Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Verder groeien met motion plastics igus vergroot omzet met 8,5 procent3-4-2019

De motion plastics specialist introduceert op de Hannover Messe 120 kunststof-innovaties, die de techniek verbeteren en de kosten verlagen

Op een tablet onderweg online configureerbaar, als speciaal onderdeel met lange levensduur, 3D-geprint of uitgerust met Smart Intelligence – motion plastics ontwikkelen zich steeds meer tot high-tech componenten. Deze ontwikkelingen toont igus op de Hannover Messe van dit jaar, met liefst 120 noviteiten – van intelligent glijlager tot 's werelds eerste online-platform, dat aanbieders en gebruikers van voordelige robotica componenten bij elkaar brengt.

Voor het leven na het bondskanselierschap: een servicerobot als hulp in de keuken3-4-2019

Bondskanselier Angela Merkel bekijkt bij igus op de Hannover Messe de toekomst van de automatisering

Prominent bezoek op de igus stand: bondskanselier Dr. Angela Merkel en de Zweedse minister-president Stefan Löfven bezochten op de eerste dag van de Hannover Messe de stand van de motion plastics specialist uit Keulen. In het middelpunt van de belangstelling: voordelige "Robotica made in Germany".

Veilige bescherming voor de volgende generatie motoren met nieuw materiaal van igus27-3-2019

Geoptimaliseerde isolatie van chainflex motor- en servokabels voor gebruik in kabelrupsen, dankzij een nieuw high-performance polymeer De huidige trend voor frequentie-regelaars (VFD's) is een compactere aandrijving met hetzelfde of een hoger vermogen en extreem hoge schakelnauwkeurigheden. Het resultaat is dat de gebruiker bij het selecteren van de kabel niet alleen aandacht moet besteden aan de juiste combinatie van aders en diameters, maar ook aan de elektrische specificaties van de kabel. Daarom heeft igus nu een materiaal ontwikkeld dat voldoet aan deze nieuwe uitdagingen voor haar nieuwste generatie van motor- en servokabels. In de test doorstond het een buigradius van 7.2 x d bij 45 miljoen slagen.

Hard rijden op het circuit: slijtvaste iglidur lagers in de versnellingsbak20-3-2019

De iglidur I6 tandwielen uit de 3D printer voor de "Jeugd Ontdekt Techniek" (Jugend entdeckt Technik - JET) challenge Elektromobiliteit is een cruciaal onderwerp voor de toekomst. Om vooraan in de race te blijven is het voor Duitsland belangrijk jongeren te inspireren om wetenschappelijke en ingenieursbanen te kiezen. Voor dit doel wordt de jaarlijkse JET-challenge gehouden in de IdeenExpo in Hannover. Studenten krijgen de taak met een beperkt budget een snelle, robuuste en energiezuinige model race-auto te bouwen op basis van een standaard race-auto met afstandsbediening. Slijtvaste 3D-geprinte tandwielen van igus, gemaakt van het high-performance plastic iglidur I6 waren behulpzaam bij deze onderneming.

3D Ethernet-kabel van igus maakt snelle robot-communicatie mogelijk13-3-2019

Geteste chainflex kabel voor torsiehoeken tot 360 graden verzendt data veilig naar 6-assige robots In grootschalige productiefaciliteiten treffen we overal robots aan. Ze bieden een snelle procesautomatisering en waarborgen zo kosten-efficiëntie in bedrijven. igus heeft nu een Ethernet-kabel ontwikkeld met een lange levensduur, de CFROBOT8.PLUS, om te waarborgen dat robot-communicatie tussen de assen, het besturingssysteem en bovenliggende systemen foutloos werken, zelfs onder extreme belasting. De nieuwe kabelfamilie is gedurende enkele jaren getest op torsiebelasting in het eigen laboratorium en werkt al meer dan 15 miljoen cycli foutloos.

Gemakkelijk bestuurde automatisering met de nieuwe dryve motorbesturingssystemen voor igus lineaire assen6-3-2019

igus motorbesturingssystemen D3 en D1 dryve voor eenvoudige of complexe besturing van lineaire systemen

Naast haar drylin E lineaire assen met DC-motoren, heeft igus nu een kostenbesparend en gemakkelijk te gebruiken besturingssysteem ontwikkeld. De D3 dryve bestuurt lineaire systemen volledig zonder software of pc. Daarnaast heeft igus ook haar D1 dryve besturingssysteem voor stappenmotoren, DC- en EC/BLDC-motoren verder verbeterd. Het motorbesturingssysteem voor complexere bewegingen kan intuïtief worden bediend via een browser en kan live worden gewijzigd.

Uiterst flexibele Ethernet-kabels met 600 Volt UL-certificaat voor Industrie 4.027-2-2019

Nieuwe CAT5e en CAT6 kabels voor gebruik in kabelrupsen met een nog langere levensduur en goedkeuring voor de Amerikaanse markt CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft nu twee uiterst flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 verder ontwikkeld, specifiek voor het dynamische gebruik in kabelrupsen. De nieuwe CAT5e en CAT6 kabels hebben een verbeterde UL-goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt met 600 Volt. De kabels zijn succesvol in het igus testlaboratorium getest, met meer dan 76 miljoen slagen en zijn uit voorraad leverbaar al vanaf één meter lengte.

