Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Voor de grootst mogelijke precisie en stijfheid: nieuwe drylin lineaire lagers voor assen29-7-2021

Lagers gemaakt van het hoogwaardige polymeer iglidur W360 waarborgen precieze en gemakkelijke bewegingen op het gebied van de lineaire techniek Om lineaire lagers op assen te kunnen bewegen met een hoge mate van nauwkeurigheid, heeft igus nu de W360CM serie ontwikkeld. De nieuwe polymeer glijlagers bestaan uit een aluminium behuizing en een dunne glijfolie, die een soepele en stille werking waarborgen gecombineerd met een hoge mate aan stijfheid. De lagers hebben amper speling en maken precieze bewegingen mogelijk. Dankzij het gebruik van hoogwaardige iglidur W360 polymeren, heeft de gebruiker geen externe smering nodig. De afmetingen van de nieuwe serie komen overeen met die van metalen bussen, zodat ze 1-op-1 kunnen worden vervangen.

Gewikkelde tribo glijlagers van igus reduceren slijtage in heavy-duty toepassingen22-7-2021

Het smeermiddelvrije en onderhoudsvrije heavy-duty materiaal iglidur TX2 laat een 3,5-voudige verbetering zien qua slijtagegedrag in testen Speciaal voor heavy-duty toepassingen in bouwmachines of de landbouwsector, heeft igus nu het tribomateriaal iglidur TX2 in haar productassortiment, dat zonder smering werkt. Omdat zelfs kleine graafmachines elk jaar nog steeds 50 liter smeermiddel nodig hebben. De gewikkelde glijlagerbussen zijn bestand tegen zeer grote krachten en verhogen de slijtvastheid met een factor 3,5 in belastingsbereiken met meer dan 100 MPa oppervlaktedruk.

Van garage naar wereldleider: het echtpaar dat igus oprichtte viert hun 90ste verjaardag15-7-2021

Samen legden Günter en Margret Blase de basis voor een industriële motion plastics doorbraak in 1964 In 1964 richtten ze in de garage in hun achtertuin in Keulen-Mülheim het bedrijf igus op. Nu in 2021 bedient het internationaal opererende bedrijf klanten over de gehele wereld met haar smeermiddelvrije en onderhoudsvrije motion plastics. Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van de oprichters, brengt igus die garage weer tot leven.

Geen smering ondanks metaal, met onderhoudsvrije igubal polymeer sferische lagers8-7-2021

Smeermiddelvrije igus sferische kogels nu beschikbaar met voordelige plaatstalen behuizing Zware vuilophoping, stof en spanen komen algemeen voor bij kussenbloklagers en vaste lagers. Constante smering en onderhoud is daarom noodzakelijk. Met de spuitgegoten igus sferische kogels, kunnen klanten bouwen op een smeermiddelvrije en onderhoudsvrije oplossing voor hun metalen kussenbloklagers. igus heeft nu nieuwe sferische kogels ontwikkeld, gemaakt van het high-performance kunststof iglidur J, specifiek voor voordelige plaatstalen behuizingen. Deze kunnen in enkele seconden worden gemonteerd. De complete oplossing is direct uit voorraad leverbaar.

Nieuw triflex TRX energietoevoersysteem revolutioneert de 3D-beweging van robots1-7-2021

De telescopische triflex TRX kabelrups van igus bespaart ruimte op de robot en waarborgt een terugtreklengte tot wel 40% Om te waarborgen dat kabels op industriële robots bij beweging veilig, gemakkelijk en compact geleid kunnen worden, heeft igus nu de vier-dimensionale triflex TRX kabelrups ontwikkeld. De nieuwe ontwerpstudie vervangt de klassieke robotslangpakketten en terugtreksystemen. Speciaal kenmerk: 40% terugtreklengte gewaarborgd door een uniek telescoopmechanisme binnenin de kabelrups. Hierdoor kunnen gebruikers ruimte besparen op de derde as van hun robot, tot wel 83% gewicht en hoge kosten voor terugtreksystemen.

