Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Blauwe FDA-conforme meskantrollen van igus voor maximale transportbandsnelheden29-10-2020

Rollers gemaakt van een nieuw iglidur A250 hoogwaardig polymeer, transporteren levensmiddelen betrouwbaar over de spleet tussen transportbanden

igus heeft nu een hoogwaardig polymeer ontwikkeld, speciaal voor toepassing in de levensmiddelenproductie. Met iglidur A250, breidt de motion plastics specialist haar productprogramma voor meskantrollen uit. Het blauwe tribo-polymeer kan niet alleen optisch worden gedetecteerd, is FDA- en EU-conform, maar ook slijtvast en is bestand tegen hoge bandsnelheden van tot wel 1 m/s.

Vanwege de toenemende vereisten ten aanzien van de productiviteit in de levensmiddelenindustrie, nemen de snelheden van de installatie, en daarmee ook de vereisten voor de machine-elementen, steeds meer toe. Dit was ook een uitdaging voor de meskantrollen, die bijvoorbeeld transportbanden voor deegwaren geleiden. Met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van glijlagertechniek, heeft igus nu een nieuw materiaal ontwikkeld, speciaal voor deze toepassing. "Met het nieuwe iglidur A250 tribo-polymeer, beschikken we voor de eerste keer over een polymeer in ons productprogramma dat voldoet aan de stringente hygiënevereisten voor zowel de FDA als de EU 10/2011 regelgevingen en tevens geschikt is voor hoge bandsnelheden", legt Lars Braun uit, hoofd van de sector management, levensmiddelen en verpakkingstechniek bij igus GmbH. Dit maakt het hoogwaardige polymeer ideaal voor meskantrollen. De nieuwe rollen gemaakt van iglidur A250 vragen slechts een gering aandrijfvermogen, dankzij de minimalisatie van de wrijvingscoëfficiënt. Net als alle iglidur polymeren, is iglidur A250 vrij van extern smeermiddel, ongevoelig voor stof en gemakkelijk te reinigen. Dankzij zijn blauwe kleur is het ook optisch te detecteren. Het nieuwe materiaal kon zijn lange levensduur en slijtvastheid in het eigen 3800 vierkante meter grote igus testlaboratorium bewijzen. Hier werd aangetoond dat iglidur A250 een levensduur had die 10 keer langer was dan andere FDA-conforme materialen van igus bij maximale bandsnelheden.

Meskantrollen voor veilig transport
Jarenlang zijn meskantrollen gemaakt van iglidur tribo-polymeren, beproefde oplossingen geweest in de levensmiddelenindustrie wanneer het gaat over het transporteren van producten over meskantrollen die beperkt zijn qua installatieruimte. Dit vanwege het feit dat wanneer twee transportbanden voor zeer kleine producten aan elkaar worden gekoppeld, de radii van de geleiderollers een spleet creëren tussen de banden. Een probleem voor ongebakken croissants, koekjes of zelfs gebak. Ze kunnen al snel in de spleet glijden tussen de transporbanden. Voor een veilige overdracht van deegwaren van band naar band, moeten daarom de afbuigradii tussen de banden van de flow-lijnen klein worden gehouden. Dit is waar meskantrollen een belangrijke rol spelen, omdat ze compact zijn en tevens de banden veilig geleiden. Behalve iglidur A250, biedt igus tevens de materialen iglidur H1, P210 en andere oplossingen in haar productprogramma voor meskantrollen welke geschikt zijn voor levensmiddelen, zoals A180 en A350.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.