Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Meer orde in een kleine ruimte met de nieuwe chainflex CASE S kabelbox van igus28-9-2022

Bespaar 50% ruimte: igus vult de chainflex CASE M voor kabelhaspels aan met de CASE S speciaal voor dunne kabels

Om op een kleine ruimte zoveel mogelijk te kunnen opslaan en vervoeren, wordt gezocht naar steeds betere logistieke oplossingen voor kabelhaspels. Dankzij de nieuwe chainflex CASE S van igus behoort plaatsgebrek in het magazijn tot het verleden. De kabeldoos is een aanvulling op de grotere CASE M, en maakt het ook mogelijk de kabels gemakkelijk direct uit de doos af te wikkelen - zelfs onderweg. Met de kleinere CASE S is opslag en transport nu nog eenvoudiger. Klanten besparen immers 50% opslagruimte terwijl ze 100% van de voordelen behouden.


Nog meer betrouwbaarheid op lange rijwegen dankzij de nieuwe igus i.Sense EC.B kabelsensor voor kabelrupsen27-9-2022

Eén in plaats van twee: conditiebewaking voor kabelrupsen van 35 meter of meer nu met één enkele sensor

Belastingen, hoge snelheden en de meest ongunstige omgevingsomstandigheden: kabelrupsen moeten vaak zware belastingen doorstaan. Veilige kabelgeleiding is een uitdaging, bijvoorbeeld voor zeer lange rijwegen zoals die in grote kraansystemen. Om in dergelijke gevallen een nog grotere systeemveiligheid te garanderen, biedt igus gebruikers nu de i.Sense EC.B met een nieuwe kabelsensor voor intelligente conditiebewaking voor kabelrupsen van 35 meter of langer.


Nieuwe sferische kogel van igus-polymeer verbetert voedselveiligheid23-9-2022

Het nieuwe sferische kogelmateriaal iglidur A181 verdrievoudigt de slijtvastheid van het igubal FC gewrichtsysteem

Om machines en systemen in de voedingsindustrie nog veiliger te maken, lanceert igus een nieuwe standaard met de hoogwaardige kunststof iglidur A181 als materiaal voor de sferische kogel voor het igubal Food Contact (FC) gewrichtsysteem. De sferische kogel heeft driemaal de slijtvastheid van zijn iglidur FC180 voorganger, kost 25% minder en is smeermiddelvrij, onderhoudsvrij, hygiënisch en voldoet aan FDA en EU 10/2011.


igus voegt 2.046 nieuwe macro's toe aan de EPLAN-software voor schakelschema's8-9-2022

EPLAN-update voor readycable kabels die compatibel zijn met Allen Bradley, Beckhoff, B&R, Heidenhain en Fanuc

Om het digitaal maken van schakelschema's nog effectiever te maken, publiceert igus 2.046 nieuwe macro's voor de planningssoftware EPLAN. Door de toevoeging kunnen nu ook voorgeassembleerde readycable kabels binnen enkele seconden in de software worden gevisualiseerd. De kabels zijn niet alleen compatibel met aandrijfcomponenten van Siemens, SEW en Bosch Rexroth, maar ook met die van Allen Bradley, Beckhoff, B&R, Heidenhain en Fanuc.


Voor een duurzamere mobiliteit: igus presenteert het igus:bike concept op de 2022 Olympische Rally31-8-2022

In het kader van de Olympische herdenkingsrally 2022 presenteert igus een concept voor duurzame stedelijke mobiliteit

'Van plastic uit de oceaan naar motion plastics' is het doel dat de specialist voor hoogwaardige kunststoffen nastreeft met het igus:bike project - het concept van een fiets die voor meer dan 90 procent uit kunststof bestaat. Het hoogtepunt van het project is dat de fiets in theorie kan worden gemaakt van gerecycled kunststofafval, zoals afgedankte visnetten. Zo kan het plastic uit de zee van gisteren de mobiliteit van morgen creëren. Voor de gezamenlijke ontwikkeling van een eerste fietsmodel heeft igus geïnvesteerd in de Nederlandse start-up mtrl. De specialist in motion plastics presenteert dit model en het concept achter het igus:bike project nu in de stad Kiel, die veel aan de bescherming van het zeemilieu doet, bij de start van de Olympische herdenkingsrally van 2022.


Alledaagse assistenten van de toekomst: igus versnelt humanoïde robotica met low cost automatisering24-8-2022

Op de Hannover Messe 2022 presenteert igus het eerste prototype van een humanoïde low-cost robot

Mens, machine - of allebei? Humanoïde robots zijn niet langer science fiction, ze zijn realiteit. igus doet al enige tijd onderzoek naar humanoïde robotica en presenteert nu op de Hannover Messe een prototype van de motion plastics bot: een humanoïde robot die de voordelen van hoogwaardige kunststoffen en Low Cost Automatisering combineert.


De mobiliteit van morgen uit het afval van gisteren: igus onthult 's werelds eerste stadsfiets gemaakt van gerecycled kunststof19-8-2022

Geen onderhoud, geen corrosie - de igus:bike zet nieuwe standaarden op het gebied van duurzame mobiliteit

Als specialist in kunststoffen voor bewegende toepassingen stelt het bedrijf het engineeringconcept en de belangrijkste componenten ter beschikking aan alle fietsfabrikanten via het nieuwe igus:bike-platform. Met zijn expertise in kunststoffen voor bewegende toepassingen, stelt het bedrijf het concept en de componenten ter beschikking aan alle fietsfabrikanten op het nieuwe igus:bike platform. Het eerste model zou tegen het einde van het jaar beschikbaar moeten zijn.


