Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

chainge recycling programma voor kabelrupsen

Lever een bijdrage aan de reductie van kunststof afval en de verbetering van de recycling-industrie

Producten gemaakt van kunststof vormen een integraal onderdeel van ons dagelijkse leven. Echter ze hebben vaak een slecht imago omdat kunststof vooral wordt geassocieerd met afval in het openbare leven. Denk maar eens aan de frisdrankflessen en plastic tassen die uit bergen afval steken of zich ophopen op stranden. Het leidt geen twijfel dat er een groter bewustzijn zou moeten zijn voor wat betreft het gebruik van kunststof in consumentenproducten en dat het op veel gebieden in het leven beperkt zou kunnen worden zoals bijvoorbeeld wanneer we vers fruit of groenten kopen. Maar hoe zit het met kunststoffen in de industrie? Hoe belangrijk zijn ze daar?
 
Functionele componenten gemaakt van kunststof spelen een steeds grotere rol in de industrie. Het materiaal is zeer veelzijdig in die zin dat het kan worden gebruikt voor toepassingen waar metaal dat niet in dezelfde mate kan. Daarom, en vanwege hun geoptimaliseerde wrijvingskenmerken, kennen de kunststoffen van igus, die worden gebruikt in lagers of kabelrupsen, een zeer lange levensduur, die daarnaast ook voorspelbaar is. 

Maar elke kabelrups komt een keer aan het einde van zijn levensduur. Voorheen voerden gebruikers hun kabelrupsen in het gunstigste geval af als industrieel afval. In een dergelijke situatie is het nog maar de vraag of herbruikbaar granulaatmateriaal kan worden verkregen, gezien de kosten voor het scheiden van materiaal voor recycling. Dus voor wat het einde van de nuttige levensduur van kunststoffen betreft, is hun milieureputatie vaak niet veel beter dan die van kunststoffen in consumentenhuishoudens.
Laat uw kabelrups verwerken in het kader van het igus chainge recycling programma - ongeacht van welke fabrikant ze afkomstig zijn.
Laat uw oude artikelen nu recyclen

Daadwerkelijk ongemengd recyclen - hoe dit aan te pakken


U kunt aan ons uw oude kunststof kabelrupsen opsturen, in plaats ze gewoon met andere producten af te voeren als deel van uw industriële afval. En het best is: we accepteren alle kabelrupsen, zelfs van andere fabrikanten We verzamelen de ingeleverde producten met als doel het recyclen te maximaliseren, of in uw eigen productie of door een recycling-partner te gebruiken, die het materiaal kan hergebruiken. We scheiden het materiaal op locatie en versnipperen alles dat we kunnen gebruiken voor productie in granulaat. Wij belonen uw inzet met een igus waardebon, gebaseerd op het gewicht van de kabelrups die aan ons is opgestuurd.
chainge recycling programma voor kabelrupsen Verwijder het grove vuil van de kabelrups, bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger.
chainge recycling programma voor kabelrupsen Weeg de kabelrups.
chainge recycling programma voor kabelrupsen Vul het formulier in om contact met ons op te nemen.
chainge recycling programma voor kabelrupsen Verpak de kabelrups en verstuur deze gefrankeerd naar ons op.
chainge recycling programma voor kabelrupsen Adres:
igus GmbH
chainge Recycling Program
Spicher Straße 1a
51147 Cologne, Germany
chainge recycling programma voor kabelrupsen U zult een waardebon ontvangen welke u vervolgens kunt gebruiken voor de aanschaf van nieuwe igus producten. Momenteel belonen we u met een waarde van 62 cent per kilo. Voorbeeld van een berekening voor een betaling in de vorm van een igus-waardebon: 50 kg x € 0,62/kg = €31,00 tegoed

Tessa
"Met hun chainge-programma, past igus ook in de bedrijfsfilosofie van Hydro. We verlagen de CO2 voetafdruk van aluminiumproductie met gerecycled afval van consumenten."
 
 
  Sören Hantke, onderhouds-ingenieur bij Hydro Extrusion Duitsland
 
 

"Alles wat we doen voor onze omgeving is goed geïnvesteerd kapitaal. Vooral op het gebied van recycling kunnen we grondstoffen besparen. Het inleverproces was eenvoudig en duidelijk. "
 
 
  Helmut Rath, hoofd regeltechniek bij IBG Automation over het igus recycling programma
 
 

Meer informatie

Duurzaamheid

Duurzaamheid Ontdek meer over duurzaamheid bij igus, de ISO standaard 14001 en milieuprojecten die we ondersteunen.

Kabelrups-systemen

Kabelrups-systemen Heel verschillende installatieruimtes en omgevingen.  Grote productselectie - vind in één keer de juiste oplossing. Met 36 maanden garantie.

Levensduurcalculator voor kabelrupsen

Levensduurcalculator voor kabelrupsen Met twee tot zes parameters, ontvangt u een betrouwbare uitspraak over de verwachte levensduur van de kabelrups voor glijdende en vrijdragende toepassingen.

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.