Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Gemakkelijk bestuurde automatisering met de nieuwe dryve motorbesturingssystemen voor igus lineaire assen6-3-2019

igus motorbesturingssystemen D3 en D1 dryve voor eenvoudige of complexe besturing van lineaire systemen

Naast haar drylin E lineaire assen met DC-motoren, heeft igus nu een kostenbesparend en gemakkelijk te gebruiken besturingssysteem ontwikkeld. De D3 dryve bestuurt lineaire systemen volledig zonder software of pc. Daarnaast heeft igus ook haar D1 dryve besturingssysteem voor stappenmotoren, DC- en EC/BLDC-motoren verder verbeterd. Het motorbesturingssysteem voor complexere bewegingen kan intuïtief worden bediend via een browser en kan live worden gewijzigd.

Uiterst flexibele Ethernet-kabels met 600 Volt UL-certificaat voor Industrie 4.027-2-2019

Nieuwe CAT5e en CAT6 kabels voor gebruik in kabelrupsen met een nog langere levensduur en goedkeuring voor de Amerikaanse markt CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft nu twee uiterst flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 verder ontwikkeld, specifiek voor het dynamische gebruik in kabelrupsen. De nieuwe CAT5e en CAT6 kabels hebben een verbeterde UL-goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt met 600 Volt. De kabels zijn succesvol in het igus testlaboratorium getest, met meer dan 76 miljoen slagen en zijn uit voorraad leverbaar al vanaf één meter lengte.

Hydraulische slangen betrouwbaar in de kleinste ruimten geleiden met E2 kabelrups van igus20-2-2019

Nieuwe kabelrups reduceert onderhoudsintervallen van bouwmachines en mobiele kranen

Met de nieuwe E2 hydro-kabelrups beschikken we nu over een energie- en mediageleiding voor zelfs de kleinste installatieruimten op steunpoten. Sterk, ruimtebesparend en eenvoudig te installeren, de igus kabelrups geleid naast twee hydraulische slangen ook voedings- en stuurstroomkabels. De E2 hydro-kabelrups is de ideale oplossing voor speciale machinebouw, en het gebruik ervan reduceert onderhoudskosten en stilstandtijd.

Heet van de naald: het bedrijf igus stimuleert de ontwikkeling van hogetemperatuur filamenten met zelfgebouwde HT-printer13-2-2019

"Een goed voorbeeld van ons Low Cost Automation concept," zegt Tom Krause, igus GmbH, over de nieuwe door zijn team ontworpen en gebouwde hogetemperatuur 3D-printer Low Cost Automation in onze eigen fabriek: voortbouwend op dit idee, heeft igus een HT-3D printer gebouwd voor de ontwikkeling van nieuwe hogetemperatuur filamenten, gebruik makend van in-house machinebouw componenten. Op deze manier werden complete lineaire systemen, bestaande uit drylin W lineaire geleidingen, dryspin spindels gemaakt van roestvast staal en de igus standaard stappenmotoren gebruikt. Dankzij de nieuwe 3D-printer, kunnen gebruikers nu een smeermiddel- en onderhoudsvrij filament gebruiken voor de productie van hittebestendige speciale componenten met het iglidur J350 high-performance kunststof.

Drivekabels snel geleverd na eenvoudig online zoek- en bestelproces5-2-2019

De readycable productvinder van igus met de nieuwe geïntegreerde levensduurcalculator waarborgt een snelle levering, al vanaf 24 uur

Met behulp van de online "readycable productvinder" tool, kunnen geconfectioneerde drivekabels voor gebruik in kabelrupsen eenvoudig geselecteerd en besteld worden bij igus. De nieuwe geïntegreerde levensduurcalculator breidt service uit en voorspelt nu de kabellevensduur. Op deze manier kan de gebruiker zijn/haar speciale rupsgeschikte kabel selecteren, op lengte, uit meer dan 4.200 aansluitklare drivekabels.

Op zoek naar spectaculaire oplossingen in toepassingen van kunststof glijlagers30-1-2019

De manus award viert haar negende verjaardag – Doe nu mee!

Wat hebben een exo-skelet, een elektrische manipulator arm en een onderzoeksproject over ruimte-afval gemeen? Plastic glijlagers worden in alle drie de toepassingen gebruikt. Ook zijn ze alle 3 gekozen als winnende toepassingen bij de laatste manus award, die de motion plastics specialist igus elke twee jaar organiseert. Nu is het startsignaal gegeven voor de inzendingstermijn voor de komende editie. De winnaars zullen een prijzengeld ontvangen van tot wel 5000 Euro.

Grijp-automatisering: een kosteneffectieve delta-robot van igus als bouwset24-1-2019

Op de automatica beurs van 2018 presenteerde igus snelle low-cost robots voor minder dan €5000,-

Grijpt gemakkelijk, kosteneffectief en snel: dat is precies wat de nieuwe delta robot van igus doet! Bestaande uit onderhoudsvrije tandriemen, smeermiddelvrije gewrichten, encoders en stappenmotoren, heeft igus nu een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing ontwikkeld voor assemblagetaken. Direct uit voorraad leverbaar als voor-geassembleerd constructiesysteem of kant-en-klaar systeem geleverd, kan de unit direct worden gebruikt. De aankoopkosten verdienen zich binnen een half jaar terug.

