Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

chainflex® garantie

Wij geven vol vertrouwen een garantie van tot wel 36 maanden op onze kabels, omdat we in staat zijn betrouwbare voorspellingen te doen over de levensduur van onze kabels dankzij meer dan 30 jaar ervaring en 700 experimenten die in parallel worden uitgevoerd in ons 3.800 m² grote testlaboratorium.
 
 
Waarom een chainflex garantie? 
De nieuwe garantieservice geeft u de zekerheid dat u uw individuele toepassing precies goed kunt ontwerpen en altijd de chainflex kabel kunt kiezen die betrouwbaar werkt.

 
Wanneer geldt de levensduurgarantie?
De levensduurgarantie voor de kabelrups is geldig voor het aantal cycli dat is berekend overeenkomstig de igus online levensduurcalculator, of 36 maanden na leveringsdatum, afhankelijk welke het eerste komt. De garantie geldt voor alle chainflex kabels die geselecteerd kunnen worden in de levensduurcalculator.
 

Wanneer is er sprake van een garantiegeval?
Er is sprake van een garantiegeval wanneer de geleverde chainflex kabel aantoonbaar niet vrij is van materiaalfouten of productiefouten. 
De chainflex kabel raakt defect als gevolg van natuurlijke slijtage bij correct gebruik voordat de garantieperiode is verstreken of het gegarandeerde aantal cycli is bereikt.
 

Wanneer is er geen sprake van een garantiegeval?
De garantie vervalt wanneer er sprake is van mechanische schade als gevolg van onjuiste installatie of verkeerd gebruik van de kabel.
 

Wanneer start de garantie?
De garantie geldt voor nieuwe aankopen vanaf 15-02-2020. De garantie start op de datum dat de chainflex kabel is geleverd.
 

Wanneer eindigt de garantie?
De garantie eindigt na 36 maanden en begint bij de leverdatum.
Wat is inbegrepen in de garantie?
Garantieclaims moeten worden ingediend bij igus GmbH, direct nadat de hierboven beschreven schade is geconstateerd. Voor de vermelde garantieperiode, biedt igus een gratis vervanging (levering af fabriek). Dit geldt uitsluitend voor igus chainflex componenten die defect raken als gevolg van normale slijtage.
 

Wordt de garantie verlengd als gevolg van de levering van een vervanging?
Verzending van vervangende onderdelen leidt niet tot een verlenging van de garantieperiode.

 

Is er een garantie voor de gebruikte kabelrups?
We bieden ook een garantie van tot wel 36 maanden voor de gebruikte kabelrups. Meer informatie
 
In welke landen geldt de kabelrupsgarantie?
De chainflex-garantie is wereldwijd geldig. De uitgevende instantie is igus GmbH, ongeacht waar u het garantiecertificaat aanvraagt via de levensduurcalculator.
 

Hoe ga ik te werk wanneer in een garantieclaim wil indienen?
Wanneer er sprake is van een garantiegeval, neem dan contact op met ons verkoopteam.Ze helpen u graag. 
 
 
Vraag nu een chainflex garantie aan

Voorspelbare veiligheid door ervaring in het laboratorium en in het veld

Veiligheid is van het grootste belang, niet alleen operationeel, maar ookjuridische en financieel.Installatie- en machinebouwers moeten altijd bindende uitspraken doen over operationele veiligheid en betrouwbaarheid.Daarom vormt een garantieverklaring aan de eindgebruiker altijd een risico.
 
We zijn ons hier bewust van, maar dankzij onze vele jaren ervaring en onze expertise kunnen wij fabrikantenwaardevolle planningszekerheid bieden.Intensieve testen in 's werelds grootste testlaboratorium voor kabels en kabelrupsen stelt ons in staat valide, betrouwbare en verifieerbare uitspraken te doen over duurzaamheid en levensduur.
Het bieden van een garantie aan de eindgebruiker overstijgt ruim de verplichte garantieclaims of de aansprakelijkheid bij gebreken. De klant krijgt niet alleen de belofte van het bedrijf om een product te ontvangen dat vrij is van defecten, maar ook in staat is om gedurende een zekere periode te werken.
 
