Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Ondernemingen Goedkope automatisering
Energievoedingsrupsen / leidingen manus® / vector®
Glijlagers / gewrichtslagers / lineaire geleidingen Alles
igus opent de digitale innovatie beurs 202028-5-2020

Meer dan 100 motion plastics innovaties laten zien hoe gebruikers kosten kunnen besparen en hun techniek kunnen verbeteren

In haar virtuele beurs, presenteert igus nu meer dan 100 kunststof innovaties en aanvullingen van productprogramma's op alle gebieden van motion plastics. Met een oppervlak van ca. 400 m2, is de echte stand nu open voor bezoekers op het internet, en biedt door gebruik te maken van multi-media informatie over het onderwerp "kosten omlaag, levensduur omhoog. Het is ons werk." De beurs maakt onderdeel uit van de digitale ondersteuning die wordt geboden aan klanten, waarbij persoonlijk begeleide rondleidingen, één-op-één besprekingen en groepsbesprekingen op de beursstand geregeld kunnen worden.


Energie- en datatransmissie uitgerold en aangesloten in minder dan 60 minuten28-5-2020

Het revolutionaire autoglide 5 systeem van igus heeft geen geleidegoot nodig

Het veilig geleiden van energie over lange rijwegen en tegen lage kosten: dat was het doel achter de ontwikkeling van autoglide 5 van igus. Het nieuwe kabelrups-systeem is specifiek ontworpen voor horizontaal gebruik in intralogistieke toepassingen en op kraansystemen. Het speciale kenmerk: de energietoevoer is snel geïnstalleerd, omdat het geen geleidegoot nodig heeft. In plaats daarvan ligt het op een staalkabel die op haar plek wordt gehouden door de contouren van de kabelrups.


e-spool flex: geleid kabels van begin tot eind zonder sleepring28-5-2020

Nieuwe igus kabelhaspel met worm-geleiding waarborgt meer veiligheid bij bedieningspanelen en in montagegebieden

Beweeg kabels op een veilige manier en berg ze snel op - dat is het doel van of e-spool flex. De nieuwe igus kabelhaspel kan alle kabels en slangen geleiden voor de overdracht van energie, media en data, zonder onderbreking. Dit verhoogt de veiligheid bij handmatige werkstations en bedieningspanelen. Voor een snelle installatie van de kabelhaspel, kozen de ontwikkelaars voor een wormgeleiding. De kabel wordt in een paar eenvoudige stappen ingevoerd end e e-spool flex is klaar voor gebruik.


Video: digitaal verbinden, persoonlijk adviseren: virtuele bezoek service van igus17-4-2020

Golven worden behoedzaam gedempt met onderhoudsvrije lineaire technologie in hogesnelheidsboten10-4-2020

Slijtvaste drylin lineaire geleiding in bootstoelen zorgt voor veilig besturen op het water

Hoge snelheden en hoge golven geven niet alleen veel plezier aan boord van boten die met hoge snelheden varen, ze kunnen ook gevaarlijk zijn omdat passagiers elke keer dat de scheepsromp het water raakt een fysieke schok ervaren. Stoelen met trillingsdemping met lagers die deze schokken opvangen zijn daarom nodig. Ontwerpers kunnen vertrouwen op de slijtvaste igus lagertechnologie, dankzij het gebruik van tribo-polymeren die smeermiddelvrij en corrosievrij zijn.


Downsizing en upgrading in één: igus single pair ethernet kabel voor kabelrupsen2-4-2020

De lange levensduur van de chainflex CFBUS.PUR.042 kabel wordt gegarandeerd dankzij het uitgebreide testen in het testlaboratorium

Elke dag genereren sensoren wereldwijd miljarden aan data - met een stijgende trend. De single pair ethernet (SPE) technologie biedt compleet nieuwe kansen voor het betrouwbaar en snel verzenden van deze datastromen naar zelfs het kleinste machinegebied. Op de SPS-beurs van 2019, presenteerde igus de chainflex SPE kabel CFBUS.PUR.042 voor bewegende toepassing in kabelrupsen. Het gebruik van slechts één aderpaar reduceert de buitendiameter met 25 procent. Dankzij het intensief testen in het igus testlaboratorium, garandeert de motion plastics specialist een levensduur van 10 miljoen cycli of 36 maanden.


Gegarandeerd 5 miljoen cycli tegen een lage prijs met dunne igus stuurstroomkabels26-3-2020

Nieuwe chainflex M stuurstroomkabels zijn 20 procent dunner en besparen ruimte in de kabelrups

Met haar geavanceerde chainflex M kabelserie, toont igus nu aan dat kwaliteit en een lage prijs elkaar niet uitsluiten. Na vier jaar onderzoek, presenteerde de specialist op het gebied van bewegende kabels de nieuwe stuurstroomkabels CF880/CF881 en CF890/CF891 op de SPS beurs. Een tot wel 20 procent dunnere kabel garandeert kleinere buigradii. Hierdoor kan de gebruiker installatieruimte, ruimte in de kabelrups en kosten besparen. De chainflex M-serie heeft een geteste levensduur van vijf miljoen cycli en wordt geleverd met 36 maanden garantie.


