Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Platte breimachines

1

Kabelrups, diverse kabels, lineaire geleidingssysteem

2

Kabelrups, diverse kabels

Sokken houden de voeten warm, sjalen en mutsen zorgen ervoor dat u geen kou vat. Gebreide artikelen vormen het leeuwendeel van de kledingaankopen tijdens de winterperiode. Tijdens de zomerperiode worden ze gebruikt als bescherming tegen een frisse bries.
Breien is één van de twee processen om textiel te maken, de andere is weven. Terwijl bij weven twee draden onder een rechte hoek elkaar kruisen en zo textiel vormen, worden bij het breien minimaal twee naalden gebruikt om steken te vormen, welke na verloop van tijd textiel gaan vormen. Het breiproces kan of een kledingsstuk als een enkel stuk opleveren, of er kan een gebreid textielstuk van worden gemaakt voor verdere verwerking, verderop in de productieketen.
 
Breitechnieken waren al in gebruik tijdens de eerste eeuwen na het begin van de jaartelling en het werd gedurende lang als vak beschouwd. Ook vandaag de dag nog is het een populaire hobby welke in de laatste jaren een opleving heeft ondergaan. Er wordt bijvoorbeeld een toenemend aantal brei-evenementen gehouden en breien heeft zichzelf gevestigd als een kunstvorm.
In de moderne textielproductie is het met de hand breien natuurlijk verleden tijd. De eerste (in eerste instantie handmatig bediende) breimachines kwamen tegen het einde van de 19e eeuw op de markt. Vandaag de dag worden er verschillende textielitems (kleding, huishoudtextiel of industrieel textiel zoals isolatiematerialen) geproduceerd op breimachines. Er zijn ronde en vlakbreimachines.
 
Mechanisch breien werkt op exact dezelfde manier als handmatig breien, het is gebaseerd op hetzelfde principe. Er worden tenminste twee naalden gebruikt voor het succesvol vormen van steken met een draad of garen. Op een rij vormen deze steken een textiel of zelfs een compleet kledingstuk. Echter, in plaats van slechts twee naalden, beschikken breimachines over een compleet bed met naalden.
 
Bij rondbreimachines, wordt een groot aantal naalden gebruikt voor het maken van steken in een cirkelvormig "buis" patroon – dit is de manier waarop bijvoorbeeld sokken worden gemaakt.
 
Op een vlakbreimachine , worden de steken opgehangen in een rij op vergrendelnaalden en afgekant middels een bewegende slede. Het ontwerp van de meeste vlakbreimachines is identiek. Het naaldbed en de sledegeleiding staan op een voet. De spoelentafel met de rollen garen bevindt zich op het bovenste deel van de machine. Deze video geeft een goed overzicht.

Vlakbreimachines kunnen verder worden onderverdeeld aan de hand van de verschillende typen:

Single gauge (met één maat): deze machines kunnen slechts werken met één maat en gebruiken daarom slechts één soort garen.

Multi-gauge (meerdere maten): zoals de naam al aangeeft kunnen hier verschillende maten worden geproduceerd. Multi-gauge machines zijn zeer flexibel.

Jacquard: als toevoeging worden er twee kleurige of meerkleurige patronen in het textiel gewoven.

Intarsia: een speciale techniek hetgeen betekent dat het patroon alleen zichtbaar is vanaf één zijde van het materiaal.

igus® voordelen voor vlakbreimachines

De textielindustrie wordt gedreven door kwaliteit, precisie en schoon werken. Dit is gunstig voor het gebruik van igus® producten in vlakbreimachines vanwege hun fail-safe eigenschappen en het feit dat smeermiddelen volledig achterwege worden gelaten. Wat kan er erger zijn dan te ontdekken dat uw prachtige kledingstuk een vlek heeft van een smeermiddel die er zelfs naar meerdere malen wassen niet uit gaat?
 
Kabelrupsen van de E2/000 serie zijn ideaal voor de slede-aandrijving, omdat deze een uiterst betrouwbare energietoevoer voor de aandrijving vormen. De slede kan met een hoge mate van nauwkeurigheid worden geïmplementeerd middels het volledig smeermiddelvrije drylin® N lineaire glijlagersysteem. Beide productgroepen kennen hoge snelheden, slijtvastheid en een stille werking. Door de minimale onderhoudsinspanningen worden ook de stilstandstijden beperkt.
 
De igus® kabelrups-systemen werken ideaal in combinatie met igus® chainflex® kabels. Net als kabelrupsen vormen deze een antwoord op de bedrijfsomstandigheden waar breimachines mee te maken hebben in hun omgevingen zoals hitte, stof van vezelresten en chemicaliën die worden gebruikt in de textielverwerkende industrie, zoals avivage.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "tribotape", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.