iglidur I151 voor FDA-conforme, detecteerbare, slijtvaste componenten in de levensmiddelentechnologie24-6-2021

igus ontwikkelt een blauw, levensmiddelen-compatibel tribo-filament om voordelig speciale onderdelen 3D te printen iglidur I151 is blauw, kan gemakkelijk worden geprint, en kent een optimale wrijvingscoëfficiënt en slijtage. Het nieuwe tribo-filament is een verfijning van het gemakkelijk te bewerken igus iglidur I150 all-rounder filament. Omdat het blauw is, kan het worden gebruikt voor het fabriceren van speciale onderdelen die optisch detecteerbaar zijn in de levensmiddelenindustrie. Levensmiddelencompatibiliteit volgens de FDA en de EU-verordening 10/2011 maakt het hoogwaardige polymeer ook geschikt voor gebruik in de levensmiddelen- en cosmetica-industrieën.

168 motion plastics innovaties vanuit het thuiskantoor17-6-2021

In een moeilijke situatie, meer innovaties dan vorig jaar - van de geïntegreerde robot drive tot het kogellager met een 21 x langere levensduur igus verhoogt het tempo van de innovatie, ondanks de pandemie: grote investeringen op het gebied van digitalisering, logistiek en advies op afstand deden de online verkoop in 2020 met 30% toenemen en verkleinden zo de afname in de omzet tot 4,8%. De motion plastics specialist doet nu ook baanbrekend werk op het gebied van duurzaamheid en product innovatie en zal meer innovaties dan ooit tevoren presenteren met 168 tribo-polymeer producten in het voorjaar van 2021.

4K voor 3D: igus biedt nu de mogelijkheid van multi-materiaal printen voor multifunctionele componenten10-6-2021

De motion plastics specialist blijft haar 3D-print mogelijkheden voor slijtvaste en complexe componenten met een lange levensduur uitbreiden Wanneer een component verschillende eigenschappen moet hebben, dan moet het vaak in verschillende stappen worden geproduceerd. Maar een dergelijke productiemethode kan al snel te duur worden voor kleine aantallen. En dat is exact de reden dat igus nu multi-materiaal printen aanbiedt met tot wel vier materialen. Hierdoor kunnen multifunctionele en slijtvaste speciale componenten snel en voordelig in slechts één stap worden geproduceerd. Hiervoor heeft igus haar 3D-printcapaciteiten en haar assortiment aan materialen voor het FDM-proces verder uitgebreid.

Geprinte, bewerkte en nu ook spuitgegoten slijtvaste polymeer tandwielen van igus3-6-2021

igus biedt de kosten-effectieve productie van smeermiddelvrije tandwielen middels spuitgieten op eigen locatie Tandwielen gemaakt van polymeer zorgen voor de krachtoverdracht in talloze toepassingen, of het nu gaat over volautomatische koffiemachines of in actuatoren. Speciaal voor de productie van slijtvaste tandwielen met een lange levensduur in grote aantallen, biedt igus nu productie aan middels spuitgieten, naast het mechanisch bewerken op basis van halffabrikaat en additieve productie. De gebruiker heeft de mogelijkheid een grote variatie aan smeermiddelvrije iglidur materialen van igus te gebruiken.

3D-printen in de ruimte: igus lineaire assen produceren reserveonderdelen bij gewichtsloosheid20-5-2021

Studenten maken gebruik van lineaire eenheden voor het ontwikkelen van een 3D-printer voor de kosteneffectieve productie van constructiedelen in de ruimte Wanneer gieken voor zonnepanelen of satelliet-antennes in de ruimte worden getransporteerd in een draagraket, dan worden ze blootgesteld aan grote belastingen. Om het complexe transport te vereenvoudigen en de productie van de elementen te versnellen, werkt het To AIMIS-FYT studententeam aan een 3D-printproces. In de toekomst moet het mogelijk zijn constructiedelen te produceren in de ruimte. Om experimentele testen uit te voeren bij gewichtsloosheid, bouwden de studenten een 3D-printer. Voor de aandrijftechniek ondersteund door igus, vertrouwden ze op de onderhoudsvrije en lichtgewicht drylin SAW lineaire assen.

