Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

manus award 2023: igus is opnieuw op zoek naar innovatieve toepassingen met kunststof lagers16-12-2022

igus reikt voor de elfde keer de manus award uit voor de meest creatieve, economische en duurzame toepassingen met polymeerglijlagers

Met onmiddellijke ingang accepteert igus inzendingen voor de manus award 2023, die de kunststofspecialist de afgelopen 20 jaar om de twee jaar heeft uitgereikt. De prijs bekroont de meest creatieve, economische en duurzame toepassingen van kunststof glijlagers in industriële toepassingen. Er was in 2021 een recordaantal deelnemers, met 582 inzendingen uit 41 landen. De winnaars van de gouden, zilveren, bronzen en groene manus awards ontvangen een prijzengeld van maximaal 5.000 euro.


Ongeacht of het nu gaat om een vuilniswagen, een verpakkingsmachine of een vliegtuigstoel: ingenieurs gebruiken steeds vaker glijlagers gemaakt van hoogwaardige kunststoffen. De voordelen liggen voor de hand: polymeerlagers zijn lichter dan metalen lagers, verbeteren de energie-efficiëntie, vereisen geen extra smeermiddelen dankzij de geïntegreerde smeermiddelen en beschermen hierdoor ook het milieu. "We zijn steeds weer verbaasd over de toepassingen waarin onze polymeerlagers nu in alle sectoren worden gebruikt," zegt Tobias Vogel, CEO van Glijlagers en Lineaire Technologie bij igus. "Om deze positieve ontwikkeling te bevorderen en innovatieve ingenieurs te belonen, eren wij de meest innovatieve toepassingen van polymeerglijlagers in industriële toepassingen met de manus award 2023." Gebruikers kunnen zich nu aanmelden voor de manus award 2023. igus aanvaardt inzendingen tot 10 februari 2023. Alles is mogelijk, van een toepassing in serieproductie tot maatwerk. De enige vereiste: er moet ten minste één afgerond prototype zijn. Een jury van deskundigen afkomstig uit de wetenschap, de industrie en gespecialiseerde media zal vervolgens vier prijzen ter waarde van maximaal 5.000 euro uitreiken: de gouden, zilveren en bronzen manus award en de groene manus award voor de meest duurzame toepassing. De winnaars ontvangen hun prijs op de Hannover Messe 2023.

De manus award wordt steeds populairder
igus organiseert de manus award al 20 jaar en dit jaar is het de elfde keer. De afgelopen jaren hebben meer dan 3.000 kandidaten uit de hele wereld aan de wedstrijd deelgenomen. De 10e editie van de prijs vond plaats in 2021 en trok een recordaantal van 582 inzendingen uit 41 landen. De gouden manus werd toegekend aan Kässbohrer Geländefahrzeug AG. In de vier oscillerende assen van het PowerBully rupsvoertuig heeft de voertuigfabrikant afscheid genomen van vuilgevoelige en onderhoudsintensieve metalen glijlagers en in plaats daarvan gekozen voor polymeer glijlagerbussen van het type iglidur TX1. Voor deze toepassing had igus de polymeerbussen vervaardigd en getest in voorheen ongekende afmetingen. Finbin won de groene manus. Het Finse bedrijf ontwikkelde een stofreservoir dat zonneenergie gebruikt om afval te comprimeren. Vuilbestendige en smeermiddelvrije glijlagers van tribologisch geoptimaliseerd kunststof iglidur G worden gebruikt in de luik-, pedaal- en transmissiekoppeling van de vuilnisbak.

Deelnamevoorwaarden, aanmeldingen van deelnemers en een overzicht van eerdere winnaars zijn te vinden op https://www.igus.eu/info/manus-award


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.