Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Voor een keurig glijdende zak: nieuw igus coating poeder voor levensmiddelentechnologie15-4-2021

FDA-gecertificeerd polymeerpoeder IC-05 met een vier maal langere levensduur dan IC-01 zorgt voor slijtvast plaatmetaal Of het nu gaat om doseersystemen, op transportbanden of vulsystemen of etiketteertechniek, u zult op al deze plekken plaatmetaal tegenkomen dat wordt blootgesteld aan wrijving en slijtage. Om de levensduur van metalen componenten te verlengen, heeft igus een nieuw coatingmateriaal ontwikkeld. Het opgespoten IC-05 tribo-polymeer beschermt gevoelige en kleine lagerpunten alsmede glij-oppervlakken. Het is optisch detecteerbaar dankzij de blauwe kleur en is goedgekeurd voor gebruik in de voedselindustrie. In de test kon het materiaal overtuigen met een vier maal langere levensduur dan het coatingpoeder IC-01.

Compacte rotatie: igus breidt haar 16 mm tandkranslagerprogramma uit8-4-2021

De ruimtebesparende PRT-04 tandkranslagers zijn nu leverbaar in andere maten met binnen- en buitentand-aandrijving en een borgfunctie Ze zijn compact en lichtgewicht en laten zien hoe dingen worden gedaan. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor beweging in krappe ruimtes en bieden igus een compleet modulair PRT-04 systeem. Het smeermiddelvrije tandkranslagersysteem is leverbaar in acht maten. Ze zijn voorzien van aandrijving op uitwendige vertanding en hoekstop (optioneel) en nu ook met inwendige vertanding en borgfunctie. Hierdoor kan de ingenieur die het ontwerp maakt het product vinden dat nodig is voor toepassingen waarbij er zeer weinig installatieruimte is.

e-spool flex voor continue paneeltoevoer in industriële robots31-3-2021

ARAGON Industrieelektronik GmbH, een robotica service provider, maakt gebruik van een sleepringvrije igus kabelafwikkelaar Een bedieningspaneel vormt het besturingscentrum van de robot. Om flexibel gebruikt te kunnen worden, moet de kabel niet alleen enkele meters lang zijn, maar ook bewogen en veilig opgeborgen kunnen worden. Hiervoor heeft igus de e-spool flex ontworpen. De nieuwe kabelhaspel van igus heeft geen sleepring, dus kan het zelfs bussignalen zonder onderbreking overdragen. De kabel kan ook gemakkelijk achteraf in het system worden geïnstalleerd. Deze voordelen konden ARAGON overtuigen. Het biedt een complete kabelset, bestaande uit e-spool flex met een standaard kabel en een voorgeassembleerde paneelbevestiging, als een service voor haar industriële robots.

Zeven in een keer: de nieuwe chainflex serie bespaart 35% bekabelingskosten in Top Drives25-3-2021

Getest en veilig kabelpakket met motor, data- en hybride kabels voor offshore e-loop van igus igus heeft de e-loop speciaal ontworpen voor hangende installaties in extreem uitdagende toepassingen zoals diepborende boorplatformen. Het extreem robuuste kabelrups-systeem geleidt kabels veilig verticaal en vervangt wereldwijd steeds meer servicelussen. Met de nieuwe CFSPECIAL.5 serie, is nu ook een bijpassende kabelserie beschikbaar voor de e-loop. Een combinatie van zeven chainflex kabels maakt een kostenbesparing van 35% mogelijk.

Complete kabelrups! kabelrups-sets met één klik in de winkelwagen en geleverd in drie dagen18-3-2021

igus biedt nu DHZ-sets aan, bestaande uit een kabelrups-systeem, inwendige verdeling, goot en aansluitelementen voor lange rijwegen Voor gebruikers die hun kabelrups snel en gemakkelijk willen bestellen en deze zelf willen assembleren, heeft igus nu de oplossing: complete sets. De set bestaat uit een kabelrups uit de E4.1 serie, een aluminium goot, bijpassende inwendige verdeling, trekontlastingselementen en een schroevendraaier. Dit betekent dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over een tijdrovende configuratie van het kabelrups-systeem. Alle instellingen voor de kabelrups worden direct gemaakt op de apparatuur of machine. De complete sets zijn leverbaar via de igus webshop in drie inwendige hoogtes, voor rijwegen van 8 tot 24 meter en zijn uit voorraad leverbaar.

De nieuwe robolink IP44 van igus: een robot die de spatwater trotseert!11-3-2021

igus heeft een low cost automatiseringsoplossing ontwikkeld gemaakt van polymeer en roestvast staal voor omgevingen met spatwater

Dubbele verbindingsgewrichten gaan langer mee: nieuw elastisch dubbel verbindingsgewricht van igus4-3-2021

Flexibel behuizingsmateriaal waarborgt dat het kogelgewricht goed is omsloten en voorkomt dat er vuil in het lager binnendringt Koppelingsgewrichten worden blootgesteld aan diverse soorten belastingen, zoals permanente trillingen, randbelastingen en hoge trekkrachten en druksterkte. De vereisten ten aanzien van het gebruikte materiaal zijn daarom extreem hoog. Met het igubal GPZM verbindingsgewricht, presenteert de motion plastics specialist nu een dubbel gewricht dat niet alleen smeermiddelvrij en onderhoudsvrij is, maar ook 20% flexibeler dan de conventionele oplossing dankzij een nieuw behuizingmateriaal. Dit zorgt voor een stevige omsluiting van het kogelgewricht, voorkomt het binnendringen van vuil en verhoogt de betrouwbaarheid van de bewegende toepassing.

