Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Ontdek vandaag meer over de wereld van morgen: de smart plastics van igus maken onderhoud intelligent18-7-2019

Intelligente producten gemaakt van tribo-polymeren verhogen de levensduur van bewerkingsgereedschappen door het digitaal bewaken van hun conditie "Industry 4.0", "Internet of Things" en "Smart Factory" - deze concepten zijn niet langer een vage belofte van hetgeen gaat komen. Bedrijven kunnen nu al profiteren van het gebruik van intelligente systemen en producten. Op de EMO beurs van 2019, zal igus laten zien hoe fabrikanten van bewerkingsmachines en klanten hun onderhoud naar een nieuw niveau kunnen tillen en tegelijkertijd de kosten reduceren door het gebruik van intelligente machine-componenten.

50 procent lichter: 's werelds eerste modulaire hybride-kabelrups gemaakt van staal én kunststof15-7-2019

Energietoevoersystemen gemaakt van staal en kunststof kunnen gemakkelijk lange, vrijdragende rijwegen aan en kunnen razendsnel geopend en gesloten worden Veilige verticale geleiding van kabels en slangen: igus heeft nu haar eerste hybride-kabelrups van kunststof én staalontwikkeld voor deze toepassingen. Het nieuwe energietoevoersysteem, genaamd YE.42, is dankzij het gebruk van high-performance polymeren 50 procent lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en biedt tevens 50 procent meer vrijdragende lengte dan kunststof kabelrupsen. De hybride oplossing kent een zeer hoge stijfheid en kan zeer gemakkelijk geassembleerd en onderhouden worden dankzij het modulaire ontwerp. Operators kunnen vertrouwen op werkplatforms of verticale liften voor een veilig, voordelig en snel vervangbaar systeem.

Zeer stille, modulaire cleanroom-oplossingen van igus voor de allerkleinste installatieruimtes4-7-2019

's Werelds eerste e-skin "soft" en e-skin "flat" garanderen een deeltjesvrije kabelgeleiding in compacte en platte installatieruimtes Voor het betrouwbaar en abrasievrij geleiden van kabels in cleanrooms, heeft igus de e-skin in het assortiment. De kabelrups voor cleanroom-toepassingen is nu uitgerust in een zachter materiaal, speciaal voor compacte installatieruimtes. De veilige en deeltjesvrije geleiding van kabels kan nu worden gerealiseerd met een kleinere vrije hoogte dankzij de nieuwe e-skin "soft". Voor zeer krappe installatieruimtes heeft igus nu ook de e-skin "flat" ontwikkeld. Het nieuwe compacte energietoevoersysteem, heeft een design met compartimenten en kan gemakkelijk gevuld en onderhouden worden. Beide kabelrupsen overtuigden in de geluidstest met hun zeer stille werking.

Machinedata evalueren met nieuwe communicatiemodule van igus27-6-2019

icom.plus module maakt voorspelbaar onderhoud met flexibele dataintegratie voor hogere IT-veiligheid mogelijk Het voorspellen en plannen van onderhoud is het doel dat igus met haar intelligente kunststofoplossingen nastreeft. Intelligente sensors meten bijvoorbeeld de slijtage van kabelrupsen, draaikranslagers en lineaire glijlagers. Met de nieuwe icom.plus communicatiemodule, kan de klant nu beslissen in welke vorm hij de verzamelde data van de sensors wil integreren. Van een offline versie voor restrictieve omgevingen tot het aansluiten van de waarden op de igus-server, of voor het automatisch bestellen van reserveonderdelen. De gebruiker kiest zelf hoe hij zijn data wil integreren en wil lezen.

