Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Online de levensduur van 3D-geprinte lagers berekenen met igus17-5-2018

De gratis online tool maakt concrete uitspraken over de levensduur van additief geproduceerde lagers mogelijk.

Het 3D-printen van smeermiddelvrije en onderhoudsvrije lagers van tribo-polymeren geeft meer vrijheid in engineering en ontwerp. Tegelijkertijd wordt een grote mate van slijtvastheid van de gebruikte componenten behouden. Om dit te bereiken, onderzoekt en ontwikkelt igus nieuwe 3D-materialen voor bewegende toepassingen. Dankzij uitgebreide test reeksen, in het grootste testlaboratorium van de sector, kan igus de levensduur van additief geproduceerde polymeerlagers online berekenen.

De levensduur kennen van het lagersysteem is van belang om veilig en betrouwbaar te werken met bewegende toepassingen. Dit is precies waar de online tools van igus (de specialist in bewegende kunststof onderdelen) voor worden ingezet. De exacte berekening van de levensduur van igus-producten zijn mogelijk door onderzoek en testresultaten in het grootste testlaboratorium van de sector. In het testlaboratorium worden alle iglidur-plastics getest op slijtage en frictie. 10.000 testen per jaar vullen de database voor de online levensduur-calculator "iglidur® expert" (www.igus.eu/iglidur-expert). In slechts vier stappen, registreert het iglidur® expert-systeem de individuele vereisten. Vervolgens voorziet het de gebruiker online van een uitgebreide geschiktheids- en levensduuranalyse van alle smeermiddelvrije en onderhoudsvrije iglidur®-materialen. De berekening van de exacte levensduur is niet beperkt tot spuitgiet geproduceerde iglidur-lagers, maar is ook beschikbaar voor 3D-geprinte lagers.

Tribo-filamenten en tribo SLS-poeder voor grote slijtvastheid
Sinds het eerste iglidur tribo-filament op de Hannover Messe van 2014 werd geïntroduceerd, door het bedrijf, is het product assortiment voortdurend uitgebreid. Met het recente aanbod van zes tribo-filamenten voor het FDM-proces en twee materialen voor het SLS (selective laser sintering), kunnen bijvoorbeeld lagers worden gemaakt die direct in industriële toepassingen worden gebruikt. Met de 3D-printservice kunt u in slechts drie eenvoudige stappen prototypes of speciale onderdelen voor kleine batches maken - van configuratie tot het bestellen - gemakkelijk, snel en tegen lage kosten. Minder materiaal- en energieverbruik, evenals een snelle en op maat gemaakte productie, bieden een enorm besparingspotentieel. Dankzij de uitgebreide testen in het laboratorium, zoals bij de spuitgegoten onderdelen, kan de levensduur van de additief gefabriceerde onderdelen nauwkeurig worden berekend. Deze unieke levensduurberekening van 3D-geprinte lagers is verwerkt in iglidur Expert (www.igus.eu/iglidur-expert) voor de iglidur I3 en I180 tribo-filamenten. De online levensduurberekening wordt tot de Hannover Messe van 2018 aangeboden voor alle zes materialen


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.