Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Vervangen van bekledingen op de slimme manier met drylin W vervangende lagers van igus16-1-2019

Onbegrensde levensduur van drylin lineaire rails dankzij de nieuwe Exchange oplossing, een nieuw soort smeermiddelvrij lager De motion plastics specialist vertrouwt op bekledingen gemaakt van high-performance polymeren om te waarborgen dat igus lineaire geleidingen stil en nauwkeurig glijden. Om het vervangen ervan nog gemakkelijker te maken, in extreme situaties, heeft igus een vervangend lager ontwikkeld. Ontgrendel het lager, duw de bekleding er uit en vervang deze. Het principe van het drylin W Exchange lager is heel eenvoudig. Met behulp van het gratis montagegereedschap, kunnen de bekledingen in enkele seconden worden vervangen op de lineaire rail. Het onderhoudsbedrijf kan zo tijd en geld besparen.

Recordbrekende toepassing die al tien jaar in bedrijf is met 100% betrouwbaarheid9-1-2019

Nog altijd een wereldrecord: 's werelds langste kunststof kabelrups met een rijweg van 615 meter is afkomstig van igus

24/7 in bedrijf of maanden achter elkaar stilstaan – dit zijn de extreme omstandigheden waarmee 's werelds grootste kunststof kabelrups te maken heeft bij de met bruinkool gestookte elektriciteitscentrale in Tušimice, Tsjechië. Het rol-kabelrups-systeem van igus presteert dit nu al tien jaar lang, zonder enig falen over een rijweglengte van maar liefst 615 meter.

Veilig afgedicht: iglidur afdichtingsconcept voor een langere levensduur28-11-2018

Nieuwe afdichtingen voor onderhoudsvrije glijlagers van igus bieden extra hygiëne en bescherming tegen extreme vuilophoping. Veel vuil, abrasief stof en agressieve media kunnen onder extreme omstandigheden glijlagers belasten en de as beschadigen. Voor het verder optimaliseren van de veiligheid van machines en installaties in deze gevallen, heeft igus nu afdichtingsringen ontwikkeld voor haar smeermiddelvrije polymeer flenslagers. Breng de afdichting op de flens aan en het beschermt het glijlager en de componenten er achter. Op deze manier kan machinestilstand worden vermeden en kan de levensduur worden verhoogd.

Snelle, veilige automatisering met nieuwe kabelrups-oplossingen voor lange rijwegen21-11-2018

De platte kabelrups van igus waarborgt een compacte energie- en datatoevoer in de productie

Productie-automatisering neemt in het kielzog van Industrie 4.0 constant toe en vraagt om betrouwbaardere en ruimtebesparende energietoevoer oplossingen. igus heeft nu de vlakke kabelrups ontwikkeld, een innovatief kabelrups concept voor lange rijwegen en hoge snelheden. Met een op de zijkant gemonteerde kabelrups in een nieuwe, speciaal ontwikkelde geleidegoot, waarborgt het systeem een uitvalbestendige energie- en datatoevoer.

Stiller, sterker en sneller te vullen: de nieuwe kabelrupsstandaard van igus voor kleine en middelgrote maten19-11-2018

E2.1 serie reduceert de geluidsopbrengst met 10 dB en de montagetijd met 50%

De nieuwe E2.1 serie welke voorheen alleen beschikbaar was voor dure specialistische kabelrupsen, is nu de standaard geworden bij igus. Het nieuwe kabelrups-programma, wordt gekenmerkt door een lange levensduur, zeer stille werking en de gemakkelijke bevulbaarheid. Dit bespaart de gebruiker 50% installatietijd. Tegelijkertijd voldoet de nieuwe kabelrupsserie voor gemiddelde belasting aan de behoeften van de machine, en niet andersom. In de toekomst kunnen gebruikers de ideale open of gesloten kabelrups voor een betrouwbare energietoevoer kiezen uit meer dan 850 alternatieven.

Speciale onderdelen voor klanten nog sneller gemaakt: igus verdrievoudigt haar 3D-printservice14-11-2018

Nieuwe laser-sinter printers breiden de 3D-printcapaciteit voor de productie van slijtvaste componenten met lange levensduur uit.

De vraag naar speciale maatwerk oplossingen neemt toe, voor de motion plastic specialist igus. Steeds meer klanten maken gebruik van de snelle 3D-printservice voor slijtvaste componenten met een lange levensduur van high-performance plastics. Of het nu is voor het op korte termijn inkopen van reserve-onderdelen. Voor het maken van prototypen of voor de productie van smeermiddelvrije kleine series. Om aan deze vraag te voldoen, verdrievoudigt de plastics specialist uit Keulen haar 3D laser-sinter printcapaciteit.

Snelheid voor een lage prijs: nieuwe igus kabel voor SEW- en Siemens motoren12-11-2018

Nieuwe aansluitklare zeer flexibele chainflex hybride kabelrupskabel is nu leverbaar met 36 maanden garantie

Wanneer de gebruiker op zoek is naar een flexibele drivekabel, dan biedt igus technisch de kosten-effectiefste oplossing. Voor SEW en Siemens motoren, heeft de motion plastics specialist nu de CF280.UL.H ontwikkeld, een nieuwe hybridekabel, specifiek voor gebruik in de kabelrupsen. Gebruikers van intralogistiek, bewerkingsmachinebouw of de automotive industrie kunnen nu vertrouwen op een oplossing met een garantie van 36 maanden, gekocht als meterwaren of als voorgemonteerde readycable.