Nieuwe igus adapter reduceert de montagetijd van kabelrupsen tot wel 80%24-2-2021

Klantspecifieke adapter voor het Module Connect interface concept ontvangt de German Design Award 2021 Het individueel aansluiten van kabels kost niet alleen tijd, maar ook liggen fouten op de loer. Daarom heeft igus het Module Connect interface concept ontwikkeld, waarmee kabelrupsen eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Om de connector op de kabelrups aan te sluiten, kan de gebruiker nu een individuele adapter gebruiken. De kabelrups wordt zo een interface welke 80% op installatietijd bespaart. Het ontwerp en de functionaliteit van de adapter overtuigde ook de jury van de German Design Award 2021.

Uitschakelbeveiliging op lange rijwegen: het nieuwe EC.PR systeem bewaakt kabelrupsen18-2-2021

igus positie-gebaseerde duw-/trekkrachtbewaking waarborgt veiligheid op kraansystemen Een vergeten schroevendraaier in een kabelrups, een verbogen goot alsmede ijs, sneeuw en stortgoed kunnen al snel leiden tot een kostbare kraanstoring. Dit was voor igus aanleiding een nieuw duw-/trekkrachtbewakings-systeem te ontwikkelen. De EC.PR zorgt voor een nauwkeurige registratie van de krachtwaarden aan het zwevende meeneepunt en past de krachtlimieten aan. Dit voorkomt hoge reparatiekosten en schade aan het systeem.

Unieke toepassingen van kunststof glijlagers gezocht!11-2-2021

De manus award viert haar tiende verjaardag en introduceert haar eerste duurzaamheidsprijs Een offshore inspectie-apparaat, een drijvende catamaran en een bestuurder-assistentiesysteem voor mensen met beperkte mobiliteit. Wat ze gemeen hebben is het buitengewone gebruik van hoogwaardige kunststoffen in lagertechnologie waarmee ze in 2019 de manus onderscheiding wonnen. Een gezamenlijk initiatief, dat de kunststofspecialist igus elke twee jaar aankondigt, is nu op zoek naar unieke toepassingen met glijlagers. De winnaar zal een prijzengeld ontvangen van maximaal 5.000 Euro. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de manus award, biedt de jury een duurzaamheidsprijs aan.

Het benutten van natuurgeheimen: de E4Q kabelrups van igus wint Duitse Design Award4-2-2021

Het ontwerp van de nieuwste generatie kabelrupsen bespaart gewicht, verhoogt de sterkte en reduceert de montagetijd tot wel 40% De E4Q kabelrups-serie werd door igus ontwikkeld om de best mogelijke oplossing te realiseren bij vrijdragende- en lange rijwegen. Tijdens dit proces, zorgen vormen die door de natuur zijn geïnspireerd voor een bijzonder laag gewicht, terwijl een uniek openingsconcept waarbij geen gereedschap nodig is de installatietijd met 40% reduceert. De E4Q heeft nu de Duitse Design Award ontvangen voor dit baanbrekende ontwerp.

Gewoon afrollen: nieuwe chainflex kabeldoos bespaart 84% qua verzendkosten28-1-2021

Met de chainflex CASE, kunnen gebruikers snel en voordelig een ruimtebesparend opbergsysteem maken voor producten op haspels igus heeft een nieuwe logistieke oplossing ontwikkeld voor haar speciale kabelrupskabels. Met de chainflex CASE, realiseert de gebruiker direct meerdere besparingen, omdat in plaats van levering door een koerier, de kabel nu wordt bezorgd door een pakketdienst in een veilige, stapelbare doos. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de verzend- als de opslagkosten. De kabel kan direct vanuit de doos worden afgerold en op de gewenste lengte worden geknipt. Een QR-code op de chainflex CASE zorgt ervoor dat de kabel snel kan worden bijbesteld.

Exo-skelet in seconden op maat gemaakt met smeermiddelvrije igus glijlagers21-1-2021

drylin lineaire systemen en iglidur glijlagers bieden een smeermiddelvrije aanpassing van een exo-skelet voor patiënten die een beroerte hebben gehad Veel patiënten wereldwijd hebben te lijden van hemiplegie (gedeeltelijke verlamming). Exo-skeletten zoals Harmony van Harmonic Bionics kunnen helpen bij het opnieuw opbouwen van de zenuwbanen in armen en schouders. Om het robot-ondersteunde systeem snel aan te passen aan verschillende lichaamsmaten in de fysiotherapie, vertrouwen de ontwikkelaars op lichtgewicht, smeermiddelvrije en onderhoudsvrije glijlagertechniek van igus.

Kabels die tonnen wegen, geleid door snel gemonteerde kabelrups van igus14-1-2021

Een geconfectioneerd en getest e-loop energietoevoersysteem verhoogt de veiligheid en reduceert inkoop- en installatietijd Het geleid kabels op een veilige manier met een gedefinieerde buigradius en is zelfs bestand tegen schokken en stoten: de e-loop. Het kabelrups-systeem is speciaal ontworpen voor hangende toepassingen, zoals in diepe boorinstallaties en vervangt wereldwijd al service lussen. Teneinde gebruikers een volledig aansluitklaar systeem aan te kunnen bieden uit één hand, dat veilig functioneert in extreme toepassingsscenario's, zoals in explosiegevaarlijke zones, biedt igus nu haar kabelrupsen met speciale connectoren en kabels als geteste readychains.