Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

igus® componenten voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Telescopische hefplatform en werkplatformen bieden weinig ruimte voor veilige energietoevoer, dus gebruiken gebruikers graag kabelrupsen gemaakt van high-performance kunststoffen of kunststof-stalen hybride kabelrupsen van igus voor de bescherming van hun zwaar belaste kabels en slangen.
 
igus reserve-onderdelen voor geleiding, overdracht en lagersystemen in telescopische hefplatformen zoals kabelrupsen, kabels en toevoerslangen evenals kunststof lagers, lineaire lagers of glijplaten voldoen aan de zware omstandigheden van apparaten die buiten worden gebruikt en constant worden belast.
 
Omdat de kabelrupsen geen schroeven hebben, is er geen sprake van loszittende of verloren onderdelen als gevolg van trillingen. Geen corrosie of vastlopen, dankzij het kunststof.  Kunnen op elk gewenst punt worden geopend en binnen enkele minuten worden geassembleerd. Kabels met een hoge UV-bestendigheid, ontworpen voor continu dynamisch gebruik in kabelrupsen met een garantie van 36 maanden. Geen smering en hersmering van lagerpunten, omdat glij- en lineaire lagers evenals de glijplaten van igus® volledig onderhouds- en smeermiddelvrij zijn.

 
Monsterbox telescopisch werkplatform  

Heel belangrijk voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Bekijk zelf de kwaliteit van de producten. De monsterbox bevat een selectie van igus oplossingen voor gebruik in telescopische verlengingen en hellende assen.


Bestel nu de gratis monsterbox

Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen  
Alles uit één hand, geteste betrouwbaarheid en een snelle installatie

Compleet geconfectioneerde energietoevoersystemen, bestaande uit kabelrupsen, chainflex kabels en slangen, alsmede geschikte connectoren of benodigde metalen toebehoren van igus waarborgen een veilige geleiding van kabels en hydraulische slangen in telescopische armen.

kabelrups-systemen

Betrouwbaar en eenvoudig energietoevoersysteem

Energie-, data- en mediakabels en slangen moeten veilig worden geleid in telescopische werkplatformen. Kabelrupsen van igus bieden een speciale kabelbescherming, niet alleen tegen externe invloeden, maar ook tegen slijtage, welke optreedt tijdens het cyclisch terugkerende intrekken en uitschuiven van de telescopische armen met verschillende hefsnelheden.

Hybride kabelrups YE.42

Hybride kabelrups YE.42  

De hybride kabelrups YE.42 gemaakt van kunststof en staal is 50% lichter en eenvoudig te assembleren omdat deze op elk gewenst punt kan worden geopend en afzonderlijke kabelrupsschakels kunnen worden vervangen.

Kabelrups E4.1L

Kabelrups E4.1L  

Kabelrupsen uit de E4.1L serie combineren installatiegemak, robuustheid en een gering gewicht in één familie. Leverbaar in diverse maten met vele accessoires uit voorraad.

Kabelrups E2.1

Kabelrups E2.1  

Kabelrupsen uit de E2.1 serie zijn bijzonder geschikt voor zeer krappe installatieruimtes en korte vrijdragende lengten. Eenvoudig te assembleren en ze kunnen worden geopend waar u wilt.

Geleiding voor hydraulische slangen

Kabelrups E2.1  

Veilige en betrouwbare geleiding voor twee hydraulische slangen met igus E2 kabelrupsen met beugeldwarsverbinders. De speciale oplossing voor op vrachtwagens gemonteerde werkplatformen. De E2 kabelrups met beugeldwarsverbinders is zeer robuust en ruimtebesparend.

chainflex kabels

De kleinste radii en hoge belastingen

De chainflex kabels zijn bestand tegen de hoogste buigbelastingen en maken de kleinste buigradii tot 4xd kabeldiameters mogelijk. Alle chainflex kabels worden geleverd met een garantie van 36 maanden.

Stuurstroomkabel CF890/CF891

Stuurstroomkabel CF890/CF891  

Voor dynamische toepassingen waar er sprake is van beïnvloeding door olie. Voor binnen- en buitentoepassingen zonder direct zonlicht. Speciaal voor vrijdragende rijwegen tot 10 meter.

