Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

e-skin flat ESD: voor het hoogste niveau van veiligheid en zuiverheid in cleanrooms22-11-2023

igus voegt een elektrostatisch dissipatieve variant toe aan haar vrijwel deeltjesvrije e-skin flat kabelrupsserie

igus heeft een ESD-variant speciaal voor zeer gevoelige cleanrooms toegevoegd aan haar e-skin flat serie. Het nieuwe materiaal van de modulaire lintkabel voorkomt dat de kabelrups elektrostatisch wordt geladen en zorgt ervoor dat deze geen deeltjes genereert, zelfs niet tijdens zeer snelle bewegingen. Het modulair ontwerp met individuele pods maakt bovendien een snelle vulling van het energietoevoersysteem mogelijk.


Naast deeltjesvrije cleanrooms vereist de productie van de elektronica- en halfgeleiderindustrie ook machineonderdelen die elektrostatisch dissipatief zijn. Zelfs de kleinste stroomstoot als gevolg van elektrostatische lading kan het product gemakkelijk vernietigen. Daarom heeft igus een ESD-variant toegevoegd aan haar e-skin flat serie. De nieuwe zwarte e-skin flat is gemaakt van een elektrostatisch dissipatief materiaal. "Het nieuwe materiaal combineert de ESD-goedkeuring, die vaak vereist is, met de bewezen lage deeltjesemissie van de e-skin flat. De kabelrups produceert bijna geen deeltjes en dissipeert elektronische ladingen direct", zegt Kira Weller, kabelrups productmanager bij igus. "De nieuwe e-skin flat ESD geeft ons precies het product dat onze klanten nodig hebben om gevoelige elektronische componenten te produceren." De nieuwe kabel wordt gebruikt door bedrijven als Weiss, een automatiseringsspecialist, in zijn snelle HP70 pick & place eenheid, die een rol speelt bij toepassingen zoals materiaal handling in de medische en farmaceutische industrie. Weiss is enthousiast over de voordelen van de e-skin flat ESD. De igus lintkabel is veel sterker en stiller en minder gevoelig voor slijtage bij snelle bewegingen dan klassieke geribbelde beschermslangen. De e-skin flat heeft ook een modulair ontwerp, in tegenstelling tot gelamineerde lintkabels gemaakt van polytetrafluorethyleen (PTFE). In het eigen cleanroom-laboratorium van igus, dat samen met het Fraunhofer Instituut is ontwikkeld, heeft de nieuwe e-skin flat zich al bewezen in de hoogste cleanroom-klasse.

Gemakkelijke kabelvervanging
"Single pod" profielen zorgen voor een snelle en eenvoudige installatie van de e-skin flat, zodat het energietoevoersysteem eenvoudig kan worden uitgebreid. Een zip-lock-systeem maakt eenvoudige kabelvervanging mogelijk. "Dit is een groot voordeel ten opzichte van de veelgebruikte PTFE-lintkabels, waarbij de geslagen aders in een doorlopend lint zijn gelast en niet gescheiden kunnen worden. Als er één draad breekt, moeten gebruikers het hele systeem vervangen. Dat kost tijd en geld," zegt Weller. "Voor onze e-skin flat bieden wij de CFCLEAN-kabeladers aan voor de overdracht van energie-, motorbesturings-, bus- en ethernetsignalen. Zo krijgt de gebruiker een aansluitklaar energietoevoersysteem rechtstreeks uit één bron." Als langere rijwegen (tot vijf meter) nodig zijn, kan een steunkabelrups eenvoudig in de pods worden geïntegreerd. Afstandhouders, verbindingselementen uit de e-skin flat serie en de slimme i.Cee EC.S ultrasone conditiebewakingssensor zijn ook compatibel met de nieuwe ESD-kabelrups.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.