Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Kunststof recycling pionier Mura Technology viert de pre-opening van 's werelds eerste HydroPRS™ fabriek1-2-2024

Mura Technology begint met de inbedrijfstellingsfase van 's werelds eerste HydroPRS™-fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Eerste partner, igus, feliciteert Mura met deze mijlpaal op het gebied van recycling. Kunststof afval wordt niet verbrand, maar in 30 minuten weer omgezet in olie – met gebruik van uitsluitend druk, hitte en water: deze revolutionaire HydroPRS™-recycling wordt nu voor het eerst op commerciële schaal geïntroduceerd. Het Britse bedrijf Mura Technology begint nu met de inbedrijfstelling van 's werelds eerste fabriek - met de steun van investeerder igus. Een belangrijke stap in de richting van een milieuvriendelijke en grondstofbesparende recycling economie voor kunstof.

Compact voor kleine installatieruimtes: igus presenteert nieuwe lineaire miniatuurgeleiders26-1-2024

Smeermiddelvrij drylin W serie uitgebreid met installatiegrootte 06 Laboratoriumapparatuur, espressomachines, tiny houses: overal waar installatieruimte schaars is en onderdelen moeilijk bereikbaar, zoeken ontwerpers naar ruimtebesparende en onderhoudsvrije lineaire geleiders voor afstel- en positioneringstaken. igus voegt daarom nieuwe miniatuur lineair geleiders in installatiegrootte 06 toe aan de drylin W-serie. Ze zijn niet alleen compact maar ook smeermiddelvrij.

Nieuwe low-cost igus loopwagen voor gebogen rails gemaakt van gerecycled hoogwaardig kunststof17-1-2024

drylin econ instapserie voor eenvoudige aanpassings- en positioneringstaken verlaagt de kosten met ongeveer 80% De nieuwe polymeer loopwagens uit de igus drylin econ-serie zijn spuitgegoten uit geregranuleerd hoogwaardig kunststof en daarom zeer kosteneffectief en duurzaam en maakt aanpassings- en positioneringstaken eenvoudig. Ze kosten minder dan 20% van tegenhangers van gefreesd aluminium. Dankzij de beweegbare lagers kunnen ze zelfs probleemloos bochten nemen op gebogen aluminium rails.

Motek 2023: igus presenteert een nieuw glijlager gemaakt van kunststof regranulaat13-12-2023

De ECO P210, een chemicaliënbestendige variant, is toegevoegd aan de iglidur ECO serie Kunststof is een waardevolle bron. Er mag geen gram verloren gaan. Daarom produceert igus, voor de iglidur ECO glijlager serie, regranulaat uit aanspuit- en defecte spuitgegoten onderdelen. Nieuw in het assortiment en te zien op de Motek 2023 vakbeurs in Stuttgart: de iglidur ECO P210, een chemicaliënbestendige versie.

igus is op zoek naar unieke toepassingen met kabelrups-systemen29-11-2023

Inschrijvingen voor de negende vector award worden nu geaccepteerd / deadline: 9 februari 2024

Oproep aan engineers van over de hele wereld: de igus vector award gaat zijn volgende ronde in. Voor de negende erkent igus design engineers en projectmanagers voor het creatieve, moedige gebruik van energietoevoersystemen en kabels gemaakt van hoogwaardige kunststoffen. De winnaars ontvangen een prijzengeld van maximaal € 5.000.

e-skin flat ESD: voor het hoogste niveau van veiligheid en zuiverheid in cleanrooms22-11-2023

igus voegt een elektrostatisch dissipatieve variant toe aan haar vrijwel deeltjesvrije e-skin flat kabelrupsserie

igus heeft een ESD-variant speciaal voor zeer gevoelige cleanrooms toegevoegd aan haar e-skin flat serie. Het nieuwe materiaal van de modulaire lintkabel voorkomt dat de kabelrups elektrostatisch wordt geladen en zorgt ervoor dat deze geen deeltjes genereert, zelfs niet tijdens zeer snelle bewegingen. Het modulair ontwerp met individuele pods maakt bovendien een snelle vulling van het energietoevoersysteem mogelijk.

New igus service: calculate the service life of 3D printing materials online in 30 seconds8-11-2023

The motion plastics specialist is expanding its 3D printing range for wear-resistant, lubrication-free special parts

Knowing the durability of a 3D-printed component often makes it easier to choose the right material. This is why igus has now added a service to its 3D printing range. Apart from a price calculation and a feasibility analysis, the online 3D printing service can now also predict service life for individually manufactured special parts in just a few seconds. Just upload the STEP or STL file, have the service life calculated, choose the right material and order the part, and it will be shipped within three days.

