Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Motek 2023: igus presenteert een nieuw glijlager gemaakt van kunststof regranulaat13-12-2023

De ECO P210, een chemicaliënbestendige variant, is toegevoegd aan de iglidur ECO serie

Kunststof is een waardevolle bron. Er mag geen gram verloren gaan. Daarom produceert igus, voor de iglidur ECO glijlager serie, regranulaat uit aanspuit- en defecte spuitgegoten onderdelen. Nieuw in het assortiment en te zien op de Motek 2023 vakbeurs in Stuttgart: de iglidur ECO P210, een chemicaliënbestendige versie.

Het nieuwe iglidur ECO P210 glijlager is geschikt voor machines die regelmatig in contact komen met chemicaliën, van roerwerken en laboratoriummolens tot filtratieapparaten en autowasstraten. De aanbevolen maximale oppervlaktedruk bij kamertemperatuur is 50 MPa. Dit komt overeen met 5000 kilogram per vierkante centimeter. De verwerkingstemperatuur ligt tussen -40°C en 100°C. Zoals bij alle igus glijlagermaterialen is geen externe smering met olie of vet nodig. Vaste smeermiddelen zijn in het materiaal geïntegreerd om een droge werking met lage wrijving te garanderen.

Laboratoriumtests bewijzen de kracht van de ECO serie
“Uit onze eigen laboratoriumtesten blijkt dat glijlagers van regranulaat vrijwel dezelfde prestaties leveren als de conventionele iglidur P210 serie. Ze zijn eveneens bestand tegen randdrukbelasting, schokken en stoten met slechts kleine concessies", zegt Stefan Loockmann-Rettich, Hoofd Business Unit iglidur glijlagers bij igus. "De ECO-variant kan daarom ook het merendeel van de toepassingen aan." igus biedt een online tool voor nauwkeurige levensduurberekening. Klanten kunnen er snel achter komen of de ECO-variant in hun specifieke geval de moeite waard is. ECO P210 is het vijfde lid van de iglidur ECO familie. Ook verkrijgbaar zijn ECO H, een materiaal voor corrosieve en warme omgevingen; ECO P, een materiaal met lage vochtopname voor buitentoepassingen met hoge luchtvochtigheid; ECO G, een all-rounder die bestand is tegen een hoge lasten, en ECO A180, een bijzonder betaalbaar glijlager. “Alle ECO-materialen bestaan voor tenminste 97% uit regranulaat”, zegt Loockmann-Rettich.

igus stimuleert de transformatie naar een duurzame circulaire economie
De ontwikkeling van de ECO-serie is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van igus. igus toont onder andere de CO₂-voetafdruk van de best verkochte iglidur-materialen. Hierdoor kunnen klanten het lager met de laagste CO₂-voetafdruk vergelijken en selecteren. igus streeft ernaar de klassieke lineaire kunststofeconomie te transformeren naar een duurzame circulaire economie. Daartoe recyclet het niet alleen, maar investeert het ook in innovatieve technologieën, zoals die van Mura Technology, een Brits bedrijf dat een proces ontwikkelt om kunststof met behulp van water, hoge temperaturen en druk weer om te zetten in ruwe olie.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.