Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
7e vector-award: deskundige jury is op zoek naar innovatieve kabelrups toepassingen21-11-2019

De inzendingsfase van de Vector Award is van start gegaan op de Motek-beurs Terwijl vele sterren en sterretjes nauwelijks kunnen wachten op de spotlights van een uitreikingsceremonie, staan ontwerpers doorgaans niet te popelen om in het voetlicht te treden. Maar de jury bestaande uit deskundigen bij de Vector Award is er zeker van dat het juist zij en hun uitvindingen zijn die aandacht verdienen - zij geven tenslotte vorm aan het dagelijkse leven in de industrie en ver daarbuiten. Daarom worden ontwerpers opgeroepen om mee te dingen naar de 7e Vector Award met hun gewaagde en buitengewone kabelrups toepassingen.

Autonoom door de fabriek: dit is hoe igus geau-tomatiseerde voertuigen veiliger maakt14-11-2019

AGV's worden lichter en vragen minder onderhoud dankzij smeermiddelvrije motion plastics In tijden van toenemende digitalisatie van fabrieken en magazijnen, voeren geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) een continue strijd in de interne intralogistiek. De betrouwbaarheidsvereisten zijn hoog om een snellere verwerking te waarborgen en een ongestoorde materiaalstroom. AGV-producenten rusten hun systemen daarom uit met motion plastics componenten van igus, welke autonome voertui-gen minder onderhoudsintensief, lichter, en energiezuiniger maken.

Vooruit, achteruit en in rondjes: igus zorgt voor plezier op achtbanen7-11-2019

Geconfectioneerd kabelrups-systeem van igus maakt de bootjes van een waterattractie snel! Zonneschijn, adrenaline, plezier in de attractie: steeds meer gezinnen worden aangetrokken door populaire pretparken, vooral in de zomermaanden. Waterattracties zijn zeer gewild, vooral wanneer de temperaturen stijgen, en dat geldt ook voor de 'Power Splash' van Mack Rides uit Waldkirch. Om ervoor te zorgen dat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen, bouwden de ontwikkelaars van de waterattractie een zwenkpoort, die speciale eisen stelde aan de energietoevoer. igus bood de juiste oplossing met een roterende module.

Video: e-loop – het veilige alternatief voor servicelussen31-10-2019

Weer en wind, vuil, ruwe omgang: boorplatformen, die olie- en gassector, offshore, bouwmachines en windturbines worden aan zware omstandigheden blootgesteld. Deze werken in op de installaties en machine-elementen en daarom zijn componenten met een lange levensduur nodig.

Nieuws uit het testlab: igus neemt geautomatiseerd high-speed systeem in gebruik24-10-2019

Kabelrups-systemen worden getest met snelheden tot wel 8 m/s over een rijweg van 400 meter Motion plastics specialist igus runt het grootste testlaboratorium in de sector met een oppervlak van meer dan 3.800 vierkante meter. 10 miljard testcycli worden elk jaar uitgevoerd voor alleen al de kabelrupsen en kabels. Nu heeft igus een nieuwe geautomatiseerde testfaciliteit voor lange rijwegen in gebruik genomen op haar buitenterrein in Keulen Porz-Lind (D). Polymeer kabelrupsen en kabels worden hier getest voor verplaatsingssnelheiden tot wel 8 m/s over een rijweg van 400 meter.

Infographic: hoe rolkabelrupsen meer betrouwbaarheid bieden op lange rijwegen17-10-2019

Van technische innovatie en de standaard tot een vooruitziende oplossing, dit kenmerkt de evolutie van rolkabelrupsen van igus. Al meer dan 45 jaar, ontwikkelt de motion plastics specialist energietoevoersystemen die betrouwbaar kabels geleiden voor alle media, zoals ethernet, servo- en motorkabels alsmede slangen. In het begin waren er bijna alleen maar producten voor de machinebouwsector, de uitvinding van de kabelrups meer dan 20 jaar geleden zorgde voor een doorbraak in andere industrietakken. De technische basis is de integratie van rollen in de kabelrupsschakels die zorgen voor een enorme reductie van de wrijvingscoëfficiënt bij lange rijwegen. De infographic legt uit hoeveel energie bespaard kan worden en welke snelheden met rolkabelrupsen bereikt kunnen worden.

Bestel snel de juiste connector in de nieuwe connector-webshop van igus10-10-2019

igus breidt haar diensten uit met een webshop voor connectoren Wanneer kabels geconfectioneerd moeten worden, dan kan de passende connector vaak snel worden gevonden, maar niet in kleine hoeveelheden worden besteld bij de fabrikant. Hier biedt igus nu een extra service met haar nieuwe connectoren webshop: de klant kan de juiste connector voor zijn kabel bestellen tegen een redelijke prijs, uit een breed scala aan gerenommeerde leveranciers zoals Harting of Intercontec, uit voorraad en zonder minimale bestelhoeveelheid.