Voor een unieke winkelwereld: igus low-cost robot in het design van uw keuze18-3-2020

Een op maat ontworpen robolink robotarm zorgt voor een snelle automatisering en een nieuwe winkelervaring

Vanuit de industrie, vinden robots steeds vaker hun weg naar de detailhandel. Ze waarborgen een snelle automatisering van processen en zijn ook echte blikvangers. Gebruikers stellen hoge eisen aan ontwerp en betrouwbaarheid tegen een voordelige prijs. Daarom biedt igus nu haar robolink DP low-cost robot aan - die bestaat uit hoogwaardige polymeren in een maatwerk design.


Cleanroom kabelrups van igus, die geopend kan worden. krijgt ISO klasse 113-3-2020

De modulaire e-skin energietoevoersystemen laten hun beste waarden zien in cleanroom tests uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut IPA

Voor een betrouwbare energietoevoer in cleanrooms, heeft igus het modulaire en te openen e-skin kabelrupsprogramma ontwikkeld. De kabelrupsen voorzien de installatie van data, media en energie zonder dat ongewenste deeltjes de lucht verontreinigen. Dit werd ook bewezen door het Fraunhofer instituut IPA. Alle vier de kabelrupstypes waren overtuigend in de tests - met en zonder kabels - en ontvingen het Fraunhofer certificaat ISO klasse 1 voor gebruik in cleanrooms.


Wanneer kunststof weer olie wordt: igus investeert in pionier op het gebied van chemisch recyclen6-3-2020

Cat-HTR technologie, ontwikkeld door Duitse wetenschappers, wint in 20 minuten grondstoffen terug uit kunststof afval

Hernieuwbaar, duurzaam en afvalreducerend: dit zijn de doelen die ten grondslag liggen aan de Cat-HTR (Catalytic Hydrothermal Reactor) technologie. Deze kan worden gebruikt om binnen 20 minuten kunststof afval te recyclen. De verkregen olie kan opnieuw worden gebruikt voor het produceren van nieuwe polymeerproducten. Om de circulaire economie van kunststoffen te stimuleren, heeft igus nu €4,7 miljoen geïnvesteerd in een bedrijf dat van plan is de eerste commerciële Cat-HTR fabriek op te starten.

Verticaal in plaats van horizontaal: hoe motion plastics de landbouwsector verduurzamen27-2-2020

Smeermiddelvrije tribo-polymeren waarborgen de betrouwbare werking van verticale landbouwsystemen Volgens de Verenigde Naties, zal de wereldbevolking groeien tot 9,7 miljard mensen in 2050. Met name de bevolkingsaantallen van de steden zullen aanzienlijk toenemen. Verticale landbouw wordt gezien als een veelbelovend alternatief voor conventionele methoden voor het produceren van voedsel voor het groeiend aantal stadsbewoners, op een betrouwbare en voordelige manier. In deze verticale boerderijen spelen motion plastics van igus reeds een belangrijke rol door hun kosten-efficiënte en betrouwbare werking.

speedigus service: de snelle manier naar slijtvaste maatwerk-onderdelen van igus13-2-2020

Productie van prototypes en grote aantallen gemaakt van tribo-polymeren snel geproduceerd middels verschillende productiemethoden

igus initieert het eerste recycling-programma ter wereld voor kabelrupsen31-1-2020

Recyclen van gebruikte kabelrupsen is goed voor het milieu

Wat gebeurt er wanneer een kunststof kabelrups haar maximale levensduur bereikt heeft? Meestal wordt deze gewoon afgevoerd en in de vuilverbranding verbrand samen met ander kunststof afval. Met haar "igus green chainge recycling programma", doet motion plastics specialist igus nu iets geheel nieuws: gebruikers kunnen hun kunststof kabelrupsen naar igus opsturen voor recycling – ongeacht de fabrikant waarvan de kabelrups afkomstig is. Ze kunnen de kosten voor het afvoeren elimineren en ontvangen ook een voucher waarmee ze aankopen kunnen doen bij igus. Klanten en het milieu profiteren hier beide van.

ROIBOT Award: igus is op zoek naar slimme Low Cost Robotica toepassingen31-1-2020

Een gespecialiseerde jury kent een prijzengeld toe van 5.000 euro voor innovatieve automatiseringsoplossingen

Eenvoudige automatisering en een snelle terugverdientijd (ROI) is de wens van vele kleine en middelgrote ondernemingen. Met name low-cost automatiseringsoplossingen zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots van igus kunnen dit realiseren dankzij het gebruik van kunststof. De mogelijkheden van kosteneffectieve automatisering worden aangetoond door de nieuwe ROIBOT Award. Het kenmerkt spannende Low Cost Robotica toepassingen.