidloos, omdat ze zonder kogels werken. Vooral bij grote sportfaciliteiten met enkele honderden oefenapparaten, is het belangrijk dat de geluidsproductie minimaal is. Niet minder belangrijk: igus® producten zijn smeermiddelvrij. Geen enkel lid van een sportschool heeft immers zin in vuile handen of olievlekken op hun trendy sport-outfit. In elk geval moeten voor professioneel gebruik machines bestand zijn tegen continu gebruik op dagelijkse basis, of ze nu handmatig of elektronisch worden versteld met een druk op de knop. Licht, stil en soepele bewegingen ... en dat steeds weer, bij een aantal uur gebruik per dag.

Voordelen van igus® high performance polymeren voor de sport-, fitness & revalidatiesector:

Onderhoudsvrije droge werking, geen vet

Lage wrijvingscoëfficiënten

Soepel en stille werking

Corrosievrij, gemakkelijk te reinigen

Absorbeert trillingen

Geringe slijtage

igus® in oefenapparaten: manus® toepassing, welke is onderscheiden met goud, brengt het langlauf-parcours bij u thuis.

drylin® lineaire techniek
 

drylin® lineaire techniek

iglidur® lagers
 

iglidur® lagers

  • Onderhoudsvrij droge werking
  • Lage wrijvingscoëfficiënten
  • Absorbeert trillingen

igubal® sferische lagers
 

igubal® sferische lagers

  • Compensatie van uitlijningsfouten
  • Corrosievrij, gemakkelijk te reinigen
  • Hoge belastingscapaciteit

Diverse maatwerklagers gemaakt door igus®, volgens uw specifieke vereisten

Uw component gemaakt volgens uw ontwerp, in de gewenste hoeveelheid en van het juiste materiaal

Individuele oplossingen maken net zo goed deel uit van het igus® productprogramma als standaard componenten. Onze experts kiezen het productieproces en het componentmateriaal exact volgens uw behoeften. Het juiste materiaal voor uw doeleinden wordt geselecteerd uit een breed scala van slijtvaste, onderhoudsvrije en hoogwaardige polymeren.


Toepassingsgebieden van het drylin® en iglidur® productprogramma

De populairste oefenapparaten voor gewichttraining zijn beentrainers en vlinder- and brede rugspier apparaten. Hier, doen drylin® W lineaire geleidingen en iglidur® lagers betrouwbaar hun werk. Op deze manier maakt de lineaire geleiding een eenvoudige en bijna geluidloze aanpassing mogelijk van het kussen voor de beentraining. Dubbele profielen en loopwagens snel worden gemonteerd en vanwege het smeermiddelvrij gebruik is er absoluut geen onderhoud nodig. Voor alle lagerlocaties in het vlinder- en rugspier-trainingsapparaat, zijn iglidur® G en M250 lagers perfect. Ze worden aanbevolen voor elke verbinding in de bewegingssequentie. Ongeacht waar ze zijn geïnstalleerd, ze zijn corrosiebestendig, piepen nooit en gaan een leven lang mee.

Been-fitness-apparaat en uitbreiding
Trainingsapparaat voor vlinderbewegingen en het trainen van de brede rugspieren
Trainingsapparaat voor vlinderbewegingen en het trainen van de brede rugspieren

Wanneer u wilt werken aan uw cardio-vasculaire systeem, dan is de roeimachineperfect voor u. Zowel roterende als zwenkende verbindingen kunnen ideaal worden afgesteld met igus® lagers - stil en zonder onderhoud. De drylin® lineaire geleidesystemen die zijn geïnstalleerd in roeimachines zijn volledig smeermiddelvrij en kunnen daarom worden gebruikt in open toepassingen. Hun dubbel-as profiel van aluminium biedt een hoge torsieweerstand bij een laag gewicht. Lineaire lagers garanderen een wrijvingsloos, rustig glijden van de zitting.

Roeimachine
Roeimachine
Roeimachine

Toegepaste producten


De ideale zitpositie speelt ook een cruciale rol bij cardio-apparaten zoals home-trainers of ergometers – alleen dan kunt u bijvoorbeeld overbelasting van het kniegewricht vermijden. Of nu met de hand of via een chipkaartbesturing, zitting afstanden en hoogte aanpassingen van de handgrepen en displays zijn in luttele seconden gedaan en op maat voor uw specifieke behoefte. Met zijn profielen en volledige loopwagens of individuele lineaire lagers, biedt de drylin® W lineaire geleiding het ideale bouwpakket voor elke constructie en elk design. Specifiek voor elektrische aanpassingen zijn de igus kabelrupsen en kabels de beste garantie voor uitvalveilige werking in elke installatieruimte, zelfs met de krapste buigradii.

drylin® lineaire technologie cardio-apparaten – aanpassing van de zitting, scherm en grip

Stoelafstelling
Display-afstelling van het cardio-apparaat
Grip-afstelling van het cardio-apparaat

Toegepaste producten


iglidur® lagers in cardio-apparaten – zitting-afstelling en in het pedaal

Zadelaanpassing
Lagers in het pedaal

Toegepaste producten

Met lagers en lineaire systemen van igus®, zijn de professionele modellen uitgerust met de mechanische vereisten om langdurig bestand te zijn tegen deze belastingen. De robuuste machine-elementen bieden vele jaren veiligheid en betrouwbaarheid zonder storingen. Er is tenslotte niks vervelender voor de exploitanten en leden van een sportschool dan defecte apparaten in de trainingszaal. Of het nu lineaire geleidingen of lagers zijn – igus® biedt alle componenten van traditionele aandrijftechnologie ook in een smeermiddelvrije uitvoering aan. Ze zijn gebaseerd op technische kunststoffen die geen smering nodig hebben. Het type beweging, dat eenvoudiger is vergeleken met circulerende stalen kogels, verlaagt het bedrijfsgeluid en gewicht, terwijl tegelijkertijd de kosten met 40% worden gereduceerd.


igus® producten worden succesvol toegepast in de sport-, fitness- & revalidatiesector

Hier kunt u enkele voorbeelden zien van klanttoepassingen


Meer informatie

igus® leveringstijden