Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Veel beweging in weinig ruimte met nieuwe compacte igus tandkranslager12-9-2019

Smeermiddelvrije tandkranslagers uit de serie PRT-04 besparen 60 procent gewicht en 50 procent ruimte Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Voor dergelijke compacte toepassingen heeft igus nu een nieuwe serie tandkranslagers voor gemiddelde belasting ontwikkeld. De tandkranslagers zijn niet alleen onderhoudsvrij en slijtvast, maar dankzij het gebruik van hoogwaardige polymeren is de installatiehoogte ook nog 50 procent minder en zijn ze 60 procent lichter, waardoor de gebruiker 20 procent op de kosten bespaart.

Nieuwe online tool voor onderhoudsvrije geleiderollers van igus29-8-2019

xiros expert helpt bij de eenvoudige selectie van lichtgewicht- en smeermiddelvrije glijlagers gemonteerd op kogellagers Onderhoudsvrij, hygiënisch en schoon: dat zijn de vereisten voor de levensmiddelen- en verpakkingssector voor hun componenten. Daarom vertrouwen ontwerpers van film- en etiketteersystemen op soepel lopende geleiderollers met smeermiddelvrij kunststof componenten van igus. Om de klant te ondersteunen bij de snelle selectie van de juiste roller voor hun toepassing, heeft igus nu een online expert ontwikkeld voor geleiderollers.

Onderhoudsvereisten van te voren geïdentificeerd met de nieuwe smart plastics lineaire geleiding22-8-2019

Intelligente igus sensoren houden de slijtage in de gaten van de glijfolie van de lineaire glijlagers, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt Het detecteren van de slijtage van de glijfolie in de lineaire systemen in een vroeg stadium was het doel van de ingenieurs bij igus, die nu een nieuwe, intelligente lineaire geleiding hebben ontwikkeld. Een sensor in de lagerglijfolie meet de individueel te bepalen slijtagelimiet en geeft een alarm wanneer deze limiet wordt bereikt. Hierdoor kan onderhoud van te voren worden gepland en onverwachte systeemstoring worden voorkomen.

chainflex kabels met cleanroom-certificering: hogere betrouwbaarheid met IPA-certificaat14-8-2019

Nieuwe deeltjesvrije Ethernetkabels met 36 maanden garantie doorstaan test met maar liefst 24 miljoen-slagen

Geen schuurplekken, geen deeltjes - en duurzaam. De weg naar het behalen van IPA cleanroom-classificatie is niet eenvoudig. Producten moeten een groot aantal tests doorstaan voordat ze het officiële certificaat van het Fraunhofer-instituut mogen ontvangen. Dit geldt ook voor de chainflex kabels van igus. Ze moeten gedurende een langere periode bestand zijn tegen de uiteenlopende condities waaraan ze in het eigen testlaboratorium blootgesteld worden. igus heeft de CFBUS.LB.045 en CFBUS.LB.049 speciaal kabels ontwikkeld om gebruikers te kunnen voorzien van cleanroom-gecertificeerde Ethernetkabels. Tijdens de test overleefden ze zonder storing meer dan 24 miljoen slagen, met een buigradius van slechts 55 mm.

Ontdek het virtueel, ervaar het in het echt: igus start met de 2019 motion plastics tour7-8-2019

De mobiele beursstand van igus bezoekt bedrijven op locatie en laat zien hoe high-performance polymeren hun techniek verbeteren en de kosten verlagen.

De igus roadshow begint haar 2019 tour. De "line-up" omvat: het laatste nieuws op alle gebieden van motion plastics. Dit jaar kunnen de bezoekers van de pop-up beursstand niet alleen de producten die zijn gemaakt van high-performance polymeren aanraken, maar zichzelf ook helemaal onderdompelen in de wereld van motion plastics.

Schimmel krijgt geen kans! igus polymeer glijlagers slagen glansrijk1-8-2019

Smeermiddelvrije iglidur glijlagers van high-performance kunststoffen zorgen voor schone lucht in vliegtuigen en gebouwen.

Voor de bouw- en autotechniek en voor de luchtvaartindustrie is schimmel niet alleen een ergernis maar ook een serieus gezondheidsrisico. Om dit te voorkomen is het niet alleen belangrijk de juiste ventilatietechniek toe te passen, maar ook schimmelwerende componenten te gebruiken. Daarom heeft igus zijn materiaal getest op schimmelvorming. Het resultaat: alle glijlagers zijn bestand tegen schimmels en bacteriën.

Verbeterde veiligheid bij boorplatforms: Nieuwe kabelrups van igus vervangt servicelussen25-7-2019

Modulair e-loop kabelrups-systeem voor veilige kabelgeleiding op de top drive Er heersen vaak extreme condities op olieplatforms in de olie- en gasindustrie: weer en wind, vuil en de ruwe handling van installaties en apparatuur hebben invloed op de machinecomponenten. igus heeft voor de veilige geleiding van de top drive nu de e-loop ontwikkeld. Deze nieuwe modulaire kabelrups gemaakt van high-performance kunststoffen waarborgt een gedefinieerde buigradius van de kabels en is bestand tegen trillingen en schokken.

Ontdek vandaag meer over de wereld van morgen: de smart plastics van igus maken onderhoud intelligent18-7-2019

Intelligente producten gemaakt van tribo-polymeren verhogen de levensduur van bewerkingsgereedschappen door het digitaal bewaken van hun conditie "Industry 4.0", "Internet of Things" en "Smart Factory" - deze concepten zijn niet langer een vage belofte van hetgeen gaat komen. Bedrijven kunnen nu al profiteren van het gebruik van intelligente systemen en producten. Op de EMO beurs van 2019, zal igus laten zien hoe fabrikanten van bewerkingsmachines en klanten hun onderhoud naar een nieuw niveau kunnen tillen en tegelijkertijd de kosten reduceren door het gebruik van intelligente machine-componenten.