Stuurstroomkabel CF77.UL/CF78.UL

Stuurstroomkabel CF890/CF891  

Voor heavy-duty gebruik en vrijwel volledig oliebestendig. Binnen- en buitentoepassingen met gemiddelde UV-straling. Voor vrijdragende rijwegen tot 100 meter.

Buskabel CFBUS.PUR

Buskabel CFBUS.PUR  

Voor gemiddelde belasting en vrijwel volledig oliebestendig. Binnen- en buitentoepassingen zonder directe zonnestraling. Voor vrijdragende rijwegen tot 20 meter.

Lagertechnologie

Zelfsmerende iglidur lagers in plaats van onderhoudsintensieve glijblokken

Vereisten ten aanzien van smering en onderhoud leiden tot hoge kosten. Dankzij de zelfsmerende kunststof glijlagers van igus, kunnen glijplaten in telescopische werkplatforms zo worden ontworpen dat ze geen smering en onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn ze vaak voordeliger en gaan ze langer mee dan metalen varianten.

Glijplaten

Glijplaten  

Kunststof glijplaten zijn speciaal ontworpen voor dynamische toepassingen en vereisen geen extra smeermiddel en zijn onderhoudsvrij.

White paper: Energietoevoersystemen voor machines met hellende assen  

White paper: Energietoevoersystemen voor machines met hellende assen

Componenten voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Of het nu een bouwlocatie is, brandweeruitrusting of een filmset in Hollywood: hefplatformen en schuine assen en telescopische extensies worden overal toegepast. Hun ontwerpers hebben energiesystemen nodig die licht van gewicht, robuust, bestendig en gemakkelijk in het onderhoud zijn. Hierdoor hebben fabrikanten decennia lang geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.  Lees meer in deze "white paper" over hoe u de techniek verbeteren en de kosten verlagen kunt met producten van igus®.


Download nu de white paper

Onderhouds- en installatieservice

U zult tevens onderhouds- en installatieservices van igus ontvangen. We installeren het systeem met systeemgarantie en bieden tevens de mogelijkheid van voorspelbaar onderhoud.

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten  

igus levert smart plastics producten met verschillende isense-sensoren en de evaluatiemodules icom and icom plus, die bedrijfscondities monitoren, noodzakelijk onderhoud aankondigen en ook de werking stoppen voordat er grotere schade aan de apparatuur kan optreden.

Installatieservice en after-sales service

Installatieservice en after-sales service  

Wij zorgen voor de installatie. Duidelijk calculeerbare installatiekosten en op verzoek met een servicecontract voor het complete energietoevoersysteem van igus.

Typische problemen en onze oplossingen

Toepassingsvoorbeeld van verlengde pallet-trucks  
Probleem:
Zware componenten verlagen het max. vulgewicht

Het vulgewicht speelt een belangrijke rol in diverse toepassingen met hellende assen of met een telescopische functie, omdat deze beperkt kan worden door zware componenten. In het geval van dit telescopische werkplatform is het bijvoorbeeld de bedoeling dat het gewicht bij de werkbak zo veel mogelijk wordt gereduceerd.

Kabelrups E4.1L  
Oplossing:
Bespaar tot 30% gewicht met dit type kabelrups

De E4.1L kabelrups is zeer robuust en daarnaast ook erg licht. Het faciliteert niet alleen langere telescopische toepassingen maar maakt ook gewichtsbesparingen tot 30% mogelijk. Tegelijkertijd biedt het meer bruikbare ruimte in vergelijking met de voorgaande modellen, terwijl de installatieruimte ongewijzigd blijft.

Toepassingsvoorbeeld: vrijdragende kabelrups lengtes in verrijker  
Probleem:
Er is een limiet geplaatst op vrijdragende lengten door de gebruikte componenten

Toepassingen, zoals een verreiker, vragen om een energietoevoer met een vrijdragende lengte. Echter, er geldt een limiet voor deze lengte door het gebruikte energietoevoersysteem. Daarom zijn energietoevoersystemen vereist die zowel slijtvast als sterk zijn.

E4.1L in gebruik  
Oplossing:
Energietoevoersysteem met lange vrijdragende lengte

De E4.1L biedt een optimale krachtenverdeling bij vrijdragende lengten en is bestand tegen duw- en trekkrachten tot wel 7.000 N. Vulgewichten tot wel 600kg/m zijn mogelijk met dit type kabelrups. Daarom is deze kabelrups bijzonder geschikt voor vrijdragend gebruik.