Zwembad op aanvraag1-11-2023

Conmag Engineering transformeert het terras in een zwembad met behulp van corrosievrije igus lineaire technologie en bespaart € 30.000

Met één druk op de knop verandert u een luxe zwembad in een inloopterras. De sleutel is een bewegende zwembadbodem van Conmag Engineering. Maar welke lineaire techniek werkt betrouwbaar en met weinig onderhoud onder water? De engineers vonden het antwoord bij igus en bespaarden € 30.000 per zwembad.

Kunstmatige intelligentie en automatisering: MKB-bedrijven mogen de boot niet missen18-10-2023

Low cost automatisering uit Duitsland belooft obstakelvrije toegang tot het robottijdperk

Accountants, journalisten en zelfs informatici verbazen zich allemaal over de snelheid waarmee automatisering zich ontwikkelt, ook met kunstmatige intelligentie. Vertegenwoordigers van de industrie doen dat ook. Ze ontwerpen nieuwe ideeën voor slimme fabrieken. Veel traditionele MKB-bedrijven dreigen echter achterop te raken. Low cost automatisering kan direct hulp bieden en voorkomen dat ze de boot missen.

Horeca-automatisering met igus: ruimtebesparing voor kleine ruimtes11-10-2023

Cook-e, een Franse start-up, bouwt een robotkeuken met compacte, smeermiddelvrije igus tandriemassen

De robotkeuken van het Franse bedrijf Cook-e bereidt zonder menselijke hulp verse, gezonde gerechten en is bedoeld om restaurateurs te ontlasten van de druk als gevolg van het tekort aan geschoold personeel. Om de robot ook in restaurants met weinig ruimte te laten werken, gebruiken de ontwikkelaars compacte, hygiënische igus tandriemassen.

Zo fijn als een mensenhaar: nieuwe microtandwielen van igus met 0,2 module4-10-2023

De delicate tanden van de microtandwielen maken ze geschikt voor zeer nauwkeurige toepassingen in kleine installatieruimtes

Van microdrives tot microscopen tot precisie-engineering: ingenieurs over de hele wereld bouwen steeds compactere producten. Voor hen produceert igus nu microtandwielen met moduli vanaf 0,2. De tandafmetingen komen zeer dicht in de buurt van die van een mensenhaar. Dankzij hoogwaardige kunststoffen maken de tanden nog steeds een nauwkeurige, slijtvaste beweging mogelijk voor producten van hoge kwaliteit.

igus ontwikkelt een spuitgegoten tweecomponenten glijlager voor hoge mechanische lasten27-9-2023

Spuitgegoten iglidur Q3E glijlager zorgt voor smeermiddelvrije prestaties met maximaal draagvermogen bij efficiënte productie in grote aantallen

Nieuw voor de landbouw en bouwmachine-industrie: met het nieuwe iglidur Q3E glijlager is igus er voor het eerst in geslaagd om heavy-duty lagers te vervaardigen, uit twee lagen hoogwaardig kunststof met behulp van een kosteneffectief spuitgietproces. Voor meerlaagse structuren op basis van kunststof was voorheen het wikkelproces nodig, dat duurder is voor grote volumes.

Maatwerkoplossingen: eerste igus kabelrupsrek gemaakt door middel van additive productie20-9-2023

Geprint in slechts 36 uur: met het readychain p-rack kunnen klanten nog sneller profiteren van de voordelen van een op maat gemaakt transport- en montagerek.

In de productie zijn stilstandtijden duur. Voor fabrikanten van bijvoorbeeld gereedschapsmachines is het daarom van groot belang dat systeemmontage zo snel en efficiënt mogelijk verloopt. Het readychain-rek is een modulair montage- en transportrek voor geconfectioneerde energietoevoersystemen, dat igus al tien jaar aanbiedt. Nu heeft igus een oplossing ontwikkeld die nog eenvoudiger en sneller is, met praktisch onbeperkte aanpassingsmogelijkheden: het eerste 3D-geprinte readychain p-rack (geprint rek). Het kan tot op de millimeter nauwkeurig worden aangepast aan de wensen van de klant.

Hoge sterkte, laag gewicht: nieuwe kosteneffectieve kabelrups van igus voor vrijdragende toepassingen13-9-2023

Het bionische ontwerp van de E4Q.64L betekent dat hij tot 20% goedkoper is dan zijn grote broer, de E4Q

Nieuwe toevoeging aan het kabelrups portfolio van igus: de E4Q, een wereldwijd beproefde kabelrups voor toepassingen met grote vrijdragende lengtes en een hoog vulgewicht, heeft nu een nieuwe variant: de "L". Gebruikers voor wie de E4Q te groot is, kunnen met de E4Q.64L nu tot wel 20% kosten besparen. Ze zullen nog steeds profiteren van de voordelen van zijn grote broer, zoals snel openen zonder gereedschap.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.