Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Ondersteuning van een nieuwe generatie: igus is het beste leerbedrijf in 2022 - met een eigen leerbedrijf11-5-2022

Reden voor een feestje: igus ontvangt de Deutschlandtest "Germany's Best Training Companies in 2022" onderscheiding van Focus Money
Keulen, 21 februari 2022 - igus wil het succesvolle opleidingsmodel van het bedrijf verder versterken. In het onderzoek "Duitsland's beste opleidingsbedrijven in 2022" kreeg de motion plastics specialist de derde prijs in de categorie rubber- en kunststofindustriebedrijven voor zijn inzet voor de ondersteuning van jong talent. Maar hoe promoot igus specifiek de volgende generatie geschoolde arbeiders? Eén antwoord: met een eigen leerbedrijf.


Smeermiddelvrije stangkoppen: hybride kunststof/metaal voor hogere belastingen in de levensmiddelensector5-5-2022

igubal roestvaststalen stangkoplagers met iglidur A160 maken smeermiddelvrije droge werking mogelijk zonder risico op verontreiniging

Voortdurend nasmeren van metalen lagerpunten in de voedingsindustrie kost tijd, geld en verhoogt het risico op besmetting. Onderhoudsvrije igubal sferische lagers van igus zijn een economisch en veilig alternatief. Nu introduceert de specialist in motion plastics een nieuw model voor hogere belastingen. Het is uitgerust met een roestvaststalen behuizing, een zelfsmerende binnenring van polymeer en een roestvaststalen sferische kogel. Hierdoor kunnen zwaardere toepassingen worden omgezet naar toekomstbestendige tribo-technologie.


Low Cost Automation in XXL: grote doe-het-zelf palletiseerder van igus voor een kleine prijs27-4-2022

De drylin XXL lineaire robot is tot 60 procent kosteneffectiever dan vergelijkbare oplossingen en bijzonder eenvoudig in gebruik te nemen

Het bedrijf igus breidt zijn brede Low Cost Automation assortiment uit met een nieuwe drylin XXL lineaire robot. De lineaire robot heeft een bereik van 2000 x 2000 x 1500 millimeter en is bijzonder geschikt voor palletiseertoepassingen tot 10 kilogram. De robot is verkrijgbaar vanaf 7000 Euro inclusief besturingssysteem en is eenvoudig zelf in te stellen en te programmeren volgens het doe-het-zelf principe - zonder tussenkomst van een systeemintegrator.


Evolutie van de trapeziumvormige schroefdraad: nieuwe igus-standaard bereikt een efficiëntie van 82 procent21-4-2022

Geharmoniseerde spindels en smeermiddelvrije spindelmoeren verlengen de levensduur met 30 procent

Zelfs beproefde structuren hebben potentieel voor verbetering. Een voorbeeld is de klassieke trapeziumdraad, die igus heeft verfijnd. Dankzij een speciale geometrische interactie tussen de spindelmoer, die geen smering of onderhoud vereist, en de metalen spindel, belooft dryspin-technologie een lange levensduur, verbeterde efficiëntie, lage slijtage en minder bewegingsgeluid. Nu is dryspin spindeltechnologie beschikbaar in acht nieuwe installatiematen.


Van oud naar nieuw: igus maakt het recyclen van kabelrupsen nog makkelijker13-4-2022

De installatie-service van igus laat nu oude kabelrupsen ophalen

Sinds 2019 gebruikt igus haar chainge recyclingprogramma om oude kabelrupsen een nieuw leven te geven. Nu gaat de motion plastics specialist nog een stap verder. Recycling begint bij de montage. Om industrieel afval te voorkomen, organiseert igus de retourlevering van versleten kabelrupsen - en brengt ze terug in de materiaalkringloop.


Recordjaar verbeterd dankzij 188.000 actieve klanten - igus vergroot de leveringscapaciteit en groeit met 32%30-3-2022

Klanten van motion plastics producten - van aandrijfkabels tot tandwielen - bleven in 2021 een zeer groot deel van hun bestellingen snel ontvangen. Het plan van 2019 om te investeren in productie en toeleveringsketen hielp om aan de toenemende vraag te voldoen. Deze intensieve opschaling duurt tot 2023, ook met het oog op het conflict in de Oekraïne. Het doel van de onderneming kreeg focus: verbeteren wat beweegt op een CO2-neutrale manier, zonder kunststof afval en "het gemakkelijkste bedrijf om mee om te gaan" worden.

Energie en data gecombineerd in de nieuwe hybridekabel van igus voor SEW-motoren24-3-2022

Nieuwe uiterst flexibele chainflex kabel reduceert de ruimtevereisten in de kabelrups met 40 procent en zorgt voor een betrouwbare overdracht van energie en data

Klein, compact en snel: dat zijn de eisen voor de nieuwe generatie motoren. Steeds meer fabrikanten van aandrijvingen kiezen voor hybride technologie om ruimte te besparen. igus heeft daarom nu speciaal voor SEW-motoren een nieuwe kabel toegevoegd aan haar hybride-kabelprogramma met de MOVILINK DDI-interface. Zo kunnen nu bijvoorbeeld gebruikers uit de material handling sector vertrouwen op een kabel met een lange levensduur, speciaal ontwikkeld voor kabelrupstoepassingen.