Energietoevoer met versleten slangen  
Probleem:
Materiaalslijtage als gevolg van beweging

Bij het geleiden van hydraulische slangen, naast beweging, is het te verwachten dat er door de hoge druk die op de slangen wordt uitgeoefend een verhoogde slijtage van het slangmateriaal optreedt. Beide factoren vormen niet alleen een risico tijdens bedrijf, ze kunnen ook tot een defect leiden.

Kabelrups geleidt hydraulische slang  
Oplossing:
Veilige ondersteuning die de slang beschermt

De E4.1L biedt een veilige steun voor slangen met diverse drukken en het ontwerp is bijzonder slangvriendelijk. Zelfs wanneer de slang constant in beweging is, wordt materiaalslijtage gereduceerd, dit terwijl veiligheid en zekerheid worden verhoogd.

Grove Manlift met kabelrups in een extreem krappe ruimte  
Probleem:
Kabels en slangen geleiden in de kleinste installatieruimtes

In het geval van toepassingen met telescopische extensies of liftmasten is er weinig ruimte voor energietoevoersystemen. Dit betekent dat er zeer kleine buigradii benodigd zijn, die niet door alle kabels/slangen en kabelrupsen geboden kunnen worden. Tegelijkertijd wordt een bijzonder lange levensduur geëist.

Vergelijking qua grootte: Kabelrups en potlood  
Oplossing:
Kleinste buigradii en een extreem lange levensduur

Kabelrupsen en betrouwbare chainflex® kabels van igus® bieden zeer kleine buigradii, waardoor een extreem ruimtebesparende energietoevoer mogelijk is. Doordat de aders in bundels zijn gewikkeld, kennen chainflex® kabels een extreem lange levensduur, zelfs in het geval van extreme buigbelasting.

Telescopische lagerpunten die veel onderhoud vragen  
Probleem:
Verkeerde of onvoldoende smering

Telescopische lagerpunten vereisen regelmatig onderhoud en smering. Hiervoor is constant onderhoudswerk nodig, om te waarborgen dat apparatuur veilig is en correct functioneert.

Smeermiddelvrij lager met iglidur® stafmateriaal  
Oplossing:
Onderhoudsvrije telescopische lagerpunten met iglidur®

Het gebruik van technische iglidur® kunststof maakt telescopische lagerpunten smeermiddel- en onderhoudsvrij. U kunt het materiaal zelf bewerken of u kunt vormen op maat laten maken door igus®. De levensduur van iglidur® kunststof kan online worden berekend.

De meest fascinerende projecten met igus producten

Hefplatformen

Binnen in de gieken van de werkplatformen, waarborgen de volledig geconfectioneerde kabelrups-systemen van igus een veilige geleiding van de stuurstroomkabel en hydraulische slangen. Deze zijn van te voren 100% getest bij igus.


readychains in hefplatformen

Werkplatformen

Dit werkplatform wordt doorgaans gebruikt in de ondergrondse mijnbouw. Tot dusver hingen slangen en kabels los en konden ze gemakkelijk verstrikt en beschadigd raken.


Working platform

Transportvoertuig

Dit voertuig werd speciaal ontworpen voor het transport van windturbinebladen.


Transportvoertuig

Mijnbouwtoepassing

Een veelzijdig bedrijfsvoertuig in de ondergrondse mijnbouw, dat nodig is voor onderhoudswerkzaamheden in diverse gebieden.


Mining application

Boor- en hei-machines

Deze boor- en hei-machines worden bijvoorbeeld bij de aanleg van spoorwegen gebruikt, voor het plaatsen van de betonpalen voor de elektriciteitskabels.


Drilling and piling machines

Werkplatform

Dit nieuwe ontwerp maakt de uitvoering van verschillende stappen in de tunnelbouw mogelijk met één apparaat.


Working platform

Meer informatie

Brochure  

Download de brochure "Energietoevoersystemen voor telescopische hefplatformen en werkplatformen" (PDF)

igus testlaboratorium  

Geteste kwaliteit. Meer dan 4.100 tests per jaar voor kabelrupsen en meer dan 12.000 voor glijlagers