Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Worm / strain wave gears voor robotarmen getest

De levensduur van de verschillende worm- of strain wave overbrengingen voor robotarmen wordt momenteel getest op 49 testopstellingen in het igus® robolink® laboratorium

robolink testlab Testopstellingen in het igus® robolink®-laboratorium

In ons robolink® laboratorium, 22 testopstellingen zijn 24/7 in gebruik als basis voor onze RL-D worm overbrengingen. Hier passen we verschillende belastingen/snelheidsprofielen voor het testen van de levensduur van de verschillende wormwiel / worm-as combinaties. De huidige standaard is een wormwiel gemaakt van iglidur® A180 in vergelijking met een wormas gemaakt van hard geanodiseerd aluminium. In een test met de maat RL-D-20 (overbrengingsverhouding 1:38) met deze componenten, > 1 miljoen bij 5 Nm en 12 rpm wordt momenteel gerealiseerd in de duurtest. We behalen ook zeer goede resultaten met "geprinte" wormtandwielen gemaakt van het materiaal iglidur® I3.

Daarnaast zijn er nog 27 andere testopstellingen voor onze kunststof strain wave gear RL-S. De standaard combinatie van frictiecomponenten op het moment is een buitenring gemaakt van iglidur® J en een flexibele binnenring gemaakt van ons 26/31 materiaal. Momenteel is de levensduur in de duurtesten 0,5 miljoen cycly bij 5 Nm en 9 tpm (maat RL-S-20, overbrengingsverhouding 1:38).

Wij testen onze multi-as armen voornamelijk uit in onze productiefaciliteit. Hier zijn er momenteel 4 geautomatiseerde assemblagemachines, die in gebruik zijn in een 2-ploegen modus welke gemiddeld 20 m kabelrups per uur produceren. Dit intern geautomatiseerd proces is al in gebruik bij igus® sinds begin 2017. De eerste arm voltooide recent haar eerste miljoen cycli. De armen worden bediend met een snelheid van 4-6 seconden voor elke cyclus. In 2017, zal igus® tot wel 50 van dergelijke interne automatiseringsmachines in bedrijf nemen.

Wat wordt er nog meer getest in het testlab?

In het igus® testlab wordt niet alleen de robolink® componenten grondig onderzocht. iglidur® glijlagers, kabelrupsen, chainflex® kabels en drylin® lineaire glilagers, lineaier assen en leispilmodules worden eveneens grondig getest.