Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

igus is op zoek naar unieke toepassingen met kabelrups-systemen29-11-2023

Inschrijvingen voor de negende vector award worden nu geaccepteerd / deadline: 9 februari 2024

Oproep aan engineers van over de hele wereld: de igus vector award gaat zijn volgende ronde in. Voor de negende erkent igus design engineers en projectmanagers voor het creatieve, moedige gebruik van energietoevoersystemen en kabels gemaakt van hoogwaardige kunststoffen. De winnaars ontvangen een prijzengeld van maximaal € 5.000.


Kunstmatige intelligentie, machine learning en Industry 4.0 zijn trending topics in de media en bij het grote publiek. "Maar je vergeet gemakkelijk dat engineers ook op andere, relatief onopvallende gebieden verbazingwekkende vooruitgang boeken - bijvoorbeeld op het gebied van kabel- en slanggeleiding in machines en systemen", zegt Michael Blass, CEO kabelrups-systemen bij igus. Dit vereist steeds meer vaardigheid en expertise van de kant van design engineers. Klanten stellen meer eisen dan ooit tevoren: hydraulische slangen die tonnen wegen die zich op een fail-safe wijze verplaatsen over een rijweg van meer dan 1 km - in gigantische graafwielbaggers bijvoorbeeld. Datakabels die de wildste 3D-bewegingen kunnen volgen op knikarmrobots in fabrieken. Kabelrups-systemen die voldoen aan de strengste cleanroom-eisen ter wereld bij de productie van elektronica. Stuurstroomkabels die zelfs in de kleinste installatieruimtes passen, nauwelijks groter dan een sigarenkistje. "Elke dag zien we hoe design engineers over de hele wereld buitengewone ideeën implementeren met onze kabelrupsen en kabels om aan de steeds strengere eisen te voldoen. En kabelrups-systemen met een lange levensduur dragen in grote mate bij aan de duurzaamheid", zegt Blass. "We eren deze oplossingen, die vaak onder de radar blijven maar steeds meer invloed hebben op de kosteneffectiviteit van producten, met de vector award 2024."

Klaar voor de start: engineers uit alle landen, schrijf u in
Ingenieurs kunnen nu meedoen aan de wedstrijd voor de vector op www.igus.nl/vector-award. De deadline voor inzendingen is 9 februari 2024. Een panel van deskundige juryleden uit de wetenschap, gespecialiseerde media, industriële vakbeurzen en beroepsverenigingen zal vervolgens het project beoordelen en de meest indrukwekkende, buitengewone ideeën belonen, die worden gekenmerkt door moed en creativiteit. De winnaar ontvangt de gouden vector award en € 5.000,- aan prijzengeld. De tweede plaats ontvangt de zilveren vector en € 2.500,- en de derde plaats de bronzen vector award € 1.000. De groene vector award gaat gepaard met een beloning van € 1.000,- en gaat naar projecten waar duurzaamheid een bepalende rol speelt. De vector award prijsuitreiking zal ook in 2024 weer plaatsvinden op de Hannover Messe.

Breid uw netwerk uit, win klanten, verken carrièrepaden
igus kent de vector voor de negende keer toe. De wedstrijd vindt sinds 2008 elke twee jaar plaats en geniet wereldwijd een toenemende populariteit. In 2022 waren er 233 inschrijvingen uit 36 landen. Gepber Szinpad, een Hongaars bedrijf, won de eerste plaats voor een multifunctionele hal met geautomatiseerde rijen stoelen die met een druk op de knop van opstelling veranderen. Dercks Gartenbau ontving de groene vector voor het ontwikkelen van een nauwkeurige bewateringswagen voor potplanten. "De vector award is ook een uitstekende gelegenheid voor ingenieurs en bedrijven om de aandacht te trekken, hun netwerk uit te breiden en nieuwe klanten te winnen", zegt Blass. "Met dit in gedachten hopen we ook dit jaar op veel spannende projecten."

Strijd nu om de vector award op: www.igus.nl/vector-award


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.