Minuten in plaats van dagen: complete oplossing van igus reduceert de assemblagetijd van bewerkingscentra7-11-2018

Dankzij de installatie-klare readychain systemen van igus, kunnen proceskosten worden verlaagd en het aantal fouten worden gereduceerd

In haar robot-bewerkingscentra, gebruikt de Taiwanese bewerkingsmachine-fabrikant Hartford volledige geconfectioneerde kabelrupssystemen van igus. Dit elimineert vele processtappen voor de fabrikant, waardoor de assemblagetijd wordt verkort van enkele weken tot slechts een halve dag.

Robotoplossing voor "Rapid Prototyping" wint de Low Cost Robotica Innovatie wedstrijd5-11-2018

De jury onderscheidt Robert Hofmann GmbH voor een tijdsbesparend automatiseringsconcept in 3D-printing met een robolink D robotarm

Kostenbesparende automatisering voor eenvoudige taken is het doel van low cost robotica. Ook dit jaar weer was de low cost robotica innovatie wedstrijd op zoek naar spannende ideeën en concepten die het potentieel laten zien van kostenbesparende robotica-oplossingen. De winnaar ontving de onderscheiding op de Motek beurs: het bedrijf Robert Hofmann GmbH overtuigde de jury met haar idee voor een app-geactiveerde pick-and-place toepassing bij 3D-printen.

"Coole" tijden voor onderhoud: ice-chain voorkomt stilstand bij lage temperaturen31-10-2018

Dankzij het speciale ontwerp vormen kabelrupsen en chainflex kabels van igus de ideale oplossing voor vorst en sneeuw

Om bevriezing van de energietoevoer te voorkomen, bijvoorbeeld bij liften op hellingen, heeft motion plastics specialist igus een nieuwe kabelrups met de naam "ice-chain" ontwikkeld. Dankzij verhoogde contactpunten welke middels het spuitgietproces tot stand zijn gebracht, wordt de kans op bevriezen aanzienlijk verlaagd en daarmee ook de kosten van downtime en onderhoud.

Temperatuurstabiel printen met het nieuwe igus tribo-filament24-10-2018

Slijtvaste en onderhoudsvrije speciale onderdelen voor extreme condities worden snel geproduceerd met iglidur J350

Om snel onderdelen te vervangen voor hoge-temperatuur toepassingen, heeft igus nu een filament ontwikkeld dat gemaakt is van het slijtvaste smeermiddelvrije iglidur J350 materiaal. Het high-performance polymeer wordt niet alleen gekenmerkt door haar hittebestendigheid, maar ook door haar uiterst lage wrijvingscoëfficiënten op staal. Het filament kan binnen zeer korte tijd worden verwerkt met een hoge-temperatuur 3D-printer.

Snelle en betrouwbare data-uitwisseling met de nieuwe CAN-bus kabel van igus16-10-2018

Nieuwe chainflex-kabel voor CAN-bussystemen met PVC of PUR buitenmantel, goedgekeurd voor de Russische markt

Bussystemen worden in toenemende mate gebruikt in de automatisering, omdat ze een snelle en betrouwbare data uitwisseling waarborgen, maar ook ruimte- en derhalve geld besparen. Om aan deze behoeften te voldoen, heeft igus een nieuwe CAN-buskabel ontwikkeld, voor uiterst dynamische kabelrups-toepassingen, zoals in bewerkingsmachines. Deze is beschikbaar in een uiterst slijtvaste PVC- of oliebestendige PUR buitenmantel. Beide kabelsystemen hebben EAC en CTP goedkeuringen, hetgeen het zakendoen met de Russische markt vereenvoudigt.

Schone en snelle geleiding: nieuwe lichtgewicht xiros-geleiderollers van igus3-10-2018

Geleiderollers met plastic kogellagers en volledig ingesloten ontwerp garanderen hygiëne en een gemakkelijke installatie zonder gereedschap

In de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie kiezen machinebouwers steeds vaker voor schone en hygiënische oplossingen van plastic. igus heeft volledige oplossingen ontwikkeld voor folie- en labelgeleiderollers, die bestaan uit verschillende buismaterialen en polymeer kogellagers met flens. De lichtgewicht systemen zijn nu beschikbaar met een volledig gesloten zijkant. Daarnaast is installatie van de nieuwe lagers veel gemakkelijker dan vroeger.

Snel als de hulpdiensten: de igus 3D-printservice voor slijtvaste componenten27-9-2018

igus additieve productie-service produceert reserve-component voor een beurs van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam in slechts een paar uur Wat te doen wanneer een belangrijk component van een te tonen item plotseling ontbreekt op weg naar een beurs? De reactie van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam, een producent van camerabewegingssystemen, was contact opnemen met de igus 3D-printservice. Met behulp van industriële 3D-printers, produceert de motion plastics specialist unieke slijtvaste klantcomponenten in slechts enkele uren. Dit is hoe het ontbrekende speciale glijlager werd gemaakt.