Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849
3D-printen met verschillende filamenten

Extreem lange levensduur en uitstekende veerkracht dankzij de gecombineerde materialen


Nieuw: multi materiaal 3D-printen met maximaal vier materialen

Snelle productie van multifunctionele speciale onderdelen in één enkele stap

Met een 4K-printer kunnen tribo-filamenten worden gecombineerd met maximaal drie andere filamenten. Zo ontstaan multifunctionele speciale onderdelen die door middel van 3D-printen snel en economisch in één arbeid gang kunnen worden vervaardigd.
 
Een mogelijke combinatie zijn intelligente lagers voor voorspellend onderhoud: met een vezelversterkte behuizing, tribo-filamenten op spanning punten en geïntegreerde geleiderails om te waarschuwen voor overbelasting van het lager.  
Andere toepassingsgebieden zijn slijtvaste componenten met geïntegreerde afdichtingen.
 
Heeft u een toepassing die het gebruik van multi-materiaal componenten vereist? We helpen u graag bij de implementatie van uw project.  

Dien nu een project aanvraag in

Wat is multi materiaal printen?

Bij multi materiaal printen worden twee verschillende filamenten gecombineerd om één onderdeel te maken. De voordelen van twee of meer verschillende materialen gecombineerd in één component.  
 
Het filament dat door igus speciaal voor mechanische engineering is ontwikkeld, wordt tribo-filament genoemd. Filamenten onder deze naam hebben uitstekende, unieke eigenschappen wat betreft slijtvastheid en een zeer goede wrijvingscoëfficiënt. Er zijn echter andere filamenten die speciaal zijn geoptimaliseerd voor sterkte en stijfheid. Met multi-materiaal printen, kunnen tribo-filamenten worden gecombineerd met andere materialen binnen een component, om de hogere mate van slijtvastheid aan te vullen met andere mechanische en functionele eigenschappen.  


Welke soort multi-materiaal combinaties zijn er?

Hoe en met welke materialen kunnen iglidur® tribo-filamenten gecombineerd worden?

Vele materialen kunnen gebruikt worden en gecombineerd op de ene of de andere manier in 2-componenten printen. Gelijkaardige filamenten (zoals materialen met dezelfde basis polymeer of gelijkaardige verwerking temperaturen) kunnen stevig met elkaar gebonden worden: de twee materialen versmelten met elkaar, waardoor de 2 fases van het component verbonden worden. Dit werkt echter niet meer, wanneer het verschil tussen de verwerking temperaturen te groot wordt: dan kan één van de twee materialen dimensioneel instabiel worden tijdens de verwerking, of kan het zelfs blootgesteld worden aan schadelijke temperaturen. Om absoluut zeker te zijn van de verbinding, is een goede optie een gemengd ontwerp te maken waarin de twee fases gecombineerd worden, zodat ze niet kunnen worden gescheiden door niet-destructieve middelen.

Mechanische eigenschappen

2-componenten additieve productie

Tribo-filamenten zijn gecombineerd met uiterst stijve of flexibele materialen. Dit maakt de bouw mogelijk van zeer sterke componenten - inclusief diegene die zijn gemaakt met de lichtgewicht bouwmethode - in combinatie met de tribologische voordelen van iglidur filamenten. De combinatie van iglidur filamenten met flexibele materialen is uiterst geschikt voor de productie van grijp oppervlakken, wanneer het grijp oppervlak een goed grip moet bieden, maar de bewegende componenten moeten glijden.  

Spuitgieten in combinatie met 3D-printen

Roller uit spuitgieten en en 3D-printen

Gemodelleerde, 3D-geprinte componenten maken het mogelijk om geometrieën te realiseren die alleen mogelijk zijn met 3D-printen in combinatie met de grotere keuze aan beschikbare materialen op het gebied van spuitgieten, aangezien alle iglidur-materialen kunnen worden geselecteerd.

3D-printen met intelligente functies

3D printen met sensoren

Multi-materiaal printing maakt snelle fabricage mogelijk van slijtvaste polymeren met een geïntegreerde sensor laag. Dit is hoe componenten met een extreem lange levensduur worden gemaakt, welke een waarschuwing geven voordat er overbelasting optreedt of wanneer de slijtage limiet wordt bereikt om voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Meer weten over 3D isense.


Waar worden 2-componenten onderdelen toegepast?

Afbuig hendel

3D geprinte afbuig hendel

Een onderdeel waarmee krachten afgeleid worden; zijn hoge rigiditeit beschermt het gewricht tegen interferentie. De lagerpunten zijn bijzonder licht lopend, duurzaam en slijtvast. Een goede oplossing is hier een combinatie van een koolstof vezel versterkt filament zoals igumid P150 en een tribologisch geoptimaliseerd materiaal zoals een van de iglidur tribo-filamenten van igus.

Grijper

3D-geprinte grijper

De dynamische vereisten nopen dat het grijp onderdeel zo licht mogelijk is, maar tegelijk van hoge buigsterkte, en dat deze stevig en tegelijk zachtjes grijpt. Terwijl de grijper zelf vervaardigd wordt uit een vezel versterkt filament, wordt voor het grijp oppervlak een buigzaam filament gebruikt met een hoge wrijvingscoëfficient die een stevige greep garandeert. 

Lager voet

3D-geprinte spindelmoer voet

De as lagering moet helling fouten compenseren en schokken opvangen. Het iglidur® lager element kan bekleed worden met een flexibel filament, zoals TPU met een oppervlakte hardheid van 95 A.


Informatie over 3D-printen bij igus

Over 3D-printen bij igus

  • Materialen
  • {N1}D-printing procedures
  • Service en  ondersteuning

3D-geprinte polymeren op de proef gesteld

Andere slijtage tests

3D-printen met iglidur vergeleken met PLA, ABS en andere materialen en productieprocessen
 


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h