motion plastics® voor de lucht- en ruimtevaart

... want boven de wolken telt elke gram

De lucht- en ruimtevaartindustrie bestaat uit vele uiteenlopende gebieden: het vliegtuig zelf (bijv. vliegtuig, helikopter of drone/UAV), de omgeving op de luchthaven inclusief grondafhandeling (GSE) maar ook ruimtevaarttechniek.  Hierbij hebben de diverse segmenten verschillende vereisten. Laag gewicht, lange levensduur, stil bedrijf en grote robuustheid zijn de belangrijkste van deze vereisten, en onze motion plastics voldoen hieraan. Ze voldoen ook aan de FAR 25.853 brandveiligheidsnorm. Ons breed programma aan producten biedt kosteneffectieve oplossingen in alle segmenten – waarbij  ons motto altijd geldt: Verbeter techniek en verlaag kosten.
 

Vliegtuigen

Of het nu gaat om vliegtuiginterieurs of een helikoptermotor: onze producten gemaakt van FAR-gecertificeerde materialen vallen op door hun geringe gewicht en hoge zekerheid.

Ontdek nu

Drones/UAV's

Of het nu gaat om luchtvaartuigen met vaste vleugels of geautomatiseerde laadstations: wij bieden u individuele maatwerksystemen voor uw drone-toepassing.

Ontdek nu

Luchthaven en grondafhandeling

Voor vliegtuigslurfen en voertuigen voor het ijsvrij maken van de vliegtuigen, vinden we betrouwbare, kosteneffectieve kabelrups- en lagertechniek-oplossingen voor uw luchthaveninfrastructuur-toepassing.

Ontdek nu

Ruimtevaarttechnologie

Of het nu een Mars rover of satellietbasisstation is: onze producten gemaakt van hoogwaardige polymeren zijn bestand tegen de hoogste eisen in de ruimte.

Ontdek nu

Zes hoogtepunten in een zes minuten durende video

Onze innovaties in 2020 voor de lucht- en ruimtevaartsector

Verbeter techniek, Verlaag kosten – met metaalvrije telescopische geleidingen bijvoorbeeld: smeermiddelvrij, stil en tot wel 70 % lichter dan hun stalen tegenhangers.
 
U kunt meer informatie vinden over deze en andere innovaties op onze 400 m grote beursstand. U kunt deze virtueel op eigen gelegenheid bezoeken – of met onze industrie-expert. Maak nu een afspraak voor een virtuele rondleiding voorzien van persoonlijk advies:

Reserveer nu een digitale rondleiding

Nieuw van 10/2020: intelligente slijtvaste componenten uit de 3D-printer

Nieuw van 10/2020: snel en eenvoudig in het gebruik, geheel zonder gereedschap

Verbeterde gewicht/dimensie verhouding, voor gemiddelde lasten


Gratis sample-box voor lineaire techniek

Beoordeel zelf de kwaliteit van onze motion plastics
 
Bestel de sample-box met producten en verdere informatie over onze drylin W lineaire modulaire set. De box bevat profielrails, een slede en lineaire behuizingen, verschillende glijfolies, een trapezium-spindel met spindelmoer en een aandrijfwiel met tandriem.

Bestel nu een sample-box

Meer informatie

Luchtvaartproducten brochure

Alle belangrijke informatie over onze producten en diensten

Download nu

igus online tools

Configureer de gewenste producten online, bereken levensduur, reduceer proceskosten

Naar de tools