Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Speciale onderdelen voor klanten nog sneller gemaakt: igus verdrievoudigt haar 3D-printservice14-11-2018

Nieuwe laser-sinter printers breiden de 3D-printcapaciteit voor de productie van slijtvaste componenten met lange levensduur uit.

De vraag naar speciale maatwerk oplossingen neemt toe, voor de motion plastic specialist igus. Steeds meer klanten maken gebruik van de snelle 3D-printservice voor slijtvaste componenten met een lange levensduur van high-performance plastics. Of het nu is voor het op korte termijn inkopen van reserve-onderdelen. Voor het maken van prototypen of voor de productie van smeermiddelvrije kleine series. Om aan deze vraag te voldoen, verdrievoudigt de plastics specialist uit Keulen haar 3D laser-sinter printcapaciteit.

Wanneer de gebruiker een abrasiebestendig speciaal onderdeel wil produceren, of een kleine serie, dan biedt igus de juiste oplossing met de 3D printservice. Ga naar www.igus.nl/3D-printservice, upload CAD-bestand, selecteer materiaal en activeer de bestelling. Op deze manier kan de gebruiker, van hobbyist tot grote industriële klant, snel de slijtvaste speciale oplossing van igus verkrijgen. De meeste componenten worden vervaardigd via het laser sinter proces. In dit proces, wordt het abrasiebestendige laser sinter-materiaal iglidur I3, speciaal ontwikkeld door de motion plastics specialist igus, aangebracht op het hele werkplatform en gesinterd met een laser. Na elke stap wordt de plaat verlaagd en wordt een nieuwe laag aangebracht. "Vanwege de grote vraag naar slijtvaste speciale oplossingen via de 3D printservice, hebben we nu onze capaciteit verdrievoudigd met nieuwe lasersinterprinters," legt Tom Krause uit, hoofd van Additive Manufacturing bij igus.

Snel geprinte complexe componenten

De voordelen van het lasersinterproces liggen voor de hand. De lasersinter-printers kunnen eenvoudige, complexe en mobiele oplossingen produceren. "In een installatieruimte van 220x170x300 mm bijvoorbeeld, kunnen 5000 glijlagers met een binnendiameter van 10 mm worden geproduceerd met de lasersinter-methode binnen 30 uur. Lasersinteren waarborgt dat we de componenten niet alleen snel, maar ook sterker en voordeliger kunnen produceren dan met het FDM proces," merkt Tom Krause op. Hoge kosten zoals de productie van spuitgietmatrijzen, vervallen. Eventuele ontwerpwijzigingen kunnen gemakkelijk op de computer worden gemaakt. Bij de conventionele manier van spuitgietmatrijzen maken, zou de hele matrijs vervangen moeten worden. Daarnaast is er geen prijsverschil tussen complexe en eenvoudige vormen. Wanneer de klant slijtvaste tandwielen wil laten produceren, dan kan hij kiezen uit het abrasiebestendige lasersintermateriaal iglidur I6, dat speciaal werd ontwikkeld voor tandwielen, in de 3D printservice. Wanneer grote series tot wel 4000 componenten geprint moeten worden, dan kunnen spuitgietmatrijzen ook worden geproduceerd middels 3D printen, die later worden gebruikt in de spuitgietmachine. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker een geschikt materiaal kan kiezen uit meer dan 50 iglidur materialen.