Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
In gebruik bij -40°C: hoe 25 kabelrupsen helpen bij het voorbereiden van vliegtuigen voordat ze gaan vliegen19-12-2019

Wrijvingsloze werking van een volledig automatisch onderhoudssysteem voor vliegtuigen mogelijk gemaakt door kabelrupsen en staande lagerblokken Het ijsvrij maken en wassen van vliegtuigen is nog steeds grotendeels een handmatig proces. Om tijd te reduceren, en daarmee ook kosten, ontwikkelde MSG Production AS een volledig geautomatiseerd alles-in-één concept dat vliegtuigen kan wassen én ijsvrij kan maken. Het Noorse bedrijf vertrouwt volledig op de voordelen van de motion plastics van igus: kabelrupsen uit de E2 en E4 series zorgen voor een betrouwbare kabelgeleiding en igubal staande lagerblokken voor de montage van de reinigingsspuitmonden.

Smart Factory met IoT: igus ontwikkelt smart plastics app voor Fanuc "FIELD system"5-12-2019

Nieuwe igus app voor Fanuc IoT platform maakt het mogelijk machinecomponenten te monitoren Om data van machines en systemen centraal te kunnen evalueren, presenteert Fanuc nu haar open industriële IoT platform genaamd "FIELD system". Het systeem kan productiemachines van alle fabrikanten met elkaar verbinden met behulp van een lokale netwerk topologie, waardoor een uitgebreide data-analyse mogelijk is van de hele procesketen. In deze infrastructuur worden apps van Fanuc en van externe leveranciers gebruikt. Nu heeft igus een smart plastics app voor het nieuwe systeem ontwikkeld. De app kan door onderhoudspersoneel worden gebruikt voor het bewaken van de conditie van hun igus componenten, zoals bijvoorbeeld kabelrupsen en kabels en hun onderhoudswerkzaamheden tijdig plannen.

Roterende bewegingen tot wel 7.000 graden in extreem kleine ruimtes met twisterband HD28-11-2019

Roteer kabels en slangen voor energie, data, lucht en vloeistoffen bij hoge snelheden veilig en zonder onderbreking igus heeft de twisterband HD ontwikkeld zodat kabels en slangen veilig en betrouwbaar kunnen worden geleid, zelfs tijdens roterende bewegingen. De lichtgewicht kabelrups is zeer stabiel, kan gemakkelijk worden gevuld en is zelfs bestand tegen rotatiesnelheden tot maar liefst 180 graden per seconde. Het roteert rond zijn eigen as. Vanwege de lange levensduur van de serie, heeft igus nu twee extra maten toegevoegd aan de twisterband HD productlijn. Deze nieuwe maten zijn speciaal bedoeld voor de kleinere installatieruimtes.

7e vector-award: deskundige jury is op zoek naar innovatieve kabelrups toepassingen21-11-2019

De inzendingsfase van de Vector Award is van start gegaan op de Motek-beurs Terwijl vele sterren en sterretjes nauwelijks kunnen wachten op de spotlights van een uitreikingsceremonie, staan ontwerpers doorgaans niet te popelen om in het voetlicht te treden. Maar de jury bestaande uit deskundigen bij de Vector Award is er zeker van dat het juist zij en hun uitvindingen zijn die aandacht verdienen - zij geven tenslotte vorm aan het dagelijkse leven in de industrie en ver daarbuiten. Daarom worden ontwerpers opgeroepen om mee te dingen naar de 7e Vector Award met hun gewaagde en buitengewone kabelrups toepassingen.

Autonoom door de fabriek: dit is hoe igus geau-tomatiseerde voertuigen veiliger maakt14-11-2019

AGV's worden lichter en vragen minder onderhoud dankzij smeermiddelvrije motion plastics In tijden van toenemende digitalisatie van fabrieken en magazijnen, voeren geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV's) een continue strijd in de interne intralogistiek. De betrouwbaarheidsvereisten zijn hoog om een snellere verwerking te waarborgen en een ongestoorde materiaalstroom. AGV-producenten rusten hun systemen daarom uit met motion plastics componenten van igus, welke autonome voertui-gen minder onderhoudsintensief, lichter, en energiezuiniger maken.

Vooruit, achteruit en in rondjes: igus zorgt voor plezier op achtbanen7-11-2019

Geconfectioneerd kabelrups-systeem van igus maakt de bootjes van een waterattractie snel! Zonneschijn, adrenaline, plezier in de attractie: steeds meer gezinnen worden aangetrokken door populaire pretparken, vooral in de zomermaanden. Waterattracties zijn zeer gewild, vooral wanneer de temperaturen stijgen, en dat geldt ook voor de 'Power Splash' van Mack Rides uit Waldkirch. Om ervoor te zorgen dat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen, bouwden de ontwikkelaars van de waterattractie een zwenkpoort, die speciale eisen stelde aan de energietoevoer. igus bood de juiste oplossing met een roterende module.

Video: e-loop – het veilige alternatief voor servicelussen31-10-2019

Weer en wind, vuil, ruwe omgang: boorplatformen, die olie- en gassector, offshore, bouwmachines en windturbines worden aan zware omstandigheden blootgesteld. Deze werken in op de installaties en machine-elementen en daarom zijn componenten met een lange levensduur nodig.

