Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Schone geleiding: nieuwe igus glijfolie met FDA- en EU-conformiteit voor lineaire systemen2-8-2018

De firma igus breidt haar programma van glijfolie uit met het FDA- en EU-conforme high-performance plastic iglidur A160

Lineaire geleidingssystemen van igus waarborgen de nauwkeurige en snelle afstelling van machines in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Door geïntegreerde, onderhoudsvrije en slijtvaste glijfolie die wordt gebruikte in de sleden kunnen de lineaire geleidingen glijden zonder smeermiddel. De firma igus heeft nu een FDA- en EU-conforme glijfolie van het high-performance plastic iglidur A160, dat met name geschikt is voor de speciale hygiëne-vereisten van de levensmiddelenindustrie. Het wordt vooral gekenmerkt door haar lange levensduur op FDA- en EU-conforme roestvast stalen assen en in natte omgevingen.

Schoon, smeermiddelvrij en corrosiebestendig: dat zijn de vereisten in de voedingsindustrie voor geïnstalleerde machine-elementen. Hierdoor zijn onderhoudsvrije kunststof oplossingen steeds vaker de juiste keuze. Smeermiddelvrije geleidingssystemen van igus worden al gebruikt in talloze toepassingen in de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie, vanwege hun uitgebreide prestatiebereik; of het nu is in vulsystemen of in de fles verwerkende industrie. Glijfolies gemaakt van high-performance kunststoffen waarborgen een soepele en schone afstelling. Vooral voor toepassingen in de voedingsindustrie, kunnen gebruikers nu vertrouwen op hygiënische lineaire geleidingen, dankzij de nieuwe smeermiddelvrije lineaire glijlagers gemaakt van iglidur A160. Het blauwe materiaal voldoet aan de FDA en EU regelgeving 10/2011 EC en is daarom geschikt voor de speciale vereisten van de voedingsindustrie. iglidur A160 heeft een lange en online calculeerbare levensduur op roestvaststalen assen, zelfs in natte gebieden. Het high-performance kunststof wordt ook gekenmerkt door haar hoge mediabestendigheid. Een ander voordeel: de glijfolie is niet vatbaar voor verontreiniging dankzij de geïntegreerde vuil afvoerkanalen en is gemakkelijk te reinigen en te vervangen. Het nieuwe lineaire lagercomponent is momenteel leverbaar in acht dimensies voor alle drylin W behuizingslagers en sleden, en tevens voor alle drylin R ronde geleidingen.

Beproefde slijtvastheid op roestvast stalen assen
In het eigen testlaboratorium, met een oppervlakte van 2750 vierkante meter, heeft igus de nieuwe glijfolie getest op diverse roestvast stalen assen, naast kunststof glijfolies die al deel uit maakten van het igus programma, gemaakt van iglidur J200, iglidur J, iglidur A180, iglidur E7 en iglidur X. iglidur J200 is het gevestigde standaard materiaal in combinatie met aluminium assen, terwijl iglidur J geschikt is voor alle as materialen. Voor gebruikers die vertrouwen op drylin lineaire systemen met stalen assen, biedt igus iglidur E7, een duurloper in haar productprogramma, terwijl het gebruik van iglidur X glijfolies vooral geschikt is voor toepassingen die een hoge temperatuurbestendigheid en een hoge chemische resistentie vereisen. De slijtagetest liet zien dat het nieuwe iglidur A160 de beste slijtagewaarden kent op diverse roestvast stalen assen. Daarom is de nieuwe glijfolie een ideaal glijmateriaal voor roestvast stalen geleidingen die worden gebruikt in de levensmiddelenindustrie.