Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

c-chain®-modulebouwdoos: alom vele mogelijkheden

Nieuwe kansen en mogelijkheden voor transportinstallaties en handling-apparaten. Energie, data en media in één module, continu rondlopend, in plaats van heen-en-weer bewegen dankzij "C-kabelrupsmodule". Door ongebruikte retourbewegingen achterwege te laten, is er sprake van duidelijke productiviteitstoename en daarmee nieuwe perspectieven voor constructies in vele sectoren. Bij de c-chain® draait de kabelrups op het vaste punt met de draaidoorvoering De vaste punt draaiarm voert daarbij de kabelrups en ondersteunt deze bij het omkeren van de draaidoorvoer hetgeen hoge trekkrachten op scherpe randen verhindert Deze wordt passend voor de draaidoorvoering en kabelrups geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat de meenemer zo eenvoudig mogelijk aan de c-chain® bevestigd kan worden, is in de c-chain® module een L-beugel geïntegreerd, welke op het aansluitelement wordt gemonteerd.
 
Toepassingsgebieden:

Handlingsystemen

Vul- en uitname-apparaten

Toevoerapparaten / Feeders

Pick and Place

Koppelingssystemen

Portals

"Intelligente" transportbanden en transportsystemen

Stapelen, sorteren, palleteren


Voordelen:

Compact modulair inbouwklaar systeem

Energietoevoer plus buskabel en pneumatiek

Snelheden tot 3 m/s

Verplaatsingswegen tot 50 m

c-chain  
Leverbare versies:

Het c-chain moduleprogramma voor de kabelrups E4.21.050.075.0 is uit voorraad leverbaar. Alle andere maten hebben een levertijd van 4 weken.

kabelrupsen voor de c-chain®-modulebouwdoos

Series
E4.21.050.075.0  Aanvragen
E4.21.080.200.0  Aanvragen
E4.28.075.200.0  Aanvragen
E4.32.07.200.0  Aanvragen
E4.42.06.300.0  Aanvragen
E4.42.15.300.0  Aanvragen
E4.56.13.300.0  Aanvragen
E4.56.26.300.0  Aanvragen
E4.80.12.300.0  Aanvragen
E4.80.26.300.0  Aanvragen
E4.80.26.400.0  Aanvragen

 

A = eenvoudige, snelle montage | B = omlopende meenemers: energie, gegevens, media
C = vertrouwde igus®-kabelrups | D = lichte, stabiele geleiding
E = ondersteuning van lange loopwegen | F = vast punt = draaiende doorvoer
G = optioneel met chainflex®-leidingen | H = in lengte variabel door modulaire opbouw

Aansluitingen:

Bij een c-chain® draait de kabelrups rond het vaste punt met de draaiende doorvoer. De vastpuntdraaiarm leidt daarbij de kabelrups en ondersteunt deze bij het rondleiden van de draaiende doorvoer, wat te hoge trekkrachten op scherpe randen verhindert. Hij wordt passend bij de draaiende doorvoer en kabelrups gefabriceerd.

 

Opdat de meenemer zo eenvoudig mogelijk op de c-chain® kan worden gemonteerd, is in de c-chain®-module een L-hoek geïntegreerd die op het aansluitelement wordt gemonteerd.

 

Optioneel: in de goothouders geïntegreerd aluminium profiel, voor eenvoudigere montage.

 
Lange vrijdragende lengten:

Bij lange vrijdragende loopwegen moet de bovenketting van de kabelrups ondersteund worden. Dit voorkomt doorhangen van de kabelrups en verhoogt zo de levensduur van het systeem.

Oplossing 1:

de eerste oplossing bestaat uit een glijbalk die wordt geleid met een lineaire geleiding. Hierop kan de bovenketting van de kettingrups rusten. De kabelrups schuift daarbij de glijbalk voor zich uit, waardoor de balk steeds op de juiste positie ligt.

 
Oplossing 2:

De tweede oplossing maakt gebruik van het horizontale guidelok-systeem om de bovenketting te ondersteunen. Daarbij voert de meenemer de kabelrups boven de steunen. De kabelrups kan rusten terwijl de radius de rollen opzij kan drukken. Met deze oplossing wordt de tot nog toe hoogste zijdelings staande systeemlengte van 30 m bereikt.

 
Draaiende doorvoeren:

bijna alle typen stroom, gegevens, lucht of vloeistoffen kunnen met een draaiende doorvoer naar de kabelrups naar de c-chain® overgedragen worden. Daarbij vraagt elke combinatie van deze media om een andere draaiende doorvoer. igus® helpt u graag bij het ontwerp en de bestelling van de juiste draaiende doorvoer.

Max. loopwegen en belastingen

De maximale loopweg met een c-chain® bedraagt 50 m bij liggende toepassing en 30 m bij zijdelings staande toepassing. De maximale snelheid is 3 m/s en de maximale versnelling is 30 m/s².

Material

De gebruikte kabelrupsen bestaan uit zwarte igumid GLW. De kettingdelen bestaan uit zwart poedergestraald staal met een glijlaag van HD-PE.

Meer informatie: