Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Kunststof kanaal lbt flizz®: speciale oplossing voor lange verplaatsingswegen

lbt flizz® – hoge snelheden en versnellingen

Verplaatsingswegen tot 120 m, verplaatsingssnelheid tot 8 m/s

Geschikt voor meerijdende of stationaire besturing, ideaal voor alle bussystemen

Als een laag gewicht gewenst is

Als een stille, onderhoudsvrije loop gewenst is

Als roestvrijheid gewenst is

Bij permanente temperaturen van -10 °C tot +60 °C

Bij versnellingen van meer dan 10 m/s²

Energiegeleiding voor alle media, niet alleen elektrisch

Ook geschikt voor gebruik buiten (met lagere belastingswaarden)

Uw voordeel met lbt flizz®

Gegarandeerde levensduur

Lage kosten in verhouding tot traditionele energietoevoersystemen

Bescherming van de kabels tegen vuil, regen, zon, ijs, sneeuw en bladeren

Ongevoelig voor wind en beweging

Goed bestand tegen chemicaliën, oplosmiddelen etc.

Ook te gebruiken met speciale kabels, zoals servoaandrijvingskabels, glasvezelkabels, bussystemen etc.

Nagenoeg onderhoudsvrij

Eenvoudige en snelle montage door levering als kant-en-klaar geconfectioneerd systeem

Gemakkelijk te integreren in bestaande installaties

Kabellengte 50% van de verplaatsingsweg

Geen kabelstation

Geen onderhoud nodig aan rijwagens

 
 
Systeem LBT flizz®

Het complete systeem bestaat uit igus®-kabelrupsen, de lbt flizz®-geleidegoot en naar keuze compleet geconfectioneerde chainflex®-kabels. 'De lbt flizz®-geleidegoot heeft een modulaire opbouw op basis van geëxtrudeerde geleidingsprofielen en een steunframe met doorlopende beugels ter stabilisatie. Alle componenten zijn tegen corrosie beschermd, hetzij geëxtrudeerd uit hoogwaardig kunststof of gepoedercoat. De gebruikte materialen zijn weerbestendig en bestand tegen de meeste chemicaliën, oliën, vetten en koel- en oplosmiddelen. De desgewenst volledig gesloten constructie biedt bescherming tegen vuil, bladeren, ijs en sneeuw. De veiligheid, goede werking en onderhoudsvrijheid geven, in combinatie met een duidelijk prijsvoordeel ten opzichte van traditionele energietoevoersystemen, de doorslag bij de selectie.

Technische tekening lbt flizz®
 
Ontwerpen

Massief kunststof met gepoedercoate draagbeugels

Modulaire opbouw: het systeem kan met tussenschotten gesloten worden!

Kan voorgemonteerd geleverd worden

Variabele velden, die eenvoudig aan elkaar geschroefd kunnen worden

Geïntegreerd glijprofiel

Montagevariant voor voeding aan het vaste punt

 

Veilige overdracht van energie en gegevens

Het kabelprogramma chainflex® van igus® biedt keuze uit meer dan 850 verschillende, uit voorraad leverbare, kabels. De data- resp. busleidingen vormen een zwaartepunt binnen het programma. Voor nagenoeg alle industriële bussystemen worden oplossingen aangeboden op basis van koper-, glasvezel- of kunststofvezelkabels. Verder bieden wij u alle voedingskabels voor uw aandrijfsystemen, zoals motorkabels met en zonder rem-/tachograafkabels alsmede de bijpassende meetkabels. Naar keuze kant-en-klaar geconfectioneerd met stekkers en bussen.

Kostenbesparende montage

Door het gebruik van voorgeconfectioneerde kabelrupssystemen kunnen de kostbare montage-uren op locatie aanzienlijk gereduceerd worden. De systemen hebben een functietest ondergaan, waardoor een snelle inbedrijfstelling van de betreffende installaties gewaarborgd is.

Bevestigingsvoorbeeld van de console op kraagliggers

 
 

Montageservice

Wij brengen graag een offerte aan u uit voor complete oplossingen, inclusief montage. U hoeft geen beroep te doen op uw eigen personeel en heeft voortaan een storingsvrije energietoevoer voor een vaste prijs.

De montagevariant van een zwevende meenemer voor het compenseren van evt. laterale toleranties tussen de ruimers en het kabelrupssysteem

 
Typische industrietakken en toepassingen

Waterzuiveringsinstallaties

Ruimers

Zandvangers

Overloopbekkens voor regenwater

Galvanische installaties

Kranen

Fabrieksconstructie

Gebruik in de open lucht bij waterzuiveringsinstallaties

Vanwege de uitzonderlijke belasting in waterzuiveringsinstallaties door overstromingen, schuimen etc. moet bij het plannen van de installatie bij alle belastingswaarden een veiligheidsmarge worden aangehouden van 50% in vergelijking met toepassingen in overdekte/droge omgevingen. Het wordt aanbevolen de toepassingswaarden door onze projectingenieurs te laten controleren.

Toepassingen lbt flizz®

Plaatsbesparende en compacte energievoorziening met lbt flizz® – onderhoudsarm systeem, voorgemonteerd geleverd met geconfectioneerde igus®-kabelrups

 

Tegen weer en wind beschermde energievoorziening. De gebruikte materialen zijn weerbestendig en bestand tegen de meeste chemicaliën, oliën, vetten en koel- en oplosmiddelen.

 
 
 

lbt flizz® van igus® op de proef gesteld – zuiveringsinstallatie van de firma Hydrobudowa S.A. in Polen. De stroomvoorziening van de ruimers in 8 zuiveringsreservoirs werd uitgerust met kabelrupsen en lbt flizz® van igus®. Het complete systeem functioneert direct boven het reservoir. Voordelen: – onderhoudsarm systeem – aanzienlijk langere levensduur van de kabels – gesloten goot, bescherming tegen sneeuw en bevriezing – minder plaats nodig dan bij traditionele systemen – zeer fraai ontwerp (compact en veilig) – verplaatsingsweg (S) = 42 m – geconfectioneerd met chainflex®-leidingen van igus®