Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

Fon +31 346 353932

Fax +31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Minuten in plaats van dagen: complete oplossing van igus reduceert de assemblagetijd van bewerkingscentra7-11-2018

Dankzij de installatie-klare readychain systemen van igus, kunnen proceskosten worden verlaagd en het aantal fouten worden gereduceerd

In haar robot-bewerkingscentra, gebruikt de Taiwanese bewerkingsmachine-fabrikant Hartford volledige geconfectioneerde kabelrupssystemen van igus. Dit elimineert vele processtappen voor de fabrikant, waardoor de assemblagetijd wordt verkort van enkele weken tot slechts een halve dag.

"Coole" tijden voor onderhoud: ice-chain voorkomt stilstand bij lage temperaturen31-10-2018

Dankzij het speciale ontwerp vormen kabelrupsen en chainflex kabels van igus de ideale oplossing voor vorst en sneeuw

Om bevriezing van de energietoevoer te voorkomen, bijvoorbeeld bij liften op hellingen, heeft motion plastics specialist igus een nieuwe kabelrups met de naam "ice-chain" ontwikkeld. Dankzij verhoogde contactpunten welke middels het spuitgietproces tot stand zijn gebracht, wordt de kans op bevriezen aanzienlijk verlaagd en daarmee ook de kosten van downtime en onderhoud.

Temperatuurstabiel printen met het nieuwe igus tribo-filament24-10-2018

Slijtvaste en onderhoudsvrije speciale onderdelen voor extreme condities worden snel geproduceerd met iglidur J350

Om snel onderdelen te vervangen voor hoge-temperatuur toepassingen, heeft igus nu een filament ontwikkeld dat gemaakt is van het slijtvaste smeermiddelvrije iglidur J350 materiaal. Het high-performance polymeer wordt niet alleen gekenmerkt door haar hittebestendigheid, maar ook door haar uiterst lage wrijvingscoëfficiënten op staal. Het filament kan binnen zeer korte tijd worden verwerkt met een hoge-temperatuur 3D-printer.

Snelle en betrouwbare data-uitwisseling met de nieuwe CAN-bus kabel van igus16-10-2018

Nieuwe chainflex-kabel voor CAN-bussystemen met PVC of PUR buitenmantel, goedgekeurd voor de Russische markt

Bussystemen worden in toenemende mate gebruikt in de automatisering, omdat ze een snelle en betrouwbare data uitwisseling waarborgen, maar ook ruimte- en derhalve geld besparen. Om aan deze behoeften te voldoen, heeft igus een nieuwe CAN-buskabel ontwikkeld, voor uiterst dynamische kabelrups-toepassingen, zoals in bewerkingsmachines. Deze is beschikbaar in een uiterst slijtvaste PVC- of oliebestendige PUR buitenmantel. Beide kabelsystemen hebben EAC en CTP goedkeuringen, hetgeen het zakendoen met de Russische markt vereenvoudigt.

Schone en snelle geleiding: nieuwe lichtgewicht xiros-geleiderollers van igus3-10-2018

Geleiderollers met plastic kogellagers en volledig ingesloten ontwerp garanderen hygiëne en een gemakkelijke installatie zonder gereedschap

In de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie kiezen machinebouwers steeds vaker voor schone en hygiënische oplossingen van plastic. igus heeft volledige oplossingen ontwikkeld voor folie- en labelgeleiderollers, die bestaan uit verschillende buismaterialen en polymeer kogellagers met flens. De lichtgewicht systemen zijn nu beschikbaar met een volledig gesloten zijkant. Daarnaast is installatie van de nieuwe lagers veel gemakkelijker dan vroeger.

Snel als de hulpdiensten: de igus 3D-printservice voor slijtvaste componenten27-9-2018

igus additieve productie-service produceert reserve-component voor een beurs van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam in slechts een paar uur Wat te doen wanneer een belangrijk component van een te tonen item plotseling ontbreekt op weg naar een beurs? De reactie van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam, een producent van camerabewegingssystemen, was contact opnemen met de igus 3D-printservice. Met behulp van industriële 3D-printers, produceert de motion plastics specialist unieke slijtvaste klantcomponenten in slechts enkele uren. Dit is hoe het ontbrekende speciale glijlager werd gemaakt.

Zonbescherming voor glijlagers: nieuw igus materiaal met verbeterde UV-bestendigheid20-9-2018

Nieuw high performance kunststof iglidur J UV met lange levensduur voor smeermiddelvrije zonnetechnologie Glijlagers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt als eenvoudige perspassingslagers. Ze worden ook in toenemende mate in speciale vormen vervaardigd. In sommige gevallen, zoals in de zonne-industrie, worden ze gedurende lange tijd blootgesteld aan UV-straling. Voor dergelijke toepassingen heeft igus het high performance kunststof met lange levensduur iglidur J in haar productprogramma. De doorontwikkeling van dit product is iglidur J UV. Het nieuwe materiaal onderscheidt zichzelf met een zeer goede UV-bestendigheid. Andere voordelen zijn lage frictie- en slijtage-coëfficiënten alsmede de vochtbestendigheid.

