Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849
igus® - verbeter beweging

Meer dan vijf decennia aan ervaring met motion plastics®

Onze wereld is al van oudsher in beweging. Technische vooruitgang maakt onze machines steeds sneller en hun bewegingen worden steeds nauwkeuriger. Dit creëert nieuwe uitdagingen met betrekking tot de machinecomponenten. Al in 1964 had Günter Blase, de oprichter van igus, het idee om motion-producten te ontwikkelen voor bewegende toepassingen gemaakt van slijtvaste high-performance polymeren. Vandaag de dag heten ze motion plastics. motion plastics zorgen ook voor verbeteringen vanuit milieuoogpunt. De levenscyclusanalyse van de geproduceerde kunststoffen is goed. Bij het productieproces wordt 50 % minder minerale olie gebruikt dan voor gelijksoortige producten gemaakt van staal en 70 % minder dan die gemaakt van aluminium. Gezien de 54,4 miljard ton smeermiddel die elk jaar in het milieu terecht komt, leveren smeermiddelvrije polymeren van igus een extra bijdrage aan de bescherming van het milieu.


Günter Blase achter zijn bureau

Hoe het allemaal begon

"Geef mij uw lastigste onderdeel en ik vind er een oplossing voor", zei Günter Blase tegen zijn allereerste klant. Deze belofte werd de lijfspreuk van het bedrijf en is altijd een belangrijk onderdeel van igus geweest.

igus zonnestelsel

Wendbaar vanaf het allereerste begin

Het "igus zonnestelsel" met de klant centraal is stevig geworteld in onze bedrijfsfilosofie. Het heeft invloed op onze normen en waarden en de manier waarop we handelen.  

Graafmachine met igus componenten

Probleemoplossers in meer dan 50 sectoren

In 72 landen en meer dan 50 sectoren, maken motion plastics het dagelijkse leven van onze klanten gemakkelijker en verbeteren ze hun toepassingen. Klanten zijn onder andere wereldwijd succesvolle bedrijven maar ook vele kleine ondernemingen.

igus testlaboratorium voor energietoevoersystemen

motion plastics is de technologie

Meer dan vijf decennia van onderzoek op het gebied van motion plastics in het grootste laboratorium in de sector hebben geleid tot zeer slijtvaste materialen die onze belofte waarmaken: "Kosten omlaag, levensduur omhoog".

Tom Krause staat voor een SLS 3D-printer

Innovatie komt van mensen

igus medewerkers staan altijd klaar om te luisteren naar de ideeën en suggesties van hun klanten. Op deze manier zijn enkele van onze meest succesvolle innovaties tot stand gekomen. Deze omvatten momenteel het eerste intelligente glijlager en een robotarm gemaakt van kunststof.

Man werkt met tablet in de trein en bestuurt een robotarm

igus digital

Gratis online tools van igus zijn 24 uur per dag beschikbaar en maken het erg gemakkelijk om de producten van het bedrijf te configureren en te simuleren.  Intelligente producten, de zogenaamde smart plastics, geven aan wanneer onderhoud noodzakelijk is.

Buiten het igus fabrieksgebouw

Zonnig geel, open en flexibel

De klant als middelpunt van het igus zonnestelsel: de architectuur van ons hoofdkantoor in Keulen, ontworpen door Nicholas Grimshaw, volgt ook dit uitgangspunt.

iform matrijzen maken: automatiseringsgebied

Eigen gereedschapsmakerij

Van ontwikkeling, productie en bemonstering tot kwaliteitscontrole middels CT-scan: de productie van onze spuitgietgereedschappen wordt volledig door ons verzorgd.


Onze bijdragen aan duurzaamheid

Onze lichte en smeermiddelvrije polymeerproducten bieden vele mogelijkheden om dusdanig te handelen dat op een kosteneffectieve manier grondstoffen worden bespaard. We zijn constant op zoek naar betere oplossingen, materialen en producteigenschappen. Maar behalve onze producten zijn er vele andere dingen die we kunnen doen om ons milieu te beschermen en een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Daarom nemen we oude kunststof kabelrupsen terug, ongeacht de fabrikant en recyclen we deze. Vooruitkijkend, investeren we in een start-up die een technologie heeft ontwikkeld voor het recyclen van kunststof afval in minerale olie.

Plant in de grond

Wordt onderdeel van ons team!

igus is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Keulen-Porz (D) en dochterondernemingen over de hele wereld. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw personeel dat leergierig is, zelfstandig kan denken en ook de juiste vragen kan stellen. Wordt onderdeel van een toegewijd team dat de beste oplossing voor de klant probeert te vinden, waarbij de teamleden samenwerken met duidelijkheid, openheid en eerlijkheid.

Actuele vacatures
igus personeel in de igus fabriek

igus blog

Leer alles over professionele energietoevoer, kabels, voordelige automatisering en lagers, evenals over lineaire techniek en 3D-printen, direct van onze experts met uitgebreide kennis met betrekking tot onze producten en industriesectoren.  Neem een kijkje en doe inspiratie op!

 

igus blog logo