Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932

Componenten voor werkplatformen, telescopische hefplatformen

Werkplatformen en telescopische hefplatformen bieden weinig ruimte voor een veilige energietoevoer dus passen gebruikers graag kabelrupsen toe gemaakt van hoogwaardige polymeren of kunststof-staal hybride kabelrupsen van igus om hun overbelaste kabels en slangen te beschermen.
 
igus vervangende onderdelen ontworpen voor geleiding, overdracht en lagersteun op werkplatformen en telescopische hefplatformen, zoals kabelrupsen en kabels, alsmede polymeer glijlagers, lineaire lagers of glijplaten voldoen aan de stringente vereisten voor componenten die worden blootgesteld aan continue belasting in buitentoepassingen.
 
Omdat kabelrupsen geen schroeven nodig hebben, zijn er geen onderdelen die los gaan zitten of kwijt raken als gevolg van trillingen. Geen roest of vastlopen omdat deze is gemaakt van polymeer. Kan worden geopend op elk gewenst punt en in enkele minuten worden geassembleerd. Kabels met een hoge UV-bestendigheid, ontworpen voor continu dynamisch gebruik in kabelrupsen met een garantie van tot wel 36 maanden. Geen smering of hersmering van lagerpunten, omdat glij- en lineaire lagers evenals de glijplaten van igus® volledig onderhouds- en smeermiddelvrij zijn.

Achteraf uitrusten van telescopische hefplatformen en werkplatformen met de igus hybride kabelrups

Nieuwe producten in 2021

40% minder installatietijd

Serie E4Q met sterk uitgebreid productassortiment

▲ Verbeter techniek
  • 20% meer vulgewicht dankzij verticaal en horizontaal gepositioneerde aanslagen
  • 100% hogere uittreksterkte dankzij positief borgende dwarsverbinders
▼ Verlaag kosten
  • Openen en sluiten zonder gereedschap
  • 10% minder gewicht dankzij materiaal besparing

Ontdek meer over E4Q

Open E2.1 kabelrupsen in één beweging

Verzendhaspel voor chainflex meterwaar

Plaatstrips met de laagste wrijvingscoëfficiënt

Nieuwsgierig naar meer innovaties? U kunt hier het nieuwsoverzicht vinden.Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Alles uit één hand, geteste betrouwbaarheid en een snelle installatie

Compleet geconfectioneerde energietoevoersystemen, bestaande uit kabelrupsen, chainflex kabels en slangen, alsmede geschikte connectoren of benodigde metalen toebehoren van igus waarborgen een veilige geleiding van kabels en hydraulische slangen in telescopische armen.


kabelrups-systemen

Betrouwbaar en eenvoudig energietoevoersysteem

Energie-, data- en mediakabels en slangen moeten veilig worden geleid in telescopische werkplatformen en verreikers. Kabelrupsen van igus bieden een speciale kabelbescherming, niet alleen tegen externe invloeden, maar ook tegen slijtage, welke optreedt tijdens het cyclisch terugkerende intrekken en uitschuiven van de telescopische armen met verschillende hefsnelheden.

Hybride kabelrups YE.42

Hybride kabelrups YE.42

De hybride kabelrups YE.42 gemaakt van kunststof en staal is 50% lichter en eenvoudig te assembleren omdat deze op elk gewenst punt kan worden geopend en afzonderlijke kabelrupsschakels kunnen worden vervangen.

Kabelrups E4.1L

Kabelrups E4.1L

Kabelrupsen uit de E4.1L serie combineren installatiegemak, robuustheid en een gering gewicht in één familie. Leverbaar in diverse maten met vele accessoires uit voorraad.

Kabelrups E2.1

Kabelrups E2.1

Kabelrupsen uit de E2.1 serie zijn bijzonder geschikt voor zeer krappe installatieruimtes en korte vrijdragende lengten. Eenvoudig te assembleren en ze kunnen worden geopend waar u wilt.