Met igus data, energie, vloeistoffen en lucht in zeer kleine ruimtes geleiden20-6-2019

Met het slimme micro flizz energietoevoersysteem van igus kunnen kabels en slangen betrouwbaar op hoge snelheid bewegen. Het geleiden van data en media in zeer kleine ruimtes op hoge snelheden is een grote uitdaging voor veel gebruikers, bijvoorbeeld in de intralogistiek. Met de micro flizz, biedt igus een compact energietoevoersysteem voor rijwegen tot 100 meter. Het bestaat uit een kabelrups, flexibele chainflex-kabels voor kleine buigradii en een aluminimum geleidekanaal. De micro flizz kan nu ook worden gebruikt met het nieuwe intelligente CF.D-systeem. Dit controleert vooraf de datatransmissie-karakteristieken van de kabel en waarschuwt direct bij een storing.

Wereldprimeur tijdens SPS IPC Drives: de eerste intelligente buskabel voor veilige automatisering13-6-2019

CF.D maakt het bewaken van uiterst dynamische kabelrups-kabels mogelijk in een intelligente fabriek, zodat het aantal productieonderbrekingen wordt gereduceerd Tijdens de SPS IPC Drives beurs van 2018, presenteerde igus een nieuw en wereldwijd uniek concept voor de intelligente bewaking van buskabels in kabelrups-systemen. Dankzij vroegtijdige waarschuwingen, detecteert het CF.D systeem tijdig aanstaande storingen, zelfs in geval van de kleinste verandering in de transmissie karakteristieken. Op deze manier kunnen hoge kosten voor ongeplande productieverliezen worden vermeden.

Snel vervangen in gemonteerde toestand: glijfoliewissel met vervangend igus® glijlager6-6-2019

Uitbreiding in de maten van de nieuwe smeermiddelvrije vervangende lagers waarborgen een langere levensduur van drylin W lineaire systemen De motion plastics specialist igus vertrouwt op smeermiddelvrije glijfolies gemaakt van high-performance polymeren voor een stille en nauwkeurige beweging van lineaire geleidingen. Aan het begin van het jaar ontwikkelde igus een vervangend lager voor het drylin W lineaire bouwpakket, voor snelle vervanging van de glijfolie in applicaties met hoge frequenties. Het principe er achter is heel eenvoudig: ontgrendel het lager, duw de glijfolie er uit, vervang, en klaar. Het vervangend lager dat tijd en kosten bespaart is nu ook leverbaar in de maten 16 en 20 voor lineaire geleidingen van de drylin W serie, naast de standaard installatiemaat 10.

Snel geassembleerd, stevig bevestigd: nieuwe aansluitelementen voor kabelgeleiding voor cobots23-5-2019

Nieuw klemconcept voor triflex R kabelrupsen waarborgt een veilige interactie tussen mens en machine Veiligheid speelt een belangrijke rol wanneer mensen en robots zij aan zij werken in de industrie. Dit is waarom gebruikers van cobots en industriële robots reeds kiezen voor de 3D triflex R kabelrupsen van igus voor energie- en datatoevoer. Voor het nog eenvoudiger monteren van deze kabelrupsen en het verbeteren van de veiligheid in de industrie, heeft igus nu nieuwe kunststof bevestigingsklemmen ontwikkeld. Naast de snellere montage minimaliseren ze ook het risico op letsel dankzij het ontwerp met afgeronde hoeken.

Confrontatie in het testlaboratorium: kunststof kogellagers strijden tegen metalen lagers in de zoutwatertest16-5-2019

De testwinnaar xiros is tot wel 60% lichter en 40% kosteneffectiever dan de metalen versie In Keulen exploiteert het bedrijf igus 's werelds grootste testlaboratorium op het gebied van bewegende toepassingen. Elk jaar worden er meer dan 12.000 tribologische testen uitgevoerd bij de motion plastics specialist. Deze omvatten tests waarbij het gebruik van een breed scala aan materialen wordt onderzocht onder de meest uiteenlopende omstandigheden in realistische testen. Deze keer: xiros geflensde kogellagers en metalen lagers in zout water. Door het gebruik van smeermiddelvrije en onderhoudsvrije tribo kunststoffen, was het xiros lager zeer overtuigend in het experiment.