Wij komen naar u toe: igus laat haar producten direct aan de klant zien12-9-2018

igus presenteerde haar Hannover Messe 2018 nieuwsfeiten aan haar klanten middels een modulaire pop-up stand Het idee achter de igus road show is om klanten de kans te geven om haar innovatieve producten te zien en aan te kunnen raken. Met haar mobiele roadshow biedt de motion plastics specialist haar klanten de kans om kennis te maken met de producten die voor hen interessant zijn en dat bij hen op locatie. Op deze manier kan de gebruiker gemakkelijk de oplossing vinden die goed bij hem past. Ook is er een selectie aan boord van 108 nieuwe producten afkomstig van de Hannover Messe 2018.

Veilig geleid in elke richting: nieuw igus kabelrupsconcept met dynamische pennen5-9-2018

igus heeft de lokchain kabelrups ontwikkeld met steeds langer- en korter wordende pennen, voor nieuwe machine concepten

Het doel van het nieuwe lokchain kabelrups-systeem is het automatisch verhogen van de operationele betrouwbaarheid. Dit heeft het potentieel om de voeding-, data- en mediatoevoer in diverse dynamische toepassingen opnieuw uit te vinden. Automatisch verlengende pennen houden de kabelrups veilig in de geleiding, hierdoor zijn volledig nieuwe toepassingen met verticale, hangende of cirkelvormige bewegingen mogelijk.

Beslissen met een muisklik: vind het juiste energietoevoer-systeem voor robots online22-8-2018

Gebruik de nieuwe igus robot-configurator voor een veilige en op maat gemaakte energietoevoer voor industriële robots met slechts enkele muisklikken

Vind met slechts enkele muisklikken uw veilige maatwerk energietoevoersysteem voor industriële robots – mogelijk gemaakt door de nieuwe QuickRobot-configurator van igus. De gratis online tool kan worden gebruikt voor het vinden van het ideale systeem voor vrijwel elke robot die op de markt leverbaar is, bestaande uit meer dan 400 modellen.

Video: zware brug wordt makkelijk geopend met betrouwbare energietoevoer van igus16-8-2018

Geconfectioneerd kabelrups-systeem waarborgt een fail-safe voeding bij de Memorial Bridge in New Hampshire (VS) De Memorial Bridge ligt over de Piscataqua rivier tussen Portsmouth, New Hampshire en Kittery, Maine aan de oostkust van de VS. Het verving de oorspronkelijke brug, die in 1923 werd gebouwd ter herinnering aan locale zeelieden en soldaten die deelgenomen hadden aan de eerste wereldoorlog. Geconfectioneerde kabelrupsen van igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de hefbrug.

Merchandise Management 4.0: Digitale igus kabelcatalogus met BMEcat9-8-2018

Er is nu een digitale catalogus beschikbaar voor chainflex kabels Selectie, inkoop, bestellen, facturatie - complex merchandise management met producten in B2B toepassingen vragen vooral om één ding: eenvoudige en gestandaardiseerde processen van de fabrikant tot de ontvanger, en dat uniform, wereldwijd. Onder de naam BMEcat, heeft de Duitse vereniging voor supply chain management, inkoop en logistiek (Bundesverband Materialwirtschaft und Einkauf (BME)) een standaard ontwikkeld voor de elektronische uitwisseling van catalogi-data, welke eenvoudig geïntegreerd kan worden in bestaande goederenbeheer-systemen. igus, de motion plastics specialist, maakt nu gebruik van dit uitwisselingsformaat voor catalogi-data voor haar chainflex kabels die worden gebruikt in bewegende toepassingen.

Schone geleiding: nieuwe igus glijfolie met FDA- en EU-conformiteit voor lineaire systemen2-8-2018

De firma igus breidt haar programma van glijfolie uit met het FDA- en EU-conforme high-performance plastic iglidur A160 Lineaire geleidingssystemen van igus waarborgen de nauwkeurige en snelle afstelling van machines in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Door geïntegreerde, onderhoudsvrije en slijtvaste glijfolie die wordt gebruikte in de sleden kunnen de lineaire geleidingen glijden zonder smeermiddel. De firma igus heeft nu een FDA- en EU-conforme glijfolie van het high-performance plastic iglidur A160, dat met name geschikt is voor de speciale hygiëne-vereisten van de levensmiddelenindustrie. Het wordt vooral gekenmerkt door haar lange levensduur op FDA- en EU-conforme roestvast stalen assen en in natte omgevingen.

Snelle instelling en stil: nieuwe smeermiddelvrije spindelmoeren van igus26-7-2018

igus breidt haar spindelmoeren-programma uit met onderhoudsvrij iglidur E7 high-performance polymeer Veilig, snel en stille instelling, dat zijn de vereisten voor spindels. Daarom heeft igus nu haar programma van spindels verder uitgebreid met het materiaal iglidur E7 voor trapezium en steile spindels. Het materiaal kenmerkt zich door haar soepele en trillingsvrije werking bij lage belastingen en hoge snelheden. Met daar op afgestemde materialen en geometrieën, bieden de nieuwe spindels en de gepatenteerde igus dryspin steile schroefdraadtechnologie, de optimale lineaire aandrijving.