Geleiding voor hydraulische slangen

Kabelrups E2.1

Veilige en betrouwbare geleiding voor twee hydraulische slangen met igus E2 kabelrupsen met beugeldwarsverbinders. De speciale oplossing voor op vrachtwagens gemonteerde werkplatformen. De E2 kabelrups met beugeldwarsverbinders is zeer robuust en ruimtebesparend.


motion plastics voor telescopische hefplatformen, probeer het zelf

Bekijk zelf de kwaliteit van de producten. De monsterbox bevat een selectie van igus oplossingen voor gebruik in telescopische verlengingen en hellende assen.

Bestel nu de gratis monsterbox

chainflex kabels

De kleinste radii en hoge belastingen

De chainflex kabels zijn bestand tegen de hoogste buigbelastingen en maken de kleinste buigradii tot 4xd kabeldiameters mogelijk. Alle chainflex kabels worden geleverd met een garantie van 36 maanden.

Stuurstroomkabel CF890/CF891

Stuurstroomkabel CF890/CF891

Voor dynamische toepassingen waar er sprake is van beïnvloeding door olie. Voor binnen- en buitentoepassingen zonder direct zonlicht. Speciaal voor vrijdragende rijwegen tot 10 meter.

Stuurstroomkabel CF77.UL/CF78.UL

Stuurstroomkabel CF890/CF891

Voor heavy-duty gebruik en vrijwel volledig oliebestendig. Binnen- en buitentoepassingen met gemiddelde UV-straling. Voor vrijdragende rijwegen tot 100 meter.

Buskabel CFBUS.PUR

Buskabel CFBUS.PUR

Voor gemiddelde belasting en vrijwel volledig oliebestendig. Binnen- en buitentoepassingen zonder directe zonnestraling. Voor vrijdragende rijwegen tot 20 meter.


Lagertechnologie

Zelfsmerende iglidur lagers in plaats van onderhoudsintensieve glijblokken

Vereisten ten aanzien van smering en onderhoud leiden tot hoge kosten. Dankzij de zelfsmerende kunststof glijlagers van igus, kunnen glijplaten in telescopische werkplatforms zo worden ontworpen dat ze geen smering en onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn ze vaak voordeliger en gaan ze langer mee dan metalen varianten.

Glijplaten

Glijplaten

Polymeer glijplaten zijn speciaal ontworpen voor dynamische toepassingen, vereisen geen extra smeermiddel en zijn onderhoudsvrij.


Onderhouds- en installatieservice

U zult tevens onderhouds- en installatieservices van igus ontvangen. We installeren het systeem met systeemgarantie en bieden tevens de mogelijkheid van voorspelbaar onderhoud.

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten

igus levert smart plastics producten met verschillende isense-sensoren en de evaluatiemodules icom and icom plus, die bedrijfscondities monitoren, noodzakelijk onderhoud aankondigen en ook de werking stoppen voordat er grotere schade aan de apparatuur kan optreden.

Installatieservice en after-sales service

Installatieservice en after-sales service

Wij zorgen voor de installatie. Duidelijk calculeerbare installatiekosten en op verzoek met een servicecontract voor het complete energietoevoersysteem van igus.


Typische problemen en onze oplossingen

Toepassingsvoorbeeld van verlengde pallet-trucks

Probleem:
Zware componenten verlagen het max. vulgewicht

Het vulgewicht speelt een belangrijke rol in diverse toepassingen met hellende assen of met een telescopische functie, omdat deze beperkt kan worden door zware componenten. In het geval van dit telescopische werkplatform is het bijvoorbeeld de bedoeling dat het gewicht bij de werkbak zo veel mogelijk wordt gereduceerd.

Kabelrups E4.1L

Oplossing:
Bespaar tot 30% gewicht met dit type kabelrups

De E4.1L kabelrups is zeer robuust en daarnaast ook erg licht. Het faciliteert niet alleen langere telescopische toepassingen maar maakt ook gewichtsbesparingen tot 30% mogelijk. Tegelijkertijd biedt het meer bruikbare ruimte in vergelijking met de voorgaande modellen, terwijl de installatieruimte ongewijzigd blijft.