Een levensduurgarantie is wat belangrijk is. Dit is heel belangrijk voor klanten, als een bindende verklaring ten aanzien van de levensduur biedt ditplanningszekerheid. Een simpele uitbreiding van de garantie is doorgaans niet genoeg voor hen.
De chainflex garantie voorziet u van betrouwbare data uit het lab en het veld!
De chainflex garantie gaat er van uit dat de bedrijfsomstandigheden van toepassing zijn voor de betreffende kabelgroep. Deze condities bestaan uit parameters zoals temperatuur, bewegingstype, torsie, media-invloed en buigradius. Uw garantie dekt maximaal 36 maanden of tien miljoen cycli (voor kabels van de chainflex 800 familie tot vijf miljoen cycli en voor de high-end type kabels tot 40 miljoen cycli), welke maar het eerst komt. Het aantal cycli dat wordt gedekt door de garantie hangt af van het type installatie en de kabelkwaliteit. Deze factoren zijn beschreven in de huidige catalogus, de databladen en de levensduurcalculator.

Het is eenvoudig:

 Levensduurcalculator Roep de levensduurcalculator op en voer de toepassingsparameters in
 Levensduurcalculator Klik op 'berekenen' om de levensduur van de chainflex-kabel te bepalen
Garantiecertificaat Laat uw certificaat per e-mail opsturen door op "36 maanden garantiecertificaat aanvragen" te klikken
Vraag nu een chainflex garantie aan

Voorbeeld: "gegarandeerde levensduur" voor chainflex CF9


* Hoger aantal cycli? Bereken de levensduur online
 Cycli* 5 miljoen7,5 miljoen10 miljoen
 Temperatuur van/tot [°C]Minimale buigradius [factor x d] Minimale buigradius [factor x d] Minimale buigradius [factor x d]  
 -35/-156,8 7,5 8,5 
 -25/+90
+90/+100 6,8 7,5 8,5 

In deze tabel kunt u de technische parameters vinden van de chainflex CF9 stuurstroomkabel. Wanneer de kabel word gebruikt overeenkomstig de bedrijfsomstandigheden, dan geldt een levensduur van 5, 7,5 of 10 miljoen cycli afhankelijk van de toepassing. De levensduur zelf kan aanzienlijk hoger zijn.
 
Stel dat u een kabel gebruikt met een diameter van 12 mm in een kabelrups met een radius van 100 mm. Dit resulteert in een buigfactor van 8,3 (100 mm / 12 mm). Om een verklaring te ontvangen omtrent de levensduur, heeft u informatie nodig aangaande de technische raamwerkomstandigheden (temperatuur en aantal cycli). Uitgaande van een temperatuurbereik van -25/+90°C) met 8xd, ligt de effectieve buigfactor boven de minimum grens van 7. 10 miljoen cycli zijn gegarandeerd! Met een hogere of lagere temperatuur, wordt de noodzakelijke factor voor dit garantieniveau 8,5. Dit betekent dat het aantal gegarandeerde cycli is gereduceerd tot 7,5 miljoen.
 
Deze verklaringen bieden betrouwbaarheid en planningsveiligheid voor uw gehele fabriek!

chainflex UL-label

Waarom moet het product de beloften nakomen?

UL-gecertificeerd: chainflex® krijgt de hoogste erkenning van de wereldwijd erkende testorganisatie

igus is het eerste Duitse bedrijf dat deze belofte heeft laten valideren voor chainflex kabels. In een complex certificeringsproces bevestigde het Amerikaanse "Underwriters Laboratories" -instituut de nauwkeurigheid van de "igus 36-month chainflex cable guarantee and service life calculator based on 2 billion test cycles per year" belofte. Dit maakt het in Keulen (D) gevestigde bedrijf het eerste in Europa dat de waarheidsgetrouwheid van een reclameuiting heeft bevestigd door een testinstituut. In de toekomst zal elke chainflex kabel die de fabriek verlaat, waar dan ook ter wereld, worden voorzien van de UL-markering met het unieke nummer (B129699) dat verwijst naar igus.
 
In totaal 1044 van de meer dan 1350 kabels in het assortiment en die uit voorraad leverbaar zijn, zijn al voorzien van de klassieke UL-goedkeuring. Dit is een vereiste voor de soepele inbedrijfstelling van systemen in de VS. De export van systemen naar Amerika zal daarom soepel verlopen. De combinatie van UL-goedkeuring en een UL-marketinglabel is op twee manieren gunstig voor exporten.
 Deze verklaringen creëren betrouwbaarheid en planning zekerheid voor uw gehele beleggingsproces; temeer nu ze door een externe instantie zijn bevestigd! Meer informatie over UL-geverifieerd: 
Lees het gratis white paper


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.