Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)
Verbeter techniek en verlaag kosten
motion plastics
voor sporttoestellen

Momenteel doen meer dan tien miljoen leden in Duitse sportscholen work-outs en de trend neemt nog steeds toe. Altijd een aandachtspunt: ergonomie en soepele bewegingen. Voor het aanpassen van de zitpositie, gewichten en hellingshoeken van apparaten, adviseren wij lagers en lineaire systemen van igus. Ze zijn comfortabel in het gebruik en werken praktisch geluidloos. En niet onbelangrijk: igus producten werken volledig zonder extern smeermiddel. Geen enkel lid van een sportschool heeft immers zin in vuile handen of olievlekken in hun trendy sportkleding. In elk geval moeten voor professioneel gebruik oefentoestellen bestand zijn tegen continu gebruik op dagelijkse basis, of ze nu handmatig of elektronisch worden versteld met een druk op de knop.

Voordelen van igus oplossingen:

 • Kosteneffectief
 • Bespaar installatieruimte en gewicht
 • Onderhoudsvrij voor 24/7-gebruik
 • Snelle levering
 • Eenvoudige montage
 • Compleet systeem of individuele componenten vanaf een batchgrootte van 1 stuks
 • Levensduurberekening
 • Stil- en trillingsarm


Banner nieuws '22

Lineaire behuizing voor smalle constructies

dryspin voorbelasting

Voorgespannen spindelmoeren met continue minimale axiale speling

Telescopische rail voor hoge temperaturen

Al het 2022 nieuws zien? Hier vindt u het overzicht.

Lijn oranje

Geselecteerde motion plastics voor sportapparatuur

drylin lineaire techniek

drylin lineaire techniek

iglidur glijlagers

iglidur glijlagers

 • Onderhoudsvrij droge werking
 • Lage wrijvingscoëfficiënt
 • Absorbeert trillingen

igubal sferische lagers

igubal sferische lagers

 • Compensatie voor verkeerde uitlijning
 • Corrosievrij, gemakkelijk te reinigen
 • Hoge belastingscapaciteit


Gratis monsters

Bekijk zelf hoe u in sportapparatuur de techniek kunt verbeteren en kosten kunt reduceren. Bestel onze gratis sample-boxen voor glijlagers en lineaire techniek of dien een aanvraag in voor een onderdeel in de door u gewenste vorm, hoeveelheid of materiaal.


Toepassingsvoorbeelden van het drylin en iglidur productprogramma

Voorbeeld trainingsbank en multigym

De meest populaire machines voor gewichttraining zijn beentrainers en biceps- of vlindertoestellen op de multigym. De drylin W lineaire geleiding maakt een eenvoudige en bijna stille instelling mogelijk van de hoogte van het kussen voor de beentraining. Dubbele profielen en sledes kunnen snel worden gemonteerd en vanwege het smeermiddelvrij gebruik is er absoluut geen onderhoud nodig. Voor alle lagerpunten op de multigym, zijn iglidur G en M250 glijlagers geschikt. Ze worden aanbevolen voor elke verbinding in de bewegingssequentie. Ongeacht waar ze zijn geïnstalleerd, ze zijn corrosiebestendig, piepen nooit en gaan een leven lang mee.

Beenspieroefenapparaat Beenspieroefenapparaat
Biceps op de multigym Biceps op de multigym
Trainingsapparaat voor vlinderbewegingen en het trainen van de brede rugspieren Vlinder op de multigym

Voorbeeld roeimachine

Wanneer u wilt werken aan uw cardio-vasculaire systeem, dan is de roeimachine perfect voor u. Zowel roterende als zwenkende verbindingen kunnen ideaal met iglidur lagers worden afgesteld - stil en zonder onderhoud. De drylin® W lineaire geleidesystemen die zijn geïnstalleerd in roeimachines zijn volledig smeermiddelvrij en kunnen daarom worden gebruikt in open toepassingen. Hun dubbel-as profiel van aluminium biedt een hoge torsieweerstand bij een laag gewicht. Lineaire lagers garanderen een wrijvingsloos, rustig glijden van de zitting.

Roeimachine Roeihandgreep
Roeimachine Zittingrail
Roeimachine Cantilever armen

Voorbeeld oefentoestel voor thuisgebruik en ergometer

De ideale zitpositie speelt ook een cruciale rol bij cardio-apparaten zoals home-trainers of ergometers – alleen dan kunt u bijvoorbeeld overbelasting van het kniegewricht vermijden. Of nu met de hand of via een chipkaartbesturing, zitting afstanden en hoogte aanpassingen van de handgrepen en displays zijn in luttele seconden gedaan en op maat voor uw specifieke behoefte. Met haar profielen en complete sleden of enkelvoudige lineaire lagers biedt de drylin® W lineaire geleiding het ideale systeem voor elke constructie en elk ontwerp. Specifiek voor elektrische aanpassingen bieden de igus® kabelrupsen en kabels een uitvalveilige werking in elke installatieruimte, zelfs met de kleinste buigradii.

Roeimachine Zittingafstelling roeimachine
Ergometer Ergometer zittingafstelling
Crosstrainer Crosstrainer display instellingen

Voorbeeld cardio-apparatuur

Met lagers en lineaire systemen van igus, zijn de professionele modellen uitgerust met de mechanische vereisten om langdurig bestand te zijn tegen deze belastingen. De robuuste machine-elementen bieden vele jaren veiligheid en betrouwbaarheid zonder storingen. Er is tenslotte niks vervelender voor de exploitanten en leden van een sportschool dan defecte apparaten in de trainingszaal. Of het nu gaat om lineaire geleidingen of glijlagers - igus biedt alle componenten van de traditionele aandrijftechniek als smeermiddelvrije versie. Ze zijn gebaseerd op technische polymeren die geen smering nodig hebben. Het type beweging, dat eenvoudiger is vergeleken met dat van circulerende stalen kogels, reduceert de hoeveelheid geluid en gewicht en verlaagt de kosten met 40%.

Glijlagers in de zittingafstelling en in het pedaal Zittingafstelling en pedaal
Glijlagers in de crosstrainer Arm hendel
Glijlagers in de stepper Stap

Succesverhalen


Meer informatie

Brochure voor fitnessproducten

Alle belangrijke informatie over onze producten en diensten

Download nu

igus online tools

Configureer de gewenste producten online, bereken levensduur, reduceer proceskosten

Naar de tools


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.