Eén voor allen: snel geïnstalleerde houder voor meer veiligheid met cobots3-10-2019

Nieuwe universele houder voor kabelrupsen en beschermslangen waarborgt de veiligheid op het werk met alle collaboratieve robots (cobots) Wanneer mens en machine in de productie naast elkaar werken, dan is veiligheid op het werk een belangrijk aspect. Daarom heeft igus nu een nieuwe houder voor kabelrupsen en beschermslangen op cobots ontwikkeld. De Lean Robotics houder, welke middels het spuitgietproces wordt gefabriceerd, heeft een uniforme maat, waardoor deze zeer voordelig is. De houder kan in slechts enkele seconden middels klittenband geïnstalleerd worden. De nieuwe houder, die leverbaar is in drie uitvoeringen, maakt een universele veilige geleiding mogelijk voor data- en energie kabels.

Hard aan de buitenkant, "smart" aan de binnenkant: igus ontwikkeld 's werelds eerste intelligente glijlager26-9-2019

Het nieuwe "smart plastics" polymeer lager geeft zijn mate van slijtage tijdig aan en voorkomt storingen van machines en apparatuur Glijlagers krijgen vaak te maken met aanzienlijk negatieve invloeden zoals abrasief stof, hoge snelheden of chemicaliën. Om tijdig een indicatie van de slijtage mogelijk te maken van dergelijke glijlagers, heeft igus nu 's werelds eerste intelligente lager ontwikkeld met iglidur high-performance kunststoffen. Dit lager waarschuwt tijdig voor een dreigende storing. Operators van machines en apparatuur kunnen onderhoud, reparatie en het vervangen van onderdelen van te voren plannen.

"Hoe lang zal mijn geprint tandwiel meegaan?" Nieuwe igus online tool voorspelt levensduur19-9-2019

Gratis online expert-tool biedt concrete uitspraken over de levensduur van slijtvaste 3D-geproduceerde tandwielen Hoe lang zal mijn geprinte tandwiel meegaan? Om deze vraag te beantwoorden, heeft igus nu de tandwiel-levensduurcalculator ontwikkeld voor haar 3D-geprinte tandwielen, gemaakt middels laser-sintering van het high-performance kunststof iglidur I3. Met de nieuwe online tool, krijgt de gebruiker een concrete uitspraak binnen enkele seconden over de levensduur van het slijtvaste component.

Veel beweging in weinig ruimte met nieuwe compacte igus tandkranslager12-9-2019

Smeermiddelvrije tandkranslagers uit de serie PRT-04 besparen 60 procent gewicht en 50 procent ruimte Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Voor dergelijke compacte toepassingen heeft igus nu een nieuwe serie tandkranslagers voor gemiddelde belasting ontwikkeld. De tandkranslagers zijn niet alleen onderhoudsvrij en slijtvast, maar dankzij het gebruik van hoogwaardige polymeren is de installatiehoogte ook nog 50 procent minder en zijn ze 60 procent lichter, waardoor de gebruiker 20 procent op de kosten bespaart.

Nieuwe online tool voor onderhoudsvrije geleiderollers van igus29-8-2019

xiros expert helpt bij de eenvoudige selectie van lichtgewicht- en smeermiddelvrije glijlagers gemonteerd op kogellagers Onderhoudsvrij, hygiënisch en schoon: dat zijn de vereisten voor de levensmiddelen- en verpakkingssector voor hun componenten. Daarom vertrouwen ontwerpers van film- en etiketteersystemen op soepel lopende geleiderollers met smeermiddelvrij kunststof componenten van igus. Om de klant te ondersteunen bij de snelle selectie van de juiste roller voor hun toepassing, heeft igus nu een online expert ontwikkeld voor geleiderollers.

Onderhoudsvereisten van te voren geïdentificeerd met de nieuwe smart plastics lineaire geleiding22-8-2019

Intelligente igus sensoren houden de slijtage in de gaten van de glijfolie van de lineaire glijlagers, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt Het detecteren van de slijtage van de glijfolie in de lineaire systemen in een vroeg stadium was het doel van de ingenieurs bij igus, die nu een nieuwe, intelligente lineaire geleiding hebben ontwikkeld. Een sensor in de lagerglijfolie meet de individueel te bepalen slijtagelimiet en geeft een alarm wanneer deze limiet wordt bereikt. Hierdoor kan onderhoud van te voren worden gepland en onverwachte systeemstoring worden voorkomen.

chainflex kabels met cleanroom-certificering: hogere betrouwbaarheid met IPA-certificaat14-8-2019

Nieuwe deeltjesvrije Ethernetkabels met 36 maanden garantie doorstaan test met maar liefst 24 miljoen-slagen

Geen schuurplekken, geen deeltjes - en duurzaam. De weg naar het behalen van IPA cleanroom-classificatie is niet eenvoudig. Producten moeten een groot aantal tests doorstaan voordat ze het officiële certificaat van het Fraunhofer-instituut mogen ontvangen. Dit geldt ook voor de chainflex kabels van igus. Ze moeten gedurende een langere periode bestand zijn tegen de uiteenlopende condities waaraan ze in het eigen testlaboratorium blootgesteld worden. igus heeft de CFBUS.LB.045 en CFBUS.LB.049 speciaal kabels ontwikkeld om gebruikers te kunnen voorzien van cleanroom-gecertificeerde Ethernetkabels. Tijdens de test overleefden ze zonder storing meer dan 24 miljoen slagen, met een buigradius van slechts 55 mm.