Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
Urmel's smeermiddelvrije rentree op het ijs26-11-2020

igus polymeer glijlagertechnologie helpt amfibievoertuigen 4000 kilometer af te leggen onder de meest ongunstige omstandigheden Smeltende gletsjers en afnemende visstanden zijn slechts twee voorbeelden van de effecten van klimaatverandering in Alaska. Om bewustzijn omtrent dit probleem te vergroten onder de bevolking en om alternatieve aandrijvingen te promoten, ontwikkelen de gebroeders Hoepner uit Berlijn hun amfibische voertuig de "Urmel". Ze willen er mee door Alaska reizen. Om ervoor te zorgen dat de Urmel kan rijden over heuvels en door dalen en over ijs en sneeuw, zijn lichtgewicht en slijtvaste lagers nodig. Met de hulp van igus, kozen de jonge uitvinders voor smeermiddelvrij iglidur tribo-polymeren.

Geschikt voor de woestijn! igubal staande lagerblokken zonder smeermiddel lijnen zonnepanelen uit19-11-2020

Uitgebreide igus solar staand lagerblok serie voor vierkante profielen maakt indruk bij laboratoriumtesten met een levensduur van meer dan 72 jaar Om zonnepanelen in staat te stellen efficiënt energie op te wekken, vertrouwen exploitanten van zonneparken op beweegbare modules die zichzelf automatisch uitlijnen naar de stand van de zon en zo een hoge energie-opbrengst waarborgen. igus heeft het igubal ESQM staand lagerblok speciaal voor de bevestiging van de modules op vierkante profielen ontwikkeld en heeft het nu uitgebreid met twee extra dimensies. Exploitanten van installaties wereldwijd ontvangen een smeermiddelvrije oplossing, die bestand is tegen stof en vuil, waarvan de levensduur is getest in het laboratorium en welke voor 25 jaar wordt gegarandeerd.

Modulair, plat en snel geassembleerd: e-skin flat single pods voor cleanrooms12-11-2020

igus breidt de ISO klasse 1 kabelrupsserie uit met een enkelvoudig compartiment oplossing en e-skin flat met steunkabelrups voor langere vrijdragende lengten igus heeft de e-skin flat geproduceerd om kabels compact en vrijwel deeltjesvrij te geleiden in cleanrooms. Om gebruikers in staat te stellen de kabelrups nog sneller te installeren en kabels gemakkelijk te vervangen, biedt igus nu de e-skin flat als "single pods" aan. Hiermee kan de gebruiker het aantal compartimenten definiëren, ze modulair combineren en de kabels in luttele seconden plaatsen. Een nieuwe ondersteunende rups versterkt de e-skin flat nog meer en biedt een langere vrijdragende lengte.

Snel en smeermiddelvrij: nieuwe xiros film geleiderol voor labellingtechnologie29-10-2020

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% qua gewicht en 42% qua massatraagheid Ze leiden films of labels om: geleiderollen met kogellagers. Tot nu toe vooral gebruikt in helder geanodiseerd aluminium, biedt de nieuwe zwarte geleiderol van igus nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. Het bestaat uit zwart geanodiseerde aluminium buizen en onderhoudsvrije, soepel lopende xiros polymeer kogellagers.

Blauwe FDA-conforme meskantrollen van igus voor maximale transportbandsnelheden29-10-2020

Rollers gemaakt van een nieuw iglidur A250 hoogwaardig polymeer, transporteren levensmiddelen betrouwbaar over de spleet tussen transportbanden igus heeft nu een hoogwaardig polymeer ontwikkeld, speciaal voor toepassing in de levensmiddelenproductie. Met iglidur A250, breidt de motion plastics specialist haar productprogramma voor meskantrollen uit. Het blauwe tribo-polymeer kan niet alleen optisch worden gedetecteerd, is FDA- en EU-conform, maar ook slijtvast en is bestand tegen hoge bandsnelheden van tot wel 1 m/s.

Beurs vol digitale innovaties: meer dan 18.000 bezoekers op de igus beursstand22-10-2020

De motion plastics specialist laat zien dat een beursstand ook in tijden van corona goed kan worden bezocht Sinds begin mei is de igus beurs vol innovaties gevestigd in een tentoonstellingshal in Keulen Porz-Lind (D). 100 motion plastics noviteiten worden tentoongesteld op de echte beursstand, en kunnen digitaal worden ontdekt, individueel of samen met experts van igus. In juni hadden al meer dan 18.000 bezoekers geprofiteerd van het unieke aanbod en ontdekten ze hoe ze de technologie van hun bewegende toepassingen kunnen verbeteren en de kosten kunnen verlagen motion plastics.

Stereo in plaats van mono: igus biedt klanten een hoge mate van ontwerpvrijheid met 2-componenten 3D-printen15-10-2020

Twee filamenten kunnen worden gecombineerd in een eenvoudige productiestap om zo een smeermiddelvrij en uiterst stabiel component te vormen Prototypen, reserve-onderdelen en kleine series: 3D-printers van de in Keulen gevestigde kunststoffenspecialist igus produceren nu ook componenten met verschillende filamenten. Verschillende materiaaleigenschappen kunnen gemakkelijk worden gecombineerd bij dit 3D-printproces met 2-componenten. 3D-printen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van componenten die zowel stijfheid als een hoge slijtvastheid vereisen. Dit biedt bedrijven meer vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen.

Een goede combinatie: nieuwe lineaire en draaiende geleiding van igus8-10-2020

drylin W lineaire geleiding met een PRT tandkranslager biedt glijdende en roterende instellingen De nieuwe ontwerpstudie van igus kan tegelijkertijd lineair bewegen en roteren. Met de drylin W lineaire/draaiende geleiding, kunnen armleuningen, tafeltjes en bedieningspanelen op stoelen en fauteuils bijvoorbeeld gemakkelijk worden ingesteld zoals de gebruiker dat wil. Wat voorheen met veel moeite in elkaar moest worden gezet door de klant, is nu klaar voor montage. Daarnaast waarborgen de smeermiddelvrije polymeer glij-elementen stille bewegingen.

64 procent aan gewicht bespaard met 's werelds eerste polymeer telescopische geleiding van igus

27-9-2020

Nieuwe voordelige drylin telescopische rail gemaakt middels spuitgieten waarborgt een gemakkelijke verlenging

's Werelds eerste polymeer telescopische rail van igus laat zien wat 100% kunststof kan doen. Deze is licht, gemakkelijk te assembleren en voordelig dankzij het spuitgieten. Hiermee kunnen onder andere laden, stoelen en hoofdsteunen gemakkelijk worden uitgetrokken en ingesteld. Hiervoor vertrouwt igus volledig op haar duurzame en slijtvaste, hoogwaardige polymeren. Omdat deze leverbaar is in drie kleuren, past de nieuwe drylin rail zich ook visueel aan de betreffende omgeving aan.

Een 50% langere vrijdragende lengte: igus breidt haar YE serie hybride-kabelrupsen uit10-9-2020

Snel geïnstalleerd en 50% lichter. Een energietoevoersysteem, gemaakt van staal en polymeer in nieuwe grote maten 50% lichter dan conventionele stalen kabelrupsen en een 50% langere vrijdragende lengte dan kabelrupsen gemaakt van polymeer: dit is wat er zo speciaal is aan de YE serie kabelrupsen van igus. Het bestaat uit elementen van polymeer en staal en is daarom bijzonder stijf. igus heeft nu twee nieuwe maten toegevoegd aan haar gemakkelijk te installeren serie hybride-kabelrupsen, om het mogelijk te maken grote hydraulische slangen en extreme vulgewichten veilig omhoog te geleiden naar kraanwerkplatformen en bouwmachines.

Geavanceerd onderzoek: igus is een nieuw lid van de Profibus Nutzerorganisation e.V. (Profibus gebruikersorganisatie)3-9-2020

Geteste chainflex Profinet-kabels waarborgen een betrouwbare gegevensoverdracht in bewegende toepassingen Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering. Omdat zelfs grote datavolumes snel en veilig overgedragen kunnen worden dankzij realtime communicatie. Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Industrie ontmoet meubeltechnologie: drylin lineaire rails voor een glijdende extensie27-8-2020

Smeermiddelvrije lineaire geleidingen van igus zorgen voor extra opbergruimte in werkstukken van meubelmakers in opleiding Twee meubelstukken, gemaakt door ontluikende meubelmakers uit Bergisch Gladbach laten zien dat industrieel design, gecombineerd met een Scandinavische look resulteren in een uniek meubel. Omdat ze net dat beetje extra hebben, niet alleen visueel, maar ook functioneel. Dit wordt gewaarborgd door smeermiddelvrije drylin glijdende lineaire geleidingen - bekend in de industrie. Ze maken soepele en onderhoudsvrije bewegingen mogelijk in een nachtkastje met een lineair geleid element alsmede in een koffietafel met uittrek-eenheid.

Video: Lineaire robot van Güdel, nog productiever met intelligent energietoevoersysteem20-8-2020

igus kabelrupssensoren bewaken de beweging en meten de slijtage

Automatische draaibank met zes spillen wint gouden vector award9-7-2020

Gildemeister Italiana S.p.A. wint de eerste prijs voor unieke toepasing van kabelrups-systeem Hoge snelheden, lange rijwegen en compacte installatieruimtes: elke twee jaar kent igus GmbH de vector award toe, waarmee fascinerende en creatieve kabelrups-toepassingen worden onderscheiden. Dit jaar werden 266 inzendingen uit 32 landen ontvangen. De gouden vector werd gewonnen door de multi-spil draaibank van Gildemeister Italiana S.p.A.. In een zeer beperkte installatieruimte, zorgen in totaal acht geconfectioneerde kabelrupsen voor een veilige en betrouwbare geleiding van kabels en slangen.