Hydraulische slangen betrouwbaar in de kleinste ruimten geleiden met E2 kabelrups van igus20-2-2019

Nieuwe kabelrups reduceert onderhoudsintervallen van bouwmachines en mobiele kranen

Met de nieuwe E2 hydro-kabelrups beschikken we nu over een energie- en mediageleiding voor zelfs de kleinste installatieruimten op steunpoten. Sterk, ruimtebesparend en eenvoudig te installeren, de igus kabelrups geleid naast twee hydraulische slangen ook voedings- en stuurstroomkabels. De E2 hydro-kabelrups is de ideale oplossing voor speciale machinebouw, en het gebruik ervan reduceert onderhoudskosten en stilstandtijd.

Heet van de naald: het bedrijf igus stimuleert de ontwikkeling van hogetemperatuur filamenten met zelfgebouwde HT-printer13-2-2019

"Een goed voorbeeld van ons Low Cost Automation concept," zegt Tom Krause, igus GmbH, over de nieuwe door zijn team ontworpen en gebouwde hogetemperatuur 3D-printer Low Cost Automation in onze eigen fabriek: voortbouwend op dit idee, heeft igus een HT-3D printer gebouwd voor de ontwikkeling van nieuwe hogetemperatuur filamenten, gebruik makend van in-house machinebouw componenten. Op deze manier werden complete lineaire systemen, bestaande uit drylin W lineaire geleidingen, dryspin spindels gemaakt van roestvast staal en de igus standaard stappenmotoren gebruikt. Dankzij de nieuwe 3D-printer, kunnen gebruikers nu een smeermiddel- en onderhoudsvrij filament gebruiken voor de productie van hittebestendige speciale componenten met het iglidur J350 high-performance kunststof.

Drivekabels snel geleverd na eenvoudig online zoek- en bestelproces5-2-2019

De readycable productvinder van igus met de nieuwe geïntegreerde levensduurcalculator waarborgt een snelle levering, al vanaf 24 uur

Met behulp van de online "readycable productvinder" tool, kunnen geconfectioneerde drivekabels voor gebruik in kabelrupsen eenvoudig geselecteerd en besteld worden bij igus. De nieuwe geïntegreerde levensduurcalculator breidt service uit en voorspelt nu de kabellevensduur. Op deze manier kan de gebruiker zijn/haar speciale rupsgeschikte kabel selecteren, op lengte, uit meer dan 4.200 aansluitklare drivekabels.

Op zoek naar spectaculaire oplossingen in toepassingen van kunststof glijlagers30-1-2019

De manus award viert haar negende verjaardag – Doe nu mee!

Wat hebben een exo-skelet, een elektrische manipulator arm en een onderzoeksproject over ruimte-afval gemeen? Plastic glijlagers worden in alle drie de toepassingen gebruikt. Ook zijn ze alle 3 gekozen als winnende toepassingen bij de laatste manus award, die de motion plastics specialist igus elke twee jaar organiseert. Nu is het startsignaal gegeven voor de inzendingstermijn voor de komende editie. De winnaars zullen een prijzengeld ontvangen van tot wel 5000 Euro.

Grijp-automatisering: een kosteneffectieve delta-robot van igus als bouwset24-1-2019

Op de automatica beurs van 2018 presenteerde igus snelle low-cost robots voor minder dan €5000,-

Grijpt gemakkelijk, kosteneffectief en snel: dat is precies wat de nieuwe delta robot van igus doet! Bestaande uit onderhoudsvrije tandriemen, smeermiddelvrije gewrichten, encoders en stappenmotoren, heeft igus nu een nieuwe en gemakkelijke automatiseringsoplossing ontwikkeld voor assemblagetaken. Direct uit voorraad leverbaar als voor-geassembleerd constructiesysteem of kant-en-klaar systeem geleverd, kan de unit direct worden gebruikt. De aankoopkosten verdienen zich binnen een half jaar terug.

Vervangen van bekledingen op de slimme manier met drylin W vervangende lagers van igus16-1-2019

Onbegrensde levensduur van drylin lineaire rails dankzij de nieuwe Exchange oplossing, een nieuw soort smeermiddelvrij lager De motion plastics specialist vertrouwt op bekledingen gemaakt van high-performance polymeren om te waarborgen dat igus lineaire geleidingen stil en nauwkeurig glijden. Om het vervangen ervan nog gemakkelijker te maken, in extreme situaties, heeft igus een vervangend lager ontwikkeld. Ontgrendel het lager, duw de bekleding er uit en vervang deze. Het principe van het drylin W Exchange lager is heel eenvoudig. Met behulp van het gratis montagegereedschap, kunnen de bekledingen in enkele seconden worden vervangen op de lineaire rail. Het onderhoudsbedrijf kan zo tijd en geld besparen.

Recordbrekende toepassing die al tien jaar in bedrijf is met 100% betrouwbaarheid9-1-2019

Nog altijd een wereldrecord: 's werelds langste kunststof kabelrups met een rijweg van 615 meter is afkomstig van igus

24/7 in bedrijf of maanden achter elkaar stilstaan – dit zijn de extreme omstandigheden waarmee 's werelds grootste kunststof kabelrups te maken heeft bij de met bruinkool gestookte elektriciteitscentrale in Tušimice, Tsjechië. Het rol-kabelrups-systeem van igus presteert dit nu al tien jaar lang, zonder enig falen over een rijweglengte van maar liefst 615 meter.