My contact person
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

Fon +31 346 353932

Fax +31 346 353849

speedigus®: fabricage van aangepaste onderdelen door igus®

Wat is speedigus®?


Wij van igus® willen onze klanten helpen hun kosten te verlagen en willen technische voordelen bieden voor hun producten en machines. Wij noemen dit "plastics for longer life. "
 
Soms hebben onze klanten aangepaste onderdelen of diensten nodig. Al vele jaren lang is dit een belangrijk deel geweest van de igus®-ondersteuning.
 
Met speedigus® combineren wij nu aangepaste onderdelen met snelheid, waarbij we gebruik maken van de voordelen van igus® triboplastics.

Gerhard Baus, Prokurist New Businesses Development, presenteert de nieuwe speedigus®-dienst

 

speedimold
Nu wordt een 3D-model van de klant gebruikt om een snel aluminium-injectie-spuitgereedschap te produceren, waardoor echte igus®-onderdelen zeer snel kunnen worden gefabriceerd. De levertijd voor deze dienst varieert van 24 uur tot maximaal drie weken.
 
speedicut
Nu wordt igus®-staafmateriaal gebruikt om een aangepast onderdeel te monteren volgens een 2D-tekening of 3D-model. De levertijd voor deze dienst varieert van 3 dagen tot maximaal drie weken.

Speedimold

Aangepaste iglidur®-onderdelen, gefabriceerd door injectie-spuiten. Een speedimold-onderdeel wordt gemaakt door middel van een aluminium gereedschap. Dit proces kan zeer snel zijn vanwege een slanke fabricagemethode. De levertijd kan beperkt zijn tot 24 uur en is nooit langer dan 15 werkdagen, zelfs voor zeer complexe componenten. De kosten voor gereedschap zijn zeer laag, vanaf £1000.
 

+ -
vanaf 24 uur gemaakt volgens
standaard
speedigus®-tolerantie
injectie-gespoten onderdelen
ideaal voor prototypen

 

speedicut

Aangepaste iglidur®-onderdelen, gemonteerd uit staafmateriaal. Een speedicut-onderdeel wordt gemaakt door standaard iglidur®-staafmateriaal te monteren volgens een klanttekening. De levertijd kan beperkt zijn tot 3 dagen en is nooit langer dan 15 werkdagen.
 

+ -
vanaf 3 dagen
exact gemonteerd
volgens tekening
limiet van 100 mm
doorsnede
ideaal voor kleine hoeveelheden

 

speedifit

iglidur®-onderdelen, geplaatst in een aangepaste component. Een speedifit-onderdeel wordt gemaakt door een standaard- of aangepaste iglidur®-glijlager te nemen en deze te plaatsen in een behuizing die is gemonteerd volgens een klanttekening. Deze hele component wordt dan als één onderdeel geleverd, waardoor tijd en geld wordt bespaard.
 

+ -
verlaag het aantal
leveranciers/orders
verhoog de productiviteit vanaf 5 dagen
vergroot de geldstroom

 
 
Waarom iglidur®-glijlagers?

Algemene informatie over iglidur®-lagers. Structuur, installatie, toleranties, technische gegevens, veel gestelde vragen