Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Kunststof recycling pionier Mura Technology viert de pre-opening van 's werelds eerste HydroPRS™ fabriek1-2-2024

Mura Technology begint met de inbedrijfstellingsfase van 's werelds eerste HydroPRS™-fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Eerste partner, igus, feliciteert Mura met deze mijlpaal op het gebied van recycling.

Kunststof afval wordt niet verbrand, maar in 30 minuten weer omgezet in olie – met gebruik van uitsluitend druk, hitte en water: deze revolutionaire HydroPRS™-recycling wordt nu voor het eerst op commerciële schaal geïntroduceerd. Het Britse bedrijf Mura Technology begint nu met de inbedrijfstelling van 's werelds eerste fabriek - met de steun van investeerder igus. Een belangrijke stap in de richting van een milieuvriendelijke en grondstofbesparende recycling economie voor kunstof.

De eerste HydroPRS™ kunstof recycling fabriek van Mura Technology opende op 26 oktober haar deuren voor investeerders, partners en voorstanders op het industrieterrein Wilton International in Teesside, Verenigd Koninkrijk, vlak voordat de fabriek in bedrijf zal gaan in 2024. De fabriek maakt gebruik van superkritisch water (water met een hoge temperatuur en een hoge druk) om producten zoals folies, potten of kuipen van meerlagige gemengde kunststoffen, die voorheen als onscheidbaar werden beschouwd, om te zetten in zo goed als nieuwe gerecyclede koolwaterstof-grondstoffen. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor de productie van nieuwe kunststoffen en andere producten. De capaciteit van de fabriek is 20.000 ton per jaar – met plannen om dit te verhogen tot meer dan drie keer deze initiële omvang. Tot nu toe konden gemengde kunststoffen alleen met veel moeite worden gescheiden naar type in mechanische recycling en eindigden ze daarom meestal in verbrandingsoven.

HydroPRS™ – Nieuw type omzetting bespaart 80% CO2 uitstoot
De voordelen van het nieuwe recyclingproces liggen voor de hand: door kunststof afval om te zetten in nieuwe grondstoffen gaat er geen ruwe olie verloren als waardevolle fossiele grondstof. Tegelijkertijd hebben onafhankelijke levenscyclusanalyses van WMG aan de Universiteit van Warwick aangetoond dat de CO2 uitstoot 80% lager is dan bij verbranding. Vergeleken met grondstoffen op basis van fossiele olie produceert HydroPRS™ producten met een gelijkwaardig of lager aardopwarmingsvermogen en bespaart het ongeveer 5 vaten olie voor elke ton verwerkt kunststofafval. Deze baanbrekende technologie betekent dat hetzelfde materiaal een onbeperkt aantal keren kan worden gerecycled. Dit betekent dat HydroPRS™ het potentieel heeft om kunststoffen voor eenmalig gebruik aanzienlijk te verminderen en de recyclebaarheid van materialen in de kunststofindustrie permanent te vergroten. "Deze technologie is een echte game changer in kunststofrecycling. We zijn er trots op dat we Mura als eerste partner mogen begeleiden op deze reis", zegt igus CEO Frank Blase. Hij had in 2019 over HydroPRS™ gelezen en was overtuigd van de toekomstige levensvatbaarheid ervan. igus heeft tot nu toe 5 miljoen euro geïnvesteerd om Mura te ondersteunen vanaf de opstartfase tot de commercialisering van de technologie.

igus' verklaarde doel: kunststoffen transformeren naar een circulaire economie
Als kunststofproducent voelt igus zich ook verantwoordelijk voor het voortdurend optimaliseren van de milieubalans van zijn materialen. Het ondersteunen van HydroPRS™ technologie is slechts een van de vele bouwstenen in dit proces. igus gebruikt 99% van het kunststofafval uit de productie voor nieuw granulaat voor de spuitgietmachines. In 2019 lanceerde igus ook "chainge" - een digitaal recyclingplatform voor afgedankte kabelrupsen en andere onderdelen van technische kunststoffen. In 2022 werd de eerste kabelrups gemaakt van 100 procent recyclaat. In het igus:bike project realiseert het bedrijf ook een kunststof fiets voor duurzame stedelijke mobiliteit, waarvan het frame en de wielen gemaakt kunnen worden van kunststof afval zoals oude visnetten. Kunststof afval op stortplaatsen en in de wereldzeeën wordt zo omgezet in een waardevolle grondstof.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.