Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Over igus

igus is een fabrikant van hoogwaardige polymeren voor beweging, gevestigd in Keulen, Duitsland. Sinds 1964 ontwikkelen en produceren we motion plastics – innovatieve producten gemaakt van smeermiddelvrije kunststoffen. Ze omvatten kabelrupsen, kabels, glijlagers, draadspindel technologie, robots en intelligente sensoren die onze klanten helpen hun technologie te verbeteren en kosten te reduceren. De meeste producten worden vervaardigd met behulp van het spuitgietproces, waaraan het bedrijf zijn naam ontleent: igus = "Industriespritzguss " (industrieel spuitgieten).

Onze doelen


Verbeter wat beweegt!

De wereld van motion plastics

De wereld is voortdurend in beweging. En waar iets beweegt, daar komen wij om de hoek kijken en bieden onze klanten technische innovaties: verbeter wat beweegt!

Dit is het leidende principe dat onze productie-inspanningen aanjaagt. Door producten te ontwikkelen die zijn gemaakt van slijtvaste, hoogwaardige polymeren, verbeteren we beweging over de hele wereld - met producten gemaakt in Duitsland. Onze motion plastics zijn producten op het gebied van energietoevoersystemen, kabels, lagertechnologie, lineaire technologie, halffabricaat, 3D-printen, low cost automatisering en smart plastics.
Ontdek nu motion plastics

Verbeterde toepassingen dankzij motion plastics

Beweging is overal. Dat zien we elke dag wanneer we onze klanten mogen begeleiden bij spannende projecten. Vandaag de dag bedienen we 188.000 bedrijven uit meer dan 80 landen over de hele wereld en uit meer dan 50 verschillende sectoren.

In de auto- of verpakkingsindustrie, spoorweg- of landbouwtechniek, in de machinebouw of op het gebied van duurzame energie: wij verbeteren wat beweegt. Samen streven we naar de beste oplossing voor elke toepassing.
 
Ga naar toepassingsvoorbeelden

HET voordeel van motion plastics: lange levensduur

Onze producten van hoogwaardige kunststoffen bieden u één groot voordeel: een lange levensduur. Voor u betekent dit dat u met onze motion plastics uw machines en toepassingen langer kunt gebruiken en onderhoud en kosten kunt beperken.

Om dit te kunnen doen, testen we onze producten uitgebreid in ons testlaboratorium en verstrekken we u de gegevens zodat u de levensduur voor uw specifieke product van tevoren kunt berekenen. Je kunt er dus zeker van zijn dat onze motion plastics doen wat ze beloven!
 
Meer over levensduur en andere voordelen

Geen plastic afval

Hoe duurzaam zijn motion plastics?

Als kunststofverwerkend bedrijf zien wij het als onze plicht om duurzaam met grondstoffen om te gaan en het milieu te beschermen. Onze motion plastics kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren - tijdens de productie, tijdens het gebruik en aan het einde van hun levensduur.

Met name twee thema's zijn voor ons erg belangrijk: CO2-neutraliteit, dat wil zeggen de directe invloed op het klimaat, en nul plastic afval, de recyclebaarheid van onze producten.
Meer informatie over duurzaamheid bij igus

Recycling van kunststoffen en meer

Recycling speelt een belangrijke rol in ons streven naar nul kunststof afval, dat we met verschillende maatregelen nastreven. Technische en industriële kunststoffen kunnen worden gerecycled via ons chainge recycling platform en recyclaten kunnen ook worden gekocht en verkocht. Wij bieden fietsen en fietsonderdelen van gerecycled kunststof aan op ons igus:bike platform. We promoten de nieuwe HydroPRS-technologie, die chemische recycling van plastic mogelijk maakt. Ons stagebedrijf reguse houdt zich bezig met het recyclen van afgedankte elektrische apparaten. En natuurlijk bieden we ook verschillende producten van gerecycled materiaal.
 
Meer over recycling bij igus

Makkelijkste bedrijf om mee om te gaan

Technische uitmuntendheid is kinderspel - met motion plastics en igus enjoyneering

Eenvoudig machines en systemen ontwikkelen en ontwerpen. Met vreugde en plezier aan het werk. In een samenwerkingsproces dat creativiteit en technische knowhow ontwikkelt en uitbreidt. Kortom: Tech up made easy - dat is waar enjoyneering voor staat! We presenteerden dit concept op de Hannover Messe van 2023, met echte innovaties en digitale revoluties met betrekking tot onze motion plastics. De enjoyneering moet engineers en technici in staat stellen om hun technisch potentieel spelenderwijs te ontplooien en nieuwe wegen in te slaan bij het oplossen van problemen, bijvoorbeeld met het iguverse.
 