Onderhoudsvrije mesrand rollen zorgen voor een uitbreiding in het webshop-assortiment van igus13-5-2021

iglidur rollen met een voorspelbare levensduur zorgen voor producttransport in de levensmiddelentechnologie Om ervoor te zorgen dat gebruikers hun slijtvaste mesrand rollen nog sneller kunnen krijgen, heeft igus haar webshop uitgebreid met iglidur rollen gemaakt van hoogwaardige polymeren. Het nieuwe assortiment omvat nu mesrand rollen gemaakt van het blauwe materiaal iglidur A250. Het nieuwe tribo-polymeer wordt in het bijzonder gekenmerkt door haar slijtvastheid bij hoge bandsnelheden en voldoet tegelijk aan de vereisten van de FDA en de EU-conformiteit.

igus-investering effent de weg voor innovatieve technologie voor kunststoffenrecycling29-4-2021

HydroPRS-pionier Mura Technology begint met de bouw van 's werelds eerste commercieel geëxploiteerde hydrothermische opwaarderingsinstallatie voor kunststofrecycling in het Verenigd Koninkrijk Benutten in plaats van verspillen: Hydrothermal Plastic Recycling Solution (HydroPRS); kunststof afval dat anders het milieu zou vervuilen, kan binnen 25 minuten worden hergebruikt als waardevolle grondstof middels chemische recycling. Om deze revolutionaire technologie wereldwijd te promoten, verhoogt igus nu haar investering in Mura Technology tot ca. 5 miljoen Euro. Een andere belangrijke industriële partner, KBR, ging in januari een samenwerkingsverband aan met Mura.

Hannover Messe 2021: nieuwe modulaire tandwieloverbrengingsset van igus voor innovatieve cobot-ideeën22-4-2021

Kosteneffectief, lichtgewicht plug & play combinatie die bestaat uit een tandwieloverbrenging, encoder, controller, krachtregelsysteem en motor voor service robotica Het potentieel voor service-robotica is enorm: in keukens en bars, op het gebied van verpleging of in de landbouw en logistiek; lichtgewicht robots faciliteren de automatisering van monotone of niet ergonomische taken. Om de implementatie van dergelijke nieuwe concepten gemakkelijk te maken en vooral kosteneffectief, presenteert igus een nieuwe modulaire tandwieloverbrengingsset voor cobots op de Hannover Messe. De volledig geïntegreerde tribo strain wave gear met motor, absolute waarde encoder, krachtregelsysteem en controller vormen de belangrijkste componenten van deze set.

Voor een keurig glijdende zak: nieuw igus coating poeder voor levensmiddelentechnologie15-4-2021

FDA-gecertificeerd polymeerpoeder IC-05 met een vier maal langere levensduur dan IC-01 zorgt voor slijtvast plaatmetaal Of het nu gaat om doseersystemen, op transportbanden of vulsystemen of etiketteertechniek, u zult op al deze plekken plaatmetaal tegenkomen dat wordt blootgesteld aan wrijving en slijtage. Om de levensduur van metalen componenten te verlengen, heeft igus een nieuw coatingmateriaal ontwikkeld. Het opgespoten IC-05 tribo-polymeer beschermt gevoelige en kleine lagerpunten alsmede glij-oppervlakken. Het is optisch detecteerbaar dankzij de blauwe kleur en is goedgekeurd voor gebruik in de voedselindustrie. In de test kon het materiaal overtuigen met een vier maal langere levensduur dan het coatingpoeder IC-01.