Multi-directionele energietoevoer met de nieuwe kabel- én slanghaspel standaard van igus9-5-2019

Haspel kabels en slangen veilig op over een afstand van 21 meter, zonder hulp van een motor Of het nu op een hoogte is, vlak op de grond of in een diepte. Met de e-spool - een unieke slipringvrije kabelhaspel - biedt igus een energietoevoersysteem voor verschillende toepassingsscenario's. Het compacte, veeraangedreven systeem kan veilig persluchtslangen en energie-, data, - of glasvezelkabels geleiden. Om gebruikers een kabelrups-systeem voor nog langere slaglentes te kunnen bieden, heeft igus een nieuwe standaard ontwikkeld. Dankzij een geoptimaliseerd ontwerp kan de e-spool nu worden gebruikt voor het verplaatsen van kabels en slangen over een afstand van 21 meter, zonder dat hiervoor een motor nodig is.

Veilige kabelgeleiding op robots voor een lage prijs met het retractiesysteem van igus2-5-2019

Nieuw retractiesysteem voor kabelrupsen waarborgt een fail-safe functioneren van robots in moderne fabrieken Lassen, klinken, solderen: industriële robots moeten dynamisch kunnen werken en snel zijn in de productie. Daarom is een veilige en compacte geleiding van kabels en slangen nodig. Dit is de reden waarom de driedimensionale triflex kabelrupsen van igus worden toegepast. Wanneer de kabelrups lussen gaat vormen in het werkgebied, dan kan dit de kabels en slangen beschadigen en leiden tot een storing van de robot. Daarom heeft igus nu het nieuwe voordelige TR.RSEL retractiesysteem ontwikkeld. Het systeem geleid de kabelrups in lijn op de robot en waarborgt een probleemloos en fail-safe functioneren.

Uiterst flexibele Ethernet-kabels voor kabelrupsen met CC-Link IE Field certificaat25-4-2019

Nieuwe chainflex CAT5e en CAT6 kabels met voorspelbare en gegarandeerde levensduur en certificatie voor CC-Link IE protocollen CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft nu haar twee uiterst flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 verder doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en hebben het certificaat verkregen voor CC-Link IE protocollen voor de Aziatische regio alsook UL-certificering, verhoogd tot 600V, voor de Amerikaanse markt.

Een lange reis: 80 low-cost robots van igus voor onderzoek op universiteiten en hogescholen in India18-4-2019

Duits-Indiase kennisoverdracht met gemakkelijk te bedienen robotarmen voor eenvoudige automatiseringstaken Robotica en automatiseringstechnologie is een belangrijk onderwerp op universiteiten en hogescholen in India en niet alleen in Duitsland. De overheden van deze twee landen werken intensief samen om onderzoek op deze vlakken te stimuleren. In respons op de zoektocht van de Indiase overheid voor eenvoudige robotsystemen voor lesdoeleinden, was robolink, het voordelige bouwpakket van igus zo overtuigend, dat meer dan 80 robolink armen voor 40 onderwijsinstellingen werden besteld. Tijdens een workshop in Aken, deden professoren uit India directe ervaring uit de eerste hand op hoe gemakkelijk het is de low-cost robots van igus te gebruiken.

Verder groeien met motion plastics igus vergroot omzet met 8,5 procent3-4-2019

De motion plastics specialist introduceert op de Hannover Messe 120 kunststof-innovaties, die de techniek verbeteren en de kosten verlagen

Op een tablet onderweg online configureerbaar, als speciaal onderdeel met lange levensduur, 3D-geprint of uitgerust met Smart Intelligence – motion plastics ontwikkelen zich steeds meer tot high-tech componenten. Deze ontwikkelingen toont igus op de Hannover Messe van dit jaar, met liefst 120 noviteiten – van intelligent glijlager tot 's werelds eerste online-platform, dat aanbieders en gebruikers van voordelige robotica componenten bij elkaar brengt.