Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Voor een unieke winkelwereld: igus low-cost robot in het design van uw keuze18-3-2020

Een op maat ontworpen robolink robotarm zorgt voor een snelle automatisering en een nieuwe winkelervaring

Vanuit de industrie, vinden robots steeds vaker hun weg naar de detailhandel. Ze waarborgen een snelle automatisering van processen en zijn ook echte blikvangers. Gebruikers stellen hoge eisen aan ontwerp en betrouwbaarheid tegen een voordelige prijs. Daarom biedt igus nu haar robolink DP low-cost robot aan - die bestaat uit hoogwaardige polymeren in een maatwerk design.


Cleanroom kabelrups van igus, die geopend kan worden. krijgt ISO klasse 113-3-2020

De modulaire e-skin energietoevoersystemen laten hun beste waarden zien in cleanroom tests uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut IPA

Voor een betrouwbare energietoevoer in cleanrooms, heeft igus het modulaire en te openen e-skin kabelrupsprogramma ontwikkeld. De kabelrupsen voorzien de installatie van data, media en energie zonder dat ongewenste deeltjes de lucht verontreinigen. Dit werd ook bewezen door het Fraunhofer instituut IPA. Alle vier de kabelrupstypes waren overtuigend in de tests - met en zonder kabels - en ontvingen het Fraunhofer certificaat ISO klasse 1 voor gebruik in cleanrooms.


Wanneer kunststof weer olie wordt: igus investeert in pionier op het gebied van chemisch recyclen6-3-2020

Cat-HTR technologie, ontwikkeld door Duitse wetenschappers, wint in 20 minuten grondstoffen terug uit kunststof afval

Hernieuwbaar, duurzaam en afvalreducerend: dit zijn de doelen die ten grondslag liggen aan de Cat-HTR (Catalytic Hydrothermal Reactor) technologie. Deze kan worden gebruikt om binnen 20 minuten kunststof afval te recyclen. De verkregen olie kan opnieuw worden gebruikt voor het produceren van nieuwe polymeerproducten. Om de circulaire economie van kunststoffen te stimuleren, heeft igus nu €4,7 miljoen geïnvesteerd in een bedrijf dat van plan is de eerste commerciële Cat-HTR fabriek op te starten.

Verticaal in plaats van horizontaal: hoe motion plastics de landbouwsector verduurzamen27-2-2020

Smeermiddelvrije tribo-polymeren waarborgen de betrouwbare werking van verticale landbouwsystemen Volgens de Verenigde Naties, zal de wereldbevolking groeien tot 9,7 miljard mensen in 2050. Met name de bevolkingsaantallen van de steden zullen aanzienlijk toenemen. Verticale landbouw wordt gezien als een veelbelovend alternatief voor conventionele methoden voor het produceren van voedsel voor het groeiend aantal stadsbewoners, op een betrouwbare en voordelige manier. In deze verticale boerderijen spelen motion plastics van igus reeds een belangrijke rol door hun kosten-efficiënte en betrouwbare werking.

speedigus service: de snelle manier naar slijtvaste maatwerk-onderdelen van igus13-2-2020

Productie van prototypes en grote aantallen gemaakt van tribo-polymeren snel geproduceerd middels verschillende productiemethoden

igus initieert het eerste recycling-programma ter wereld voor kabelrupsen31-1-2020

Recyclen van gebruikte kabelrupsen is goed voor het milieu

Wat gebeurt er wanneer een kunststof kabelrups haar maximale levensduur bereikt heeft? Meestal wordt deze gewoon afgevoerd en in de vuilverbranding verbrand samen met ander kunststof afval. Met haar "igus green chainge recycling programma", doet motion plastics specialist igus nu iets geheel nieuws: gebruikers kunnen hun kunststof kabelrupsen naar igus opsturen voor recycling – ongeacht de fabrikant waarvan de kabelrups afkomstig is. Ze kunnen de kosten voor het afvoeren elimineren en ontvangen ook een voucher waarmee ze aankopen kunnen doen bij igus. Klanten en het milieu profiteren hier beide van.

ROIBOT Award: igus is op zoek naar slimme Low Cost Robotica toepassingen31-1-2020

Een gespecialiseerde jury kent een prijzengeld toe van 5.000 euro voor innovatieve automatiseringsoplossingen

Eenvoudige automatisering en een snelle terugverdientijd (ROI) is de wens van vele kleine en middelgrote ondernemingen. Met name low-cost automatiseringsoplossingen zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots van igus kunnen dit realiseren dankzij het gebruik van kunststof. De mogelijkheden van kosteneffectieve automatisering worden aangetoond door de nieuwe ROIBOT Award. Het kenmerkt spannende Low Cost Robotica toepassingen.

igus 3D-printservice: slijtvaste kunststof componenten in 3 dagen!16-1-2020

Productieklare, speciale componenten met een lange levensduur uit de 3D-printer, verhoog de ontwerpvrijheid in de automotive industrie

Additieve productie geeft ontwerpers nieuwe vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen van speciale oplossingen, waaronder de ontwikkeling van efficiënte voertuigcomponenten. Wanneer lichtgewicht en slijtvaste componenten nodig zijn, dan biedt igus de juiste oplossing met haar 3D-printservice. Gebruikers kunnen hun speciale component, gemaakt van tribologisch geoptimaliseerde polymeren, via igus online in slechts enkele seconden bestellen. U kunt kiezen uit meer dan 55 smeermiddelvrije iglidur materialen.

