Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
igus rolkabelrups voor gerichte irrigatie met besparingspotentieel7-1-2021

Nieuwe nauwkeurige irrigatie-installatie reduceert het water- en kunstmestgebruik met 75% - kabelrups in een goot geleid slangen met extra energiebesparing Het doel van het precisie-irrigatiesysteem van Rathmakers Gartenbautechnik is het verstandig gebruik maken van waterbronnen terwijl tegelijkertijd het grondwater wordt beschermd. Met het nieuwe automatische irrigatiesysteem komt het water precies waar het zijn moet: direct bij de planten. Voor de veilige in compacte geleiding van slangen en kabels, vertrouwen de ontwikkelaars op een igus kabelrups-systeem dat bestaat uit een rolkabelrups en geleidegoot.

chainflex buskabels besparen kosten dankzij nieuwe 300V UL goedkeuring17-12-2020

Een 10 keer hogere UL-spanning biedt ontwerpvrijheid in de toewijzing van de kabelrups Door het verhogen van de spanning naar 300, kunnen gebruikers nu chainflex buskabels direct naast kabels met een hoger spanningsniveau leggen. Voorheen moesten alle kabels met verschillende spanningsklassen separaat worden gelegd overeenkomstig de specificaties van de UL-testorganisatie. Met de nieuwe, verbeterde en UL-goedgekeurde spanningsklasse, optimaliseert de gebruiker zijn/haar technologie en bespaart kosten en tijd voor het ontwerp van de kabelrups.

Print met het nieuwe igus filament snel slijtvaste onderdelen die geschikt zijn voor contact met levensmiddelen10-12-2020

Het 3D printmateriaal, iglidur A350, waarborgt smeermiddelvrije, FDA-conforme en tegen hoge temperatuur bestendige speciale componenten voor de verpakkingsindustrie. Speciale hygiënische oplossingen zijn cruciaal in de verpakkings- en voedingsindustrie. En daarom passen veel gebruikers reeds de FDA-conforme iglidur glijlagers en halffabrikaten toe die gemaakt zijn van de hoogwaardige polymeren van igus. Om de gebruikers nog meer ontwerpvrijheid te geven bij de bouw van hun machine, heeft igus nu haar temperatuurbestendige, beproefde materiaal iglidur A350 met lange levensduur, als tribo filament voor 3D-printen ontwikkeld.

36 maanden garantie op kabelrupsen van igus3-12-2020

Met de online levensduurcalculator kunnen gebruikers nu de gegarandeerde gebruikstijd van hun kabelrups bepalen en hiervoor een certificaat ontvangen Robuust, lichtgewicht en met een lange levensduur: dat zijn de kwaliteiten van igus kabelrupsen gemaakt van hoogwaardige polymeren. Om te waarborgen dat gebruikers altijd aan de veilige kant zitten, biedt igus nu een garantie van 36 maanden op al haar kabelrupsen. De klant kan snel en gemakkelijk het certificaat verkrijgen. Om dit te doen, opent u de online levensduurcalculator voor kabelrupsen en voert u de dynamische specificaties en de omgevingscondities van de applicatie in. De online tool zal vervolgens de gegarandeerde levensduur van de kabelrups berekenen. Met één muisklik ontvangt de klant het garantiecertificaat via e-mail.

Urmel's smeermiddelvrije rentree op het ijs26-11-2020

igus polymeer glijlagertechnologie helpt amfibievoertuigen 4000 kilometer af te leggen onder de meest ongunstige omstandigheden Smeltende gletsjers en afnemende visstanden zijn slechts twee voorbeelden van de effecten van klimaatverandering in Alaska. Om bewustzijn omtrent dit probleem te vergroten onder de bevolking en om alternatieve aandrijvingen te promoten, ontwikkelen de gebroeders Hoepner uit Berlijn hun amfibische voertuig de "Urmel". Ze willen er mee door Alaska reizen. Om ervoor te zorgen dat de Urmel kan rijden over heuvels en door dalen en over ijs en sneeuw, zijn lichtgewicht en slijtvaste lagers nodig. Met de hulp van igus, kozen de jonge uitvinders voor smeermiddelvrij iglidur tribo-polymeren.

Geschikt voor de woestijn! igubal staande lagerblokken zonder smeermiddel lijnen zonnepanelen uit19-11-2020

Uitgebreide igus solar staand lagerblok serie voor vierkante profielen maakt indruk bij laboratoriumtesten met een levensduur van meer dan 72 jaar Om zonnepanelen in staat te stellen efficiënt energie op te wekken, vertrouwen exploitanten van zonneparken op beweegbare modules die zichzelf automatisch uitlijnen naar de stand van de zon en zo een hoge energie-opbrengst waarborgen. igus heeft het igubal ESQM staand lagerblok speciaal voor de bevestiging van de modules op vierkante profielen ontwikkeld en heeft het nu uitgebreid met twee extra dimensies. Exploitanten van installaties wereldwijd ontvangen een smeermiddelvrije oplossing, die bestand is tegen stof en vuil, waarvan de levensduur is getest in het laboratorium en welke voor 25 jaar wordt gegarandeerd.