Nieuws uit het testlab: igus neemt geautomatiseerd high-speed systeem in gebruik24-10-2019

Kabelrups-systemen worden getest met snelheden tot wel 8 m/s over een rijweg van 400 meter Motion plastics specialist igus runt het grootste testlaboratorium in de sector met een oppervlak van meer dan 3.800 vierkante meter. 10 miljard testcycli worden elk jaar uitgevoerd voor alleen al de kabelrupsen en kabels. Nu heeft igus een nieuwe geautomatiseerde testfaciliteit voor lange rijwegen in gebruik genomen op haar buitenterrein in Keulen Porz-Lind (D). Polymeer kabelrupsen en kabels worden hier getest voor verplaatsingssnelheiden tot wel 8 m/s over een rijweg van 400 meter.

Infographic: hoe rolkabelrupsen meer betrouwbaarheid bieden op lange rijwegen17-10-2019

Van technische innovatie en de standaard tot een vooruitziende oplossing, dit kenmerkt de evolutie van rolkabelrupsen van igus. Al meer dan 45 jaar, ontwikkelt de motion plastics specialist energietoevoersystemen die betrouwbaar kabels geleiden voor alle media, zoals ethernet, servo- en motorkabels alsmede slangen. In het begin waren er bijna alleen maar producten voor de machinebouwsector, de uitvinding van de kabelrups meer dan 20 jaar geleden zorgde voor een doorbraak in andere industrietakken. De technische basis is de integratie van rollen in de kabelrupsschakels die zorgen voor een enorme reductie van de wrijvingscoëfficiënt bij lange rijwegen. De infographic legt uit hoeveel energie bespaard kan worden en welke snelheden met rolkabelrupsen bereikt kunnen worden.

Bestel snel de juiste connector in de nieuwe connector-webshop van igus10-10-2019

igus breidt haar diensten uit met een webshop voor connectoren Wanneer kabels geconfectioneerd moeten worden, dan kan de passende connector vaak snel worden gevonden, maar niet in kleine hoeveelheden worden besteld bij de fabrikant. Hier biedt igus nu een extra service met haar nieuwe connectoren webshop: de klant kan de juiste connector voor zijn kabel bestellen tegen een redelijke prijs, uit een breed scala aan gerenommeerde leveranciers zoals Harting of Intercontec, uit voorraad en zonder minimale bestelhoeveelheid.

Eén voor allen: snel geïnstalleerde houder voor meer veiligheid met cobots3-10-2019

Nieuwe universele houder voor kabelrupsen en beschermslangen waarborgt de veiligheid op het werk met alle collaboratieve robots (cobots) Wanneer mens en machine in de productie naast elkaar werken, dan is veiligheid op het werk een belangrijk aspect. Daarom heeft igus nu een nieuwe houder voor kabelrupsen en beschermslangen op cobots ontwikkeld. De Lean Robotics houder, welke middels het spuitgietproces wordt gefabriceerd, heeft een uniforme maat, waardoor deze zeer voordelig is. De houder kan in slechts enkele seconden middels klittenband geïnstalleerd worden. De nieuwe houder, die leverbaar is in drie uitvoeringen, maakt een universele veilige geleiding mogelijk voor data- en energie kabels.

Hard aan de buitenkant, "smart" aan de binnenkant: igus ontwikkeld 's werelds eerste intelligente glijlager26-9-2019

Het nieuwe "smart plastics" polymeer lager geeft zijn mate van slijtage tijdig aan en voorkomt storingen van machines en apparatuur Glijlagers krijgen vaak te maken met aanzienlijk negatieve invloeden zoals abrasief stof, hoge snelheden of chemicaliën. Om tijdig een indicatie van de slijtage mogelijk te maken van dergelijke glijlagers, heeft igus nu 's werelds eerste intelligente lager ontwikkeld met iglidur high-performance kunststoffen. Dit lager waarschuwt tijdig voor een dreigende storing. Operators van machines en apparatuur kunnen onderhoud, reparatie en het vervangen van onderdelen van te voren plannen.

"Hoe lang zal mijn geprint tandwiel meegaan?" Nieuwe igus online tool voorspelt levensduur19-9-2019

Gratis online expert-tool biedt concrete uitspraken over de levensduur van slijtvaste 3D-geproduceerde tandwielen Hoe lang zal mijn geprinte tandwiel meegaan? Om deze vraag te beantwoorden, heeft igus nu de tandwiel-levensduurcalculator ontwikkeld voor haar 3D-geprinte tandwielen, gemaakt middels laser-sintering van het high-performance kunststof iglidur I3. Met de nieuwe online tool, krijgt de gebruiker een concrete uitspraak binnen enkele seconden over de levensduur van het slijtvaste component.

Veel beweging in weinig ruimte met nieuwe compacte igus tandkranslager12-9-2019

Smeermiddelvrije tandkranslagers uit de serie PRT-04 besparen 60 procent gewicht en 50 procent ruimte Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen. Voor dergelijke compacte toepassingen heeft igus nu een nieuwe serie tandkranslagers voor gemiddelde belasting ontwikkeld. De tandkranslagers zijn niet alleen onderhoudsvrij en slijtvast, maar dankzij het gebruik van hoogwaardige polymeren is de installatiehoogte ook nog 50 procent minder en zijn ze 60 procent lichter, waardoor de gebruiker 20 procent op de kosten bespaart.