Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Veilig afgedicht: iglidur afdichtingsconcept voor een langere levensduur28-11-2018

Nieuwe afdichtingen voor onderhoudsvrije glijlagers van igus bieden extra hygiëne en bescherming tegen extreme vuilophoping.

Veel vuil, abrasief stof en agressieve media kunnen onder extreme omstandigheden glijlagers belasten en de as beschadigen. Voor het verder optimaliseren van de veiligheid van machines en installaties in deze gevallen, heeft igus nu afdichtingsringen ontwikkeld voor haar smeermiddelvrije polymeer flenslagers. Breng de afdichting op de flens aan en het beschermt het glijlager en de componenten er achter. Op deze manier kan machinestilstand worden vermeden en kan de levensduur worden verhoogd.

Wanneer de ontwerper zoekt naar een glijlager met lange levensduur voor zijn toepassing, dat bestand moet zijn tegen vuil, stof, chemicaliën, weer en wind, dan kiezen veel gebruikers al voor iglidur glijlagers gemaakt van high-performance kunststoffen. Dit omdat de igus materialen smeermiddelvrij en dus onderhoudsvrij zijn. Vuil hecht zich niet aan de lagers, in tegenstelling tot de metalen versies. Een ander voordeel: de polymeer glijlagers kunnen niet roesten. Voor toepassingen met extreme vuilophoping, bijvoorbeeld in de bouw of landbouwmachines, heeft igus nu een extra veiligheidsconcept ontwikkeld in de vorm van afdichtingsringen. De afdichtingen zijn leverbaar voor alle igus flenslagers - in alle afmetingen en voor meer dan 50 materialen - waardoor een breed scala van toepassingsgerelateerde materiaalcombinaties haalbaar is. De flexibele afdichtingsringen worden simpelweg op de flens geschoven, waarmee ze het glijlager en de componenten erachter, beschermen tegen het binnendringen van vuil en media. Voor toepassingen waar klanten vertrouwen op aanvullende smering, waarborgt de afdichtingsring dat de smeermiddelen niet uit het lager worden geperst. De slijtage wordt verder gereduceerd, de as wordt beschermd tegen corrosie en de levensduur van toepassingen wordt verbeterd.

Universele toepassing in omgevingen met speciale vereisten
igus biedt de afdichtingsringen aan in een all-round materiaal voor alle igus flenslagers en in een FDA-conform materiaal. Deze zijn vooral geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. De FDA-conforme afdichtingen, in combinatie met de flenslagers gemaakt van FDA-conforme materialen zoals A160, A180 en A350, kunnen lagerpunten en componenten beschermen tegen agressieve reinigingsmiddelen terwijl ze de hygiëne optimaliseren. Als toevoeging op de landbouw en machinebouw industrie, zijn mogelijke toepassingsscenario's voor de all-rounder afdichtingsringen algemene werktuigbouw voor langzaam draaiende pompen en transportbanden, alsook servomotoren in de automotive industrie. De glijlagers met afdichting zijn gebruiksklaar, worden verzonden als complete oplossing, leverbaar in verschillende uitvoeringen en combinaties, volgens de wensen van de klant.