motion plastics voor lucht- en ruimtevaart

... want boven de wolken telt elke gram

De lucht- en ruimtevaartindustrie bestaat uit vele uiteenlopende gebieden: het vliegtuig zelf (bijv. vliegtuig, helikopter of drone/UAV), de omgeving op de luchthaven inclusief grondafhandeling (GSE) maar ook ruimtevaarttechniek.  Hierbij hebben de diverse segmenten verschillende vereisten. Laag gewicht, lange levensduur, stil bedrijf en grote robuustheid zijn de belangrijkste van deze vereisten, en onze motion plastics voldoen hieraan. Ze voldoen ook aan de FAR 25.853 brandveiligheidsnorm. Ons breed programma aan producten biedt kosteneffectieve oplossingen in alle segmenten – waarbij  ons motto altijd geldt: Verbeter techniek en verlaag kosten.
 

Vliegtuigen

Of het nu gaat om vliegtuiginterieurs of een helikoptermotor: onze producten gemaakt van FAR-gecertificeerde materialen vallen op door hun geringe gewicht en hoge zekerheid.

Ontdek nu

Drones/UAV's

Of het nu gaat om luchtvaartuigen met vaste vleugels of geautomatiseerde laadstations: wij bieden u individuele maatwerksystemen voor uw drone-toepassing.

Ontdek nu

Luchthaven en grondafhandeling

Voor vliegtuigslurfen en voertuigen voor het ijsvrij maken van de vliegtuigen, vinden we betrouwbare, kosteneffectieve kabelrups- en lagertechniek-oplossingen voor uw luchthaveninfrastructuur-toepassing.

Ontdek nu

Ruimtevaarttechnologie

Of het nu een Mars rover of satellietbasisstation is: onze producten gemaakt van hoogwaardige polymeren zijn bestand tegen de hoogste eisen in de ruimte.

Ontdek nu

Banner nieuws '22
Smalle reeks lineaire wagens
Tandkranslagers voor de kleinste inbouwruimtes
xiros® kogeltransfereenheid
Kogeltransfereenheid voor hoge stootbelastingen

Al het 2022 nieuws zien? Hier vindt u het overzicht.

Lijn oranjeWelke iglidur kunststoffen voldoen aan de vereisten voor brandbeveiliging en ontvlambaarheid in de lucht- en ruimtevaart? Wat zijn drone-in-a-box systemen en waarom zijn onze motion plastics de ideale componenten daarvoor? De igus blog heeft interessante antwoorden op vragen over igus producten in de lucht- en ruimtevaartindustrie.
Neem nu een kijkje!

De enorme motion plastics sample box

Gemakkelijk dingen proberen: met de igus hoek hebt u altijd de meest recente motion plastics bij de hand die geschikt is voor uw individuele sector. 
 
Wij komen het display bij u bezorgen, zetten het op verzoek in elkaar en vullen de vakken met de producten van uw keuze. Of u kunt de igus hoek zelf in elkaar zetten. Als permanente tentoonstelling of voor een bepaalde periode.
Bestel nu gratis

Meer informatie

Luchtvaartproducten brochure

Alle belangrijke informatie over onze producten en diensten
Download nu

igus online tools

Configureer de gewenste producten online, bereken levensduur, reduceer proceskosten
Naar de tools