Ontdek igus enjoyneering nu

Ondersteuning over de hele wereld

igus wereldwijd De motion plastics producten van igus worden gemaakt in Duitsland, maar we hebben 188.000 klanten, niet alleen in Duitsland, maar op vele locaties wereldwijd. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 80 landen en hebben fabrieken in 15 daarvan. Ook zijn er 30 dochterondernemingen van igus en vele andere verkooppartners. Zo kunnen wij u ter plaatse adviseren en ondersteunen, waar u ook bent.

Snelle en betrouwbare levering


Bij igus bieden we u alles uit één hand. Dat zijn 243.000 producten in meer dan 1.000.000 variaties uit voorraad. Deze kunnen wij binnen zeer korte tijd verzendklaar maken en leveren - en als het snel moet zoeken wij samen naar een oplossing.

igus is een bekroond bedrijf

igus awards In de loop van vele jaren is ons de eer ten deel gevallen een aantal onderscheidingen en prijzen te ontvangen. Dit beloont immers de prestaties van onze medewerkers en producten. Bijzonder trots zijn wij bijvoorbeeld op onze nominatie als Hidden Champion, op de NRW Business Award, op onze erkenning als familievriendelijk bedrijf en op de iF design awards.


Waar wij voor staan en hoe wij met elkaar omgaan

Het igus zonnestelsel

Ons zonnestelsel is de kern van onze cultuur. Nee, we hebben het hier niet over het planetenstelsel. Het igus zonnestelsel is een organigram dat onze gedachten en daden weerspiegelt. In het midden staat de klant, die voor ons even belangrijk is als de zon voor de aarde, die licht, warmte en energie geeft - net zoals de klant ons wensen, prikkels en geld geeft. Onze collega's en teams leven en creëren rond de klant, nemen hun eisen op en vinden de juiste oplossingen voor hun problemen, vaak innovaties. Het succes van onze medewerkers komt dan voort uit het succes van onze klanten. Als bedrijf is het onze taak om voor onze collega's een sfeer te creëren waarin ze met plezier en op de best mogelijke manier kunnen werken.
 

Met nieuwsgierigheid de toekomst in gaan

Onderzoek op 3.800 m2 vloeroppervlak, een open oor voor ideeën van klanten, elk jaar nieuwe producten op onze eigen beurs IMPS en op vele beurzen wereldwijd ... dit alles betekent voor ons innovatie. We willen samen met onze klanten nieuwe oplossingen vinden en deze snel implementeren om de technologie te verbeteren en de kosten te verlagen.

We houden niet alleen de huidige problemen in de gaten, maar ook de uitdagingen van de toekomst. Digitalisering bijvoorbeeld doordringt alle structuren van igus en is nauw verweven met innovatie.

Word een igus partner

We zijn altijd op zoek naar nieuwe partners die op lange termijn met ons willen samenwerken en met ons mee willen groeien - als leverancier of als dealer. Natuurlijk staat de klant centraal, voor wie we samen de beste oplossing proberen te vinden.

Diversiteitshandvest ondertekend door igus

We waarderen diversiteit en tolerantie

igus heeft officieel het "Diversiteitshandvest" ondertekend. Dit is een duidelijk signaal ten gunste van diversiteit en tolerantie op de werkplek. Wij verplichten onszelf, onze medewerkers en onze partners tot een respectvolle, waarderende en onbevooroordeelde samenwerking. 


igus 2023: feiten en cijfers

igus verkoop

€ 1,115 miljard

Verkoop
igus medewerkers wereldwijd

4.600

Werknemers wereldwijd
igus locaties en distributeurs

31

Vestigingen en 50 distributeurs: vertegenwoordigd in meer dan 80 landen
igus klanten

188.000

Klanten
igus onderdelen

243.000

Producten op voorraad
igus spuitgietmachines

800

Spuitgietmachines
Opgericht15 oktober 1964 door Margret en Günter Blase in Keulen (Mülheim); 100% familiebezit
Vanuit een achtertuin in Keulen (D) de wereld in – meer over de geschiedenis van igus
CEOFrank Blase, CEO New Businesses & Operations
Michael Blaß, CEO e-chain systems
Artur Peplinski, CEO igus international
Dr. Thilo Schultes, CEO Snelgroeiende business units
Tobias Vogel, CEO Lagers & Lineairtechniek
Grootste testlaboratorium in de sectorTotale oppervlakte: 3800 m²; Testen/jaar: 15.000
CertificaatKwaliteits- en milieubeheer
DIN EN ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018
Andere certificaten en goedkeuringslabels
The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.