Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Detecteer kabelslijtage in een vroeg stadium en nauwkeuriger dan ooit tevoren met i.Sense CF.D26-1-2023

De igus bewakingsmodule met zijn unieke statusdisplay meet de afstand tot het risicogebied van de kabel

Intensief gebruikte en moeilijk bereikbare buskabels sneller dan ooit onderhouden is wat i.Sense CF.D, de igus bewakingsmodule, kan - en niets anders ter wereld kan. De module herkent automatisch de posities van belaste gebieden in een kabel en geeft deze zeer nauwkeurig in meters aan. Dankzij het nieuwe optische statusdisplay kunnen gebruikers nu snel en gericht ingrijpen, waardoor tijdrovende en kostbare probleemoplossing wordt voorkomen.


Snelle toegang tot een aangepaste interface met de nieuwe igus webshop voor Module Connect20-1-2023

180 afzonderlijke onderdelen bieden nieuwe configuratiemogelijkheden voor kabelrups-aansluitingen

igus heeft Module Connect ontwikkeld, een ruimtebesparende plug-in connector voor het aansluiten van elektrische kabels, glasvezelkabels en pneumatische slangen. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt daar waar een groot aantal kabels is aangesloten in kabelrupsen en de ruimte schaars is. Voor gratis, maatwerk plug-in module configuratie heeft igus nu 180 afzonderlijke onderdelen voor Module Connect aan haar webshop toegevoegd.


Hoe igus het industriële bedrijven gemakkelijker maakt om met het Internet of Things aan de slag te gaan12-1-2023

smart plastics specialist igus is een nieuw lid van het Berlijnse IoT Use Case expertnetwerk

Het Internet of Things heeft een groeipotentieel van biljoenen euro's. Maar veel industriële bedrijven hebben moeite om hun processen te digitaliseren. Als nieuw lid van het in Berlijn gevestigde IoT Use Case expertnetwerk legt igus uit hoe u met IoT aan de slag kunt gaan.


RBTX online marktplaats 2.0: low cost automatisering is nu nog eenvoudiger12-1-2023

Het intuïtieve ontwerp biedt u onmiddellijk een overzicht van de juiste componenten en meer dan 100 kosteneffectieve automatiseringsoplossingen

Als u op zoek bent naar een individuele, kosteneffectieve automatiseringsoplossing, hoeft u niet ver te zoeken dankzij de RBTX online marktplaats van igus. In plaats van onderdelen van vele verschillende bronnen te kopen, kunnen geïnteresseerden hier low cost robotonderdelen van verschillende fabrikanten vinden - allemaal met prijs- en compatibiliteitsgaranties. Om het selecteren van geschikte individuele onderdelen of een afgewerkt systeem nog gemakkelijker te maken, presenteert igus nu robotica marktplaats 2.0 met een nieuw design en nieuwe functionaliteit.


igus kiest voor gamification: de online game igumania maakt motion plastics nog tastbaarder2-1-2023

Iedereen kan productiemanager zijn van zijn eigen Mars Rover fabriek en zich spelenderwijs onderdompelen in de wereld van igus motion plastics

Ongepland onderhoud en productieonderbrekingen behoren tot de grootste uitdagingen waarmee industriële bedrijven worden geconfronteerd. motion plastics specialist igus biedt nu iedereen de mogelijkheid om zelf productiemanager te worden en deze uitdaging aan te gaan - met de igumania online browser game. De zogenaamde idle game werd ontwikkeld met behulp van het Unity gameplatform en dompelt spelers onder in de wereld motion plastics. Het installeren van igus-producten vermindert de onderhoudstijden in de productie, zodat de downtime van machines wordt geëlimineerd, zelfs in de game. De bedrijfsdoelstelling van igus is ook het doel van de game: verbeteren wat beweegt.


manus award 2023: igus is opnieuw op zoek naar innovatieve toepassingen met kunststof lagers16-12-2022

igus reikt voor de elfde keer de manus award uit voor de meest creatieve, economische en duurzame toepassingen met polymeerglijlagers

Met onmiddellijke ingang accepteert igus inzendingen voor de manus award 2023, die de kunststofspecialist de afgelopen 20 jaar om de twee jaar heeft uitgereikt. De prijs bekroont de meest creatieve, economische en duurzame toepassingen van kunststof glijlagers in industriële toepassingen. Er was in 2021 een recordaantal deelnemers, met 582 inzendingen uit 41 landen. De winnaars van de gouden, zilveren, bronzen en groene manus awards ontvangen een prijzengeld van maximaal 5.000 euro.


Tot 60 keer de levensduur van de service: igus produceert het eerste tribo-materiaal ter wereld voor DLP-printen in 3D9-12-2022

iglidur i3000 maakt 3D-printen van slijtdelen met bijzonder lange levensduur in het millimeterbereik mogelijk

Met iglidur i3000 presenteert igus nu 's werelds eerste 3D-printhars speciaal voor DLP 3D-printen van slijtdelen. Dit maakt de additieve vervaardiging mogelijk van bijzonder kleine, precieze onderdelen met een levensduur die 30 tot 60 keer langer is dan met conventionele 3D-printharsen. igus breidt haar 3D-printservice ook uit met DLP-printers die een resolutie van 0,035 millimeter halen.