In gebruik bij -40°C: hoe 25 kabelrupsen helpen bij het voorbereiden van vliegtuigen voordat ze gaan vliegen19-12-2019

Wrijvingsloze werking van een volledig automatisch onderhoudssysteem voor vliegtuigen mogelijk gemaakt door kabelrupsen en staande lagerblokken Het ijsvrij maken en wassen van vliegtuigen is nog steeds grotendeels een handmatig proces. Om tijd te reduceren, en daarmee ook kosten, ontwikkelde MSG Production AS een volledig geautomatiseerd alles-in-één concept dat vliegtuigen kan wassen én ijsvrij kan maken. Het Noorse bedrijf vertrouwt volledig op de voordelen van de motion plastics van igus: kabelrupsen uit de E2 en E4 series zorgen voor een betrouwbare kabelgeleiding en igubal staande lagerblokken voor de montage van de reinigingsspuitmonden.

Smart Factory met IoT: igus ontwikkelt smart plastics app voor Fanuc "FIELD system"5-12-2019

Nieuwe igus app voor Fanuc IoT platform maakt het mogelijk machinecomponenten te monitoren Om data van machines en systemen centraal te kunnen evalueren, presenteert Fanuc nu haar open industriële IoT platform genaamd "FIELD system". Het systeem kan productiemachines van alle fabrikanten met elkaar verbinden met behulp van een lokale netwerk topologie, waardoor een uitgebreide data-analyse mogelijk is van de hele procesketen. In deze infrastructuur worden apps van Fanuc en van externe leveranciers gebruikt. Nu heeft igus een smart plastics app voor het nieuwe systeem ontwikkeld. De app kan door onderhoudspersoneel worden gebruikt voor het bewaken van de conditie van hun igus componenten, zoals bijvoorbeeld kabelrupsen en kabels en hun onderhoudswerkzaamheden tijdig plannen.

Roterende bewegingen tot wel 7.000 graden in extreem kleine ruimtes met twisterband HD28-11-2019

Roteer kabels en slangen voor energie, data, lucht en vloeistoffen bij hoge snelheden veilig en zonder onderbreking igus heeft de twisterband HD ontwikkeld zodat kabels en slangen veilig en betrouwbaar kunnen worden geleid, zelfs tijdens roterende bewegingen. De lichtgewicht kabelrups is zeer stabiel, kan gemakkelijk worden gevuld en is zelfs bestand tegen rotatiesnelheden tot maar liefst 180 graden per seconde. Het roteert rond zijn eigen as. Vanwege de lange levensduur van de serie, heeft igus nu twee extra maten toegevoegd aan de twisterband HD productlijn. Deze nieuwe maten zijn speciaal bedoeld voor de kleinere installatieruimtes.

7e vector-award: deskundige jury is op zoek naar innovatieve kabelrups toepassingen21-11-2019

De inzendingsfase van de Vector Award is van start gegaan op de Motek-beurs Terwijl vele sterren en sterretjes nauwelijks kunnen wachten op de spotlights van een uitreikingsceremonie, staan ontwerpers doorgaans niet te popelen om in het voetlicht te treden. Maar de jury bestaande uit deskundigen bij de Vector Award is er zeker van dat het juist zij en hun uitvindingen zijn die aandacht verdienen - zij geven tenslotte vorm aan het dagelijkse leven in de industrie en ver daarbuiten. Daarom worden ontwerpers opgeroepen om mee te dingen naar de 7e Vector Award met hun gewaagde en buitengewone kabelrups toepassingen.

Autonoom door de fabriek: dit is hoe igus geau-tomatiseerde voertuigen veiliger maakt14-11-2019

AGV's worden lichter en vragen minder onderhoud dankzij smeermiddelvrije motion plastics In tijden van toenemende digitalisatie van fabrieken en magazijnen, voeren geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) een continue strijd in de interne intralogistiek. De betrouwbaarheidsvereisten zijn hoog om een snellere verwerking te waarborgen en een ongestoorde materiaalstroom. AGV-producenten rusten hun systemen daarom uit met motion plastics componenten van igus, welke autonome voertui-gen minder onderhoudsintensief, lichter, en energiezuiniger maken.

Vooruit, achteruit en in rondjes: igus zorgt voor plezier op achtbanen7-11-2019

Geconfectioneerd kabelrups-systeem van igus maakt de bootjes van een waterattractie snel! Zonneschijn, adrenaline, plezier in de attractie: steeds meer gezinnen worden aangetrokken door populaire pretparken, vooral in de zomermaanden. Waterattracties zijn zeer gewild, vooral wanneer de temperaturen stijgen, en dat geldt ook voor de 'Power Splash' van Mack Rides uit Waldkirch. Om ervoor te zorgen dat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen, bouwden de ontwikkelaars van de waterattractie een zwenkpoort, die speciale eisen stelde aan de energietoevoer. igus bood de juiste oplossing met een roterende module.