Toepassingsvoorbeeld: vrijdragende kabelrups lengtes in verrijker

Probleem:
Er is een limiet geplaatst op vrijdragende lengten door de gebruikte componenten

Toepassingen, zoals een verreiker, vragen om een energietoevoer met een vrijdragende lengte. Echter, er geldt een limiet voor deze lengte door het gebruikte energietoevoersysteem. Daarom zijn energietoevoersystemen vereist die zowel slijtvast als sterk zijn.

E4.1L in gebruik

Oplossing:
Energietoevoersysteem met lange vrijdragende lengte

De E4.1L biedt een optimale krachtenverdeling bij vrijdragende lengten en is bestand tegen duw- en trekkrachten tot wel 7.000 N. Vulgewichten tot wel 600kg/m zijn mogelijk met dit type kabelrups. Daarom is deze kabelrups bijzonder geschikt voor vrijdragend gebruik.

Energietoevoer met versleten slangen

Probleem:
Materiaalslijtage als gevolg van beweging

Bij het geleiden van hydraulische slangen, naast beweging, is het te verwachten dat er door de hoge druk die op de slangen wordt uitgeoefend een verhoogde slijtage van het slangmateriaal optreedt. Beide factoren vormen niet alleen een risico tijdens bedrijf, ze kunnen ook tot een defect leiden.

Kabelrups geleidt hydraulische slang

Oplossing:
Veilige ondersteuning die de slang beschermt

De E4.1L biedt een veilige steun voor slangen met diverse drukken en het ontwerp is bijzonder slangvriendelijk. Zelfs wanneer de slang constant in beweging is, wordt materiaalslijtage gereduceerd, dit terwijl veiligheid en zekerheid worden verhoogd.

Grove Manlift met kabelrups in een extreem krappe ruimte

Probleem:
Kabels en slangen geleiden in de kleinste installatieruimtes

In het geval van toepassingen met telescopische extensies of liftmasten is er weinig ruimte voor energietoevoersystemen. Dit betekent dat er zeer kleine buigradii benodigd zijn, die niet door alle kabels/slangen en kabelrupsen geboden kunnen worden. Tegelijkertijd wordt een bijzonder lange levensduur geëist.

Vergelijking qua grootte: Kabelrups en potlood

Oplossing:
Kleinste buigradii en een extreem lange levensduur

Kabelrupsen en betrouwbare chainflex® kabels van igus® bieden zeer kleine buigradii, waardoor een extreem ruimtebesparende energietoevoer mogelijk is. Doordat de aders in bundels zijn gewikkeld, kennen chainflex® kabels een extreem lange levensduur, zelfs in het geval van extreme buigbelasting.

Telescopische lagerpunten die veel onderhoud vragen

Probleem:
Verkeerde of onvoldoende smering

Telescopische lagerpunten vereisen regelmatig onderhoud en smering. Hiervoor is constant onderhoudswerk nodig, om te waarborgen dat apparatuur veilig is en correct functioneert.

Smeermiddelvrij lager met iglidur® stafmateriaal

Oplossing:
Onderhoudsvrije telescopische lagerpunten met iglidur®

Het gebruik van technische iglidur® kunststof maakt telescopische lagerpunten smeermiddel- en onderhoudsvrij. U kunt het materiaal zelf bewerken of u kunt vormen op maat laten maken door igus®. De levensduur van iglidur® kunststof kan online worden berekend.


De meest fascinerende projecten met igus producten

Meer informatie

Brochure "Energietoevoersystemen voor telescopische hefplatformen en werkplatformen"

Download de brochure "Energietoevoersystemen voor telescopische hefplatformen en werkplatformen" (PDF)

igus testlaboratorium

Geteste kwaliteit. Meer dan 4.100 tests per jaar voor kabelrupsen en meer dan 12.000 voor glijlagers


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.