Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Kunststof kanaal lbt flizz®: speciale oplossing voor lange verplaatsingswegen

lbt flizz® – hoge snelheden en versnellingen

Verplaatsingswegen tot 120 m, verplaatsingssnelheid tot 8 m/s

Geschikt voor meerijdende of stationaire besturing, ideaal voor alle bussystemen

Als een laag gewicht gewenst is

Als een stille, onderhoudsvrije loop gewenst is

Als roestvrijheid gewenst is

Bij permanente temperaturen van -10 °C tot +60 °C

Bij versnellingen van meer dan 10 m/s²

Energiegeleiding voor alle media, niet alleen elektrisch

Ook geschikt voor gebruik buiten (met lagere belastingswaarden)

Uw voordeel met lbt flizz®

Gegarandeerde levensduur

Lage kosten in verhouding tot traditionele energietoevoersystemen

Bescherming van de kabels tegen vuil, regen, zon, ijs, sneeuw en bladeren

Ongevoelig voor wind en beweging

Goed bestand tegen chemicaliën, oplosmiddelen etc.

Ook te gebruiken met speciale kabels, zoals servoaandrijvingskabels, glasvezelkabels, bussystemen etc.

Nagenoeg onderhoudsvrij

Eenvoudige en snelle montage door levering als kant-en-klaar geconfectioneerd systeem

Gemakkelijk te integreren in bestaande installaties

Kabellengte 50% van de verplaatsingsweg

Geen kabelstation

Geen onderhoud nodig aan rijwagens

 
 
Systeem LBT flizz®

Het complete systeem bestaat uit igus®-kabelrupsen, de lbt flizz®-geleidegoot en naar keuze compleet geconfectioneerde chainflex®-kabels. 'De lbt flizz®-geleidegoot heeft een modulaire opbouw op basis van geëxtrudeerde geleidingsprofielen en een steunframe met doorlopende beugels ter stabilisatie. Alle componenten zijn tegen corrosie beschermd, hetzij geëxtrudeerd uit hoogwaardig kunststof of gepoedercoat. De gebruikte materialen zijn weerbestendig en bestand tegen de meeste chemicaliën, oliën, vetten en koel- en oplosmiddelen. De desgewenst volledig gesloten constructie biedt bescherming tegen vuil, bladeren, ijs en sneeuw. De veiligheid, goede werking en onderhoudsvrijheid geven, in combinatie met een duidelijk prijsvoordeel ten opzichte van traditionele energietoevoersystemen, de doorslag bij de selectie.

Technische tekening lbt flizz®
 
Ontwerpen

Massief kunststof met gepoedercoate draagbeugels

Modulaire opbouw: het systeem kan met tussenschotten gesloten worden!

Kan voorgemonteerd geleverd worden

Variabele velden, die eenvoudig aan elkaar geschroefd kunnen worden

Geïntegreerd glijprofiel

Montagevariant voor voeding aan het vaste punt

 
Veilige energie- en dataoverdracht

Het chainflex® kabelprogramma biedt een selectie van meer dan 1.354 verschillende kabeltypen uit voorraad. Het zwaartepunt van het assortiment ligt op data- en resp. buskabels. Voor vrijwel alle bussystemen in industriële toepassingen worden oplossingen op basis van koper, glas of resp. kunststofvezelkabels aangeboden. Verder bieden wij alle toevoerkabels voor uw aandrijfsystemen zoals motorkabels met of zonder rem en meetsysteemkabels met bijbehorende sensorkabels. Indien gewenst aansluitklaar geconfectioneerd met connectoren en contacten.  Kostenbesparende montage Door het gebruik van voorgeconfectioneerde kabelrups-systemen kunnen dure montage-uren op de montagelocatie aanzienlijk worden verlaagd. Op werking getest systemen garanderen een snelle inbedrijfstelling van de gevoede installatiedelen.

Montageservice

Graag bieden wij u een complete oplossing, inclusief alle montageservices. U belast het eigen personeel niet en u beschikt in de toekomst over een storingsvrij energietoevoersysteem tegen een vaste prijs.

Typische industrietakken en toepassingen

Waterzuiveringsinstallaties

Ruimers

Zandvangers

Overloopbekkens voor regenwater

Galvanische installaties

Kranen

Fabrieksconstructie

Gebruik in de open lucht bij waterzuiveringsinstallaties

Vanwege de uitzonderlijke belasting in waterzuiveringsinstallaties door overstromingen, schuimen etc. moet bij het plannen van de installatie bij alle belastingswaarden een veiligheidsmarge worden aangehouden van 50% in vergelijking met toepassingen in overdekte/droge omgevingen. Het wordt aanbevolen de toepassingswaarden door onze projectingenieurs te laten controleren.

Toepassingen lbt flizz®

Plaatsbesparende en compacte energievoorziening met lbt flizz® – onderhoudsarm systeem, voorgemonteerd geleverd met geconfectioneerde igus®-kabelrups

 

Tegen weer en wind beschermde energievoorziening. De gebruikte materialen zijn weerbestendig en bestand tegen de meeste chemicaliën, oliën, vetten en koel- en oplosmiddelen.

 
 
 

lbt flizz® van igus® op de proef gesteld – zuiveringsinstallatie van de firma Hydrobudowa S.A. in Polen. De stroomvoorziening van de ruimers in 8 zuiveringsreservoirs werd uitgerust met kabelrupsen en lbt flizz® van igus®. Het complete systeem functioneert direct boven het reservoir. Voordelen: – onderhoudsarm systeem – aanzienlijk langere levensduur van de kabels – gesloten goot, bescherming tegen sneeuw en bevriezing – minder plaats nodig dan bij traditionele systemen – zeer fraai ontwerp (compact en veilig) – verplaatsingsweg (S) = 42 m – geconfectioneerd met chainflex®-leidingen van igus®