Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Merchandise Management 4.0: Digitale igus kabelcatalogus met BMEcat9-8-2018

Er is nu een digitale catalogus beschikbaar voor chainflex kabels

Selectie, inkoop, bestellen, facturatie - complex merchandise management met producten in B2B toepassingen vragen vooral om één ding: eenvoudige en gestandaardiseerde processen van de fabrikant tot de ontvanger, en dat uniform, wereldwijd. Onder de naam BMEcat, heeft de Duitse vereniging voor supply chain management, inkoop en logistiek (Bundesverband Materialwirtschaft und Einkauf (BME)) een standaard ontwikkeld voor de elektronische uitwisseling van catalogi-data, welke eenvoudig geïntegreerd kan worden in bestaande goederenbeheer-systemen. igus, de motion plastics specialist, maakt nu gebruik van dit uitwisselingsformaat voor catalogi-data voor haar chainflex kabels die worden gebruikt in bewegende toepassingen.

Het principe kan eenvoudig worden uitgelegd: in plaats van het moeizame bladeren door gedrukte catalogi, het selecteren van producten en het opschrijven van hoeveelheden en artikelnummers, vormen gestandaardiseerde processen het hart van de elektronische productcatalogus volgens het BMEcat formaat. Alle componenten die relevant zijn voor het beheersen van de goederenstroom zijn geclassificeerd volgens een uniform systeem, inclusief adressen, sleuteldata, productkarakteristieken, foto's en prijzen. De voordelen van het BMEcat-formaat worden duidelijk nadat de master-gegevens eenmaal zijn vastgelegd. De noodzakelijke productinformatie wordt opgeslagen in een bestand, is zichtbaar in één oogopslag, kan snel worden opgeroepen en kan in slechts enkele muisklikken worden bewerkt.

chainflex kabels kunnen nu ook via eCl@ss worden besteld
igus maakt gebruik van de eCl@ss voor elektronische goederenbeheersystemen overeenkomstig de ISO/IEC standaard, andere erkende classificatiesystemen zoals ETIM of UNSPC worden eveneens ondersteund. Omdat BMEcat gebruikt maakt van deze wereldwijde datastandaard, werkt de digitale uitwisseling van productgegevens zowel in verschillende sectoren als in verschillende landen en talen. Van nu af aan wordt het volledige productbereik met meer dan 1.400 verschillende chainflex kabels beheerd in de digitale productcatalogus - een procedure die het bestelproces veel gemakkelijker maakt voor klanten. Sinds bijna 30 jaar geleden de eerste chainflex kabels in de markt werden geïntroduceerd, is de variatie aan producten zo groot geworden dat gestandaardiseerde processen nu lonend zijn in het B2B zaken doen. In het geval van de geconfectioneerde readycable drivekabels alleen al, zijn er meer dan 4.200 typen voor 24 fabrikant-standaarden waar uit gekozen kan worden. Merchandise Management 4.0 met igus betekent intelligente processen, geen snijkosten, geen minimale bestelhoeveelheid, kabel kan per meter verkocht worden en het bestellen van geconfectioneerde goederen - met een levensduurgarantie van 36 maanden op alle chainflex kabels die worden verkocht in bewegende toepassingen. Hiervoor biedt igus online tools voor configuratie en calculatie, die gratis gedownload kunnen worden - gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en digitaal.