Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Componenten voor werkplatformen, telescopische hefplatformen

Hoogwerkers en telescopische hoogwerkers bieden weinig ruimte voor een veilige energietoevoer, dus gebruiken gebruikers graag kabelrupsen van hoogwaardige polymeren of hybride-kabelrupsen van igus gemaakt van kunststof en staal om hun overbelaste kabels en slangen te beschermen.
 
igus-componenten voor geleiding, overdracht en lagering van hoogwerkers en platforms, zoals kabelrupsen en kabels alsmede polymeer glijlagers, lineaire lagers of glijplaten voldoen aan de strenge eisen voor componenten die in buitentoepassingen continu worden belast.
 
Omdat kabelrupsen het zonder schroeven kunnen stellen, zijn er geen losse of verloren onderdelen als gevolg van trillingen. Geen roest of vastlopen omdat deze is gemaakt van polymeer. Kan worden geopend op elk gewenst punt en in enkele minuten worden geassembleerd. Kabels met een hoge UV-bestendigheid, ontworpen voor continu dynamisch gebruik in kabelrupsen met een garantie van tot wel 36 maanden. Geen smering of hersmering van lagerpunten, omdat glij- en lineaire lagers evenals de glijplaten van igus® volledig onderhouds- en smeermiddelvrij zijn.
Ontdek nu de hybride kabelrups YE als complete set
Achteraf uitrusten van telescopische hefplatformen en werkplatformen met de igus hybride kabelrups

nieuws 2022
Hybride-kabelrupsen in nieuwe maten
 
Modulaire extensie-dwarsverbinder systeem voor grote slangdiameters

Al het 2022 nieuws zien? Hier vindt u het overzicht.

nieuws 2022

Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Installatieklare systeemoplossing voor telescopische hefplatformen en werkplatformen

Alles uit één hand, geteste betrouwbaarheid en een snelle installatie

Volledig geconfectioneerd energietoevoersystemen van igus waarborgen een veilige geleiding van kabels en hydraulische slangen in telescopische armen. Zij bestaan uit kabelrupsen, chainflex-kabels en -slangen, alsook uit geschikte insteekconnectoren of vereiste metalen fittingen.

kabelrups-systemen

Betrouwbaar en eenvoudig energietoevoersysteem

Energie-, data- en mediakabels en slangen moeten veilig worden geleid in telescopische werkplatformen en verreikers. Kabelrupsen van igus bieden een speciale kabelbescherming, niet alleen tegen externe invloeden, maar ook tegen slijtage, welke optreedt tijdens het cyclisch terugkerende intrekken en uitschuiven van de telescopische armen met verschillende hefsnelheden.
Met de levensduurcalculator kunt u tot 36 maanden garantie krijgen
voor bijna alle igus kabelrupsen. 

YE.1 hybride-kabelrups

Hybride kabelrups YE.42 YE.1, gemaakt van polymeer en staal, is 50% lichter dan een kabelrups van alleen staal en gemakkelijk te monteren omdat de kabelrupsen op elk punt kan worden geopend en afzonderlijke schakels kunnen worden vervangen.

Kabelrups E4.1L

Kabelrups E4.1L E4.1L kabelrupsen combineren installatiegemak, robuustheid en laag gewicht in één productreeks. In vele maten en met vele accessoires uit voorraad leverbaar.

Kabelrups E2.1

Kabelrups E2.1 E2.1 kabelrupsen zijn bijzonder geschikt voor zeer krappe inbouwruimten en korte vrijdragende lengtes. Gemakkelijk in elkaar te zetten en te openen.

Geleiding voor hydraulische slangen

Kabelrups E2.1 Veilige en betrouwbare geleiding voor twee hydraulische slangen met igus E2 kabelrupsen met beugeldwarsverbinders. De speciale oplossing voor op vrachtwagens gemonteerde werkplatformen. De E2 kabelrups met beugeldwarsverbinders is zeer robuust en ruimtebesparend.

motion plastics voor telescopische hefplatformen, probeer het zelf

Beoordeel zelf de kwaliteit van onze producten. De sample-box voor hoogwerkers bevat een selectie van onze producten voor gebruik in telescopische verlengingen en hellende assen.
Bestel nu de gratis monsterbox

chainflex kabels

De kleinste radii en hoge belastingen

chainflex-kabels zijn bestand tegen de hoogste buigspanningen en maken de kleinste buigradii mogelijk tot een kabeldiameter van 4xd. Alle chainflex-kabels hebben een garantie tot 36 maanden.

Stuurstroomkabel CF890/CF891

Stuurstroomkabel CF890/CF891 Voor dynamische toepassingen waar er sprake is van beïnvloeding door olie. Voor binnen- en buitenshuis zonder directe zonnestraling. Speciaal voor vrijdragende rijwegen tot 10 m.

Stuurstroomkabel CF890
Stuurstroomkabel CF891

Stuurstroomkabel CF77.UL/CF78.UL

Stuurstroomkabel CF890/CF891 Voor zware toepassingen en bijna volledige oliebestendigheid. Voor toepassingen binnen en buiten met gemiddelde zonnestraling. Niet-ondersteunde reizen tot 100 m.

stuurstroomkabel CF77.UL
stuurstroomkabel CF78.UL

Buskabel CFBUS.PUR

Buskabel CFBUS.PUR Voor gemiddelde belasting en vrijwel volledige oliebestendig. Voor binnen- en buitenshuis zonder directe zonnestraling. Vrijdragende rijwegen tot 20 m. 
 
