Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
igus® - verbeter beweging

Meer dan vijf decennia aan ervaring met motion plastics®

Onze wereld is al van oudsher in beweging. Technische vooruitgang maakt onze machines steeds sneller en hun bewegingen worden steeds nauwkeuriger. Dit creëert nieuwe uitdagingen met betrekking tot de machinecomponenten. Al in 1964 had Günter Blase, de oprichter van igus, het idee om motion-producten te ontwikkelen voor bewegende toepassingen gemaakt van slijtvaste high-performance polymeren. Vandaag de dag heten ze motion plastics. motion plastics zorgen ook voor verbeteringen vanuit milieuoogpunt. De levenscyclusanalyse van de geproduceerde kunststoffen is goed. Bij het productieproces wordt 50 % minder minerale olie gebruikt dan voor gelijksoortige producten gemaakt van staal en 70 % minder dan die gemaakt van aluminium. Gezien de 54,4 miljard ton smeermiddel die elk jaar in het milieu terecht komt, leveren smeermiddelvrije polymeren van igus een extra bijdrage aan de bescherming van het milieu.


Günter Blase achter zijn bureau

Hoe het allemaal begon

"Geef mij uw lastigste onderdeel en ik vind er een oplossing voor", zei Günter Blase tegen zijn allereerste klant. Deze belofte werd de lijfspreuk van het bedrijf en is altijd een belangrijk onderdeel van igus geweest.

igus zonnestelsel

Wendbaar vanaf het allereerste begin

Het "igus zonnestelsel" met de klant centraal is stevig geworteld in onze bedrijfsfilosofie. Het heeft invloed op onze normen en waarden en de manier waarop we handelen.  

Graafmachine met igus componenten

Probleemoplossers in meer dan 50 sectoren

In 72 landen en in meer dan 50 sectoren maken motion plastics het dagelijks leven gemakkelijker voor klanten en het verbetert hun toepassingen. Dit omvat zowel wereldwijd succesvolle ondernemingen als kleine bedrijven.

igus testlaboratorium voor energietoevoersystemen

motion plastics is de technologie

Meer dan vijf decennia van onderzoek op het gebied van motion plastics in het grootste laboratorium in de sector hebben geleid tot zeer­slijtvaste materialen die onze belofte waarmaken: "Kosten omlaag, levensduur omhoog".

Tom Krause staat voor een SLS 3D-printer

Innovatie komt van mensen

Onze medewerkers staan altijd open voor suggesties van onze klanten. Op deze manier zijn enkele van onze meest succesvolle innovaties tot stand gekomen. Deze omvatten momenteel het eerste intelligente glijlager en een robotarm gemaakt van kunststof.

Man werkt met tablet in de trein en bestuurt een robotarm

igus digital

Gratis igus online tools zijn altijd beschikbaar en maken het zeer gemakkelijk de producten van het bedrijf te configureren en te simuleren. Intelligente producten, zogenaamde smart plastics, rapporteren de benodigde onderhoudsintervallen.  

Buiten het igus fabrieksgebouw

Zonnig geel, open en flexibel

De klant als middelpunt van het igus zonnestelsel: de architectuur van ons hoofdkantoor in Keulen, ontworpen door Nicholas Grimshaw, volgt ook dit uitgangspunt.

iform matrijzen maken: automatiseringsgebied

Eigen gereedschapsmakerij

Van ontwikkeling, productie en monstername, tot kwaliteitscontrole met een CT-scan: de productie van onze spuitgietmatrijzen doen we zelf.

Duurzaamheid bij igus

Hoe duurzaam zijn motion plastics?

Hoogwaardige kunststoffen kunnen bijdragen aan de bescherming van grondstoffen en het milieu: tijdens hun productie, tijdens het gebruik en aan het einde van de levensduur van het product. 


Wij kijken uit naar uw feedback!

Het igus management

Progressieve digitalisering, een hoge mate van productinnovatie, snelle leveringstijden wereldwijd en een duurzame recycling-economie - slechts een aantal van de toekomstprojecten welke igus stimuleert. Om deze taken aan te kunnen, hebben we ons managementteam in 2020 uitgebreid.

Van links naar rechts: Michael Blass, directeur kabelrups-systemen, Gerhard Baus, directeur New Businesses, Frank Blase, CEO & eigenaar, Tobias Vogel, Director glijlagers en lineaire techniek en Artur Peplinski, Director igus International,

„Het is mij een waar genoegen met dit team te werken. Samen beschikken we over meer dan 148 jaar aan igus ervaring. Wij zijn verenigd door ons enthousiasme voor motion plastics." zei Frank Blase bij de presentatie in november 2020.

Plant in de grond

Wordt onderdeel van ons team!

igus is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Keulen-Porz (D) en dochterondernemingen over de hele wereld. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw personeel dat graag wil leren, onafhankelijk kan denken en ook vragen zal stellen. Wordt deel van een toegewijd team dat naar de beste oplossing streeft voor onze klanten en samenwerkt op basis van helderheid, openheid en eerlijkheid.

Actuele vacatures
igus personeel in de igus fabriek

igus blog

Leer alles over professionele energietoevoer, kabels, voordelige automatisering en lagers, evenals over lineaire techniek en 3D-printen, direct van onze experts met uitgebreide kennis met betrekking tot onze producten en industriesectoren.  Neem een kijkje en doe inspiratie op!

 

igus blog logo


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.