Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849
igus® - verbeter beweging

Meer dan vijf decennia aan ervaring met motion plastics®

Onze wereld is al van oudsher in beweging. Technische vooruitgang maakt onze machines steeds sneller en hun bewegingen zijn steeds nauwkeuriger. Dit creëert nieuwe uitdagingen met betrekking tot de machinecomponenten. Al in 1964 had Günter Blase, die igus heeft opgericht, het idee voor het ontwikkelen van producten voor bewegende toepassingen gemaakt van slijtarme high-performance polymeren. Tegenwoordig heten ze motion plastics.  motion plastics producten zorgen ook voor verbeteringen vanuit milieu-oogpunt gezien. De levenscyclus evaluatie van de geproduceerde kunststoffen is goed. Bij het productieproces wordt 50 % minder minerale olie gebruikt dan voor gelijksoortige producten gemaakt van staal en 70% minder dan die gemaakt van aluminium. Gezien de 54,4 miljard ton smeermiddel die elk jaar in het milieu terecht komt, leveren smeermiddelvrije kunststoffen van igus een extra bijdrage aan de bescherming van het milieu.


Günter Blase achter zijn bureau

Hoe het allemaal begon

"Geef mij uw lastigste onderdeel en ik vind er een oplossing voor", zei Günter Blase tegen zijn allereerste klant. Deze belofte werd de lijfspreuk van het bedrijf en is sindsdien altijd een belangrijk onderdeel van igus geweest.

Hoofdgebouw igus

Wendbaar vanaf het allereerste begin

Het igus zonnestelsel is permanent geworteld in onze bedrijfsfilosofie en zelfs in de architectuur van ons hoofdkantoor. Het heeft invloed op onze waarden en de manier waarop we handelen.  

Graafmachine met igus componenten

Probleemoplossers in meer dan 50 sectoren

In 72 landen en meer dan 50 sectoren, maken motion plastics het dagelijkse leven van onze klanten gemakkelijker en verbeteren ze hun toepassingen. Klanten zijn onder andere wereldwijd succesvolle bedrijven en vele kleine ondernemingen.

igus testlaboratorium voor energietoevoersystemen

motion plastics is de technologie

Meer dan vijf decennia van onderzoek op het gebied van motion plastics in het grootste laboratorium in de sector hebben geleid tot zeer slijtvaste materialen die onze belofte waarmaken: "Kosten omlaag, levensduur omhoog".

Tom Krause staat voor een SLS 3D-printer

Innovatie komt van mensen

igus medewerkers staan altijd klaar om te luisteren naar de ideeën en suggesties van hun klanten. Op deze manier zijn enkele van de meest succesvolle innovaties tot stand gekomen. Deze omvatten momenteel het eerste intelligente glijlager en een robotarm gemaakt van kunststof.

Man werkt met tablet in de trein en bestuurt een robotarm

igus digital

Gratis online tools van igus zijn 24 uur per dag beschikbaar en maken het erg gemakkelijk om de producten van het bedrijf te configureren en te simuleren.  Intelligente producten, de zogenaamde smart plastics, geven aan wanneer onderhoud noodzakelijk is.


Onze bijdrage aan duurzaamheid

Onze lichte en smeermiddelvrije polymeerproducten bieden vele mogelijkheden om dusdanig te handelen dat op een kosteneffectieve manier grondstoffen worden bespaard. We zijn constant op zoek naar betere oplossingen, materialen en producteigenschappen. Maar behalve onze producten zijn er vele andere dingen die we kunnen doen om ons milieu te beschermen en een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Daarom nemen we oude kunststof kabelrupsen terug, ongeacht de fabrikant en recyclen we deze. Vooruitkijkend, investeren we in een start-up die een technologie heeft ontwikkeld voor het recyclen van kunststof afval in minerale olie.

Plant in de grond

Wordt onderdeel van ons team!

igus is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Keulen-Porz (D) en dochterondernemingen over de hele wereld. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw personeel dat leergierig is, zelfstandig kan denken en ook de juiste vragen kan stellen. Wordt onderdeel van een toegewijd team dat de beste oplossing voor de klant probeert te vinden, waarbij de teamleden samenwerken met duidelijkheid, openheid en eerlijkheid.

Actuele vacatures
igus personeel in de igus fabriek

igus blog

Leer alles over professionele energietoevoer, kabels, voordelige automatisering en lagers, evenals over lineaire techniek en 3D-printen, direct van onze experts met uitgebreide kennis met betrekking tot onze producten en industriesectoren.  Neem een kijkje en doe inspiratie op!

 

igus blog logo

Contacten

Frank Blase

Frank Blase

Chief Executive Officer

Michael Blaß

Michael Blaß

Vice President
Hoofd divisie
kabelrups-systemen

Tobias Vogel

Tobias Vogel

Vice President
Hoofd divisie
kunststof lagertechniek

Artur Peplinski

Artur Peplinski

Vice President
Hoofd International Group Development en Marketing

Gerhard Baus

Gerhard Baus

Vice President
Hoofd New Business

Christian Batz

Christian Batz

Vice President
igus® digITal

Jan-Marinus Alberts

Jan-Marinus Alberts

Hoofd Inkoop

Peter Ophey

Peter Ophey

Hoofd HRM