Geslaagd voor de IPA-test! De drielaagse e-skin flat kabelrups ontvangt cleanroom klasse 1 classificering8-3-2022

Het moderne alternatief voor de vlakbandkabel bewijst zijn deeltjesvrijheid tijdens Fraunhofer test

Deeltjesvrije kabelrupsen zijn vereist voor het veilig geleiden van kabels en slangen in cleanrooms. igus ontwikkelde de e-skin flat, een modulair ontwerp, een kosteneffectief alternatief voor vlakbandkabels. In de Fraunhofer cleanroom-test, heeft het energietoevoersysteem bewezen deeltjesvrij te zijn conform ISO klasse 1. Niet alleen als enkellaags, maar ook als drielaags aansluitklaar kabelrups-systeem.


ROIBOT 2022: igus is op zoek naar interessante toepassingen waarbij gebruik is gemaakt van kosteneffectieve robotica28-2-2022

De onderscheiding voor automatiseringsoplossingen met een korte terugverdientijd (ROI) gaat de tweede ronde in.

igus' kosteneffectieve robotica en automatiseringsoplossingen automatiseren het verpakken, sorteren producten en helpen bij gevaarlijke taken tijdens alledaagse werkzaamheden. In 2022 zal de motion plastics specialist opnieuw de ROIBOT Award uitreiken voor de meest creatieve toepassingen. De juryleden zijn op zoek naar projecten die een snelle terugverdientijd hebben gerealiseerd met behulp van igus low cost automatisering en drylin aandrijfassen. De winnaars zullen een roboticapakket naar keuze ontvangen van de RBTX.com marktplaats ter waarde van 5.000 euro.


Horse 2.0: de elektrische all-rounder LyteHorse is bestand tegen woestijn, bos en water17-2-2022

Smeermiddelvrije igus tribo-polymeer glijlagers waarborgen een onderhoudsvrije werking, zelfs onder meest moeilijke omstandigheden

Het Canadese bedrijf LyteHorse Labs laat zien dat elektrische voertuigen niet slecht presteren. Het bedrijf heeft een nieuwe type voertuig voor alle terreinen ontwikkeld, dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Aan boord bevinden zich smeermiddelvrije igus lagers die het voertuig onderhoudsvrij en corrosievrij maken, zelfs in de meest onherbergzame omgevingen.


Duurzaamheid met één druk op de knop met de kabelrups Drop Water drankautomaten10-2-2022

Het nieuwe miniatuurvulsysteem uit Californië maakt gebruik van motion plastics van igus om het transport en het gebruik van plastic flessen te verminderen

De 'Drop Station' is een nieuwe duurzame drankenverkoopautomaat dat met een druk op de knop composteerbare containers vult met de gewenste drank. Het water voor de verkoopautomaat hoeft niet te worden getransporteerd, omdat de automaat ter plekke op een waterbron kan worden aangesloten. Een lineaire robot met drylin lineaire geleidingen mengt de dranken en geeft ze uit. Geconfectioneerde kabelrupsen zorgen ervoor dat de chainflex energie- en datakabels beschermd zijn.


Dankzij iglidur glijlagers kan de "Solaris" solar-boot gemakkelijk over het water bewegen3-2-2022

Smeermiddelvrije igus polymeer lagers ondersteunen het stuursysteem en zijn onderhoudsvrij

Een team van Poolse studenten in Wrocław is bezig met het ontwikkelen van het transport van de toekomst. De autonome speedboot genaamd Solaris wordt uitsluitend via zonne-energie aangedreven. Om ervoor te zorgen dat de boot gemakkelijk en onderhoudsvrij over rivieren en meren kan varen, vertrouwen de jonge ingenieurs op igus glijlagers gemaakt van het hoogwaardige polymeer iglidur J in het stuursysteem. De lagers bieden de noodzakelijke stabiliteit, reduceren het gewicht van de boot en waarborgen een smeermiddelvrij gebruik.


Bouwprojecten betrouwbaar geprint met igus kabelrupssysteem in XXL 3D-printer24-1-2022

chainflex kabels en driedimensionale kabelrupsen zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs met extreem krappe buigradii

Unieke winkelconcepten, betonnen trappen met futuristische designs of moderne gevels: Aectual, een Nederlands bedrijf, implementeert speciale architectuurprojecten het haar XXL 3D-printer. Voor een betrouwbare 'lights out' werking van de robot, besloten de ontwerp-engineers de uiterst flexibele chainflex kabels in een triflex R kabelrups te gebruiken met een pneumatisch retractiesysteem. In de zevende as, voorziet een E4/light energietoevoersysteem de robot van energie en data.


Print met het nieuwe igus tribo-filament zelf gemakkelijk sterke, slijtvaste componenten23-12-2021

Het gemakkelijk te bewerken iglidur I190 FDM-filament waarborgt een snelle productie van extreem slijtvaste componenten.

Voor het snel en kosteneffectief produceren van slijtvaste componenten in speciale afmetingen heeft igus nu een nieuw, gemakkelijk te bewerken all-rounder filament ontwikkeld: iglidur I190. Het materiaal valt op door haar grote mechanische buigsterkte (80 MPa). Het tribologisch geoptimaliseerde materiaal vereist geen smering of onderhoud en kan worden gebruikt voor alle commercieel beschikbare 3D-printers met verwarmde printplaten.


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.