Wind in de rug voor startende ondernemingen: igus neemt deel aan het HTGF IV10-8-2022

specialist op het gebied van motion plastics investeert in innovatieve ideeën in Duitsland als vestigingsplaats

Overal in Duitsland duiken dagelijks spannende innovaties op van jonge startende en gevestigde ondernemingen. Om beide werelden samen te brengen, baanbrekende ontwikkelingen te bevorderen en samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën, biedt igus jonge oprichters financiële ruggensteun: de specialist in motion plastics uit Keulen neemt als investeerder deel aan het nieuwe hightech-startersfonds IV (HTGF IV).


Zeer veerkrachtig dankzij koolstofvezelversterking: igus ontwikkelt extreem sterk filament voor 3D-printen3-8-2022

igumid P190 kan worden gebruikt voor zowel multi-materiaal printen als voor structurele componenten met hoge sterkte

motion plastics specialist igus heeft igumid P190 ontwikkeld, een nieuw filament voor 3D-printen, dat extreem stijf en sterk is dankzij de versterking met koolstofvezel. Hierdoor is het geschikt voor structurele componenten en speciale aansluitelementen voor kabelrupsen, maar ook voor tweecomponenten 3D-printen in combinatie met iglidur i190. igumid P190 is beschikbaar als filament voor zelf printen en zal binnenkort ook worden aangeboden in de online 3D-printservice van igus.


Flexibiliteit en veiligheid: eerste monitoringsysteem voor 3D robotkabelgeleiding van igus27-7-2022

De nieuwe i.Sense TR.B-sensor maakt conditiebewaking mogelijk voor triflex R kabelrupsen in driedimensionale toepassingen

Robots zijn al lang een integraal onderdeel van vele aspecten van de industriële productie - en hun takenpakket blijft groeien in het kielzog van de digitalisering. Of het nu gaat om lassen, spuitlakken, solderen of palletiseren, industriële robots werken dynamisch. Een flexibele 3D-kabelrups zoals de triflex® R van igus maakt het mogelijk om robotkabels veilig te geleiden. Om potentiële breuken van kabelrupsen als gevolg van extreme belastingen tijdig te detecteren en ongeplande machinestoringen te voorkomen, presenteert igus tijdens de Automatica 2022 beurs de i.Sense TR.B, 's werelds eerste breukdetectiesysteem voor 3D-kabelrupsen.


Van München naar Caïro zonder smering: glijden in plaats van rollen met duurzame lineaire geleidewagen van igus26-7-2022

De lineaire T20 van de drylin W-serie maakt het nog eenvoudiger om over te schakelen van kogelomloop geleidingen naar glijdende lineaire geleiders

Met de T20 van de drylin W-serie brengt igus een nieuwe lineaire geleidewagen op de markt, die dezelfde afmetingen heeft als de meeste klassieke wagens met kogelomloopgeleidingen. Dit maakt een snelle 1:1 vervanging mogelijk - zonder structurele aanpassingen. Door drylin W te gebruiken, profiteren toepassingen van het feit dat smering niet nodig is, een lange levensduur, minder reinigingsinspanning en een lager gewicht.


igus bevordert de circulaire economie met 's werelds eerste kabelrups die volledig uit gerecycled materiaal bestaat20-7-2022

Hulpbronnen sparen en de levenscyclus van het product verlengen - dat is het doel dat igus nastreeft met de nieuwe E2.1.CG cradle-to-cradle-kabelrups

Cradle-to-cradle: dit is het principe van de circulaire economie, die uitgaat van de natuur. Het doel: consumptiegoederen terugbrengen in de biologische of technische kringloop om zo waardevolle hulpbronnen en grondstoffen te behouden. De motion plastics specialist igus streeft dit doel ook na en heeft nu 's werelds eerste kabelrups van gerecycled materiaal ontwikkeld op basis van haar eigen "chainge" kabelrups recyclingprogramma.


Van XXL-vrachtwagens tot virtueel-echte beursstands: igus beurzen tonen 175 kunststofinnovaties voor bewegende toepassingen20-7-2022

Verbeter wat beweegt: igus laat zien hoe dat kan met tribo-kunststoffen op zijn roadshows, op beurzen en op internet

Met een selectie van 175 kunststofinnovaties voor bewegende toepassingen, gaat de igus roadshow dit jaar weer op tournee. Als pop-up trailer of als XXL-roadshow-vrachtwagen: met de mobiele beursstand hebben klanten de mogelijkheid de voor hen interessante motion plastics direct ter plaatse te zien en te beleven. Als u de voorkeur geeft aan digitale informatie, kunt u ook online kennismaken met de nieuwste smeermiddelvrije en onderhoudsvrije tribo-componenten op de bekroonde virtueel-echte igus beursstand.


Transformer-hal wint de gouden vector award van 202210-7-2022

Gepber Szinpad, een Hongaars bedrijf, ontvangt de eerste prijs voor een multifunctionele hal die is geautomatiseerd met kabelrupsen

Akoestische muren verschuiven als bij toverslag. Rijen stoelen komen uit de vloer omhoog, die stap voor stap oplopen zoals in een bioscoop. Gepber Szinpad, een Hongaars bedrijf, won de gouden vector award van 2022 met een multifunctionele hal die met één druk op de knop transformeert. De jury van de Hannover Messe riep de multifunctionele hal uit tot de meest spectaculaire kabelrupstoepassing van de afgelopen twee jaar - uit 233 inzendingen uit 36 landen.


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.