Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Oplossingen voor walstroomtoevoer van LNG-terminals

LNG (liquefied natural gas) is één van de belangrijkste huidige en toekomstige energiebronnen. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag worden nieuwe LNG-terminals ontwikkeld. Voor kleine en middelgrote offshore of nearshore terminals, worden floating storage units (FSU) of floating storage and regasification units (FSRU) gebruikt voor het opslaan van LNG voordat het weer wordt omgezet in gas en getransporteerd via pijpleidingen.
 
Voor de werking hebben FSU's en FSRU's elektriciteit nodig, en hierin ligt het significante voordeel van walstroom: generatoren, bunkering of omzetten naar gas aan boord zijn niet nodig.

Uitdagingen

LNG-terminals zijn grote productiefaciliteiten met beperkte toegang vanwege hun locatie en gevaarlijke productiezones.  Een goede werking moet 24 uur per dag worden gegarandeerd. Alle geïnstalleerde systemen moeten daarom bestand zijn tegen zware weersomstandigheden en extreem betrouwbaar, robuust, onderhoudsarm en het liefst onderhoudsvrij zijn.
 
De aansluiting van de FSU/FSRU met walstroomkabels leidt tot een aantal uitdagingen voor het ontwikkelen en installeren van kabelmanagementsystemen:

 • Grote afstand tussen pier en FSU/FSRU van 30 m of meer
 • Bescherming van de kabels tegen wind, met name om de buigradii te waarborgen
 • Compensatie voor bewegingen als gevolg van getijden, wind en golven, laden en lossen
 • Implementatie van noodmechanismen

Onze oplossing

igus heeft speciale kabelrupsen ontwikkeld voor toepassingen in ruwe en veeleisende omgevingen welke kabels veilig en betrouwbaar geleiden: de e-loop en de offshore kabelrups OSC.
 
Beide producten combineren de voordelen van een kunststof kabelrups met die van een polymeer koord met hoge treksterkte. De trekkrachten worden geabsorbeerd door het speciale koord en doorgegeven via de bevestigingselementen aan de steunconstructie. Het resultaat is dat de kabels volledig vrij van belasting blijven. Het modulaire ontwerp van de kabelrups gemaakt van high-performance polymeren waarborgt een gedefinieerde buigradius van de kabels en is bestand tegen trillingen en schokken, bijv. als gevolg van windbelasting.
 
igus biedt complete systemen met chainflex kabels voor bewegende toepassingen, geconfectioneerd met koppelingen of aansluitdozen, getest en met een garantie van 36 maanden.


igus producten voor LNG-terminals

e-loop

Modulair kabelrups-systeem e‑loop

 • Het alternatief voor de service loop
 • Kan naar behoefte worden geopend en gesloten
 • Alle onderdelen kunnen individueel worden vervangen
 • Gemakkelijk qua onderhoud

Meer informatie over de e-loop
Offshore kabelrups OSC

Offshore kabelrups OSC

 • Lange levensduur, robuust en toch flexibel
 • Geoptimaliseerd voor installatie, inspectie en onderhoud
 • Bestand tegen corrosie, zeewater, olie en UV-straling

Meer informatie over OSC
Laptop, sketch, veiligheidshelm

Heavy-duty confectionering

Heeft u een complete oplossing nodig voor de heavy-duty sector? Wij kunnen een energietoevoersysteem produceren dat individueel is aangepast aan uw systeem, dat installatieklaar wordt geleverd of direct wordt geïnstalleerd.

Doe nu een aanvraag voor meer informatie

Succesvol in gebruik


Meer informatie

Service en garantie

Wij zullen u assisteren van het initiële ontwerp en configuratie, tot de levering en installatie en het onderhoud van het energietoevoersysteem op locatie. Met systeemgarantie.

Maritieme industrieën

Andere robuuste en onderhoudsarme producten voor gebruik in havens, onshore en offshore terminals, olieplatformen, windturbines en scheepsbouw


Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.