Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Grijp-automatisering: een kosteneffectieve delta-robot van igus als bouwset24-1-2019

Op de automatica beurs van 2018 presenteerde igus snelle low-cost robots voor minder dan €5000,-

Grijpt gemakkelijk, kosteneffectief en snel: dat is precies wat de nieuwe delta robot van igus doet! Bestaande uit onderhoudsvrije tandriemen, smeermiddelvrije gewrichten, encoders en stappenmotoren, heeft igus nu een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing ontwikkeld voor assemblagetaken. Direct uit voorraad leverbaar als voor-geassembleerd constructiesysteem of kant-en-klaar systeem geleverd, kan de unit direct worden gebruikt. De aankoopkosten verdienen zich binnen een half jaar terug.


Automatiseer eenvoudige taken snel, gemakkelijk en kosteneffectief: dat is het doel van igus met haar low-cost automatiseringsproducten. Behalve haar tafelportalen, heeft de plastics specialist nu een compleet nieuw product ontwikkeld in de vorm van een delta robot. Deze werd gepresenteerd aan een specialistisch publiek op de automatica beurs van 2018 in München. De robot is gebaseerd op drie onderhoudsvrije drylin ZLW tandriemassen, smeermiddelvrije igubal koppelingsstaven en bijpassende adapterplaten. NEMA stappenmotoren en encoders waarborgen de snelle handling van maximaal 1 kilogram met een nauwkeurigheid van ± 0,5 mm. Het complete systeem heeft een installatieruimte van 420 mm in diameter en kan tot maximaal 5 kg dragen bij lage snelheden. De lichtgewicht constructie met aluminium en kunststof zorgt er voor dat de delta robot extreem kosteneffectief is met een prijs van minder dan €5000,-. Ook biedt ze hoge snelheden met een pick-frequentie van tenminste 60 per minuut. "Met de kosteneffectieve delta robot kunnen klanten hun eigen besturingsbox en integratie hebben voor circa €10.000,- tot €15.000,-. Ze verdienen zich binnen enkele maanden, maximaal een half jaar terug," legt Stefan Niermann uit, hoofd van de drylin lineaire- en aandrijftechnologiedivisie bij igus GmbH.

Leverbaar als modulaire set of kant-en-klaar systeem
Afhankelijk van de vereisten van de klant, kan de nieuwe delta robot vanaf 24 uur worden geleverd als voor-geassembleerde set met montage-instructies in een doos met een gewicht van 18 kg, of als een kant-en-klaar systeem in een transportframe. Als optie kan de klant haar eigen software en besturingssysteem gebruiken, of het intuïtief en gemakkelijk te gebruiken dryve D1 besturingssysteem. Het gebruik van de delta robot is heel geschikt voor eenvoudige assemblagefuncties, pick and place taken alsmede voor applicaties in de inspectietechnologie. Naast de delta robot, biedt igus ook andere low-cost roboticasystemen met haar robolink productprogramma. Dit programma biedt de gebruiker de kans om losse robotarmen samen te stellen met tot wel 5 assen, op basis van een modulair systeem bestaande uit verschillende verbindingen met een breed scala aan kunststof tandwielen, motoren en interface-connectoren.