Modulair, plat en snel geassembleerd: e-skin flat single pods voor cleanrooms12-11-2020

igus breidt de ISO klasse 1 kabelrupsserie uit met een enkelvoudig compartiment oplossing en e-skin flat met steunkabelrups voor langere vrijdragende lengten igus heeft de e-skin flat geproduceerd om kabels compact en vrijwel deeltjesvrij te geleiden in cleanrooms. Om gebruikers in staat te stellen de kabelrups nog sneller te installeren en kabels gemakkelijk te vervangen, biedt igus nu de e-skin flat als "single pods" aan. Hiermee kan de gebruiker het aantal compartimenten definiëren, ze modulair combineren en de kabels in luttele seconden plaatsen. Een nieuwe ondersteunende rups versterkt de e-skin flat nog meer en biedt een langere vrijdragende lengte.

Snel en smeermiddelvrij: nieuwe xiros film geleiderol voor labellingtechnologie29-10-2020

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% qua gewicht en 42% qua massatraagheid Ze leiden films of labels om: geleiderollen met kogellagers. Tot nu toe vooral gebruikt in helder geanodiseerd aluminium, biedt de nieuwe zwarte geleiderol van igus nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. Het bestaat uit zwart geanodiseerde aluminium buizen en onderhoudsvrije, soepel lopende xiros polymeer kogellagers.

Blauwe FDA-conforme meskantrollen van igus voor maximale transportbandsnelheden29-10-2020

Rollers gemaakt van een nieuw iglidur A250 hoogwaardig polymeer, transporteren levensmiddelen betrouwbaar over de spleet tussen transportbanden igus heeft nu een hoogwaardig polymeer ontwikkeld, speciaal voor toepassing in de levensmiddelenproductie. Met iglidur A250, breidt de motion plastics specialist haar productprogramma voor meskantrollen uit. Het blauwe tribo-polymeer kan niet alleen optisch worden gedetecteerd, is FDA- en EU-conform, maar ook slijtvast en is bestand tegen hoge bandsnelheden van tot wel 1 m/s.

Beurs vol digitale innovaties: meer dan 18.000 bezoekers op de igus beursstand22-10-2020

De motion plastics specialist laat zien dat een beursstand ook in tijden van corona goed kan worden bezocht Sinds begin mei is de igus beurs vol innovaties gevestigd in een tentoonstellingshal in Keulen Porz-Lind (D). 100 motion plastics noviteiten worden tentoongesteld op de echte beursstand, en kunnen digitaal worden ontdekt, individueel of samen met experts van igus. In juni hadden al meer dan 18.000 bezoekers geprofiteerd van het unieke aanbod en ontdekten ze hoe ze de technologie van hun bewegende toepassingen kunnen verbeteren en de kosten kunnen verlagen motion plastics.

Stereo in plaats van mono: igus biedt klanten een hoge mate van ontwerpvrijheid met 2-componenten 3D-printen15-10-2020

Twee filamenten kunnen worden gecombineerd in een eenvoudige productiestap om zo een smeermiddelvrij en uiterst stabiel component te vormen Prototypen, reserve-onderdelen en kleine series: 3D-printers van de in Keulen gevestigde kunststoffenspecialist igus produceren nu ook componenten met verschillende filamenten. Verschillende materiaaleigenschappen kunnen gemakkelijk worden gecombineerd bij dit 3D-printproces met 2-componenten. 3D-printen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van componenten die zowel stijfheid als een hoge slijtvastheid vereisen. Dit biedt bedrijven meer vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen.

Een goede combinatie: nieuwe lineaire en draaiende geleiding van igus8-10-2020

drylin W lineaire geleiding met een PRT tandkranslager biedt glijdende en roterende instellingen De nieuwe ontwerpstudie van igus kan tegelijkertijd lineair bewegen en roteren. Met de drylin W lineaire/draaiende geleiding, kunnen armleuningen, tafeltjes en bedieningspanelen op stoelen en fauteuils bijvoorbeeld gemakkelijk worden ingesteld zoals de gebruiker dat wil. Wat voorheen met veel moeite in elkaar moest worden gezet door de klant, is nu klaar voor montage. Daarnaast waarborgen de smeermiddelvrije polymeer glij-elementen stille bewegingen.

64 procent aan gewicht bespaard met 's werelds eerste polymeer telescopische geleiding van igus

27-9-2020

Nieuwe voordelige drylin telescopische rail gemaakt middels spuitgieten waarborgt een gemakkelijke verlenging

's Werelds eerste polymeer telescopische rail van igus laat zien wat 100% kunststof kan doen. Deze is licht, gemakkelijk te assembleren en voordelig dankzij het spuitgieten. Hiermee kunnen onder andere laden, stoelen en hoofdsteunen gemakkelijk worden uitgetrokken en ingesteld. Hiervoor vertrouwt igus volledig op haar duurzame en slijtvaste, hoogwaardige polymeren. Omdat deze leverbaar is in drie kleuren, past de nieuwe drylin rail zich ook visueel aan de betreffende omgeving aan.

Een 50% langere vrijdragende lengte: igus breidt haar YE serie hybride-kabelrupsen uit10-9-2020

Snel geïnstalleerd en 50% lichter. Een energietoevoersysteem, gemaakt van staal en polymeer in nieuwe grote maten 50% lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en een 50% langere vrijdragende lengte dan kabelrupsen gemaakt van polymeer: dit is wat er zo speciaal is aan de YE serie kabelrupsen van igus. Het bestaat uit elementen van polymeer en staal en is daarom bijzonder stijf. igus heeft nu twee nieuwe maten toegevoegd aan haar gemakkelijk te installeren serie hybride-kabelrupsen, om het mogelijk te maken grote hydraulische slangen en extreme vulgewichten veilig omhoog te geleiden naar kraanwerkplatformen en bouwmachines.