Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Maak telescopische extensies en hellende assen onderhoudsvrij en ze nog betrouwbaarder

Wanneer alles moeizaam gaat maar betrouwbaarheid van cruciaal belang is, dan zijn individuele, modulaire en ruimtebesparende oplossingen van igus® het antwoord. Slijtvaste en onderhoudsarme kabelrupsen en uiterst flexibele chainflex® kabels waarborgen een veilige en betrouwbare energietovoer bij veeleisende hellende toepassingen.
 
Verkeerde of onvoldoende smering van zwaarbelaste lagerpunten met glijplaten van metaal of een conventionele soort kunststof, kunnen een machine snel onklaar maken. Dit is niet het geval met iglidur® high-performance kunststoffen. Ze maken extra smering en onderhoud van telescopische lagerpunten overbodig.
 
Neem nu contact op met een expert van igus®

 
 

Bestel nu de gratis sample box!

Sample box voor toepassingen met telescopische extensies en hellende assen  
De belangrijkste informatie omtrent hellende assen en telescopische extensies

Bekijk zelf de kwaliteit van de producten. De sample box bevat de belangrijkste igus® producten voor toepassingsgebieden met telescopische extensies en hellende assen en informatie over typische toepassingen.
 
Bestel nu de gratis sample box

Los typische problemen op met telescopische extensies en hellende assen

Toepassingsvoorbeeld: vrijdragende kabelrups lengtes in verrijker  
Probleem:
Er is een limiet geplaatst op vrijdragende lengten door de gebruikte componenten

Toepassingen, zoals een verreiker, vragen om een energietoevoer met een vrijdragende lengte. Echter, er geldt een limiet voor deze lengte door het gebruikte energietoevoersysteem. Daarom zijn energietoevoersystemen vereist die zowel slijtvast als sterk zijn.

E4.1L in gebruik  
Oplossing:
Energietoevoersysteem met lange vrijdragende lengte

De E4.1L biedt een optimale krachtenverdeling bij vrijdragende lengten en is bestand tegen duw- en trekkrachten tot wel 7.000 N. Vulgewichten tot wel 600kg/m zijn mogelijk met dit type kabelrups. Daarom is deze kabelrups bijzonder geschikt voor vrijdragend gebruik.

Toepassingsvoorbeeld van verlengde pallet-trucks  
Probleem:
Zware componenten verlagen het max. vulgewicht

Het vulgewicht speelt een belangrijke rol in diverse toepassingen met hellende assen of met een telescopische functie, omdat deze beperkt kan worden door zware componenten. In het geval van dit telescopische werkplatform is het bijvoorbeeld de bedoeling dat het gewicht bij de werkbak zo veel mogelijk wordt gereduceerd.

Vergelijking van de verschillende kabelrupsmodellen  
Oplossing:
Bespaar tot 30% gewicht met dit type kabelrups

De E4.1L kabelrups is zeer robuust en daarnaast ook erg licht. Het faciliteert niet alleen langere telescopische toepassingen maar maakt ook gewichtsbesparingen tot 30% mogelijk. Tegelijkertijd biedt het meer bruikbare ruimte in vergelijking met de voorgaande modellen, terwijl de installatieruimte ongewijzigd blijft.

Energietoevoer met versleten slangen  
Probleem:
Materiaalslijtage als gevolg van beweging

Bij het geleiden van hydraulische slangen, naast beweging, is het te verwachten dat er door de hoge druk die op de slangen wordt uitgeoefend een verhoogde slijtage van het slangmateriaal optreedt. Beide factoren vormen niet alleen een risico tijdens bedrijf, ze kunnen ook tot een defect leiden.

Kabelrups geleidt hydraulische slang  
Oplossing:
Veilige ondersteuning die de slang beschermt

De E4.1L biedt een veilige steun voor slangen met diverse drukken en het ontwerp is bijzonder slangvriendelijk. Zelfs wanneer de slang constant in beweging is, wordt materiaalslijtage gereduceerd, dit terwijl veiligheid en zekerheid worden verhoogd.

Grove Manlift met kabelrups in een extreem krappe ruimte  
Probleem:
Kabels en slangen geleiden in de kleinste installatieruimtes

In het geval van toepassingen met telescopische extensies of liftmasten is er weinig ruimte voor energietoevoersystemen. Dit betekent dat er zeer kleine buigradii benodigd zijn, die niet door alle kabels/slangen en kabelrupsen geboden kunnen worden. Tegelijkertijd wordt een bijzonder lange levensduur geëist.

Vergelijking qua grootte: Kabelrups en potlood  
Oplossing:
Kleinste buigradii en een extreem lange levensduur

Kabelrupsen en betrouwbare chainflex® kabels van igus® bieden zeer kleine buigradii, waardoor een extreem ruimtebesparende energietoevoer mogelijk is. Doordat de aders in bundels zijn gewikkeld, kennen chainflex® kabels een extreem lange levensduur, zelfs in het geval van extreme buigbelasting.

Telescopische lagerpunten die veel onderhoud vragen  
Probleem:
Verkeerde of onvoldoende smering

Telescopische lagerpunten vereisen regelmatig onderhoud en smering. Hiervoor is constant onderhoudswerk nodig, om te waarborgen dat apparatuur veilig is en correct functioneert.

Smeermiddelvrij lager met iglidur® stafmateriaal  
Oplossing:
Onderhoudsvrije telescopische lagerpunten met iglidur®

Het gebruik van technische iglidur® kunststof maakt telescopische lagerpunten smeermiddel- en onderhoudsvrij. U kunt het materiaal zelf bewerken of u kunt vormen op maat laten maken door igus®. De levensduur van iglidur® kunststof kan online worden berekend.

Getest in het grootste testlaboratorium in de sector

 

Kabelrupsen en chainflex® kabels zijn grondig getest in het igus® testlaboratorium. De energietoevoersystemen en kabels worden getest onder realistische condities en de resultaten worden ingevoerd in onze tools, voor het berekenen van de levensduur zodat exacte voorspellingen gedaan kunnen worden omtrent de levensduur van onze producten. igus® genereert deze expertise echter niet alleen uit het laboratorium. De specifieke ervaring van onze klanten in de praktijk is minstens zo belangrijk. Door hun feedback kunnen onze producten continu worden verbeterd.

 

Toepassingsvoorbeelden met hellende assen

Working platform

This working platform is usually used for underground mining. Up to now, hoses and cables hung loosely from it, which meant they could get caught easily and become damaged.

Working platform    

Transporter

This vehicle was especially designed for the transport of windcraft wings.

Transporter    

Mining application

A versatile applicable commercial vehicle from underground mining that is required for maintenance in different sectors.

Mining application    

Drilling and piling machines

These drilling and piling machines are used in railway construction, for example, to set concrete piles for electric cables.

Drilling and piling machines    

Working platform

This new design permits a variety of multiple tunnel construction processing steps to be performed by one machine.

Working platform    

Heeft u vragen?

Wilt u meer informatie over het gebruik van igus® high-performance polymeren in telescopische toepassingen of hellende assen? Onze experts helpen en adviseren u altijd graag.
 
Neem nu contact op een expert van igus®

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h