Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Autonoom door de fabriek: dit is hoe igus geau-tomatiseerde voertuigen veiliger maakt14-11-2019

AGV's worden lichter en vragen minder onderhoud dankzij smeermiddelvrije motion plastics

In tijden van toenemende digitalisatie van fabrieken en magazijnen, voeren geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) een continue strijd in de interne intralogistiek. De betrouwbaarheidsvereisten zijn hoog om een snellere verwerking te waarborgen en een ongestoorde materiaalstroom. AGV-producenten rusten hun systemen daarom uit met motion plastics componenten van igus, welke autonome voertui-gen minder onderhoudsintensief, lichter, en energiezuiniger maken.

Het gebruik van geautomatiseerde geleide voertuigen neemt sterk toe. De redenen liggen voor de hand: bedrijven kunnen geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) gebruiken voor het verbeteren van de efficiency van de materiaalflow, om het werk voor de medewerkers gemakkelijker te maken of om het tekort aan gekwalificeerd personeel te compenseren. Echter, is het belangrijk dat de technologie betrouwbaar en voordelig in het gebruik is. Voor geautomatiseerde geleide voertuigen betekent dit: het autonome elekt-rische platform kan zich geen storingen veroorloven in het dagelijkse ge-bruik. Ze moeten 24 uur per dag werken, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Een uitdaging voor producenten van AGV's, welke overwonnen kan worden door het combineren van betrouwbare en voordelige compo-nenten.

Tribo-polymeer lagers reduceren de onderhoudskosten
De betrouwbaarheid en energiezuinigheid van een AGV kan aanzienlijk worden verbeterd met behulp van motion plastics van igus. "Smeermiddelv-rije en onderhoudsvrije iglidur tribo-polymeer lagers, die worden gebruikt in de hefinrichtingen en schaarliften van AGV's zijn tot wel 60 procent lichter dan metalen lagers. Dit bespaart op het voertuiggewicht en verhoogt de prestaties," zegt Christian Strauch, Industry Manager Material Handling bij igus. De lagers kennen een extreem lange levensduur. "Vezels en fillers versterken de lagers voor het absorberen van hoge krachten en randbelas-tingen. En geïntegreerde vaste smeermiddelen zorgen voor een onder-houdsvrij droog bedrijf." Naast tribo-polymeer glijlagers, omvat het glijlager-programma van igus ook lineaire-, tandkrans-, sferische en kogellagers.

Knapp Industry Solutions rust AGV uit met igus draadspindelmodules
Het igus AGV-programma omvat ook elektrisch aangedreven draadspin-delmodules. Gebruiker hiervan is onder andere Knapp Industry Solutions, die de "Open Shuttle" produceert - een voertuig dat autonoom door fabriekshallen rijdt en dozen transporteert tussen roltransportbanen. De shuttle is flexibeler dan intralogistieke automatiseringsoplossingen uit het verleden en kan snel worden aangepast aan veranderende processen. De rollenbak van het voertuig moet flexibel en in staat zijn, om zich constant aan verschillende overdrachtshoogten aan te passen. De beweging wordt uitgevoerd met behulp van twee lichte en robuuste drylin SLW draadspin-dels, die zijn uitgerust met onderhoudsvrije polymeren bekledingen en spin-delmoeren en die punten scoren met een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur.

igus kabelrupsen en kabels verhogen de bedrijfsduur van AGV's
De installatieruimtes in AGV's zijn vaak heel beperkt. Toch biedt igus, om de kabels veilig te geleiden, kabelrupsen met zeer kleine buigradii. Dit omvat onder andere de E2 micro, die is ontworpen voor extreem krappe ruimten. Deze is licht, kent een kleine buigradius en een inwendige hoogte van slechts 5 mm. igus beschikt over de bijpassende kabelrupskabels in haar productassortiment, met of zonder connectoren, inclusief diegene die ge-bruikt kunnen worden voor AGV's in vrieshuizen bij temperaturen tot -35°C. Om de klant de zekerheid te geven dat de energietoevoer van zijn AGV zelfs onder deze zware omstandigheden betrouwbaar werkt, runt igus een vriesruimte in Keulen waar de kabels worden getest onder realistische om-standigheden. De ruimte maakt deel uit van het testlaboratorium van igus ter grootte van 3.800 vierkante meter, waar elk jaar twee miljard testcycli worden uitgevoerd. Het resultaat is dat igus de enige aanbieder is die in staat is een unieke garantie te bieden van 36 maanden op haar kabels. Dit geeft AGV-fabrikanten en hun klanten extra betrouwbaarheid bij het gebruik van geautomatiseerde geleide voertuig systemen.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.