Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Producten voor lucht- en ruimtevaart

motion plastics - want boven de wolken telt elke gram

De lucht- en ruimtevaartindustrie bestaat uit vele uiteenlopende gebieden: het vliegtuig zelf (bijv. vliegtuig, helikopter of drone/UAV), de omgeving op de luchthaven inclusief grondafhandeling (GSE) maar ook ruimtevaarttechniek.  Hierbij hebben de diverse segmenten verschillende vereisten. Laag gewicht, lange levensduur, stil bedrijf en grote robuustheid zijn de belangrijkste van deze vereisten, en onze motion plastics voldoen hieraan. Ze voldoen ook aan de FAR 25.853 brandveiligheidsnorm. Ons breed programma aan producten biedt kosteneffectieve oplossingen in alle segmenten – waarbij  ons motto altijd geldt: Verbeter techniek en verlaag kosten.
 

Toepassingsgebieden

Vliegtuigen

Of het nu gaat om vliegtuiginterieurs of een helikoptermotor: onze producten gemaakt van FAR-gecertificeerde materialen vallen op door hun geringe gewicht en hoge zekerheid.

Ontdek nu

Drones/UAV's

Of het nu gaat om luchtvaartuigen met vaste vleugels of geautomatiseerde laadstations: wij bieden u individuele maatwerksystemen voor uw drone-toepassing.

Ontdek nu

Luchthaven en grondafhandeling

Voor vliegtuigslurfen en voertuigen voor het ijsvrij maken van de vliegtuigen, vinden we betrouwbare, kosteneffectieve kabelrups- en lagertechniek-oplossingen voor uw luchthaveninfrastructuur-toepassing.

Ontdek nu

Ruimtevaarttechnologie

Of het nu een Mars rover of satellietbasisstation is: onze producten gemaakt van hoogwaardige polymeren zijn bestand tegen de hoogste eisen in de ruimte.

Ontdek nu

Whitepaper en samplebox

Whitepaper lucht- en ruimtevaart

Brandbaarheid van kunststoffen in vliegtuigcabines: welke normen en eisen zijn er?

Kunststoffen die in vliegtuiginterieurs worden gebruikt, moeten aan strenge brandbeveiligingseisen voldoen. Hier zijn er algemene en branchespecifieke regels, evenals fabrikantgerelateerde specificaties. Lees het whitepaper om erachter te komen wat ze zijn en waarom ontwerpers het gemakkelijker hebben met engineered plastics.

Download nu
Samplebox voor lucht- en ruimtevaart

Productsamples voor lucht- en ruimtevaart

Houd ze voor aankoop in uw handen en leer ze kennen: bestel de samplebox met de belangrijkste producten voor alle gebieden van lucht- en ruimtevaart. Het bevat een compact geleidesysteem, glijlagers en een kogellager, foliën voor tandkranslagers, een draadspindel met moer, een buskabel, een kabelrups en een brochure met informatie over typische toepassingen.

Bestel nu!

Succesverhalen

De-icing en wassysteem van MSG Production AS

Kabelrupsen in gebruik bij -40°C

Om tijd, vertragingen en dus kosten voor het ijsvrij maken en wassen van vliegtuigen te verminderen, heeft MSG Production AS een volledig geautomatiseerd alles-in-één concept ontwikkeld. Het Noorse bedrijf vertrouwt volledig op de voordelen van motion plastics van igus: kabelrupsen uit de E2- en E4-serie zorgen voor een betrouwbare kabelgeleiding en igubal staande lagerblokken zorgen voor de montage van de reinigingssproeiers.
GESTRA radarsysteem

Energietoevoer in GESTRA radarsysteem

GESTRA is een radarsysteem dat is ontwikkeld door het Fraunhofer instituut en wordt gebruikt om ruimtepuin op te sporen en in kaart te brengen. De ontwikkelingspartner AlpinaTec GmbH vertrouwt op de compacte kabelrups-systemen van igus voor het zeer nauwkeurige drieassige positioneersysteem. Ze zorgen voor een betrouwbare energietoevoer en een soepele geleiding van een grote verscheidenheid aan mediakabels in een beperkte ruimte.
Overzicht van lucht- en ruimtevaarttoepassingen

...en nog vele andere succesverhalen

In deze selectie van meer dan 40 toepassingsvoorbeelden kunt u ontdekken hoe onze kabelrupsen en lagerproducten worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, waar ze aan verschillende eisen voldoen. Hier was het nodig om uitdagingen zoals hoge belastingen, extreme temperatuurverschillen, krappe ruimtes of specificaties die een laag gewicht vereisen, te overwinnen.

Meer informatie

Luchtvaartproducten brochure

Alle belangrijke informatie over onze producten en diensten
Download nu

XXL samplebox

Eenvoudig uitproberen: met de igus corner hebt u de gewenste productsamples altijd bij de hand.
Vraag nu aan
Welke iglidur kunststoffen voldoen aan de vereisten voor brandbeveiliging en ontvlambaarheid in de lucht- en ruimtevaart? Wat zijn drone-in-a-box systemen en waarom zijn onze motion plastics de ideale componenten daarvoor? De igus blog heeft interessante antwoorden op vragen over igus producten in de lucht- en ruimtevaartindustrie.
Neem nu een kijkje!


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur - 17.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.