ECOlogical: eerste reeks igus glijlagers van geregenereerde tribo-kunststof2-12-2022

De duurzame iglidur ECO H-, ECO P-, ECO A180- en ECO G-materialen zijn gemaakt van granulaat verkregen uit gerecyclede kunststoffen en besparen zodoende op grondstoffen

Sociale veranderingen, verantwoordelijkheid voor het milieu en veranderingen in de manier waarop wij kunststoffen gebruiken, krijgen aandacht in de industrie. Voor klanten die geïnteresseerd zijn in duurzamere ontwerpen voor hun bewegende toepassingen, biedt igus nu een interessant alternatief: vier nieuwe materialen gemaakt van gerecycleerde kunststof zijn beschikbaar in het nieuwe productgamma iglidur ECO.


igus partner Mura Technology plant zijn eerste fabriek voor chemische recycling in Duitsland29-11-2022

In Böhlen, Saksen, zal tot 120.000 ton kunststofafval per jaar worden gerecycled tot olie

Het Britse bedrijf Mura Technology begint in Saksen aan een nieuw hoofdstuk op het gebied van moderne kunststofrecycling. De eerste fabriek in Duitsland voor chemische recycling met een capaciteit van maximaal 120.000 ton per jaar zal in Böhlen worden gebouwd. Wat is er zo speciaal aan? Het transformeert meerlagige gemengde kunststoffen, die vroeger als onmogelijk te scheiden werden beschouwd en in de verbrandingsoven belandden, in olie die kan worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Dit is een belangrijke stap om waardevolle kunststoffen in de circulaire economie te houden en het milieu te beschermen.


E-car wandboxen: geen verwarde kabels meer22-11-2022

igus presenteert een ontwerpstudie voor een automatisch en compact kabeloprolsysteem

Een snelle ruk en de stroomkabel rolt zich op: met het e-tract 2.0 automatische oprolsysteem wil igus via wandboxen handiger maken voor eigenaren van een elektrische auto. De bijzonderheid: dankzij het ingenieuze samenspel van twee geleiderollen zijn lange uittreklengtes mogelijk bij beperkte inbouwruimte.


Nieuwe smeermiddelvrije, onderhoudsvrije igus glijlagers voor de automotive industrie van de toekomst21-11-2022

Alternatief voor metaal: iglidur H5 series lagers zijn bijzonder robuust, chemicaliënbestendig en lichtgewicht

Robuust, corrosievrij, chemicaliënbestendig en lichtgewicht - de automotive industrie stelt hoge eisen aan glijlagers, voor alles van motorcompartimenten tot ruitenwissers. Omdat veel lagermaterialen hier hun grenzen bereiken, lanceert igus, de in Keulen gevestigde kunststofspecialist, een alternatief: glijlagers gemaakt van iglidur H5, de nieuwe hoogwaardige kunststof.


In één oogopslag: igus toont de CO2 footprint voor smeermiddelvrije tribo-glijlagers21-11-2022

Transparante informatie over de CO2-footprint in de webshop helpt de klant bij hun CO2 boekhouding

Hoeveel CO2 komt er bij de productie van een kunststof lager in de atmosfeer terecht? Voor het eerst publiceert igus, de specialist in motion plastics, precieze CO2 footprints voor een groot aantal van zijn smeer- en onderhoudsvrije iglidur polymeerglijlagers. Gebruikers kunnen deze waarden gebruiken als Scope 3 emissies in de CO2 boekhouding voor klimaatneutrale producten.


Baanbrekend recyclingproject van igus-partner Mura Technology komt steeds meer op stoom18-11-2022

Geavanceerde recyclingpionier Mura Technology maakt grote vorderingen met de bouw van de eerste HydroPRS-fabriek ter wereld die begin 2023 in gebruik zal worden genomen.

Ruwe olie terugwinnen uit kunststof: het Britse bedrijf Mura Technology (Mura) streeft dit doel na met het HydroPRS-proces om de circulaire economie van kunststoffen te stimuleren. Dit is een zorg die ook motion plastics specialist igus deelt. igus steunt het project van Mura sinds 2020 als investeerder. De eerste HydroPRS-installatie voor de chemische recycling van kunststofafval wordt momenteel gebouwd door Mura's dochteronderneming ReNew ELP in Teesside, Engeland. De geavanceerde recyclingpionier maakt grote vorderingen en zal de fabriek begin 2023 in gebruik nemen.


Blauw materiaal voor lasersinteren voor 3D printen van igus zorgt voor nog meer voedselveiligheid8-11-2022

Het nieuwe iglidur i6-BLUE lasersinterpoeder is extreem slijtvast, smeermiddelvrij en voedselveilig volgens de FDA en EU 10/2011 regelgevingen

igus, de motion plastics specialist in Keulen, lanceert een nieuw lasersintermateriaal voor 3D-printers: het poedervormige iglidur i6-BLUE is gemakkelijk te detecteren dankzij de blauwe kleur en voldoet ook aan de voorschriften van de FDA en de EU 10/2011 regelgeving. Het nieuwe materiaal verhoogt op die manier de veiligheid van machines en systemen in de levensmiddelen- en drankenindustrie. iglidur i6-BLUE doet qua sterkte en glijeigenschappen niet onder voor het beproefde iglidur i6, en is bijzonder geschikt voor het printen van wormwielen, tandwielen en snap-on verbindingen in 3D.


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.