Buskabel CFBUS.PUR

Lagertechnologie

Zelfsmerende iglidur lagers in plaats van onderhoudsintensieve glijblokken

Vereisten ten aanzien van smering en onderhoud leiden tot hoge kosten. Met onze zelfsmerende polymeer glijlagers kunnen glijplaten in telescopische werkplatforms zo worden ontworpen dat ze zonder smering en onderhoud werken. Daarnaast zijn ze vaak voordeliger en gaan ze langer mee dan metalen oplossingen.

Glijplaten

Glijplaten

Polymeer glijplaten zijn speciaal ontworpen voor dynamische toepassingen, vereisen geen extra smeermiddel en zijn onderhoudsvrij.

Onderhouds- en installatieservice

U zult tevens onderhouds- en installatieservices van igus ontvangen. Wij installeren het systeem met garantie, en onze smart plastics bieden de mogelijkheid om kabelrups-systemen en lagerpunten uit te rusten met intelligent, voorspellend onderhoud.

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten

Voorspelbaar onderhoud met intelligente producten

Met onze smart plastics leveren wij speciale sensoren (isense) en evaluatiemodules (icom en icom.plus) die de toestand van kabelrups-systemen en lagerpunten meten, het vereiste onderhoud melden en ook de werking onderbreken voordat grote schade aan een systeem ontstaat.
Installatieservice en after-sales service

Installatie en service na verkoop

Wij zorgen voor de installatie. Duidelijk calculeerbare montagekosten en op aanvraag een servicecontract voor het gehele energietoevoersysteem door igus.

Typische problemen en onze oplossingen

Toepassingsvoorbeeld van verlengde pallet-trucks

Probleem:
Zware componenten verlagen het max. vulgewicht

Het vulgewicht speelt een belangrijke rol in diverse toepassingen met hellende assen of met een telescopische functie, omdat deze beperkt kan worden door zware componenten. In het geval van dit telescopische werkplatform is het bijvoorbeeld de bedoeling dat het gewicht bij de werkbak zo veel mogelijk wordt gereduceerd.
Kabelrups E4.1L

Oplossing:
bespaar tot 30% gewicht met deze energietoevoer 

De E4.1L kabelrups is zeer robuust en licht. Het faciliteert niet alleen langere telescopische toepassingen maar maakt ook gewichtsbesparingen tot 30% mogelijk. Tegelijkertijd biedt de kabelrups meer ruimte dan voorgaande modellen, terwijl de benodigde installatieruimte ongewijzigd blijft.
Energietoevoer met versleten slangen

Probleem:
Materiaalslijtage als gevolg van beweging

Bij het geleiden van hydraulische slangen, naast beweging, is het te verwachten dat er door de hoge druk die op de slangen wordt uitgeoefend een verhoogde slijtage van het slangmateriaal optreedt. Beide factoren vormen niet alleen een risico tijdens bedrijf, ze kunnen ook tot een defect leiden.
Kabelrups geleidt hydraulische slang

Oplossing:
Veilige ondersteuning die de slang beschermt

igus kabelrupsen bieden een veilige steun voor kabels met verschillende drukken en hun ontwerp gaat bijzonder voorzichtig om met kabels. Zelfs bij permanente bewegingen wordt de materiaalslijtage beperkt en de veiligheid verhoogd.
Grove Manlift met kabelrups in een extreem krappe ruimte

Probleem:
Kabels en slangen geleiden in de kleinste installatieruimtes

Bij toepassingen met een telescopische uitschuif- of hefmast is er weinig ruimte voor de energietoevoer. Dit betekent dat er zeer kleine buigradii benodigd zijn, die niet door alle kabels/slangen en kabelrupsen geboden kunnen worden. Tegelijkertijd wordt een bijzonder lange levensduur geëist.
Kabelrups E4Q met gemarkeerde buigradius

Oplossing:
Kleinste buigradii en een extreem lange levensduur

igus kabelrupsen en "fail-safe" chainflex-kabels bieden zeer krappe buigradii, waardoor uiterst ruimtebesparende leveringen mogelijk zijn. Met hun kernen die in bundels zijn gewikkeld, zijn chainflex-kabels extreem duurzaam, zelfs in het geval van extreme buigbelasting.
Telescopische lagerpunten die veel onderhoud vragen

Probleem:
Verkeerde of onvoldoende smering

Telescopische lagerpunten vereisen regelmatig onderhoud en smering. Hiervoor is constant onderhoudswerk nodig, om te waarborgen dat apparatuur veilig is en correct functioneert.
Smeermiddelvrij lager met iglidur® halffabricaat

Oplossing:
onderhoudsvrije telescopische lagerpunten met iglidur

Door het gebruik van technische iglidur-polymeren zijn de telescopische lagerpunten smeer- en onderhoudsvrij. U kunt het materiaal zelf bewerken of aangepaste ontwerpen door igus laten vervaardigen. De levensduur van iglidur-polymeren kan online worden berekend.

De meest fascinerende projecten met igus producten


Meer informatie

Werkplatformsbrochure

Hoogwerkerbrochure

Belangrijke informatie over producten en diensten
Download nu

igus testlaboratorium

Bewezen kwaliteit met in totaal meer dan 15.000 tests in 3800 m2.
Meer informatie


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.