Vervangen van bekledingen op de slimme manier met drylin W vervangende lagers van igus16-1-2019

Onbegrensde levensduur van drylin lineaire rails dankzij de nieuwe Exchange oplossing, een nieuw soort smeermiddelvrij lager De motion plastics specialist vertrouwt op bekledingen gemaakt van high-performance polymeren om te waarborgen dat igus lineaire geleidingen stil en nauwkeurig glijden. Om het vervangen ervan nog gemakkelijker te maken, in extreme situaties, heeft igus een vervangend lager ontwikkeld. Ontgrendel het lager, duw de bekleding er uit en vervang deze. Het principe van het drylin W Exchange lager is heel eenvoudig. Met behulp van het gratis montagegereedschap, kunnen de bekledingen in enkele seconden worden vervangen op de lineaire rail. Het onderhoudsbedrijf kan zo tijd en geld besparen.

Recordbrekende toepassing die al tien jaar in bedrijf is met 100% betrouwbaarheid9-1-2019

Nog altijd een wereldrecord: 's werelds langste kunststof kabelrups met een rijweg van 615 meter is afkomstig van igus

24/7 in bedrijf of maanden achter elkaar stilstaan – dit zijn de extreme omstandigheden waarmee 's werelds grootste kunststof kabelrups te maken heeft bij de met bruinkool gestookte elektriciteitscentrale in Tušimice, Tsjechië. Het rol-kabelrups-systeem van igus presteert dit nu al tien jaar lang, zonder enig falen over een rijweglengte van maar liefst 615 meter.

Veilig afgedicht: iglidur afdichtingsconcept voor een langere levensduur28-11-2018

Nieuwe afdichtingen voor onderhoudsvrije glijlagers van igus bieden extra hygiëne en bescherming tegen extreme vuilophoping. Veel vuil, abrasief stof en agressieve media kunnen onder extreme omstandigheden glijlagers belasten en de as beschadigen. Voor het verder optimaliseren van de veiligheid van machines en installaties in deze gevallen, heeft igus nu afdichtingsringen ontwikkeld voor haar smeermiddelvrije polymeer flenslagers. Breng de afdichting op de flens aan en het beschermt het glijlager en de componenten er achter. Op deze manier kan machinestilstand worden vermeden en kan de levensduur worden verhoogd.

Snelle, veilige automatisering met nieuwe kabelrups-oplossingen voor lange rijwegen21-11-2018

De platte kabelrups van igus waarborgt een compacte energie- en datatoevoer in de productie

Productie-automatisering neemt in het kielzog van Industrie 4.0 constant toe en vraagt om betrouwbaardere en ruimtebesparende energietoevoer oplossingen. igus heeft nu de vlakke kabelrups ontwikkeld, een innovatief kabelrups concept voor lange rijwegen en hoge snelheden. Met een op de zijkant gemonteerde kabelrups in een nieuwe, speciaal ontwikkelde geleidegoot, waarborgt het systeem een uitvalbestendige energie- en datatoevoer.

Stiller, sterker en sneller te vullen: de nieuwe kabelrupsstandaard van igus voor kleine en middelgrote maten19-11-2018

E2.1 serie reduceert de geluidsopbrengst met 10 dB en de montagetijd met 50%

De nieuwe E2.1 serie welke voorheen alleen beschikbaar was voor dure specialistische kabelrupsen, is nu de standaard geworden bij igus. Het nieuwe kabelrups-programma, wordt gekenmerkt door een lange levensduur, zeer stille werking en de gemakkelijke bevulbaarheid. Dit bespaart de gebruiker 50% installatietijd. Tegelijkertijd voldoet de nieuwe kabelrupsserie voor gemiddelde belasting aan de behoeften van de machine, en niet andersom. In de toekomst kunnen gebruikers de ideale open of gesloten kabelrups voor een betrouwbare energietoevoer kiezen uit meer dan 850 alternatieven.

Speciale onderdelen voor klanten nog sneller gemaakt: igus verdrievoudigt haar 3D-printservice14-11-2018

Nieuwe laser-sinter printers breiden de 3D-printcapaciteit voor de productie van slijtvaste componenten met lange levensduur uit.

De vraag naar speciale maatwerk oplossingen neemt toe, voor de motion plastic specialist igus. Steeds meer klanten maken gebruik van de snelle 3D-printservice voor slijtvaste componenten met een lange levensduur van high-performance plastics. Of het nu is voor het op korte termijn inkopen van reserve-onderdelen. Voor het maken van prototypen of voor de productie van smeermiddelvrije kleine series. Om aan deze vraag te voldoen, verdrievoudigt de plastics specialist uit Keulen haar 3D laser-sinter printcapaciteit.

Snelheid voor een lage prijs: nieuwe igus kabel voor SEW- en Siemens motoren12-11-2018

Nieuwe aansluitklare zeer flexibele chainflex hybride kabelrupskabel is nu leverbaar met 36 maanden garantie

Wanneer de gebruiker op zoek is naar een flexibele drivekabel, dan biedt igus technisch de kosten-effectiefste oplossing. Voor SEW en Siemens motoren, heeft de motion plastics specialist nu de CF280.UL.H ontwikkeld, een nieuwe hybridekabel, specifiek voor gebruik in de kabelrupsen. Gebruikers van intralogistiek, bewerkingsmachinebouw of de automotive industrie kunnen nu vertrouwen op een oplossing met een garantie van 36 maanden, gekocht als meterwaren of als voorgemonteerde readycable.