50 procent lichter: 's werelds eerste modulaire hybride-kabelrups gemaakt van staal én kunststof15-7-2019

Energietoevoersystemen gemaakt van staal en kunststof kunnen gemakkelijk lange, vrijdragende rijwegen aan en kunnen razendsnel geopend en gesloten worden Veilige verticale geleiding van kabels en slangen: igus heeft nu haar eerste hybride-kabelrups van kunststof én staalontwikkeld voor deze toepassingen. Het nieuwe energietoevoersysteem, genaamd YE.42, is dankzij het gebruk van high-performance polymeren 50 procent lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en biedt tevens 50 procent meer vrijdragende lengte dan kunststof kabelrupsen. De hybride oplossing kent een zeer hoge stijfheid en kan zeer gemakkelijk geassembleerd en onderhouden worden dankzij het modulaire ontwerp. Operators kunnen vertrouwen op werkplatforms of verticale liften voor een veilig, voordelig en snel vervangbaar systeem.

Zeer stille, modulaire cleanroom-oplossingen van igus voor de allerkleinste installatieruimtes4-7-2019

's Werelds eerste e-skin "soft" en e-skin "flat" garanderen een deeltjesvrije kabelgeleiding in compacte en platte installatieruimtes Voor het betrouwbaar en abrasievrij geleiden van kabels in cleanrooms, heeft igus de e-skin in het assortiment. De kabelrups voor cleanroom-toepassingen is nu uitgerust in een zachter materiaal, speciaal voor compacte installatieruimtes. De veilige en deeltjesvrije geleiding van kabels kan nu worden gerealiseerd met een kleinere vrije hoogte dankzij de nieuwe e-skin "soft". Voor zeer krappe installatieruimtes heeft igus nu ook de e-skin "flat" ontwikkeld. Het nieuwe compacte energietoevoersysteem, heeft een design met compartimenten en kan gemakkelijk gevuld en onderhouden worden. Beide kabelrupsen overtuigden in de geluidstest met hun zeer stille werking.

Machinedata evalueren met nieuwe communicatiemodule van igus27-6-2019

icom.plus module maakt voorspelbaar onderhoud met flexibele dataintegratie voor hogere IT-veiligheid mogelijk Het voorspellen en plannen van onderhoud is het doel dat igus met haar intelligente kunststofoplossingen nastreeft. Intelligente sensors meten bijvoorbeeld de slijtage van kabelrupsen, draaikranslagers en lineaire glijlagers. Met de nieuwe icom.plus communicatiemodule, kan de klant nu beslissen in welke vorm hij de verzamelde data van de sensors wil integreren. Van een offline versie voor restrictieve omgevingen tot het aansluiten van de waarden op de igus-server, of voor het automatisch bestellen van reserveonderdelen. De gebruiker kiest zelf hoe hij zijn data wil integreren en wil lezen.

Met igus data, energie, vloeistoffen en lucht in zeer kleine ruimtes geleiden20-6-2019

Met het slimme micro flizz energietoevoersysteem van igus kunnen kabels en slangen betrouwbaar op hoge snelheid bewegen. Het geleiden van data en media in zeer kleine ruimtes op hoge snelheden is een grote uitdaging voor veel gebruikers, bijvoorbeeld in de intralogistiek. Met de micro flizz, biedt igus een compact energietoevoersysteem voor rijwegen tot 100 meter. Het bestaat uit een kabelrups, flexibele chainflex-kabels voor kleine buigradii en een aluminimum geleidekanaal. De micro flizz kan nu ook worden gebruikt met het nieuwe intelligente CF.D-systeem. Dit controleert vooraf de datatransmissie-karakteristieken van de kabel en waarschuwt direct bij een storing.

Wereldprimeur tijdens SPS IPC Drives: de eerste intelligente buskabel voor veilige automatisering13-6-2019

CF.D maakt het bewaken van uiterst dynamische kabelrups-kabels mogelijk in een intelligente fabriek, zodat het aantal productieonderbrekingen wordt gereduceerd Tijdens de SPS IPC Drives beurs van 2018, presenteerde igus een nieuw en wereldwijd uniek concept voor de intelligente bewaking van buskabels in kabelrups-systemen. Dankzij vroegtijdige waarschuwingen, detecteert het CF.D systeem tijdig aanstaande storingen, zelfs in geval van de kleinste verandering in de transmissie karakteristieken. Op deze manier kunnen hoge kosten voor ongeplande productieverliezen worden vermeden.

Snel vervangen in gemonteerde toestand: glijfoliewissel met vervangend igus® glijlager6-6-2019

Uitbreiding in de maten van de nieuwe smeermiddelvrije vervangende lagers waarborgen een langere levensduur van drylin W lineaire systemen De motion plastics specialist igus vertrouwt op smeermiddelvrije glijfolies gemaakt van high-performance polymeren voor een stille en nauwkeurige beweging van lineaire geleidingen. Aan het begin van het jaar ontwikkelde igus een vervangend lager voor het drylin W lineaire bouwpakket, voor snelle vervanging van de glijfolie in applicaties met hoge frequenties. Het principe er achter is heel eenvoudig: ontgrendel het lager, duw de glijfolie er uit, vervang, en klaar. Het vervangend lager dat tijd en kosten bespaart is nu ook leverbaar in de maten 16 en 20 voor lineaire geleidingen van de drylin W serie, naast de standaard installatiemaat 10.